Şimdi Ara

Ah Nvidia sen az değilsin. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: avanoss

quote:

Orjinalden alıntı: BeyzadeM

9600GT'den HD4850ye geçeni duydumda HD4850den 9600GT'ye geçeni ilk defa duyuyorum.Heleki böyle bir oyun için

nvidia olsun da en düşüğü olsun

• quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

quote:

quote:

9600GT'den HD4850ye geçeni duydumda HD4850den 9600GT'ye geçeni ilk defa duyuyorum.Heleki böyle bir oyun için

Öyle bir sonucu nereden çıkardın uzman?

Adam "downgrade" yapmış. Hızlı karta ihtiyacın kalmayınca veya para sıkıntın varsa böyle bir şey yapabiliyorsun.

Mirror's Edge, evet. PhysX efekti kapalı duruma göre, PhysX efekti açık - hızlandırma açık durumunda daha yüksek kare/sn alınan (tabii, hızlandırma kapatılınca bu sefer daha düşük alınıyor) yerler bile var. Efekt seçeneği kapatılsa bile "PhysX" bağımlılığı gitmeyen yerler oluyor yani.

Güzel efektler var ME'de ve çok şık görünüyor; ama sonuçta daha çok süs niyetine kullanılmış. Oynayışı da temelden etkileyecek şekilde kullanılmalı, PhysX.

+99999

physin tek eksiği benim edindiğim izlenimde bayrak sallanması olsun perde sallanması top düşmesi cam kırılması bu efektler tmaam fizik kurallarına uygun hareket ediyor ama 1 kanun eksik oda atmosfer basıncı atmosfer basıncı nı katarak hesaplamadığı için bayraklar falan daha ağır ve yaylanmış şekilde hareket ediyor mesela bir topu yukarı doğru fırlattığınızda hızlı düşme noktasına gelene kadar hız keser süşmesinin 3te 1 i yavaş yine hızlı şekilde olur malesef physxte böyle değil büyük eksik :P

Eksiklik öyle bir şey değil. Oyunun oynanışına PhysX'in tamamen hakim olması. Mesela yeri geldiğinde bir etraftaki bir şeyleri parçalayarak oyunun ilerlemesi gibi. Yani oyunun tam olarak physX'i kullanması, eksik olan şey. Şimdilik birkaç efektten ibaret. Tabi o bile hoş. Ayrıca PhysX destekleyen oyunlar arttıkça bu eksik de giderilecektir diye düşünüyorum. Ati'nin de bu durum için bir şeyler yapması gerekecektir. Yoksa yakında millete sırf PhysX desteği var diye nvidia kartlar önereceğiz.

• Gerçekten etkileyici özellikler bunlar nVidia kartlar için, avantajda diyebiliriz,
    PhysX destekli oyunlar arttıkça elbet daha da iyi hale gelecektir tüm fizik kanunları
    ATI'ninde üzerinde çalıştığı Havok motoru var ama GPU üzerinden olmadıkça bence gerçekçilik sağlanamaz..
    Havok motorunun daha yaygın olduğunuda göz ardı etmemek gerek
  • quote:

Orjinalden alıntı: K.Kahriman

quote:

Orjinalden alıntı: g.adr

ben gtx 285 amp kullaniyorum belli oyunlarda kopek gibi calisiyor ama i7 ye gectikten sonra daha da bir guzel calismaya basladi anlamadim ben de. an itibari ile ekran kartimda ben de downgrade yaptim ve eski kartim olan hd 4870 1gb'a geri dondum. acikcasi fallout 3'te zaten hic bir farklari yok 10 fps fark var aralarinda ama kasinti sahnelerde ikisi de kasiyor hic fark etmior.. o nedenle benim bu karta hic bir ihtiyacim kalmadi. ben de vapor-x ile takasladim hafiften zararina tabii. sartlar oyle gerektirdi. ps3 kullanicam bundan sonra zaten pc islerini birakicam artik. 4870 ile takilirim uzunca bi sure.

gtx285 amp! kasar mı yahu hd4850 bile anca broken steel yamasında gidilen enclave compoundda 5-10 kişi birbirine girerken ötüyor eğer bu oyunun kronik bir durumuysa sevinebilirim

kimsenin kimseye girmesine gerek yok haritalarda bazi yerlerde kasiyor iste grafik bozulmasi yok ama takilarak ilerleme var. hd 4870 1gb ile CoD 5 i 1920x1080 8x AA 16x AF nefis oynuyordum. GTX 285 aldigimda 16xQAA acmaya basladim butun oyunlari aradaki tek fark bu. Ama gorsel olarak hic bir farklilik goremedim. Yani extreme kartlara cok da gerek yok. GTA IV te kendini hissettirir ama PC de tovbe ettim GTA oynamamaya zaten. bence su an icin 4870 1gb , gtx 260 c216 , gtx 275 , hd 4890 . bunlar gayet yeterli.

• kobb neredesin? Gözlerimiz seni arıyor
  • 512mb pasif soğutma asus 8600gt yi sırf pci slotum boş kalmasın diye ati 3870 i sattıktan sonra 3870 in 4de 1 fiyatına almıştım ama nerdeyse 3870 i arartmamıştı hala kullanıyorum
  • Burda tecrübelerimi paylaşıyorum kağıt üstünde değilde gördülerimi paylaşmak istedim fanatikliğin alemi yok belki nakite ihtiyacım oldu onun için down grade yaptım bu seni ilgilendirmez.

+ olarakta bu yaptığım down grade de performans kaybı yaşamadım bile sayılıyr. oynadığım oyunların %90 ı zaten nvidia destekli

X-Men physx desteği var
    Mirrors Edge
    Prototype
    Call of Juarez
    ......

Gta 4 üde çok severdim ancak özürlü br oyun olduğu için oynamıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Eksiklik öyle bir şey değil. Oyunun oynanışına PhysX'in tamamen hakim olması. Mesela yeri geldiğinde bir etraftaki bir şeyleri parçalayarak oyunun ilerlemesi gibi. Yani oyunun tam olarak physX'i kullanması, eksik olan şey. Şimdilik birkaç efektten ibaret. Tabi o bile hoş. Ayrıca PhysX destekleyen oyunlar arttıkça bu eksik de giderilecektir diye düşünüyorum. Ati'nin de bu durum için bir şeyler yapması gerekecektir. Yoksa yakında millete sırf PhysX desteği var diye nvidia kartlar önereceğiz.

Ati bu konuda, tabiri caiz ise intel'in kucağına oturmuş durumda. Önce intel'in elindeki büyük bir kozdan vazgeçip, havok'u gpu hızlandırmalı hale getirmesi gerek. Ben böyle birşeyin olacağını hiç sanmıyorum. Fakat şöyle birşey de var; sektörde 2 standart olur ise, bundan biz zararlı çıkarız. Şuanki durumda bizim için iyi değil yani. Keşke iki firmada aynı standardı desteklese.

• Yakında oyunlar 2 ye bölünecek nVidia destekliler ve ATI destekliler diye..
    Dahada beteri 2 farklı bilgisayar almamız gerekecek tüm oyunları oynayabilmek için biri ATI'lı , diğeri Nvidia'lı ..

Gidişat iyi değil ..
  • @korkunç
    bunda şaşırılcak bişey yokki adamlar teknolojisini oyunlarda kullanıyo şimdi öyle olmasa diyeceksinki fiziğin bi yararınımı gördük ha tamam şimdide öyle aman aman görmüyoruz fakat en azından küçük bi örnekle ME de farkı sende görmüşsün fizik gelecekte daha gerçekçi oyunlar için kesinlikle bir nimet bu havok olur physX ama olması şart ve bununda gelişmesi çok güzel.
    GRAW 2 zamanında ilk ve tek fizik destekli oyundu ageia destekliyodu ve ekstra kart ve slot fedakarlığı yaparak yararlanıyodun zamanında oyunu eski bir kart ile oynamıştım sonra fizik desteğiyle oynadım gerçekten atmosferi olsun patlama efekti olsun toz duman efekti olsun farkı görüyosun ayrıca oyunu fizikli oynamayanlarada tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: arsenik

quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Ati bu konuda, tabiri caiz ise intel'in kucağına oturmuş durumda. Önce intel'in elindeki büyük bir kozdan vazgeçip, havok'u gpu hızlandırmalı hale getirmesi gerek. Ben böyle birşeyin olacağını hiç sanmıyorum. Fakat şöyle birşey de var; sektörde 2 standart olur ise, bundan biz zararlı çıkarız. Şuanki durumda bizim için iyi değil yani. Keşke iki firmada aynı standardı desteklese.

ozaman rekabet olmaz rekabet olmayıncada kalite ortaya çıkmaz biri diğerini geçmek için yeni teknoloji veya donanımsal yenilik yapacakki gpular gelişsin

• Görev objelerini Physx destekli yapmasınlar da .. Sadece detaylar ile kalır inşallah
  • Arkadaşlar 8800 gtx de physic çalışıyor değilmi? Daha doğrusu çalıştığını biliyorum ama yeni kartlara göre eksik uyum felan varmı onu merak ettim?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.