Şimdi Ara

Ağlıyorum...Çaresizlikten..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
1.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağlıyorum çaresizce hergün içten içe.Yaşım geldi 29 a 6 yıldır onlarca kişiyle görüştüm sanki bir suçum günahım varmış gibi hepsi kapıları yüzüme kapattı.23 yaşında doğuya gittim öğretmen olarak çalışmaya.Daha o zaman başladık evlenmek için birisini aramaya ancak sanki özürlüymüşüm gibi suçluymuşum gibi insanlar bana hep hayır cevabı verdiler.Kimisi 1.85 boyumu kimisi doğuda olmamı bahane etti.Şimdi 29 yaşındayım ve artık bıktım hergün sızlanıp duruyorum.Babam kanser hastası annem kadıncağız artık kız sormaktan bıktı yoruldu.Artık ümidim tükendi.Karşıma çıkan kişiler daha ilk görüşmede olmaz deyip geçiyorlar.Bana benden elektrik alamadıklarını söyleyip duruyorlar.Ben ne yapayım artık şaşırıp kaldım.Ben 24-25 yaşında evlenmeyi isterken neden bu yaşa kadar bekledim.Bir insan daha ilk defa görüştüğü kişilerden ret cevabı yermi.Benim bildiğim erkek kızları beğenir ama malesef artık kızlar erkekleri beğeniyor.Yaşıtlarımın 3-5 yaşında çocuğu oldu.Ben ne ara evlenip yuva kurup çocuk sahibi olacağım.Lütfen Allah rızası için bir akıl verin.Artık kafayı yemeye az kaldı.Bunca sıkıntının üstüne birde babamın hastalığını bahane etmeleri beni mahvediyor.İnsanlar bu kadar olmamalıydı.Ben hep insanları seven biriydim ama insan sevgim artık kaybolmaya başladı.Herkes beni suçluyor üniversitede bulmalıydın doğuda bulmalıydın.Acaba ben uyuyormuydum.Hep denedim hep denedim ama hiçbiri olmadı.Artık kimsede yardımcı olmuyor.İnsan içine çıkacak yüzüm kalmadı.Ben ne yapayım akıl verin lütfen.Deneyimli abilerim kardeşlerim.

• ben de 29 yaşına girdim daha yeni, ama inanır mısın o kadar gamsızım ki hani etrafımda biri evlilik demese aklıma gelmeyecek evlilik falan. açıkçası bazen diyorum bende mi var bi gariplik lan, ben neden evliliğin eksikliğini hiç hissetmiyorum ki?
  • Durum vahim. Babanın hastalığını falan bu işe karıştırma. Alakası yok.

Bir an önce psikiyatriye gözük ve saplantı haline getirdiğin bu evlenme hırsından bir süreliğine uzaklaş.

Geçtiğimiz kasım ayında 39 yaşında bir akrabamızı 29 yaşında biriyle evlendirdik. Hiç kimsenin umudu yoktu bu abimizden ama kendisi bekliyordu özellikle.

Ben de 27 yaşındayım ve ne annemlerin ne de arkadaşların dediklerine kulak asıyorum. Hazır olmayı ve maddi durumumu düzeltmeyi amaçlıyorum öncelikle. Neredeyse aşık olduğum arabamı da kıytırık bir kızla evleneceğim diye satamam.

Evlenince ne oluyor sanıyorsun! Dünyanın en riskli işi. Kesinlikle doğru insanı bulduğuna emin olmadan evlenmeyi düşünemezsin. 3 haftada boşanan ve sinir boşalmaları yaşayan bir yakınımız vardı. Üstelik görünürde hiç bir elle tutulur, gözle görülür sebebi yoktu bile.

Acil olarak doktora gözük önce.

• quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Durum vahim. Babanın hastalığını falan bu işe karıştırma. Alakası yok.

Bir an önce psikiyatriye gözük ve saplantı haline getirdiğin bu evlenme hırsından bir süreliğine uzaklaş.

Geçtiğimiz kasım ayında 39 yaşında bir akrabamızı 29 yaşında biriyle evlendirdik. Hiç kimsenin umudu yoktu bu abimizden ama kendisi bekliyordu özellikle.

Ben de 27 yaşındayım ve ne annemlerin ne de arkadaşların dediklerine kulak asıyorum. Hazır olmayı ve maddi durumumu düzeltmeyi amaçlıyorum öncelikle. Neredeyse aşık olduğum arabamı da kıytırık bir kızla evleneceğim diye satamam.

Evlenince ne oluyor sanıyorsun! Dünyanın en riskli işi. Kesinlikle doğru insanı bulduğuna emin olmadan evlenmeyi düşünemezsin. 3 haftada boşanan ve sinir boşalmaları yaşayan bir yakınımız vardı. Üstelik görünürde hiç bir elle tutulur, gözle görülür sebebi yoktu bile.

Acil olarak doktora gözük önce.
    hocam tipiniz de bir sorun mu var acaba? bir engel veya ? ya da konuşmanız da,kekemelik falan...ne biliyim,ilk bakışta yok diyorlarsa dış görünüşte sorun olabilir belki...ya da sizce hayır demelerinin nedeni nedir? anlarsınız az çok.

• Hocam oncelikle evlenme isteginizi anlayabiliyorum.Sizde o yasa gelmis cogu erkek gibi evlilik yapip coluk cocuga karismak istiyorsunuz,bu cok normal ama sunuda unutmayin mutluluk evlilige bagli degil.Evli olup esiyle anlasamayan surusuyle insan var.Daha onunuzda uzun bir omur var yasinizda oyle cok gecmis degil.Sizin yasinizda evlenemeyip dert yanan abileri cok gorduk simdi hepsi coluk cocuk sahibi oldu.Size tavsiyem bu konuyu cok takinti haline getirmemeniz.Insallah sizde yakin zamanda size uygun bir hayat arkadasi bulursunrsunuz.Kalin saglicakla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yorgun şair

hocam tipiniz de bir sorun mu var acaba? bir engel veya ? ya da konuşmanız da,kekemelik falan...ne biliyim,ilk bakışta yok diyorlarsa dış görünüşte sorun olabilir belki...ya da sizce hayır demelerinin nedeni nedir? anlarsınız az çok.

Alıntıları Göster
    hayır tiple ilgili bir sorunum yok engelimde yok şükür.Konuşmam falan gayet iyi hayır demelerinin çoğu ilk görüşte elektrik alamadıkları yani bilmiyorum bana saçma geliyor.Bana benimle yaşayamayacaklarını söylüyorlar.Şaşkınım inanki.Arkadaşlık olarak bir engelim yok ama nedense hem evlenilecek dediğimiz kız sayısı az hemde ailemin çevremin önerdikleri.Artık kimse şurda şu kız var demiyor bile.

• Freedom` kullanıcısına yanıt
    teşekkürler kardeşim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Allahım(çaresizlik)
    12 yıl önce açıldı
    Yalnızlıktan geberiyorum
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tanistiklarina sert ol , şartların olsun yoksa seçilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Champarator

Tanistiklarina sert ol , şartların olsun yoksa seçilirsin.
    Ben 29 yaşındayım ama bu işler hiç umurumda değil.Ne olacak yani evlenmesemde olur.Zaten evlenilecek kız kalmadı.Ayrıca senin gibi memur değilim en azından garanti işin var.
    Ayrıca memursan paran pulun vardır git beğenmediğin taraflarını estetik yaptır.Parayı kendi bakımına ve ihtiyaçlarına harca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

ben de 29 yaşına girdim daha yeni, ama inanır mısın o kadar gamsızım ki hani etrafımda biri evlilik demese aklıma gelmeyecek evlilik falan. açıkçası bazen diyorum bende mi var bi gariplik lan, ben neden evliliğin eksikliğini hiç hissetmiyorum ki?

aynı beni tarif ettin yaş 29 oldu onu bırak annem bile demiyor evlenmeycenmi sen diye
  • tearsofteacher T kullanıcısına yanıt
    yaşım 31 oldu neredeyse aynı durumları bende yaşadım bir çok kere aklımdan neler geçmedi ki senden farkım sevdim sevildim ama sebepsizce terkedildim bir değil üstelik iki defa rabbimden hep hayırlısını istedim şuan hayatımda kimse yoksa ve bekarsam vardır bunda da bir hayır diyorum demek ki hakkımızda hayırlısı buymuş sanırım...zaten şu hayatta iki defa yıkıldım kişinde de sevgili yüzünden yıkıldım birisi hiç bir nenden gösteremeden hiç bir şey söylemeden çekti gitti bir daha ne gördüm ne aradım ikincisinde ise sevdim sevildiğimi sandım ama yanılmışım seni seviyorum diyen kız bir süre sonra bana senden elektrik alamıyorum ısınamıyorum v.s. demeye başladı ve o beni değil ben onu bıraktım hala bana cevapsız çağrı atar ara sıra ama asla aramam insan sevmediği ısınamadığı birisini neden arar veya çağrı bırakır anlamıyorum görmezden geliyorum sadece ve şunu diyorum o bulduğuna değil beni kaybettiğine yansın gün gelecek yanacak ama ben dimdik ayakta olacağım ona inat sana diyeceğim güçlü ol bırakma kendini asla herşey evlenmek değil bunu asla unutma....

• tearsofteacher T kullanıcısına yanıt

• quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

kısmet hocam, ara bulursun hayırlısıyla inşallah.

--
    19 yaşındayım, 26-27'de evlilik düşünüyorum (Norveç-İsveç-İngiliz-İsviçreli-Alman vb. ) biriyle.

• Kim için ağlıyorsun hocam ya kıçı kırık kızlar için değmez
    Mis gibi işin var istediğini yaparsın onlar seni değil sen onları reddedersin

• quote:

1.85 boyu nasıl bahane etti anlamadım kısa diye mi uzun diye mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: BizimHerif

1.85 boyu nasıl bahane etti anlamadım kısa diye mi uzun diye mi?

Alıntıları Göster
    bir kadın olarak cevap vereyim: artık anneler tarafından "tam evlenilecek kız" diye tabir edilen kadınlar bile hemen evleneyim derdinde olan adamları itici buluyorlar. belki siz ilk buluşmada evliliğin lafını bile açmıyorsunuz ama annenizin veya onun bunun aracılığıyla kızlarla görüşme ayarlamanız bile kötü bir imaj çiziyordur "bu zamana kadar kimse istememiş belli ki.." gibilerinden.

hem erkeklerin kafasında hem de kadınların kafasında karşı cins hakkında bazı önyargılar vardır. kadınlar için konuşursak: erkekleri evliliğe ikna etmek zordur, akılları sadece cinselliğe çalışır, tavlamak için işve cilve yapmak lazım, vs. vs. say say bitmez. kadınlar bu özelliklerin tam tersi birini aradıklarını söylerler ama aslında bir erkek üzerinde emek harcamak bizim için daha değerlidir. siz tanıştığınız kadınlar tarafından oltada görülüyorsunuz, o nedenle cezbedemiyorsunuz.

yazınızı okuyunca ciddi bir özgüven probleminiz olduğunu görüyorum. bu zamana kadar birini bulamamış olmanız sizi daha değersiz, daha kötü, vs. yapmıyor. bu probleminizi yenmek ve evlilik saplantınızdan kurtulmak adına önce psikolojik destek almalısınız. ardından görücü usulüyle değil, sosyal çevrenizde birileriyle tanışmaya çalışmalısınız. bakın "tanışmak" diyorum, "evlenilecek kişi aramak" değil.

• Benimde yasim 20 bende evlenemiyecem gibi geliyor.Hakkimizda hayirlisi

• Tanışma problemin olabilir.ilk görüşte reddediyolar diyosun ya.ilk gördüğün gibi kıza hadi ciddi düşünelim falanmı diyosun.bir an önce evlenmek isteyebilirsin ama demekki aceleye getiriyosun.önce arkadaş olmayı denemelisin.bu da ortamla olur.kızı gördüğün gibi arkadaş olalım evlilik çağım geldi ciddi düşünürmüsün benle gibi şeyler söylersen kız kaçar.

• Sen bunu caresizlik saniyorsun ? 23 yasinda evlenip cocuk sahibi olup evlendigin insan 0in yanlis bir secim oldugunu anladiginda ondan ayrilmak ve cocugunu da alip yurtfisina goturmesi. Telefonda oglunun her baba deyisinde icinde birseylerin erimesini ama elinden birsey grlmeyisini yasadin mi sen. Siz dertsiz basiniza dert ariyorsunuz ben 3 yasindaki oglumdan koparildim her gecen gun omrunden omur gidiyor ama zirlamanin alemi yok.

• quote:

Bu adamıda gördüm Vanda vanlılar bu adama resmen işkence ediyorlardı.Adamın yüzüne tükürüyorlar sonra garibim gidip onlara yumruk atıyorlardı sonrasında adamcağızı dövüp duruyorlardı.Acıyordum adamın haline rabbim bu duruma düşürmesin inşallah.Vanda sanki bana inat geziyordu.Garibanın teki malum adam çakalların arasında kalmış.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.