Şimdi Ara

Ailem Covid'e yakalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Annemin testi 9 Mayıs'ta pozitif çıktı muhtemelen kardeşimden bulaştı yerinden getirdi.. Yalnız kardeşim ve ben test olmadı kardeşimde zaten belirti olmuştu tat yoktu daha sonra geri geldi bende hiçbiri olmadı. İl sağlık müdürlüğünden bir şeyiniz yok ise ilaçları içmeyebilirsiniz dedi biz kardeşimle içmiyoruz, annem favipiravir ve coraspin içiyor. Bizim sadece coraspin içmemize gerek var mı? Birkaç yerde okudum gerek yok yazıyor.




  • benim de ailem covid şuan. sadece ben belirti göstermiyorum ancak anksiyete ve panik bozukluk mevcut.. odamdan dışarı çıktığım yok zaten, aile ortamına da maske ile çıkıyorum. açık konuşmam gerekirse benim de kapacağıma %95 oranında inanıyorum sonuçta pozitif haberi gelmeden önce de maskesiz temas halindeydim ki şimdi 3 kişi pozitif yani kaçarı yok 


    bu arada siz belirti gösterdiniz mi hocam konuyu açtıktan sonra? gösterdiyseniz ne gibi belirtiler gösterdiniz?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DING DING -- 17 Mayıs 2021; 17:18:58 >
  • Geçmiş olsun. Bende aileme bulaştırmıştım. Favipiravir, coraspin, d vitamini ve mucovit isimli ilaçları vermişlerdi. Coraspin için 3 doktor kan sulandırıcı olması nedeniyle ve bu hastalığında pıhtı atma ihtimali olduğundan kullanman faydalı olur dedi. Bizimkiler 10 gün boyunca ufak belirtiler ile atlattılar ama 8. gün babam derin nefes alırken batma ve çabuk yorulma belirtileri oldu. Karantina bittikten sonra hem annem hem de babam kontrole gittiklerinde ciğerlerde fazlaca yayılma ve enfeksiyon değerlerinin yüksek olmasından dolayı 12 gün kadar hastane yatışları yapıldı.

  • 40 lı yaşların altındaysanız, coraspirin değil bebe aspirini için. Eczaneye bebe aspirini derseniz anlar. 0

    Corona olduğumda doktor olan Amcam muhakkak içmem konusunda telkşnde bulundu atlatalı 20-25 gün oldu hala arada içiyorum.Günde 1 içeceksiniz.

    Lakin yine de bir aile hekiminize danışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluox -- 18 Mayıs 2021; 2:55:0 >
  • fluox kullanıcısına yanıt

    bu konuda bir yazı okuduğumu hatırlıyorum ama link veremeyeceğim.


    hatırladığım şey, dr'a danışmadan kendi başınıza ama korona bulaşmış ama bulaşmamış olsun, kan sulandırıcı ilacın kullanılmaması gerektiğidir.


    sonuçta vücudunuzun damarlarında dolaşan kanı bilinçli olarak sulandırmanızın size getireceği fayda değil zarar olabilir. öncelikle tansiyon değerleriniz değişecektir. damarları etkileyecektir. organlarınızı etkileyecektir. yaşlılıkta sürekli kullanan birini bir muhabbetden biliyorum. ona da dr tavsiye etmiş. rapora bağlamamış ama bu da ilginç. ama en azından kendisi tek başına karar vermemiş. senin de son cümlede belirttiğin üzere müracaat dr.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.