Şimdi Ara

Ailece bisiklet keyfi için öneriniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Başlıktan da anlaşılacağı üzere ailece bisiklet keyfi yapmak istiyoruz fakat bunun için temel ekipman olan bisikletimiz henüz yok

Birşeyi alırken araştırmayı severim ve bisiklet alma işine de girince aslında bunun okadar da kolay olmadığını tabiri caizse bir bilgisayar toplama işine benzediğini anladım. Tek farkı uygun fiyata istediğin bütün özellikleri toplayamamak :)

Ben araştırdıkça sürekli daha iyisi karşıma çıktığı için sonunda muhtemelen benim gibi çoğu insan gibi "ulan zaten maksimum haftada 2-3 gün kullanacağım yemişim amartüsörünü, vitesini" dedim.

iki bisiklet için 800-850TL gibi bir bütçe ayırdım.

Eşim için klasik tarzı sevdiği için bu modeli beğendim. Vitesli olmalı çünkü oturduğumuz yer kireçburnu. her yer yokuş.

http://www.n11.com/umit-2610-alanya-26-jant-21-vites-bisiklet-P21578157

Kendim de klasik severim fakat şu modelin

http://www.n11.com/bisan-paradise-28-jant-bisiklet-P13244838

vitesli versiyonu olmadığı için, benim de o yokuşları vitessiz çıkmak gözüm yemediği için hiç o yola girmeyeyim dedim :)

Kendim için düşündüğüm model de şu

Salcano City Fun 70

Sizden ricam bu modeller daha ekonoik hale getirilebilir mi? Yani bu şartlar altında belki biraz daha a kaliteli ama iş görür ve daha ucuz bir çözüm önerebilirmisiniz. Çünkü dediğim gibi çok fazla kullanılmayacak.

Bisikletleri kullanacağım şartlar

Asfalt yol
    Bolca yokuş
    benim boy 1.78 kilo 66
    eşim boy 1.58 kilo 52

saygılar

• güncel
    Eşiniz ile birlikte hem sağlıklı, hem keyifli çok güzel bir uğraşıya karar vermişsiniz. Forumdaki diğer konuları da az çok takip ettiyseniz alüminyum kadrolu bir bisikletin her şartta önerildiğini görmüşsünüzdür. Bisiklete binmekten keyif almak için aşırı derecede ağır çelik kadrolu bisikletlerden uzak durmanız en önemli nokta. Sıfır almaya karar verdiyseniz, 850 TL iki adet şehir bisikleti için pek yeterli olmayabilir. Klasik tarzda alüminyum kadrolu fiyat/performans oranı yüksek bisikletler oldukça sınırlı. Sportif tarzda daha uygun modeller mevcut.
    Tavsiye edeceğim modellerin birini zaten kendiniz de belirtmişsiniz : Salcano City Fun 70. Fiyatını sonuna kadar hakettiğini düşündüğüm, başlangıç için son derece iyi bir seçim. Eşiniz için ise City Fun 60 L modeli uygun olabilir. Klasik konusunda kararınız kesin ise Sarajevo 700 L veya Sarajevo 26L modelleri mevcut. Fiyat olarak City Fun serisinden yüksek fiyatlı modellerdir. Her iki durumda da yaklaşık 1100 - 1200 TL bir bütçe taksitli alım için gereklidir. Peşin alımda %10 gibi bir iskonto alabilirsiniz.
    Kendinize uygun kadro boyunu belirlerken bu linkten faydalanabilirsiniz.

edit: ümit bisiklete baktım, klasik olarak şu modeli var link Fakat ben yine de Salcano tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadettinz -- 28 Mayıs 2014; 18:02:56 >

• @sadettinz

Cevabınız için teşekkür ederim. Öncelikle bütçe olarak 800-850 barajını aşmayı düşünmüyorum. Ama belirttiğiniz klasik modelleri de çok beğendim.Ben eşimden daha aktif olarak kullanacağım bisikleti muhtemelen. Eşimin 5-10 kullanımdan sonra bir daha binmeme ihtimali de var. Her ikisini de ikinci el olarak alabilirim tavsiye edebileceğiniz biryer varsa. Kendim için Salcano City Fun 70 de karar kıldım gibi ama forumdaki bisiklet alma rehberini okuyunca aklıma da şöyle birşey takıldı. Çok ekstrem hareketler yapmayacak olsam da en azından normal (30cm lik olmayan) İstanbul kaldırımlarından bisikletin üzerindeyken inmek isterim. Şehir bisikleti modelleri ile bu mümkün mü yoksa rotayı dağ bisikletlerine mi çevirmeliyim?
    Şehir bisikleti ile bozuk, stabilize, toprak yollarda gidebilirsiniz. Kullanılan göbekler o fiyata alacağınız dağ bisikleti göbeği ile aynıdır. Tek sıkıntı bunu sürekli hale getirirseniz şehir bisikletinin yapısı gereği jantları ince olduğu için dağ bisikletine göre daha çabuk akoru kaçar. Bu da ileride jantın 8 çizmesine sebebiyet verir. Yalnız kullanımınızın yüzde 20 ve daha azlık bir kısmı bu tarz yollarda ise bir sıkıntı çekmezsiniz.
  • Malum istanbul'da kullanacağım için kaldırımlardan fazlasıyla iner-çıkarım gibi geliyor. salcano ng 650 için ne düşürsünüz? lastik değişimi de yaparsam daha mı pahalı bir çözüm olur? Bir de jant boyutu olarak 26-28 arası mı tercih etmeliyim?
    @noktape

Orijinalden alıntı: zi_zuu

Malum istanbul'da kullanacağım için kaldırımlardan fazlasıyla iner-çıkarım gibi geliyor. salcano ng 650 için ne düşürsünüz? lastik değişimi de yaparsam daha mı pahalı bir çözüm olur? Bir de jant boyutu olarak 26-28 arası mı tercih etmeliyim?
    @noktape

NG650 hali hazırda kullanmakta olduğum bisikletler arasında. Bisiklet hakkında şu konumda detaylı inceleme bulabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_71458067/tm.htm
    Daha Fazla Göster
  • bol yokuş varsa bisikletlerinizin vites sayısı yokuşu çıkabilecek sayıda olsun. 3x7 den başlasın. yoksa yokuş yukarı klasik bisikleti elinizle çıkarmak işkence olur.

Kendim için Salcano NG 650 , eşim için de Salcano Sarajevo 700 L almaya karar verdim. 1,78 boyundayım 26 Jant uygun mudur?

İnternetten almak için şu fiyatlar nasıl sizce ? Bayiye gitsem peşin ödemede daha mı avantajlı olurum?

NG 650 ---> 479 TL

http://www.n11.com/yilin-yaz-kampanyasi-ng-x-650-26-v-P22077790

Sarajevo 700 L --->551 TL

http://www.bisikletplus.com/sehir-bisikletleri/salcano-sarajevo-700l-sehir-bisikleti.html?referer=akakce&v=1.75.6

@kymelria @noktape

• Hocam iki tane bısıklet al hurdacıdan 50 şer tl ye 50+50=100 tl
    Aldıgın bisikletin vitesli olmasına ve vıteslerının frenlerının calısır durumda olmasına dıkkat et.
    Ardından kaynak makınen ve demır kesme makıne sı artık adı ne ıse o sende varsa bu ıkı bısıkletı nasıl bırlestıreceksen ona gore kes ve kaynak yap . Bu malzemeler kendınde yoksa bızım tanıdık sanayıde veya bısıkletcıye tam hatırlamıyorum 100 150 tl cıvarı yaptırmıstı.

Ardından bu kaynakladıgın bısıkletın boyası hiç ıyı olmayacak kaynaktan dolayı .
    Gidip boya sokucu alıyorsun ve bısıklete suryorsun ardından bıraz bekleyıp (bekleme suresı ustunde yazar herhalde) bulaşık telı ıle surtuyorsun.Bisiklet bu işlemi yaptıktan sonra gri hale gelecek. İstersen boyle grı sekıldede kullanabılırısn hıc boya atmadan göruntu yınede guzel oluyor boyasızken sana kalmıs bır sey ardından boyama işlemine geçiyorsun boyayı tam bılmıyorum onu sen arastırıp yaprasın. Ama sakın ha sprey boyayla boyamaya kalkma cok pısman olursun bısıkletın goruntusu mahvolur.

Ailecek kullanacagın ıcın on tarafa bır sepet takarsın. Önunede nostaljı eskı zamanlardan kalma yuvarlak farlaardan mısal mobılet farı . Farı guzelce yıkarsın ve nıkelaj grı ıle boyarsın ve takarsın .

Bu işlemleri yaparken dıkkat etmen gereken bazı noktalar var : Kaynak ve kesme işlemini yapan ustaya işini temiz yapmasını bastan sagma yapmamaısı soyleyeceksın yoksa istediğin verimi alamazsın görüntü güzel olmaz.
    Boya işlerini bilen birine yaptır.

Ardından bın sokaga gez ohhh mıs

Hem kendi ürettimin istediğin gibi tasarlayabılırsın.

Bu fıkrım hosuna gıttıyse kafana takılan sourları pm atabılırsın.

• Fikir güzel ama birleştirdiğim bisikleti sonra yalnız kullanamam ki :) hadi onu geçtim hangi kaynakçı bisikletçi ergonomik yapısına dikkat ederek bu şekilde 2 bisikletten bir tane yapabilir? Sırf keyif için kendim de uğraşabilirim aslında
    @orcun170

Orijinalden alıntı: zi_zuu

Fikir güzel ama birleştirdiğim bisikleti sonra yalnız kullanamam ki :) hadi onu geçtim hangi kaynakçı bisikletçi ergonomik yapısına dikkat ederek bu şekilde 2 bisikletten bir tane yapabilir? Sırf keyif için kendim de uğraşabilirim aslında
    @orcun170

Hocam yalnız kullanamaz değil kullanırsın ama ıkı kısıye bınen guc tek kısıye bınecegı ıcın zorlanırsın.

Ergonomık yapı dedıgın gıbı onemlı ama iki tane aynı boyda bısıklet alırsın ustaya gereken seyleri söylersın mesela yamuk olmasın v.b.
    Hocam aslında bisiklet meraklısıysan ve de bos zamanın varsa hurdacıdan veya bisikletciden direk bisikletin gövdesini alırsın ve hem tekerını hem frenını kendın yaparsın. Ne kadar zevkli oldugunu gorursun
    Ben yapmadım ama tanıdıgım yaptı o dıs gorunuse cok onem vermedı . Gitsin yeter dedı ve gercektende duz yolda hakkını verıyordu . Uçak gibi gidiyordu. Bizim okul ile şehir merkezi arasında 7 -9 kılometre cıvarı var . Bu tanıdıgımın amacı okula bisikletle gidip gelmekti ve yanına bir ortak bulup bu işe girdi.

Bu bisikletle duz yolda canavar gibi gidersin ama yokuslarda yavas kalır cunku 1, 2, 3. viteslerde cıkman gereklı yokus dikse ve boyle olunca da hızlı gidemezsin yokuşlarda ama yınede sıkıntı olmaz.
    İstersen yuk tasıyabılırsın tabı duz yolda .
    Düz yolda elinden geleni ardına koymaz.
    Biz bu aletle bir kaç yakın koye bile gidip geldik

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.