Şimdi Ara

hitlerin kaybetme sebebi? nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
2.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • google araştırdım biraz ama tatmin olamadım
    bilenlerden duyma daha iyi

Orijinalden alıntı: FamePesindekiCocuk

Çok basit görünüyor ama sanırım Rusya'nın İklimi :)

benimde aklıma geldi ama bukadar büyük hata nasıl yapar

Orijinalden alıntı: İzmirli Samuray

quote:

Orijinalden alıntı: FamePesindekiCocuk

Çok basit görünüyor ama sanırım Rusya'nın İklimi :)

benimde aklıma geldi ama bukadar büyük hata nasıl yapar

Rusya'da yapmasa Çin'de yapacak Hindistan'da yapacak Amerika'da yapacak.Elbet bir yerde hata yapacak.Bir yerde sonun başlangıcı olacaktı orası da Rusya oldu.Çok üzerinde durmamak gerek Üstün Irk olduğuna Faşizmi yaratan Baskı ile herşeyi kontrol altında tutan bir düzen bir yerde patlak verecekti elbette.
  • Hitler rusya topraklarına girmekle yanlış yaptı.Polonya, Fransa,Belçikayla yetinmeyi bilemedi. Rusyanın iklimine gelirsek iklim ne olursa olsun sonuç değişmezdi. Sadece savaşın süresi uzardı. Hitlerin kızıl ordu karşısında duracak gücü yoktu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Droyts

Hitler rusya topraklarına girmekle yanlış yaptı.Polonya, Fransa,Belçikayla yetinmeyi bilemedi. Rusyanın iklimine gelirsek iklim ne olursa olsun sonuç değişmezdi. Sadece savaşın süresi uzardı. Hitlerin kızıl ordu karşısında duracak gücü yoktu.

Ben olsam sınırda durur savunma yapardım bence hatalı dediğin gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    baronun etkisi tam olarak nedir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    asıl işi rusya yaptı.

Orijinalden alıntı: naberabi

asıl işi rusya yaptı.

Ne asıl işi Rusya yapması ABD'nin silah,yakıt,erzak yardımları olmasa Rusya bir halt yapamazdı.Hele Stalin gibi bir paranoyağın yönetiminde.Japonya ABD'yi savaşa katacak saldırıyı yapmasaydı iki devlet Rusya'yı dümdüz ederdi.
    he he sanki dersin sscb traktörle tank savaşına giriyor.sscbde kaynak çok abd ordusu olmasaydı evet sovyetler daha çok toprak kaybederdi ama bir yerden sonra mutlaka saldırıya geçerdi kızıl ordu.iğneyi kendine çuvladızı başkasına batır.

he he sanki dersin sscb traktörle tank savaşına giriyor.sscbde kaynak çok abd ordusu olmasaydı evet sovyetler daha çok toprak kaybederdi ama bir yerden sonra mutlaka saldırıya geçerdi kızıl ordu.iğneyi kendine çuvladızı başkasına batır.

Sen Sovyetler'in savaştaki kaybını biliyor musun? 20 milyon! Bunun 10 milyonu asker.ABD olmadan nasıl direnecekti daha fazla? Dediğim gibi savaşa ABD girmeseydi Almanya bütün ordusunu Doğu'ya nakledip işlerini bitirirdi.Fransa zaten ele geçirilmişti,İngiltere direnmeye çalışıyordu biraz.Hani tarihte şu olsaydı böyle olurdu gibi yorumlar yapılmaz ama çok büyük ihtimal karşımıza çıkacak şeyler buydu.

• Garip gelecek AMA Hitlerin benzini bitti. Araclarini calistiracak yakitlari kalmayinca cokuse gectiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

PSN : Jeopol
  • Canis Majoris kullanıcısına yanıt
    sen kendi kendini kandırıyorsun.sovyetlere polonya muamelesi yapıyorsun.kızıl ordu nazileri tek başınada yener.ayrıca kayıbı 27 milyondur.fnansa nedir yav.napolyon mu var fransa başında fransa ne yapabilir zaten.tarihte nazilerin sovyetleri mümkün değildir ama sovyetler nazileri yener.sovyetler abdyide yener.niye üretim yapmıyor muydu abd?yine polonya muamelesi yapıyorsun. sen kendi hayallerinde yaşanaya devam et.

Orijinalden alıntı: Canis Majoris

quote:

asıl işi rusya yaptı.

Ne asıl işi Rusya yapması ABD'nin silah,yakıt,erzak yardımları olmasa Rusya bir halt yapamazdı.Hele Stalin gibi bir paranoyağın yönetiminde.Japonya ABD'yi savaşa katacak saldırıyı yapmasaydı iki devlet Rusya'yı dümdüz ederdi.

o değilde merak ettim japonya neden böyle bir fantazi yaptı ?

Orijinalden alıntı: paldov

hitlerin asil hedefi stalingradi almakti. tren yollarinin merkeziydi cunku. ama iklimi yabana atip saldirmak hataydi. ciddi soguk vardi ve almanyada uzak olan ordusu yipranmis vaziyetteydi.

sovyet büyük ve karlı bir yer sizce
    uçaklarla rusyanın en arkasına gidip minyonlarca yastıktan asker atılıp paraşütle kar olduğu içinde ne olduğu belli olmazdı sovyet askerleri indiklerini görür oraya doğru giderdi
    kafa karıştırma amaçıyla alman aksanıyla konuşan biri sovyetleri telsiz veya ozaman iletişim neyse o yolla gitmeyin orda asker yok yastık asker atmışlar deyip
    başka bir kişi rus aksanıyla konuşan biri inanmayın hitler en iyi askerlerini arkamıza indirdi destek yolayın.
    sizce nasıl plan şu an aklıma geldi

• İzmirli Samuray kullanıcısına yanıt
    dediginiz enteresan bir plan ama sanirim bunu yada bu tarz birsey dusunmuslerdir. cunku orduda komutanlar bos insanlar dedildi.

sen kendi kendini kandırıyorsun.sovyetlere polonya muamelesi yapıyorsun.kızıl ordu nazileri tek başınada yener.ayrıca kayıbı 27 milyondur.fnansa nedir yav.napolyon mu var fransa başında fransa ne yapabilir zaten.tarihte nazilerin sovyetleri mümkün değildir ama sovyetler nazileri yener.sovyetler abdyide yener.niye üretim yapmıyor muydu abd?yine polonya muamelesi yapıyorsun. sen kendi hayallerinde yaşanaya devam et.

Trollüyor musun yoksa ciddi misin?Napolyon dönemi ile 2.Dünya Savaşı arasında 120-130 sene var.Napolyon olsa ne yapacaktı onu tam anlayamadım.Rusya en zor dönemindeyken Napolyon'un çaresiz bir biçimde Fransa'ya dönmesi,dönerken ordunun büyük bölümünün telef olması gibi olaylar var bir araştır istersen.Napolyon'u 20.yy'a uyarlasak da Hitler'in karşısında duramaz.

Naziler Rostov çekilmesine kadar çatır çatır yendi Sovyetleri.Sen mümkün değildir yazmışsın.Hitler Moskova harekatının yönünü Kiev'e çevirmeseydi belki de savaşı kazanacaklardı.

• general hoth ve guderian temmuz ayında moskovanın kapısına dayanmışken, hitlerin guderian'a moskova yerine kieve ilerleme emri vermesi, guerianın kievi almasını beklemekle hitler tarihi bir hata yapmıştı. kievde 650 bin kişilik sovyet ordusunu esir almış olsalarda wehrmacht altın değerinde 2 ay kaybedip, moskova taarruzunu ancak ekimde yapabildi.

tabi kar kış, yağmur çamur derken alman ordusunun temel taktiği blitzkrieg olayı olmadı. moskova düşürülemedi. üstüne birde stalingradda 6. ordunun bir türlü volganın öbür tarafına geçememesi yani 1942 kışı almanların ipini çekmiş oldu.

zaten hayati amerikan yardımlarını da hesaba katmak gerek. fakat bir yerde okuduydum rusların urallardaki bütün fabrikalarına giden elektrik moskovadan gidiyormuş. yani almanlar moskovayı alsaydı sovyet endüstrisine baltayı vurabilecekti.

ben hitlerin yerinde olsam guderian ve hoth'a moskovaya bir an önce taarruz emri verdirip, güneyde bulunan kliest'i de taarruzun güney kanadına yerleştirirek hem moskovayı almayı dener, hemde kievden gelebilecek bir saldırıyıda engellemiş olurdum.
    moskova alınırsa eğer orduyu vakit kaybetmeden kuzeyden stalingrada indirip, paulusun ordusuyla beraber volganın batısında mareşal zukov'u kuşatarak sovyetlere kış tamamen bastırmadan öldürücü darbeyi vurabilirdim.

yani asıl dönüm noktası stalingrad ve moskova taarruzunun gecikmesi

Dji Mavic Air 2

• quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

general hoth ve guderian temmuz ayında moskovanın kapısına dayanmışken, hitlerin guderian'a moskova yerine kieve ilerleme emri vermesi, guerianın kievi almasını beklemekle hitler tarihi bir hata yapmıştı. kievde 650 bin kişilik sovyet ordusunu esir almış olsalarda wehrmacht altın değerinde 2 ay kaybedip, moskova taarruzunu ancak ekimde yapabildi.

tabi kar kış, yağmur çamur derken alman ordusunun temel taktiği blitzkrieg olayı olmadı. moskova düşürülemedi. üstüne birde stalingradda 6. ordunun bir türlü volganın öbür tarafına geçememesi yani 1942 kışı almanların ipini çekmiş oldu.

zaten hayati amerikan yardımlarını da hesaba katmak gerek. fakat bir yerde okuduydum rusların urallardaki bütün fabrikalarına giden elektrik moskovadan gidiyormuş. yani almanlar moskovayı alsaydı sovyet endüstrisine baltayı vurabilecekti.

ben hitlerin yerinde olsam guderian ve hoth'a moskovaya bir an önce taarruz emri verdirip, güneyde bulunan kliest'i de taarruzun güney kanadına yerleştirirek hem moskovayı almayı dener, hemde kievden gelebilecek bir saldırıyıda engellemiş olurdum.
    moskova alınırsa eğer orduyu vakit kaybetmeden kuzeyden stalingrada indirip, paulusun ordusuyla beraber volganın batısında mareşal zukov'u kuşatarak sovyetlere kış tamamen bastırmadan öldürücü darbeyi vurabilirdim.

yani asıl dönüm noktası stalingrad ve moskova taarruzunun gecikmesi

sağolun
    birkaç sorum olacak
    1 olacak hitler savaşı kazansa sovyetleri bitirse türkiye yeniden almanya ya müttefik mi olucaktı?
    2cisi japonya neden abd saldırdı almanya buna neden izin verdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İzmirli Samuray -- 17 Eylül 2014; 14:28:29 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.