Bildirim
Ah süt mısır ah yardım edin
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hocam Superfreshin donmuş mısırını alın ve ortalama 20-30dk kaynatın.O kaynarken biraz kaşar rendeleyin.Pişince mısır,kaşar
,tereyağı ve sosunuzu karıştırın.Afiyet olsun yemeğe hazır!
Not:Sosu çok fazla koymayın yoksa çok çirkin oluyor.Az koyun sosu ve üstüne dokup bırakmayın,kokteyl yapar gibi karıştırın mısırı.
Not2:dışarıda aldığınız mısırlar sizin alacağınızdan daha kalitesiz olduğu için daha güzel geliyordur yada para verdiğinizden dolayı*
*Kıbrıstayım burada halamın 2 tane seyyar mısırcı dükkanı var,iyi para kazanıyorlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Carter -- 12 Ekim 2013; 22:41:36 > -
Deneyeceğim sağ olun
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Süt mısır, kaymak mısır, hangi mısır olursa olsun. Piştikten sonar hemen sudan çıkartıp havada soğutup kurutmayın suyunda soğusun.
Birde artık damak tadımız şeker oranı yüksek, yumuşak kabuklu, genetiği kayık mısırlarla şımartılmış vaziyette. Gariban orijinal mısırın çok şansı yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 12 Ekim 2013; 23:39:42 > -
Sorun değil hocam. -
Hocam zaten mısırı soğutmadan yemek lazım.
Bu arada mısırcılarda satılan mısırlar buhar ile pişiyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: Mr.Carter
Hocam zaten mısırı soğutmadan yemek lazım.
Bu arada mısırcılarda satılan mısırlar buhar ile pişiyor.
Düdüklüden yaklaşık 90 derecede çıkar, babayiğit dumanı tüterken 55 derecede anca yer. Aradaki 90'dan 55 e geçen sure sokak mısırcısındaki gibi kazanda su içinde geçmezse mısır su kaybeder, kabuklar sert olur. Evdeki mısır bu kuru kabuk üzerine bu yüzden tuz tutmaz.
Bu arada alışveriş merkezlerindeki genetiği kayık mısırlar orada buhar ile sadece ısıtılır. Aslında fabrikada pişirilmiş, suyunu kaybetmeden soğutulmuş ve dondurulmuş olarak tezgaha gelirler. -
Hocam haklısınız düdüklü tencereden çıkan düz mısırlar yenemez ama adam bardak mısır tarifi istemiş. -
Galiba öyle. Ben sokaktan koçan mısırı bu yaz 1-1,5 liraya aldımda ondan karıştırdım. Bu arada bizim buralardaki alışveriş merkezlerinde en ufak bardak mısır 3 lira. -
Bizim buradada 4tl den başlıyor-10tl ye kadar gidiyor.
Not:Kıbrıs -
Bardak mısıra en benzer şey için en iyisi sizin dediğiniz gibi donuk mısır. Hatta Konserve mısır dahada iyi. Metro gibi yerlerden 5 kiloluk konserveyi 3 kuruşa alıncada insan mısıra doyuyor. ben suyunuda içiyorum. -
Geçen günlerde 1tl te 1 konserve mısır aldım.Tadı çok kötüydü,sonra baktım Çinde üretiliyormuş -
BİM'de 450 gr. dondurulmuş mısır 2,5 TL. Tadı gayet güzel. -
Konserve mısır aldım demin tadı iğrençti direk 10 dakka yüksek ateşte su kaynattım mısırları döktüm 5 dakka karıltırdım çok berbat
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
BİM'in bir dönem konserve mısırları berbattı. Çin mi, Hindistan mı ne mısırıydı ve BİM'de bir daha almayacağım dedim tek ürün olmuştu. Sonra üretici falan değişti şimdi nispeten daha güzel.
Dondurulmuş olan ise muhteşem değil ama asla kötü de değil. -
Şu an bildiğiniz en kolay yapılan en iyi mısır ne dondurulmuşlar en kolayı galiba direk su kaynatıp atıyorsun aynı bardakta süt mısır satanlar gibi oluyor lütfen söyleyin güzel bi markada alayım keyfime bakayım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uçan Zuper Gahraman -- 14 Ekim 2013; 10:56:41 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Faredevriii
Şu an bildiğiniz en kolay yapılan en iyi mısır ne dondurulmuşlar en kolayı galiba direk su kaynatıp atıyorsun aynı bardakta süt mısır satanlar gibi oluyor lütfen söyleyin güzel bi markada alayım keyfime bakayım
Ben Superfresh'inkini alıyorum çokta güzel oluyor.
@Nétwork
Hocamın dediği gibi BİM üretimide alabilirsiniz. -
Superfishi bu akşam deneyeceğim fiyatı ne kadar pahalı bi şey değil demi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bunün özel bir olayı yok ki. Piyasada artık hakiki süt mısır kalmadı, nasıl pişirirsen pişir olmaz. Mısırın cinsiyle alakalı. Şu sıralarda rengi süt mısıra benzeyipte ne kadar haşlarsan haşla sert kalan tatsız tutsuz ithal tohumlarla üretilen mısır kaynıyor marketlerle pazarlar. O yüzden bende almayı kestim. Akılları başlarına gelirse, doamtesi de sadece bulursam pembe domates alıyorum. Zatn yaşadığım şehir olan eskişehirin pazarlarındaki sebze meyve kalitesi çok kötü. İç anadolunun en vasat malını buraya veriyorlar heralde. Altınoluğa gidiyorum yazları, bir domatesler, biberler, incirler var insan onları görünce burada pazara çıkası bile gelmiyor. Çok bozuldu herşey. -
Nick-mesaj uyumu olarak yazıyorum. Superfresh donmuş mısırı al tencerede kaynat. Yumuşayınca süz ve bir kapta kaşar rendelere, tereyağı koy ve dilediği sosu koyup harmanla.
Benzer içerikler
- en iyi seylan çayı
- cumartesi şarap
- kavanozda hangi yemekler saklanır
- bira nasıl yapılır
- en iyi pirinç markası
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X