Şimdi Ara

Ah Nvidia sen az değilsin.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun farkettiğim birşeyi paylaşmak istiyorum sizinle cidden çok ilginç bir okadarda düşündürücü

4850 toxic kartımla mirrors edge adlı oyuna başlamıştım. 1440.900 hightest de 30-40 fps arası physx kapalı şekilde oynuyordum. herşey güzeldi physx açınca kasıntıdan oynanmıyordu.

4850 kartımı down grade yapıp 9600gt aldım ve oyuna girdim devam ediyim dedi physx vs de açtım amanın birde bakiyim fps almış başını gidiyor aralardaki tkaılmalar tmaamen gitmiş.
    oyunda göremediğim bir çok efekt gelmiş gölgeler dha agüzelleşmiş vs ve bunların yanı sıra çok aşırı fps artışı yakaladım.

Lafın özü nvidianın çakallığını ve yaptırım gücünü gördüm physx olup olmamasıyla okadar büyük farklar olmaması gereken bir oyunda bile dağlar kadar fark oluyor ki 9600gt 4850 den baya bi ezik kart olmasına rağmen.

Not:Kendine zaman öldürücek zor ve güzelbir oyun arayan arkadaşlar akesinlikle tavsiye edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K0rkunc -- 15 Temmuz 2009; 1:30:11 >

• Oyun güzel...
    Tekellik adına atılan her adım; değil...
  • Bu bilinen bir durumdu. Ayrıca burada nvidia'nın bir çakallığı yok. Herhangi bir hileye başvurmamış. Parasını verip satın aldığı teknolojiyi kullanıyor ve gerçekten işe yarıyor. Burada nvidia'nın belden aşağı attığı bir darbe yok yani.
  • Bakalım bende bu oyunu indirdim oynamak için sabırsızlanıyordum..Zaten sırf GtaIV ve Physx destekli oyunlar yüzünden HD4830 yerine 9600GT aldım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ForeverMetal -- 15 Temmuz 2009; 1:49:30 >
  • 10-12 saat oynama süresi olan ve son ayarlarda hd4850nin kaldırabildiği bir oyun için 9600gt almaya değmez
  • bence sonunda nvidia physx i bırakıp havok a geri dönücek. ati nin üzerinde çalıştığı bir durum bu havok un gpu üzerinden çalıştırılmasımıydı neydi öyle 1 muhabbeti vardı dx11 den sonra görücez inşallah.
  • 9600GT'den HD4850ye geçeni duydumda HD4850den 9600GT'ye geçeni ilk defa duyuyorum.Heleki böyle bir oyun için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sen orda yoksunnnnn
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyzadeM

9600GT'den HD4850ye geçeni duydumda HD4850den 9600GT'ye geçeni ilk defa duyuyorum.Heleki böyle bir oyun için

nvidia olsun da en düşüğü olsun
  • quote:

9600GT'den HD4850ye geçeni duydumda HD4850den 9600GT'ye geçeni ilk defa duyuyorum.Heleki böyle bir oyun için

Öyle bir sonucu nereden çıkardın uzman?

Adam "downgrade" yapmış. Hızlı karta ihtiyacın kalmayınca veya para sıkıntın varsa böyle bir şey yapabiliyorsun.

Mirror's Edge, evet. PhysX efekti kapalı duruma göre, PhysX efekti açık - hızlandırma açık durumunda daha yüksek kare/sn alınan (tabii, hızlandırma kapatılınca bu sefer daha düşük alınıyor) yerler bile var. Efekt seçeneği kapatılsa bile "PhysX" bağımlılığı gitmeyen yerler oluyor yani.

Güzel efektler var ME'de ve çok şık görünüyor; ama sonuçta daha çok süs niyetine kullanılmış. Oynayışı da temelden etkileyecek şekilde kullanılmalı, PhysX.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 15 Temmuz 2009; 3:07:29 >

• physx her oyunda var olmayan bir özellik mi?bu özelliği kartın ayarlarından mı aktif hale getiriyoruz?
  • quote:

quote:

Adam "downgrade" yapmış. Hızlı karta ihtiyacın kalmayınca veya para sıkıntın varsa böyle bir şey yapabiliyorsun.

Mirror's Edge, evet. PhysX efekti kapalı duruma göre, PhysX efekti açık - hızlandırma açık durumunda daha yüksek kare/sn alınan (tabii, hızlandırma kapatılınca bu sefer daha düşük alınıyor) yerler bile var. Efekt seçeneği kapatılsa bile "PhysX" bağımlılığı gitmeyen yerler oluyor yani.

Güzel efektler var ME'de ve çok şık görünüyor; ama sonuçta daha çok süs niyetine kullanılmış. Oynayışı da temelden etkileyecek şekilde kullanılmalı, PhysX.

+99999

physin tek eksiği benim edindiğim izlenimde bayrak sallanması olsun perde sallanması top düşmesi cam kırılması bu efektler tmaam fizik kurallarına uygun hareket ediyor ama 1 kanun eksik oda atmosfer basıncı atmosfer basıncı nı katarak hesaplamadığı için bayraklar falan daha ağır ve yaylanmış şekilde hareket ediyor mesela bir topu yukarı doğru fırlattığınızda hızlı düşme noktasına gelene kadar hız keser süşmesinin 3te 1 i yavaş yine hızlı şekilde olur malesef physxte böyle değil büyük eksik :P

• quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

quote:

quote:

+99999

physin tek eksiği benim edindiğim izlenimde bayrak sallanması olsun perde sallanması top düşmesi cam kırılması bu efektler tmaam fizik kurallarına uygun hareket ediyor ama 1 kanun eksik oda atmosfer basıncı atmosfer basıncı nı katarak hesaplamadığı için bayraklar falan daha ağır ve yaylanmış şekilde hareket ediyor mesela bir topu yukarı doğru fırlattığınızda hızlı düşme noktasına gelene kadar hız keser süşmesinin 3te 1 i yavaş yine hızlı şekilde olur malesef physxte böyle değil büyük eksik :P

O kadar da olsun canım biz kaç sene Physx falan görmeden Cs 1.1,GtaIII gibi oyunları oynamış bir nesiliz

• oda var Malkoç oğlunu izlediğim günleride bilirim :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: K0rkunc

oda var Malkoç oğlunu izlediğim günleride bilirim :D

ben hala izlerim

heyttt açılın ulen
  • 1-2 oyunda fark oldu da bıraz bunun devamı gelıcek mı dx11 de de bu ozellık kullanılabılıcek mı yoksa ıhtıyac olmayacak mı bılmıyoruz..

aynı sekılde 1*2 oyunda da dx10.1 ıle atı bıraz daha ıyı grafık ve 10 a gore kendısı ıcın daha ıyı performans gosterdı ..

yanı bana gore hala basa baslar fıkrımı deıstırdım ben bu arada atı alan bırsey kaybetmıs sayılmaz cok ısterse en kötusu net cafede yada arkadasında bu bır ıkı oyunu 1*2 saat oynar sın hevesını alırsın onun dısında atının artılarıda cok fazla saygılar

dx10.1
    genel olarak daha ıyı vıdeo goruntu kalıtesı ıspat edılebılır sekılde veya kullanıcılardan kabul gormus bıcımde

genel olarak daha ıyı doku doygunluğu sunuyor oyunlarda bu nedemek oldugunu atı ıle yan yana 2 aynı oyunu oynadıgınızda anlarsınız bu ne contrast nede brightness deıl daha zıyade dırek ekran goruntusunun doku doygunlugu yogunlu daha ıyı gıbı gozukuyor atıde .

nvidia da pshyx ve cuda secım sızın

• ben gtx 285 amp kullaniyorum belli oyunlarda kopek gibi calisiyor ama i7 ye gectikten sonra daha da bir guzel calismaya basladi anlamadim ben de. an itibari ile ekran kartimda ben de downgrade yaptim ve eski kartim olan hd 4870 1gb'a geri dondum. acikcasi fallout 3'te zaten hic bir farklari yok 10 fps fark var aralarinda ama kasinti sahnelerde ikisi de kasiyor hic fark etmior.. o nedenle benim bu karta hic bir ihtiyacim kalmadi. ben de vapor-x ile takasladim hafiften zararina tabii. sartlar oyle gerektirdi. ps3 kullanicam bundan sonra zaten pc islerini birakicam artik. 4870 ile takilirim uzunca bi sure.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vespasianus

quote:

Uzman değilim Tuğer bu 1.
    Dowgrade yapıp yapmaması beni bağlamaz ama bir alt modele geçip bunu ballandıra ballandıra anlatmak çok abes kaçıyor buda 2.

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyzadeM

quote:

Orjinalden alıntı: vespasianus

quote:

Uzman değilim Tuğer bu 1.
    Dowgrade yapıp yapmaması beni bağlamaz ama bir alt modele geçip bunu ballandıra ballandıra anlatmak çok abes kaçıyor buda 2.

deneyimlerini paylaşmasının ne gibi bir zararı var anlamadım

• quote:

Orjinalden alıntı: g.adr

ben gtx 285 amp kullaniyorum belli oyunlarda kopek gibi calisiyor ama i7 ye gectikten sonra daha da bir guzel calismaya basladi anlamadim ben de. an itibari ile ekran kartimda ben de downgrade yaptim ve eski kartim olan hd 4870 1gb'a geri dondum. acikcasi fallout 3'te zaten hic bir farklari yok 10 fps fark var aralarinda ama kasinti sahnelerde ikisi de kasiyor hic fark etmior.. o nedenle benim bu karta hic bir ihtiyacim kalmadi. ben de vapor-x ile takasladim hafiften zararina tabii. sartlar oyle gerektirdi. ps3 kullanicam bundan sonra zaten pc islerini birakicam artik. 4870 ile takilirim uzunca bi sure.

gtx285 amp! kasar mı yahu hd4850 bile anca broken steel yamasında gidilen enclave compoundda 5-10 kişi birbirine girerken ötüyor eğer bu oyunun kronik bir durumuysa sevinebilirim

• Physx bende bunu kapatıp duruyorum ya 8800gt war :) 3780 ten yeni geçtim zamanla yükseltirim atinin görüntüsü daha iyi diyorlar daha net ewet çünkü cod5 te bile havadaki sisi veremiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.