Şimdi Ara

Ailem aşırı cimri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
5.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: barman

Emin olun her fırsatta cimri olduklarını yüzlerine vuruyorum. İşte sen para kazanmıyorsun, bilmiyorsun diyorlar. Böyle lafı ağzıma tıkıyorlar. Ben ne desem, ben anlamıyorum, anlayışsızım onlar haklılar.

Git 1 ay bir yerde çalış aldığın parayada çat diye sevdiğin birşeyi al. Bidaha o lafı diyemezler..
  • valla bi taraftan iyi yapıyolar bi taraftan kötü yapıyolar iyi yapmalarının sebebi şu bence ileride evin barkın olucak ev almakla v.s uğraşmıcaksın alıcaksın maaşını artık eşinle gezermisin arabamı alırsın yatırımmı yaparsın sana kalmış. kötü yanda şu para olupda yaşamamak kötüdür herhalde. bizim sadece kendi evimiz var yaşım 18 düşünüyorum yarın birgün evlensem ne ev var ne araba kara kara düşünüyo insan küçük yaşta.. milletin babası dedesi çalışmış etmiş almış evini barkını çocukları rahat etsin diye ama bizim evde öle bişey yok.. durumumuz çok kötü değil istediğimi yer ederim ramazan gelir pastırmamıda yerim jambonumuda yerim ama işte dediğim gibi geleceğimi yiyorum başka bişey yapmıyorum. belki bizdede 3-4 bin tl gelir olsa bizde borca girip ev bark sahibi olucaz ama işte olmayınca böle yaşamaya bakıyosun geleceğini yiyosun
  • Böyle durumlar çoğunlukla aile bireyleri küçükken fakirse oluyor,yada belli bir kademedeyken.İlerde parada geçse ellerine bu durumdan çok rahat kurtulamıyorlar.Eminim çok can sıkıcı bir durum,iyide puan yapmışsın,senin için en erken kurtuluş biran önce bir üniversiteye gidip uzaklaşmak,seneye inşallah istediğin yer tutarda kurtulursun.Bizdede o süt olayı gibi olaylar çoktur ama o tamamen alışkanlık 20 krş la kimse zengin fakir olmaz ama işte...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarikanarya567

Böyle durumlar çoğunlukla aile bireyleri küçükken fakirse oluyor,yada belli bir kademedeyken.İlerde parada geçse ellerine bu durumdan çok rahat kurtulamıyorlar.Eminim çok can sıkıcı bir durum,iyide puan yapmışsın,senin için en erken kurtuluş biran önce bir üniversiteye gidip uzaklaşmak,seneye inşallah istediğin yer tutarda kurtulursun.Bizdede o süt olayı gibi olaylar çoktur ama o tamamen alışkanlık 20 krş la kimse zengin fakir olmaz ama işte...

Varlık içinde yokluk çeken çocuklar babalarının mirasına kondumu herşeyi tüketiyorOrta yolu bulmak lazım
  • Senin yaşadıklarını bizzat yaşadım. Hatta taa çocuklugumdan beri farkındaydım sıkıntımın. Yani 10 yaşından itibaren. Ne bilim eve giren kazançlar aynı olmasına rağmen komsu çocugu 30tl lik ayakkabı giyerdi. Ben 10tl lik ayakkabı giyerdim. Onlar gezerlerdi biz kapıda oynardık vs. vs. hep öyle gitti. Şimdi yaşım 30. Neden öyle olduklarını anlıyorum. Tabii biraz aşırı tutumlular bununda farkındayım. Ya ikisinin ortası olmuyor, yada ne bilim zamanında fakirlik çektikleri için bizim çekmemizi istemiyorlar. Yukardaki yorumlardan birinde bahsedilmis. Benim o komsu çocuğum 20yıl öncede kiracılardı. Halende kiracılar. Babama baktığımda. Kendi evi, kiradaki evi, arabası ve arsası mevcut. Şimdi burada tercih yapmak gerekiyor. Harcayarak yaşamayamı bakmak tabi yaşlanıncada çalışmaya devam etmek. Diğeri ise gençlikte yaşamamak ama yaşlılıkta keyif sürmek hangisi hosunuza giderse onu secersiniz.

Ben ortasını bulmaya çabalıyorum :)

• sene 2008 bir yıl boyunca lcw dan alıdığım kahverengi chino pantolon ve 1 tane kapsunlu ıle 1 yıl boyunca dershaneye gittim.
    sene 2009 18bin tl özel uniye yıllık ödedik.

demek istediğim çocuklar ufakken ailenen maximum yatırım yapması kadar mantıklı birşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreampark

Senin yaşadıklarını bizzat yaşadım. Hatta taa çocuklugumdan beri farkındaydım sıkıntımın. Yani 10 yaşından itibaren. Ne bilim eve giren kazançlar aynı olmasına rağmen komsu çocugu 30tl lik ayakkabı giyerdi. Ben 10tl lik ayakkabı giyerdim. Onlar gezerlerdi biz kapıda oynardık vs. vs. hep öyle gitti. Şimdi yaşım 30. Neden öyle olduklarını anlıyorum. Tabii biraz aşırı tutumlular bununda farkındayım. Ya ikisinin ortası olmuyor, yada ne bilim zamanında fakirlik çektikleri için bizim çekmemizi istemiyorlar. Yukardaki yorumlardan birinde bahsedilmis. Benim o komsu çocuğum 20yıl öncede kiracılardı. Halende kiracılar. Babama baktığımda. Kendi evi, kiradaki evi, arabası ve arsası mevcut. Şimdi burada tercih yapmak gerekiyor. Harcayarak yaşamayamı bakmak tabi yaşlanıncada çalışmaya devam etmek. Diğeri ise gençlikte yaşamamak ama yaşlılıkta keyif sürmek hangisi hosunuza giderse onu secersiniz.

keşke bende böle büyüseymişim bu yaşıma kadarda babamın evleri arabası olsaymış

• quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

sene 2008 bir yıl boyunca lcw dan alıdığım kahverengi chino pantolon ve 1 tane kapsunlu ıle 1 yıl boyunca dershaneye gittim.

demek istediğim çocuklar ufakken ailenen maximum yatırım yapması kadar mantıklı birşey yok.

Bu mu mantikli?
  • Vay, barman 442ye mi çektin puanını :-) İyi bir puanmış aslında, kaç bininci oldun mf-4te?
    Bir de ne desek değiştiremeyiz aileni hocam o yüzden katlan biraz daha sonra istediğin gibi olur inşallah ODTÜ'ye girersen uzaklaşır, rahata erersin. Fazla düşünme, tamam deyip geç bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erdem

quote:

Orijinalden alıntı: Dreampark

Senin yaşadıklarını bizzat yaşadım. Hatta taa çocuklugumdan beri farkındaydım sıkıntımın. Yani 10 yaşından itibaren. Ne bilim eve giren kazançlar aynı olmasına rağmen komsu çocugu 30tl lik ayakkabı giyerdi. Ben 10tl lik ayakkabı giyerdim. Onlar gezerlerdi biz kapıda oynardık vs. vs. hep öyle gitti. Şimdi yaşım 30. Neden öyle olduklarını anlıyorum. Tabii biraz aşırı tutumlular bununda farkındayım. Ya ikisinin ortası olmuyor, yada ne bilim zamanında fakirlik çektikleri için bizim çekmemizi istemiyorlar. Yukardaki yorumlardan birinde bahsedilmis. Benim o komsu çocuğum 20yıl öncede kiracılardı. Halende kiracılar. Babama baktığımda. Kendi evi, kiradaki evi, arabası ve arsası mevcut. Şimdi burada tercih yapmak gerekiyor. Harcayarak yaşamayamı bakmak tabi yaşlanıncada çalışmaya devam etmek. Diğeri ise gençlikte yaşamamak ama yaşlılıkta keyif sürmek hangisi hosunuza giderse onu secersiniz.

keşke bende böle büyüseymişim bu yaşıma kadarda babamın evleri arabası olsaymış

İşte ama bu seferde gençliğini yaşamıyorsun. Tamam 2 yıl sonra emekli hem emeklisi hemde kirası yeterde artar. daha 46sında 48inde emekli olsa. Birde suan çalıstığım sirkette 57 yaşında soner abimiz var hızlı yaşamış eline ne geçtiyse içmis yemis birisi. Birde ona bakıyorum halen çalısıyor ve çalısmak zorunda. Kira ödüyor emeklisini kiraya veriyor çalıstığınıda yiyor.

O yüzden konuyu açan arkada iyi düsünmesi lazım. Bak ben çok ağladım zamanında. Varlık içinde yokluk çekiyorum diye. Şuan 28 yaşındayım ve iki kızım var inan insan evlendikten sonra anlıyor onları. Sadece aşırı olmamak gerekir. Yani ben ağladım kızlarımı ağlatmam ama öyle harmanda savurmam.

• aynı bizimkiler ama süt örneği bizde şöyle 1.7 tl olan sütü hayatta almaz gider bim'den ya da dia'dan artık nerde en ucuzu varsa tuzla'da da olsa gider alır. şimdi ama o birikimleriyle 3 katlı bir daire aldı teras katına bana balkon yaptı şimdi odam yapılıyor seneye de emekli olucak ordan o zaman bir şeyler olabilir işte
  • Dostum bunu aşmanın tek bir yolu var; madem ki her halükarda istediğin olmuyor sen de hiç bir şey isteme bundan sonra, sana verecekleri herhangi bir hediyeyi bile kabul etme, paranıza yazık almayın diye laf sok. Çok açk bir şekilde tavrını belli et. Madem ki bu yaşımda bu şekilde davranıyorsunuz bundan sonra sizden gelecek hiç birşeyde gözüm yok de bundan sonra.
    Ya oturup nerde hata yaptıklarını düşünüp değişirler ya da
  • Eve giren para seninkinden az ama babam genelde laf eder birşey isteyince ama her zaman alır yine de hoşuma gitmiyo bu huyu.
  • Boyle ailemi olur

Kefenin cebi yok soyle onlara

ye ic sic yat bu dunyada benim babam borc bataginda gene herseyin en iyisini alir kendisi sagolsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanım keleşi getir -- 1 Ağustos 2011; 17:57:00 >
  • İster istemez belli bir olgunluğa gelene kadar durumu yadırgıyoruz, sinirleniyoruz, öfkelenebiliyoruz. Yapacak birsey yok. Tutumlu alilelerin geleceğe yönelik yatırımları oluyor. Diğerleri ömür boyu sürünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hanım keleşi getir

Boyle ailemi olur

Kefenin cebi yok soyle onlara

ye ic sic yat bu dunyada benim babam borc bataginda gene herseyin en iyisini alir kendisi sagolsun

bu yapılanda mantıksız bana göre
    ortası yokmu yahu bu durumun
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: gzbjk

yazık lan o tel işi senin için kötü ne kadar erken taktırsan o kadar iyi

Anlatamıyorum ki. 15 yaşından beri yalvarıyorum tel taktırın diye. 3.5 sene geçti taktırmadılar. Yaş geçtikçe dişler daha oturuyor. Üniversiteye git öyle takarsın diyorlar. Ona bile razı oldum. Onu bile yapacaklarına inanmıyorum.

bencede hemen taktırmaya çalış üni.de zor olur ben 16 yaşımda taktırdım ona rağmen zor yani ne biliyim ortamlara girince insanlar bi acayip bakıo dişinde tel olan insanlara
    bide yaşın ilerledikçe telin masrafı artabilir..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.