Şimdi Ara

Ahlaki çöküşün nedeni artan nüfus mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artan nüfusla beraber insanların sosyal yeterlilikleri düşüyor. psikolojik olarak insanları zorluklar uyumlu ve üretken olmaya itmiştir. savaş sonrası zamanlarda, yokluklar sırasında insanlar genelde daha "iyi" olma eğiliminde. tabii burada savaş sırası koşullarından bahsetmiyorum, orada da bu sefer hayatta kalmak için insanlıktan çıkma durumları oluyor.

öte yandan, nüfus artışı ve gelen bollukla birlikte kısa süreli bir refah yaşansa da hemen ardından ahlaki çöküş başlıyor. kalabalıkta yükselmek için etik dışı işler başlıyor. insanların artan nüfusla beraber birbirine saygısı, birbirini önemsemesi azalıyor. bir süre sonra ideliast, üretken, nazik bireyler ezilmeye başlıyor ve bu bireyler toplumun kaybedeni ve sayıca azalanı haline geliyor.

bu durumun günümüzdeki politik yansıması da populizm. artan nüfusla birlikte bu durumu yaşamamak için eğitimi, toplumsal bilinci arttırmak lazım. bu konuda geri kalınırsa cahil toplum, onu uçurumdan aşağıya götürecek cahil liderler seçiyor. sırf kendisini pohpohladığı ve kendi gibi birinin gücü eline alması onu da güçlü hissettirdiği için. cahil, ahlaksız liderler de örnek oldukları için toplumdaki ahlaki çöküşü hızlandırıyorlar.

sonuç olarak çöküş sonrası insan kıyımı, açlıktan, savaştan, insan eliyle ortaya çıkan doğal afetten ya da hastalıktan. sonra azalan nüfusla beraber bazı değerler tekrar makbule geçmeye başlıyor. kalanlar aynı felaketi yaşamamak için etik değerlere sarılıyor.

Alıntı

• Medya, sosyal medya ve alım gücündeki zorluk. Bu üçü birbiri ile birleşince ortaya kara delik gibi bir ahlaki çöküş durumu ortaya çıkıyor. İşin kötü kısmı ise bunu engellemenin bir yolu yok ve engellemeye kalkarsanız çok daha büyük sorunları beraberinde getiriyorsunuz.
  • Tek bir sebebe bağlamak yanlış, ekonomik, sosyal, medya bir çok sebebi var bunun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memleketin özeti olmuş.. Son paragrafın geleceğimiz olmaması ümidiyle ..
  • Bunun tek nedeni var AK parti iktidarıdır CHP iktidar larında halkımız çok ahlaklı idi bu ülke Amerikan ambargo larına göğüs geldi ama namusundan ödün vermedi şimdiki yeni neslin Ali ortada bunu AK parti iktidarı yaptı büyük İsrail'in kurulması için Türk ahlakını çökertti

• Ben en başta sosyal medya olduğunu düşünüyorum ama artan nüfus da etken.

Bir deney vardı adını hatırlamıyorum, 2 fareyi bir yere koyuyorlardı bunlar üreye üreye çoğalıyorlardı.
    Nüfus arttıkça düzenleri bozulmaya başlıyordu.

Zorba fareler falan çıkıyordu diye hatırlıyorum.

• Ben de diyordum ComradeMRX ne zaman Thanos çekecek bize. Rastgele mi götürelim nüfusun yarısını yoksa alfabetik sıra mı yapalım?

Kısa süreli bir refah dediğin nedir? Tam bir komedi. Saçma sapan politikalar gütmeyen her ülkede refah seviyesi Dünya tarihinde hiç olmadığı kadar yukarıda. Ortalama insan ömrü tarihte hiç olmadığı kadar yüksek. Bizde de Anadolu tarihine göre refah seviyesi yukarıda ama artık 3-5 yıldır hızla aşağıya doğru gidiyor.

Ahlak konusuna gelirsek sebebin artan nüfus olduğunu söylemek zor. Nüfus uzun zamandır artıyordu. Lakin "ahlaksızlık"la öne çıkmak, konuşulmak çok kolay. Çoğu kişi, A kişisi ne kadar düzgün bir eş diye konuşmaz. Ama B kişisine bak nafakayı kaptı elin herifleriyle yiyor diye konuşur. Televizyon ve sosyal medyada çok daha büyük bir iletişim ağı oluşturduğu için daha çok insan daha çok kişinin önünde "ahlaksızlık" yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hckr -- 25 Şubat 2019; 19:13:12 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hitlerin kaybetme sebebi? nedir
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

Ben en başta sosyal medya olduğunu düşünüyorum ama artan nüfus da etken.

Bir deney vardı adını hatırlamıyorum, 2 fareyi bir yere koyuyorlardı bunlar üreye üreye çoğalıyorlardı.
    Nüfus arttıkça düzenleri bozulmaya başlıyordu.

Zorba fareler falan çıkıyordu diye hatırlıyorum.
    aynen.

şu kadın instagram olmasa yaşayamaz.

takvim.com.tr
    Şeyma Subaşı çizmeyi iyice aştı! Şeyma Subaşı sevgilisi Guido Senia ile aynı yatak üzerinde poz verdi
    https://www.takvim.com.tr/saklambac/2019/02/24/seyma-subasi-cizmeyi-iyice-asti-seyma-subasi-sevgilisi-guido-senia-ile-ayni-yatak-uzerinde-poz-verdi

• Ahlaki çöküşün temel sebebi Siyasal islam.
    Her türlü haltı işleyip sonra da elhamdülillah diyorlar.
  • Eski röportajları izleyin öğrenciler bile konuşurken oturaklı aklı başında düzgün konuşuyor

İmama uyan cemaat ilişkisi işte , şimdiki durum bundan ibaret

• diziler
  • Ne kadar rahatsız etsede din ve kurallar bence. Müslümanın ama din insana kısıtlama verir, insan kısıtlanmışsa onu daha çok yapar. Mesela p*rno yasak olsa bi yukselme olur. Ya da uyuşturucu serbest olsa. Çünkü ben bunu hep içerim kafasına girer ve daha az içer.

Bakın "bence" diyorum altta linç etmeyin beni.

• quote:

Orijinalden alıntı: General Tao

Ne kadar rahatsız etsede din ve kurallar bence. Müslümanın ama din insana kısıtlama verir, insan kısıtlanmışsa onu daha çok yapar. Mesela p*rno yasak olsa bi yukselme olur. Ya da uyuşturucu serbest olsa. Çünkü ben bunu hep içerim kafasına girer ve daha az içer.

Bakın "bence" diyorum altta linç etmeyin beni.
    haklısın, bunu hollanda yaptı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.