Şimdi Ara

Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.421
Cevap
14
Favori
88.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bisiklet üzerine sormak istediğiniz soruları bu konuda sorabilirsiniz. Üniversite yıllarında bisiklet atölyesinde çalıştım bu konuda bilgim dahilinde sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

    İyi günler.

    22/07/23 tarihli yazımda 3 farklı lastik incelemesi yaptığım sayfa 71.e göz atabilirsiniz.


    Turun fotoğrafları 16.sayfadadır.

    22/03/14 Tarihli yazım :
    Benim gibi bisiklet meraklısı bir arkadaşımla birlikte konuşurken Sürekli aynı yerleri gezmekten ezberledik artık yeni yerleri de gezip görmek lazım deyip ilk başta bir hafta sonu gezintisinden başlayıp sürekli biraz daha gitsek şuraya varırız diye diye rotayı iyice uzattık. İlk başta gezinti şeklinde olacakken işin içine bir de Strava girince "daha çok km nasıl yapabiliriz?" sorusunu kendimize sorduk ve rotayı te Bursa'ya kadar ilerlettik. Yolda çok fazla oyalanmamak adına üstüne bir de hedef koyduk ve dedik ki biz bu turu sadece '12' saatte yaparız.

    Rota : Kocaeli'nden çıkıp Gebze-Körfez-İzmit-Karamürsel-YALOVA-Orhangazi-Gemlik-BURSA-Mudanya ve oradan da feribotla İstanbul'a geçip yaklaşık 250 Km olacak.


    Yalnız önemli bir nokta var ki : Daha hızlı olmak için yanımıza çadır, uyku tulumu vs almadık o yüzden saatinde feribotta olmalıyız. Yoksa geceyi bir bankın üstünde kıvrılarak geçireceğiz





    16.02.14 Tarihli yazım :
    Merhaba arkadaşlar.

    Bugün bisikletim ve ben 8 bin km'yi devirdik. Bundan sonraki yapacağım km'ler bisikletimin bana hediyesi olacak. Çünkü bu bisikleti alırken ki hedefim 8 bin km idi. Bugün sayacım 8.093 km'yi gösteriyor. Şöyle bir geçmişe dönüp bisiklet üzerinde yaptığım masrafları yazmak istiyorum.

    - 5 binde iken orta göbek yuvası bozulmuştu. Bilyeli sistemden rulmanlı sisteme geçiş yaptım. Bu bana 40 TL'ye mal oldu. / Metin Bisiklet Bakırköy/İstanbul

    - 7 binde iken katıldığım bir yarışta arka arttırıcıyı parçaladım. Shimano Tourney arttırıcı taktırdım. Bu bana 25 TL'ye mal oldu. / Delta Bisiklet Emek/Ankara

    - 7 bin 500'de iken yağmurlu havada kayıp kadro kulağını kırdım. Yenisi 30 TL'ye mal oldu. / Aktif Pedal Bakırköy/İstanbul

    - 8 binde iken arka göbek kırıldı.(Bu sabah) Tamamen kullanılamaz hale geldi. Yeni göbek çaktırmak 30 TL'ye mal oldu. / Metin Bisiklet Bakırköy/İstanbul


    Kısacası eğer bisiklet bilyeli değilde rulmanlı sistem olsaydı benim hatalarım dışında bir sıkıntısı olmayacaktı. Bir sonraki bisikletimi seçerken buna dikkat edeceğim. 560 TL'ye geçiş dönemi adı altında aldığım bu bisiklet şaşırtıcı derecede iyi çıktı. Hala ilk günkü gibi kullanmaktayım.


    10.01.14 Tarihli yazım :
    Tekrardan merhabalar.

    Finallerin bitmesiyle bütlere kadar ufak bir zaman boşluğu buldum kendime ve konuyla tekrar ilgilenmek istedim. Bu arada boş durmadım bisikletle çeşitli etkinliklere, festivallere ve yarışlara katıldım. Farklı insanlar farklı hayatlar gördüm. İleride katılacağım turlar için kendime zemin hazırladım. Km saatim 7 bin km'yi devirdi. Bisikletim artık bir eşyadan çok bir arkadaş gibi hep yanımdaydı ben bunları yaşarken. Varsa sorularınız cevaplayabilirim.

    İyi forumlar.

    05,07,13 Tarihli yazım :
    Merhaba arkadaşlar.

    Bisikleti aldığım günden bugüne neredeyse haftanın her günü sürdüm. Bisikletimi tanıdıkça sizlere daha detaylı ve daha doğru cevaplar atmaya başladım. Gerek grupla gerekse solo gezilerim oldu. Bisiklet fiyatlarını değil bisiklet kültürünü konuşan insanlarla muhabbet ettim. Bisiklet sayesinde farklı insanlarla ve farklı bakış açılarıyla tanıştım. Bisikletin iki tekerden oluşmadığını farkettim. Türkiye'de bisiklet sürmenin zorluklarıyla karşılaştım. (bkz. bisiklet yolunda mangal yapmak). Zaman zaman kızsamda bu beni bisikletten soğutmadı.

    Tam olarak kaç km yaptım bilmiyorum ama net bir şekilde 3 bin km yi geçtiğimi söyleyebilirim. Konumuz NG 650'ye dönersek; bir metal parçası nasıl olurda hayatımın bu kadar merkezinde olur diye beni düşündürüyor Özellikle tek yaptığım gezilerde sanki benim bir arkadaşımmış gibi hissediyorum. O da beni hiç üzmedi sağolsun şuana kadar hiç yarı yolda bırakmadı. Ne bir fren tutmamazlığı ne bir vites aksaması ne bir lastik patlaması.. bunların hiçbiriyle karşılaşmadım. Tabi her sürüşten sonra kendisini temizleyip yağlarım .

    SPD'ye geçtikten sonra performansı daha da artı. Sizlere de tavsiye ederim. Yalnız şehiriçinde kullanırken dikkatli olun. Özellikle İstanbul gibi bir yer yaşıyorsanız daha da dikkatli olun derim :)

    ------------------------------------------------------------------------------------------------<>-------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tekrardan merhaba arkadaşlar.

    Bir önceki incelememde MTB türü olan Salcano NG650'yi incelemiştim şimdi ise YOL-YARIŞ türü olan Salcano XRS 030'u inceleyeceğim. Bisiklet 21/05/14 tarihinde Sirkeci Yurt Bisiklet'ten aldım. Bu incelemeyi bisiklet ile 1000 km'yi geçtikten sonra yapıyorum.

    Km sayacını yakında değiştireceğim :)


    Tipi : Road bikes
    Kadro : 700
    Maşa : Karbon Maşa
    Arka Vites : SHIMANO RD-4600 TIAGRA
    Kadro : 57CM
    Aynakol : SHIMANO FC-4600 TIAGRA
    Fren Takımı : SHIMANO BR-4600 TIAGRA
    Vites Kolu :SHIMANO ST-4600 TIAGRA 20 VİTES
    Ruble : SHIMANO CS-4600 TIAGRA
    Ön Değiştirici : SHIMANO TIAGRA
    Gidon : RITCHEY COMP
    Boğaz : RITCHEY COMP
    Sele Borusu : RITCHEY COMP
    Sele : RITCHEY COMP
    Teker Seti : CONTINENTAL GRAND PRIX 700x23C LASTİK
    Jant Seti : SHIMANO R501 TEKER SETİ
    Ağırlık : 8,9 kg

    Yukarıdaki bilgileri resmi internet sitesinden aldım. Gelelim inceleme kısmına.

    İNCELEME


    # Fren
    Bisiklette fren olarak Tiagra set kullanılmış. Papuç frenlere her ne kadar sıcak bakmasam da bunun fren mesafesi hoşuma gitti. Fren kıyaslaması yaparken Shimano Deore SLX ile Shimano Tiagra'yı karşılaştırdım. Kuru zeminde diskten altta kalır tarafı yok. Hatta mesafe olarak daha kısa duruş sağladı. Islak zeminde ise daha önceden neden sıcak bakmadığımı hatırlatır cinsten bir frenlemesi vardı. Kuru zeminde hidrolik disk frenden farkı olmayan bu setin ıslak zemin performansı normale göre %30'luk bir kayıp verdi ama yine de güvenli duruş sağlıyor sadece biraz fazla basmak gerek frenlere.
    Söylemeden geçemeyeceğim bir konu ise diske göre çok pratik ve ayarlanması kolay. Eskiden disk sürtmesi yaşadığım zaman düzeltmesi en az 10 dakikamı alıyordu bunda ise 10 saniyemi.

    - Eksisi : Yağışlı havalarda bir miktar performans kaybı meydana geliyor.

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    # Vites
    Donanım olarak burada da Tiagra seti görmekteyiz. Bu setin özelliği konforun ve uzun ömürlülüğün ön planda olması. Dolayısıyla sert kullanıma yumuşak cevaplar vermekte. Vites geçişlerinde biraz tepkime süresi oluyor ama gayet net bir şekilde geçiyor. Verilen ayarı arttırıcılar tek seferde anlıyor ve o ayarlarken duyduğumuz vites geçişleri arasındaki zincirin iki dişli arasında kalıp 'tır tır tır' sesini duymuyorsunuz. Yalnız MTB'den yol bisikletine geçince vites değiştirme yöntemi arasında alışana kadar biraz bocaladım. Çünkü MTB'lerde mandallı sistemde işaret parmağı ve baş parmakla vites değiştirken bunda tek parmakla vites değiştiriyorsunuz. Alıştıktan sonra bu daha kolay gelmeye başladı.

    - Eksisi : Vites küçültürken kolu fazla ittirmek gerekiyor.

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS


    # Maşa
    Açıkçası yol bisikletine geçerken bu konuda tereddütlerim vardı. Daha önceden hiç düz maşa kullanmamıştım ve süspansiyonlu maşaların rahatlığına alışmış biri olarak bileklerimin çok ağrıyacağını düşünmüştüm ama yanılmışım. Bisiklette kullanılan karbon maşa yoldaki titreşimleri güzel bir şekilde absorbe ediyor. Çok çabuk alıştığımı söyleyebilirim.

    - Eksisi : Yok :)

    # Teker Seti
    Bisiklette Shimano R500 teker seti kullanılmış. Akıcılığı gerçekten tatmin edici. Burada konuya şöyle bir açıklık getirmek gerek. Biliyorsunuz ki Salcano aynı model adı altında iki bisiklet üretimi yapıyor. Birini Apex adı altında diğerini ise Tiagra adı altında satıyor. Apex'lerde Mavic Aksium teker seti kullanılırken Tiagra'larda Shimano R500 teker seti kullanılmış. Apex'in liste fiyatı Tiagra'nın yaklaşık 400 TL daha üzerinde olduğu için insanlar şöyle bir yanılgıya düşüyor 'o halde Aksium , R500'den daha iyidir.' Bunu net bir dille söylemek yanlış olur.

    Aksium ile R500 arasında akıcılık olarak pek bir fark yok. Jantları birbirinden ayıran özellikleri akıcılıkları değil stilleridir. Aksium jantlar esnemez denecek kadar sıkıdır dolayısıyla sprintlerde ve düz zeminde R500'e göre avantajlıdır fakat R500'ün ise esneme payı vardır. Bu da onu bozuk İstanbul yollarında daha uzun ömürlü yapar.

    Şimdi burada önemli soru "biz bu özelliklerin hangisini amaçlıyoruz ? "

    - Eksisi : Kişiye ve kullanım amacına göre değişmekle birlikte 'esnemesi' eksiklik olarak sayılabilir.

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    # Lastik Seti
    Continental markasının Grand Prix 4 Season modeli kullanılmış. Lastik üzerine söylenecek çok söz yok. Çoğu yol bisikletçinin önerdiği ve kullandığı bir model. Üstünde yazan 4 season yazısının hakkını veriyor. Gerek ıslak gerek kuru zeminde kullandım yol tutuşu, fren mesafesi ve akıcılığını beğendim.

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Her ne kadar yol bisikleti de olsa insan alışkanlıklarını bırakamıyor
    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    - Eksisi : Yok. ( Burada MTB lastiklerine göre değil diğer yol lastiklerine göre karşılaştırdım yoksa ıslak zeminde MTB lastikleri daha iyi yol tutuşu sergilemektedir.)


    Son Söz
    Mutlaka bir gün yol bisikletini denemelisiniz. Ben sürerken çok keyif aldım.
    Dağ bisikletinden, Yol bisikletine geçtikten sonra ki ilk söylediğim söz : "Diğeri uçuyordu, bu ise uçuruyor..."




    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS


    Paşayı baş köşede misafir ediyoruz
    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aizanoi -- 22 Temmuz 2023; 20:21:35 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deleted User

    Bu mesaj silindi.
    Merhaba arkadaşlar.

    Başlıktan da anlaşılacağı üzere konuyu açma amacım hem Salcano NG650'yi hem de genel olarak piyasada henüz pek bulunmayan 29" MTB'ler hakkında bilgi/tecrübe aktarımı yapmak. Bu konuyu açmak için bir kaç hafta bekledim tabi o sırada boş durmadım bisikletimle İstanbul'da 30-60 km'lik solo geziler yaptım ve yapmaktayım.

    Öncelikle bisikletin özelliklerini kendi sitesinde yazan şekliyle aktarayım :

    TİP : 29" MTB 21 VİTES
    KADRO : 6061 ALÜMİNYUM
    MAŞA : SUNTOUR XCT V3 MLO KİLİTLEMELİ (Sitede v3 yazıyor ama üstünde v4 takılı)
    ARKA VİTES : SHIMANO RD-TX35
    VİTES-FREN KOLU : SHIMANO ST-EF51 21 VİTES
    ARKA DİŞLİ : SHIMANO MF-TZ21
    FREN TAKIMI : TEKTRO NOVELLA MEKANİK DİSK
    GİDON BOĞAZI : ZOOM ALÜMİNYUM AHEAD
    TEKERLEK SETİ : SALCANO X-PROD1 8X4 ÖZEL ÖRÜM
    LASTİK : SALCANO SPORTY RACE XCM 29x2,1

    İlaveten:

    Ağırlık : 15,4 kg
    Kadro boyu: 21"




    Bunları yazdıktan sonra ilk izlenimlerii aktarayım. Bisikleti Saraçhane'deki Haşim İşcan Bisikleçiler Çarşısı'ndan aldım. Güzel bir Kayseri'li pazarlığıyla 630TL'den 560TL'ye indirdim. Orda tam ayar yaptırttım tabi bu bana bisikletle beraber verilen 2 tane ücretsiz bakım kuponundan birinin alınmasına mal oldu.


    İNCELEME

    # Fren
    Bisikletin ayarlarını yaptırdıktan sonra ilk işim frenlerini denemek oldu. Üstünde Tektro marka mekanik disk fren var. Diğer bisikletimde de Zoom marka mekanik disk fren var ondan daha kısa mesafede durduğunu söyleyebilirim. Frenleri denerken şunu fark ettim ; maşa kilitli olduğu zaman sert frenlerde çok çabuk arka teker kalkıyor ve bisiklet ön tekere biniyor. Maşa açık olduğu zaman normal bir frenleme yapmış oluyorum. Bisikletin fren sisteminden memnunum hiç bir sıkıntım olmadı şuana kadar İnşallah ileride de sorun yaşamam.

    # Vites
    Bisikletin üstünde St-ef sistem var. Vites geçişleri seri ve düzgün. Tırmanıştayken bile vites geçişi yapabiliyorsunuz. Sessiz bir şekilde çalışıyor. Yalnız şunu belirteyim ilk ayarlama yapan kişi ön arttırıcıyı tam ayarlayamamış ve 2.dişliden ilk dişliye geçerken biraz bekleyip geçiyordu onu eve geldiğimde kendim ayarladım şimdi hiç bir sıkıntı yok.

    # Maşa
    Sitesinde Suntour V3 olarak geçiyor ama aslında üstünde Suntour V4 takılı. Maşa bisiklette süs olarak durmuyor bunu söylemek istiyorum. Kilitli ve kilitsiz hali açık bir şekilde anlaşılıyor.

    # Lastik/Jant
    Kadro 29" olmasına rağmen lastikleri 28"dir. Yine de büyük. .


    # 29" Kadro
    Üstündeki parçalar yukarıda söylediklerim gibi şimdi gelelim 29" kadroya. İlk kullandığımda manevra konusunda sıkıntılar yaşadım ama şimdi ilk kullanışıma göre daha iyiyim. Büyük kadronun bence en güzel özelliği engelleri kolay aşabilmesi. Mesela bazı kaldırımlara veya yüksek yerlere hiç ön kaldırmaya çalışmadan dümdüz sürerek çıkıyorum. Merdivenlerden inerken (en fazla 5 basamak) bisikletten inmeden merdivenden iniyorum. Yani kısaca büyük kadroyu şöyle özetleyebilirim manevra yönünden zayıf , engelleri geçme yönünden güçlü. Diğer araçlara da bakılırsa arazi araçlarında veya motorlarında da tekerleklerin iri ve büyük olduğunu göreceksiniz. Bunun nedeni teker her çukurun dibine girmiyor yüzeysel olarak geçiyor ve daha az sarsıntı daha iyi bir yol tutuşu sunuyor. Ayrıca lastikler 28" olduğundan düz yolda daha az pedal çevirerek daha hızlı gidebiliyorum. -Bu arada boyum 1,88cm.-

    Şimdilik aklıma bunlar geldi. İlerleyen zamanlarda daha fazla detay veririm.


    Forumda konularda dolaşırken benim yazılardan çok fotoğraflar ilgimi çeker. Sizin de belki böyledir :) Sizinle bir kaç fotoğrafımı daha paylaşmak isterim. Buyrun :

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Ee ne de olsa o bir MTB :)

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS



    Gezilerimden çektiğim bir kaç resim.

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Spd, arka bagaj ve heybe ile görüntüsü,

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS

    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS


    Umarım beğenirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aizanoi -- 1 Haziran 2014; 15:37:24 >




  • Güle güle kullan arkadaşım, yalnız bir noktayı açıklıyım 29 jant diye bir olay yok 29er 'lerde de 28 jant kullanılır fakat tek değişikliği diğer ince yol jantlarına göre daha geniş arazi tipi lastik takmaya imkan veren geniş jant açıklığı kullanılmasıdır.
  • Güle güle kullanın. Ben de Whistle miwok 1164d almayı düsünüyorum. Uzun süredir kullandığınız modelin 26"lik olanını almayı düşündüm yalnız zoom maşa hiç hoşuma gitmiyor. Kullandığınız modelde kadro sağlamlığı ne düzeydedir? Ve de uzun yol için önerir misiniz bu bisikleti?
  • hayırlı olsun hocam .


    bu arada ben ayaklığı çıkarmanızı tavsiye ederim ek ağırlık
  • Bende salcano NG650 29'' aldım . aldığımda bir süpriz oldu. Kafama takılan konu 28'' lik tekerlerdi. Biraz aldatıcı gibi geldi bana. hayırlı olsun bu arada
  • Bende salcano NG650 29'' aldım . aldığımda bir süpriz oldu. Kafama takılan konu 28'' lik tekerlerdi. Biraz aldatıcı gibi geldi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: naqıo

    hayırlı olsun hocam .


    bu arada ben ayaklığı çıkarmanızı tavsiye ederim ek ağırlık

    Adam yarışa katılmıyor.

    Zincirlerin olduğu yere bez bir kadro koruyucu takmanızı ve seleyi değiştirmenizi öneririm hocam. Toto önemli.
  • hocam 2 sorum olcak :D

    ağırlığı ne kadar

    bide maşa bisiklette tam neresi oluyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hKncnnrT

    hocam 2 sorum olcak :D

    ağırlığı ne kadar

    bide maşa bisiklette tam neresi oluyo

    ön teker tutan amortisör kısmı ismi maşa diye geçiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Snake

    quote:

    Orijinalden alıntı: hKncnnrT

    hocam 2 sorum olcak :D

    ağırlığı ne kadar

    bide maşa bisiklette tam neresi oluyo

    ön teker tutan amortisör kısmı ismi maşa diye geçiyor

    saol hocam anlıyosan bana yardım edebilirmisin

    konu :http://forum.donanimhaber.com/m_71468647/tm.htm




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winter Snake

    Güle güle kullan arkadaşım, yalnız bir noktayı açıklıyım 29 jant diye bir olay yok 29er 'lerde de 28 jant kullanılır fakat tek değişikliği diğer ince yol jantlarına göre daha geniş arazi tipi lastik takmaya imkan veren geniş jant açıklığı kullanılmasıdır.

    Teşekkür ederim. Evet onu yukarıdaki yazımda belirttim 28" yazıyor lastiklerin üstünde.

    quote:

    Orijinalden alıntı: akarulas

    Güle güle kullanın. Ben de Whistle miwok 1164d almayı düsünüyorum. Uzun süredir kullandığınız modelin 26"lik olanını almayı düşündüm yalnız zoom maşa hiç hoşuma gitmiyor. Kullandığınız modelde kadro sağlamlığı ne düzeydedir? Ve de uzun yol için önerir misiniz bu bisikleti?


    Üstünde Suntour xct v4 kilitli maşa var. Şimdilik İstanbul içinde sürdüm. Standart 6061 kadro var. Kadro sağlamlığı ne düzeydedir açıkcası bilmiyorum. İnşallah bu yaz DOÇEK'e katılcam yaklaşık 250-300 km sürücek. O zaman uzun yol konusunda daha detaylı bilgi yazarım. Benim şuan bu bisikletle yaptığım en uzun mesafe tek seferde 63km idi. Yokuşları hiç zorlanmadan çıktım.

    quote:

    Orijinalden alıntı: naqıo

    hayırlı olsun hocam .


    bu arada ben ayaklığı çıkarmanızı tavsiye ederim ek ağırlık


    Ayaklık çok işime yarıyor kafelere falan girdiğimde masamın yanına koyuyorum, camiye falan girdiğim zaman park ediyorum vb. gibi sebeplerim var ayaklıksız yapamam. Ayrıca ben federasyon lisanslı profesyonel kürekçiyim o yüzden bacaklarım ve kondisyonum iyi durumda ayaklık sorun olmuyor benim için. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: tynasorusrex

    Bende salcano NG650 29'' aldım . aldığımda bir süpriz oldu. Kafama takılan konu 28'' lik tekerlerdi. Biraz aldatıcı gibi geldi bana. hayırlı olsun bu arada


    Evet o konuda haklısınız. Sitesinde 29" yazıyor ama yine sitesindeki resme yakından baktığımız zaman 28" yazıyor lastiğin üzerinde. Bana yeterli geldi lastikler. Teşekkür ederim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Einstein


    Zincirlerin olduğu yere bez bir kadro koruyucu takmanızı ve seleyi değiştirmenizi öneririm hocam. Toto önemli.


    Bende seleyi değiştirmeyi düşünüyorum dediğiniz gibi toto önemli :) Bisikletten inince biraz sıkıntı oluyor Zincirlerin yanında ki demiri bir kaç kez kaldırıma sürttüm o kısmı zedelendi. Yarın alayım bi tane Sirkeci'ye gidip.

    quote:

    Orijinalden alıntı: hKncnnrT

    hocam 2 sorum olcak :D

    ağırlığı ne kadar

    bide maşa bisiklette tam neresi oluyo


    Orjinal ağırlığı 15.6 kg. Üstüne far/stop lambası taktım suan 15.9 kg geliyor. Evdeki tartıyla ölçtüm. Hata payı olabilir.

    Resimde işaretlediğim kısım maşa oluyor.
    Bisiklet Hakkında Sohbet - Soru/Cevap - Salcano XRS 030 - NG650 - İnceleme - SS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aizanoi -- 16 Şubat 2014; 22:59:41 >




  • 2000 lira civarı bir mtb alacağım ama 28'' ler biraz aklımı çeldi açıkcası Aydında bulacağım yer yok Bir ara izmire trenle gidip baksam mı ne yapsam bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Loney

    2000 lira civarı bir mtb alacağım ama 28'' ler biraz aklımı çeldi açıkcası Aydında bulacağım yer yok Bir ara izmire trenle gidip baksam mı ne yapsam bilmiyorum

    Bulabilirsen :
    Sedona 759 29"

    Corratec C29ER

    Bunlara bir bak derim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    .

    Meslektaşım öncelikle merhabalar.

    Ben de önümüzdeki 10 gün içerisinde NG650 alacağım inşallah. Ancak şu iki model arasında kaldım. İkiside bütün özellikleri bakımından aynı. Tek fark birinde V fren, diğerinde mekanik disk fren bulunmakta. Sence hangisini alsam ?

    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=930
    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=931




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engineer !

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    .

    Meslektaşım öncelikle merhabalar.

    Ben de önümüzdeki 10 gün içerisinde NG650 alacağım inşallah. Ancak şu iki model arasında kaldım. İkiside bütün özellikleri bakımından aynı. Tek fark birinde V fren, diğerinde mekanik disk fren bulunmakta. Sence hangisini alsam ?

    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=930
    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=931

    Size de merhaba efendim.
    İki fren tipinin de kendine has özellikleri var ama aslında ikisinin de çalışma mantığı aynı biri diski diğeri jantı sıkıyor. Disk fren biraz hassas bir yapıya sahip. Mesela kendi bisikletimden örnek vereyim. Dün uzun mesafe bir gezi yaptım (google maps'e göre 70,8km). Yağmur yağmasına rağmen frenlemede hiç bir sıkıntı çekmedim gayet memnunum o konuda ama hassas yapıdadırlar dedim ya dönüşte Kabataş civarında ön diski kaldırma sürttüm ve 8 çizmeye başladı. Diskin bi noktası balata sürtmeye başladı. Açıkcası bu canımı sıktı. Eve gelince düzelttim ama yolda iken sürtünme sesi geliyordu. V-fren olsaydı böyle bir sıkıntı yaşamazdım. Yani disk frenler iyi ama bakım ve dikkat istiyor.
    Kendimce özetleyeyim.
    Disk fren
    Artıları = Fren mesafesi, Ortama bağlı kalmadan kullanım(Yağmur, çamur vs), Göze hitap etmesi
    Eksileri = Hassastır ve bakım ister, Arıza çıkarması durumunda tamiri zordur

    V-Fren
    Artıları = Tamiri kolaydır, Ucuzdur
    Eksileri = Jant yüzeyi ıslandığında ya da çamur geldiğinde bisiklet daha uzun mesafede duruyor.

    Şimdi gelelim benim tavsiyeme. Günlük kullanım için V-fren yeterlidir. V-fren sistemini almanı öneririm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    quote:

    Orijinalden alıntı: Engineer !

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    .

    Meslektaşım öncelikle merhabalar.

    Ben de önümüzdeki 10 gün içerisinde NG650 alacağım inşallah. Ancak şu iki model arasında kaldım. İkiside bütün özellikleri bakımından aynı. Tek fark birinde V fren, diğerinde mekanik disk fren bulunmakta. Sence hangisini alsam ?

    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=930
    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=931

    Size de merhaba efendim.
    İki fren tipinin de kendine has özellikleri var ama aslında ikisinin de çalışma mantığı aynı biri diski diğeri jantı sıkıyor. Disk fren biraz hassas bir yapıya sahip. Mesela kendi bisikletimden örnek vereyim. Dün uzun mesafe bir gezi yaptım (google maps'e göre 70,8km). Yağmur yağmasına rağmen frenlemede hiç bir sıkıntı çekmedim gayet memnunum o konuda ama hassas yapıdadırlar dedim ya dönüşte Kabataş civarında ön diski kaldırma sürttüm ve 8 çizmeye başladı. Diskin bi noktası balata sürtmeye başladı. Açıkcası bu canımı sıktı. Eve gelince düzelttim ama yolda iken sürtünme sesi geliyordu. V-fren olsaydı böyle bir sıkıntı yaşamazdım. Yani disk frenler iyi ama bakım ve dikkat istiyor.
    Kendimce özetleyeyim.
    Disk fren
    Artıları = Fren mesafesi, Ortama bağlı kalmadan kullanım(Yağmur, çamur vs), Göze hitap etmesi
    Eksileri = Hassastır ve bakım ister, Arıza çıkarması durumunda tamiri zordur

    V-Fren
    Artıları = Tamiri kolaydır, Ucuzdur
    Eksileri = Jant yüzeyi ıslandığında ya da çamur geldiğinde bisiklet daha uzun mesafede duruyor.

    Şimdi gelelim benim tavsiyeme. Günlük kullanım için V-fren yeterlidir. V-fren sistemini almanı öneririm.

    Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.

    Çevremde çok fazla farklı yorum yapan var. Kimisi V fren daha iyi, kimisi disk fren daha iyi diyip duruyordu. Yani o kadar allak bulak olmuş durumdaki aklım. Tavsiyene uyup V frenliye yöneleceğim sanırım.

    Tekrar teşekkürler, saygılar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engineer !

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    quote:

    Orijinalden alıntı: Engineer !

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    .

    Meslektaşım öncelikle merhabalar.

    Ben de önümüzdeki 10 gün içerisinde NG650 alacağım inşallah. Ancak şu iki model arasında kaldım. İkiside bütün özellikleri bakımından aynı. Tek fark birinde V fren, diğerinde mekanik disk fren bulunmakta. Sence hangisini alsam ?

    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=930
    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=931

    Size de merhaba efendim.
    İki fren tipinin de kendine has özellikleri var ama aslında ikisinin de çalışma mantığı aynı biri diski diğeri jantı sıkıyor. Disk fren biraz hassas bir yapıya sahip. Mesela kendi bisikletimden örnek vereyim. Dün uzun mesafe bir gezi yaptım (google maps'e göre 70,8km). Yağmur yağmasına rağmen frenlemede hiç bir sıkıntı çekmedim gayet memnunum o konuda ama hassas yapıdadırlar dedim ya dönüşte Kabataş civarında ön diski kaldırma sürttüm ve 8 çizmeye başladı. Diskin bi noktası balata sürtmeye başladı. Açıkcası bu canımı sıktı. Eve gelince düzelttim ama yolda iken sürtünme sesi geliyordu. V-fren olsaydı böyle bir sıkıntı yaşamazdım. Yani disk frenler iyi ama bakım ve dikkat istiyor.
    Kendimce özetleyeyim.
    Disk fren
    Artıları = Fren mesafesi, Ortama bağlı kalmadan kullanım(Yağmur, çamur vs), Göze hitap etmesi
    Eksileri = Hassastır ve bakım ister, Arıza çıkarması durumunda tamiri zordur

    V-Fren
    Artıları = Tamiri kolaydır, Ucuzdur
    Eksileri = Jant yüzeyi ıslandığında ya da çamur geldiğinde bisiklet daha uzun mesafede duruyor.

    Şimdi gelelim benim tavsiyeme. Günlük kullanım için V-fren yeterlidir. V-fren sistemini almanı öneririm.

    Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.

    Çevremde çok fazla farklı yorum yapan var. Kimisi V fren daha iyi, kimisi disk fren daha iyi diyip duruyordu. Yani o kadar allak bulak olmuş durumdaki aklım. Tavsiyene uyup V frenliye yöneleceğim sanırım.

    Tekrar teşekkürler, saygılar.

    İkisinin de özelliklerini yazmaya çalıştım. Disk kullanıyorum memnunum ama bu modelin v-frenlisi olmadığı için ben disk almak zorunda kaldım yoksa ben de v-fren alıcaktım. Eğer İstanbul'da oturuyorsan benim aldığım dükkanda v-frenli ng 650 450tl idi. Saraçhane-Bisikletçiler Çarşısı-Korkmaz Ticaret'ten aldım ben.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    quote:

    Orijinalden alıntı: Engineer !

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    quote:

    Orijinalden alıntı: Engineer !

    quote:

    Orijinalden alıntı: noktape

    .

    Meslektaşım öncelikle merhabalar.

    Ben de önümüzdeki 10 gün içerisinde NG650 alacağım inşallah. Ancak şu iki model arasında kaldım. İkiside bütün özellikleri bakımından aynı. Tek fark birinde V fren, diğerinde mekanik disk fren bulunmakta. Sence hangisini alsam ?

    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=930
    http://www.salcano.com/Urunler.aspx?idurun=931

    Size de merhaba efendim.
    İki fren tipinin de kendine has özellikleri var ama aslında ikisinin de çalışma mantığı aynı biri diski diğeri jantı sıkıyor. Disk fren biraz hassas bir yapıya sahip. Mesela kendi bisikletimden örnek vereyim. Dün uzun mesafe bir gezi yaptım (google maps'e göre 70,8km). Yağmur yağmasına rağmen frenlemede hiç bir sıkıntı çekmedim gayet memnunum o konuda ama hassas yapıdadırlar dedim ya dönüşte Kabataş civarında ön diski kaldırma sürttüm ve 8 çizmeye başladı. Diskin bi noktası balata sürtmeye başladı. Açıkcası bu canımı sıktı. Eve gelince düzelttim ama yolda iken sürtünme sesi geliyordu. V-fren olsaydı böyle bir sıkıntı yaşamazdım. Yani disk frenler iyi ama bakım ve dikkat istiyor.
    Kendimce özetleyeyim.
    Disk fren
    Artıları = Fren mesafesi, Ortama bağlı kalmadan kullanım(Yağmur, çamur vs), Göze hitap etmesi
    Eksileri = Hassastır ve bakım ister, Arıza çıkarması durumunda tamiri zordur

    V-Fren
    Artıları = Tamiri kolaydır, Ucuzdur
    Eksileri = Jant yüzeyi ıslandığında ya da çamur geldiğinde bisiklet daha uzun mesafede duruyor.

    Şimdi gelelim benim tavsiyeme. Günlük kullanım için V-fren yeterlidir. V-fren sistemini almanı öneririm.

    Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için.

    Çevremde çok fazla farklı yorum yapan var. Kimisi V fren daha iyi, kimisi disk fren daha iyi diyip duruyordu. Yani o kadar allak bulak olmuş durumdaki aklım. Tavsiyene uyup V frenliye yöneleceğim sanırım.

    Tekrar teşekkürler, saygılar.

    İkisinin de özelliklerini yazmaya çalıştım. Disk kullanıyorum memnunum ama bu modelin v-frenlisi olmadığı için ben disk almak zorunda kaldım yoksa ben de v-fren alıcaktım. Eğer İstanbul'da oturuyorsan benim aldığım dükkanda v-frenli ng 650 450tl idi. Saraçhane-Bisikletçiler Çarşısı-Korkmaz Ticaret'ten aldım ben.

    Kendi sitelerinde 479 liraya satıyorlar Acaba pazarlık payı mı ?

    Eğer saraçhanedeki pazarlık yaparsa en kötü 440 liraya filan gelir bisiklet haksız mıyım ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Engineer !


    Kendi sitelerinde 479 liraya satıyorlar Acaba pazarlık payı mı ?

    Eğer saraçhanedeki pazarlık yaparsa en kötü 440 liraya filan gelir bisiklet haksız mıyım ?

    Pazarlıkla inmiş hali 450 TL yoksa ordaki fiyatı da 480TL idi. Ben orda çoğu bisiklette indirim yaptım bu bisikleti amadan önce. Kron xc500 v-fren'i 600TL'ye Sedona 701 v-fren'i de 520TL'ye indirmiştim. İnsan Kayseri'li olunca almayacağı malın da pazarlığını yapıyor Ordaki esnaf peşin alımlarda güzel indirimler yapıyorlar. Piyasanın altında alabilirsin. Farklı modellere de bakabilirsin aynı anda.




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.