Şimdi Ara

Ailem aşırı cimri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maddi durumu orta derece olan bir aileye sahibim. Babam 2.000 lira maaş alıyor. 750-800 lira emekli maaşı alıyor. Annem 750 lira civarı maaş alıyor. Abim 1000 lira maaş alıyor. Ayrıca diğer bir evimiz daha var. 650 lira ordan kira geliyor. Evin ne sigarası, ne alkolü var. O kadar cimriler ki atıyorum süt alırken 1.700lük süt bilinen bir marka olsun, gider 1.500lük bilinmeyen bir markayı alır. Oradan kar edelim diye. Ben sınava hazırlanıyorum. Benim bir bilgisayar masam var kitaplıklı felan ama hiç kullanışlı değil. Hatta kitaplarımın çoğu salondaki masada gidip orda çalışıyorum. Babama dedim baba bir tane kitaplık yaptıralım, bir tane de masa alalım. Şu elimizdekini atalım. Tamam, sen bak ben alırım dedi. Akşam geldi, yok daha sonra alırız. Şimdi masraf çıkarma diyor. Yemin ediyorum ben bıktım. 18 yaşındayım, resmen adam yerine koymuyorlar ya. Hepsi çalıştığı için yalnız evdeyim. Hep evde yiyorum yemek. Bir kere dışardan 6-7 liraya etli ekmek sipariş ettim. Annem, direk gözüme gözüme soktu. Parayı çar çur ediyorsun diye.

İşleri güçleri yatırım yapmak. 3 kuruş arttırıp altın alalım, bilezik alalım vs. Ha kötü niyetli insan değiller. Hatta dersane parasıdır, kitap parasıdır hiç gocunmazlar ama benim özel bir isteğim olunca burun büküyorlar. Her seferinde sen çalışmadığın için bilmiyorsun. O zaman 5 kuruşun hesabını yaparsın diyorlar. Ya tamam da bizim durumumuz o kadar kötü değil ki 5 kuruşun hesabını yapalım. 20 kuruşun hesabını yapıp dandik süt alıyorsunuz. O 20 kuruş mu kurtaracak sizi? Ayrıca bu aralar bilgisayarı fazla kullanıyorum. 55-60 lira elektrik faturası geliyor. Senin yüzünden bu kadar fatura ödüyoruz diyorlar. Bu evin elektriğini ben mi yakıyorum sadece? İnsaf be. Benim bir dişimde aşırı derecede yamukluk var. Diş teli takalım taksitle öderiz dedim. Yok şimdi ona para veremeyiz dediler. Lafa gelince biz senin için çalışıyoruz da bir dediğimi de yapın be.

Ben bu sene sınava girdim. MF-4:442 puan geldi. Seneye bırakıyorum. Yaz bir yere git baskısı var. Seneye bu puanı bile alamazsın halleri var. Fakat, ben İTÜ, ODTÜ gibi saygın üniversitelerde iyi bir bölüm okumak istiyorum. İyi o zaman, sonra ağlama bir yer yazmadım diye havasındalar. İstanbul'da oturuyorum. ODTÜ felan imkanı olursa gözüm kapalı giderim. Yurt da olsa kafayı dinlerim ya. Bıktım bu hallerinden.

Bunları tek yaşayan ben miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 1 Ağustos 2011; 14:08:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Hocam Fazla açıklıkda kötü oluyor ailen biraz fazla abartmış ama ileride senin dairen vs yatırımların olucak bir yönden de iyi.Benimkilerin durumu daha iyi olmasına rağmen hiç para biritkirmediler sürekli çarçur ettik şimdi çıkıyor acısı bir yatırım olmayınca :)

İnan ne ev istiyorum, ne para. Bir şekilde okuyayım. Okumam da yardımcı olsunlar. Başka bir şey istemiyorum.
  • acıdım sana. yemeğe verdiğin paraya bile laf ediyorlarsa
  • Konyalımısın
  • bızım peder unıv de ev kırası yeme ıcme elektırık su gıyım ulasım dahıl hersey ıcın 100 tl verıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: blank42

Konyalımısın

Hayır. Etli ekmeği daha önce hiç yememiştim. Tadını merak ettiğim için sipariş etmiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

Hocam Fazla açıklıkda kötü oluyor ailen biraz fazla abartmış ama ileride senin dairen vs yatırımların olucak bir yönden de iyi.Benimkilerin durumu daha iyi olmasına rağmen hiç para biritkirmediler sürekli çarçur ettik şimdi çıkıyor acısı bir yatırım olmayınca :)

İnan ne ev istiyorum, ne para. Bir şekilde okuyayım. Okumam da yardımcı olsunlar. Başka bir şey istemiyorum.

Karşim annen babana, Zengin baba Yoksul baba kitabını tavsiye ederim sende oku Hollandalı değilsiniz inş. yada yahudi? Çünkü Hollandalıların bir sözü vardı sanırım dokunabildiğin tüm parayı biriktir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yazık lan o tel işi senin için kötü ne kadar erken taktırsan o kadar iyi
  • hocam babamın 900 lira aylığı var bir gün bile yaptığım masraf için laf etmedi şuan babamın kıymetini bir kez daha anladım
  • quote:

quote:

Konyalımısın

Hayır. Etli ekmeği daha önce hiç yememiştim. Tadını merak ettiğim için sipariş etmiştim.

Daha önce fakirlik yaşamış mı aile bireylerin ?

Genelde bundan kaynaklanır bu tip durumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: gzbjk

yazık lan o tel işi senin için kötü ne kadar erken taktırsan o kadar iyi

Anlatamıyorum ki. 15 yaşından beri yalvarıyorum tel taktırın diye. 3.5 sene geçti taktırmadılar. Yaş geçtikçe dişler daha oturuyor. Üniversiteye git öyle takarsın diyorlar. Ona bile razı oldum. Onu bile yapacaklarına inanmıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gzbjk

yazık lan o tel işi senin için kötü ne kadar erken taktırsan o kadar iyi

Anlatamıyorum ki. 15 yaşından beri yalvarıyorum tel taktırın diye. 3.5 sene geçti taktırmadılar. Yaş geçtikçe dişler daha oturuyor. Üniversiteye git öyle takarsın diyorlar. Ona bile razı oldum. Onu bile yapacaklarına inanmıyorum.

15-16 yaşında taktırsaydın diş çekmezlerdi ünü de taktırınca büyük ihtimal 2 diş gidecek

• Zengin baba Yoksul babadan,
    İnsanlar hayatta zengin olmak için çalışır çabalar, amaçları hep daha iyiyi güzeli elde etmektir. Kazançladoğru orantılı olarak gelirlerini artırabileceklerini düşünürler doğru orantılı olarak. Fakat durum böyle değildir. İşin aslı, harcamayı ne kadar yapabildiğimiz ya da yapmadığımızdır. Çok kazanıp da çok harcayanın, az kazanıp az harcayandan farkı nedir? Sadece hırsı artırmaktan öteye gitmez. Bu kitapta ana prensip olarak zenginliğin kaynağının, aktifleri çok tutup pasiflere az yer ayırmaktan geçtiğini sunan bir öğreti var. İnsanlar hep maddi sıkıntı içinde çalışmayı didinmeyi adet edinir ama düştükleri hata, para için çalışmalarıdır. Halbuki paranın onlar için çalışmasını sağlasalar yoğun stres ve kaygı yaşamayacaklardır.
  • Rest çek onlara.İstediğini yapmakta sen özgürsün.Versinler para sende istediğin gibi harca.Hatta onlara ne kadar cimri olduklarini söyle. Bu kadar da olmaz ki.
  • quote:

quote:

quote:

Konyalımısın

Şöyle söyleyim. Ailem şehirde büyümüş insanlar değil, eğitimli de değiller. 17-18 yaşında şehre gelen insanlar. Önce fakirlik çektiler tabi. Daha sonra yavaş yavaş durumu toparlamışlar. Yani aynen dediğin gibi.

• kardeşim gelirinizi okuyunca aklım başımdan gitti
    hesapladım 5200 kağıt vay anasını bea
  • Atarlan biraz orada olduğunu hissettir. Cimri olduklarını her zaman yüzlerine vur. Tel işi kötü olmuş yalnız.
  • Vay arkadaş hadi diğerleri neysede sağlık onemsenmezmi bu yav? Tamam diş onemsiz olabilir ama sonuçta rahatsız edici bir durum , belliki senin için yatırım yapıyolar ama birazda olsa istediklerini almaları lazım sana.
  • Emin olun her fırsatta cimri olduklarını yüzlerine vuruyorum. İşte sen para kazanmıyorsun, bilmiyorsun diyorlar. Böyle lafı ağzıma tıkıyorlar. Ben ne desem, ben anlamıyorum, anlayışsızım onlar haklılar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Konyalımısın

Şöyle söyleyim. Ailem şehirde büyümüş insanlar değil, eğitimli de değiller. 17-18 yaşında şehre gelen insanlar. Önce fakirlik çektiler tabi. Daha sonra yavaş yavaş durumu toparlamışlar. Yani aynen dediğin gibi.

Tahmin ettiğim gibi bir akrabamda bu durummevcut.Adam pek değil fakat karısı bu durumda.Bir firmada müdürdü parasıda bol tarlası tapanı evi var.

Kızı evlenirken yemek veriyordu etliekmek yaptırdı ama ayranı sayıyla almışlar herkese 1 ayran ikincisini isteyene yok dediler.Düşün 1 kutu ayran ne kadar para olabilir ki =)

Genel olarak söyleme gerekirse şunu diyeceğim
    Boşa çalışıyor bir çok kişi oğulları için vs.
    Öldüğünde arkasından oğlu küfredecek belki neden 5 değilde 3 bıraktı diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blank42 -- 1 Ağustos 2011; 14:51:53 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.