Şimdi Ara

Ailecek fethiye tarafa tatile gidicez, araba mı? otobüs mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
56
Cevap
1
Favori
4.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaşlar, ramazandan sonra 1 haftalığıda fethiye taraflarına tatile gidicez, konuyu şimdi açma sebebimde sabırsızlık heycan var biraz, hemde o zamana kadar cevaplar gelir okurum dıye açtım hoş karşılarsınız umarım.

Biz 7 kişi gidicez, arabaya sığıyoruz bagajada birileri oturuyor. daha önce öyle çınarcığa gitmiştik sorun olmadı, benim merak ettiğim istanbuldan fethiyeye 11 saat sürüyormuş bu doğrumu ? arabayla ne kadar sürer tecrübe edenleriniz varmı hızlı sürenler ?

kişiye 1 kişi otobüs bileti 80 -100 tl arası. sanırım tek gidiş böyle fazla bilgim yok, 7 kişiye 600 tl tutar sanırım ? sizce dizel araç kaç tl tutar istanbuldan oraya tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Ben arabayla gitmek istiyorum, geze geze gideriz, beğendiğimiz yerlerde konaklarız, kğçük köyler oluyor küçük otleleri oluyor ben aslında öyle yerler arıyorum.

Araç: wv Caddy 1.6 2012 model comfortline.

EDİT: Arkadaşlar her sene ege ve akdeniz turlarına gidiyoruz 10 gun fılan otobusle tur olarak, çoğu yeri görduk ezberledık, tur ıle gezmek yorucu oluyor tadını cıkaramıyorsun, sureklı zaman sınırı var 2 saat oraya 2 saat buraya tum gunun yollarda gecıyor, bızde dedik ki arabayla gıdelım sızınde tecrubelerınızı ve onerılerınızı almak ıstedım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 27 Haziran 2014; 22:15:28 >

• Araç ne?

Birde 7 kişi yolda sıkıntı olmasın?

Araç motoru ne?Kaç model?
  • Sorması ayıp gidiceğiniz aracın markası-modeli nedir?
  • şu tip bir araç alın tatil dönüşü tekrar satarsınız. zarar etmezsiniz. isterseniz yakıt parasını da üstüne ekleyip yolu bedavaya getirin.
  • O yol çekilmez

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle araçla gidin fethiye gez gez bitmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 11 saat yol sıkış tepiş biraz sıkıntı olur, bol bol mola verilip gidilebilir. Bana kalırsa arabayla gidin ama, arabanın marka modelde önemli tabi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pink Floyd

11 saat yol sıkış tepiş biraz sıkıntı olur, bol bol mola verilip gidilebilir. Bana kalırsa arabayla gidin ama, arabanın marka modelde önemli tabi.
    Bagajda yolculuk hem güvensiz hemde konforsuz olur. Tatiliniz eziyete dönüşebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Bagajda yolculuk hem güvensiz hemde konforsuz olur. Tatiliniz eziyete dönüşebilir.

Alıntıları Göster
    Kesinlikle arabayla gidin ama imkanınız varsa daha geniş bir arabayla gidin, bagajda gitmek büyük eziyet olur.

Arabanın rahatlığı hiçbir otobüste yok, başkasının sesinden rahatsız olmuyorsun,bebek ağlaması yok,istediğin zaman dur dinlen,yemek ye,istediğin yerleri gezerek git vs. Yakıt sorun olmayacaksa arabayla gidilir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brian O Conner

Alıntıları Göster
    Yazmayı unutmuşum araç wv caddy 1.6
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnurD7

Kesinlikle arabayla gidin ama imkanınız varsa daha geniş bir arabayla gidin, bagajda gitmek büyük eziyet olur.

Arabanın rahatlığı hiçbir otobüste yok, başkasının sesinden rahatsız olmuyorsun,bebek ağlaması yok,istediğin zaman dur dinlen,yemek ye,istediğin yerleri gezerek git vs. Yakıt sorun olmayacaksa arabayla gidilir bence.

Bagajda genç bir arakdaş oturucak, bagajda oturmayı sevıyor aslında eglencelı dıyor genış alan yorgan serıyoruz oturuyor uzanıyor kafasına gore takılıyor bagajda o rahatsız olmuyorda ama içeride oturanlar bıraz sıkısıcak uzun yolda sorun olabılır onlarada sormak lazım buna katlanabılırlermı dıye, pekı ne kadar yakıt tutar gıdış ? otobus bıletı 600 fılan tutar tek gıdıs. sanırsam 600 tl 600 tl ye motorın alsamda aynı hesaba gelır bence hatta daha ucuza gelebılır. ben 100 tl e ıstanbuldan cınarcıga gıttım ve dondum arada klıma acık 6 kışı vardı araçta ayrıca oradada gezdık daga cıktık vs. 100 - 130tl fılan tuttu toplam yakıt ucretı

• quote:

Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

Yazmayı unutmuşum araç wv caddy 1.6

Alıntıları Göster
    Kişi sayısı arttıkça araba ile yolculuk daha uygun fiyata gelmeye başlar. Hem istenilen yerde durulur, çevrede ne varsa gidilir. Tatilin tadı da öyle çıkar zaten.
  • Araba dururken otobüsle gidilmez.

• 7 kisilik aile icin otobus git gel binliradan fazlaya gelir.

Bagajda duracaklar muhtemelen ufak cocukdur ama 6 kisini valizinide hesaba katarsak isin icinden cikamayiz.

Transporte tarzi bi aracla daha zevkli olur.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Araç hafif ticari demiş arkadaş. 7 Kişi 80 kg desek 560 kg yapar. Ağırlık sıkıntı olmaz. Ama bagaj sıkıntı olur tabi emniyet kemeri vs.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bagajda o kadar yol gidilir mi yahu? Arkadaşın daha önceden bagaj deneyimi var mı uzun yolda:) 7 kişi biraz fazla değil mi o araç için? gideceğiniz yol yarım saat değil iyi düşünün.
  • patara, sarıgerme, iztuzu bu 3 plaja gidin mutlaka.

sakin plaj olarak letoon var çok güzel ve de saklıkent bu ikisi patara ya yakın.

sorunuzun cevabı değil ama fethiye yi çok seviyorum tavsiye etmeden yapamayacağım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Istanbuldan 800km yol. Son 5yilda 3kez gittim. 9-10 saat arasi 100km ortalama hizla 2-3kez mola vererek rahat gidersiniz.
    Fethiyede araba sart. Oludeniz fethiye merkeze 10km fln. Gezmek istiyorsaniz mutlaka arabayla gidin cunku sicakta munubuslerle perisan olursunuz. Dizel aracla gidis gelis 350-400tl yakit yakarsiniz (klima acik) He biz otelde kalicaz disariya cikmiycaz diyorsaniz araca gerek yok.

Bu arada aracla giderseniz kayakoye ugrayin. Koy icinde dar bir yoldan gecerken harabelere giderken sagda cok guzel yemek yiyebileceginiz(mangal sedir tarzi) ve muhtesem ucuz bir yer var.( adini unuttum mekanin)

Sozun ozu: arabasiz gitmeyin :)

• 800 km civarı olması lazım bence arabayla gidin ,otobusden çok daha ucuza gelir hemde fethiyede gezersiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: rosea

patara, sarıgerme, iztuzu bu 3 plaja gidin mutlaka.

sakin plaj olarak letoon var çok güzel ve de saklıkent bu ikisi patara ya yakın.

sorunuzun cevabı değil ama fethiye yi çok seviyorum tavsiye etmeden yapamayacağım
    dostum hesap basit 1100 km demişsin şehir dışı 5,5 lt olarak alırsan 100 km yi,

11 * 5,5 = 61 LT civarı
    mazot 4.5 LT desen

61 * 4,5 = 275 TL
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.