Şimdi Ara

Ağızda çıkan sivilcemsi şey için hangi bölüme gidilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
64.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ağızda çıkan sivilcemsi şey için hangi bölüme gidilir?

hariciye, dahiliye vs?

Diş doktoruna bu sebepten gidilir mi?

Ağızda çıkan sivilcemsi şey için hangi bölüme gidilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreturr -- 11 Ocak 2008; 11:35:48 >

• Daha geçmedi demekki...Ağız diş sağlığı nereye giriyorsa oraya gidebilirsin.Kulak burun boğazda olabilirdi aama onlar ağıza bakıyorlarmı bilmem.Ağız diş sağlığı dişçiyede girdiği için dişçide olabilir ama gidersen dandik biryere gitme.
  • hea bendede var o bogazıma dogru ama bayadırda var soguk falan icinde büyüyo sona normal oluyo irenc bisey ya ne ki öle o
  • anladığım kadarıyla "aft"tan bahsediyorsunuz.Çok lanet bişeydir tuzlu şeyler yiyincede acıtır nereye gitceğini bilmiyorum ama onun sebebi Yetersiz C vitaminidir.Bol bol C vitamini almaya bak
  • quote:

Orjinalden alıntı: westblood

hea bendede var o bogazıma dogru ama bayadırda var soguk falan icinde büyüyo sona normal oluyo irenc bisey ya ne ki öle o

aynen bende de öyle, bazen büyor bazen küçülüyor, yanağım hafif şiş gibi.

dişçi bakar mı acaba?
  • bunu geçirmenin bi yolu var aslında

Eczaneye gideceksin Gargara diceksin bunu al evde aç sonra onu ağzında çalkala ama sakın yutma 1 gün sonra o geçecektir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: GoldWolf

bunu geçirmenin bi yolu var aslında

Eczaneye gideceksin Gargara diceksin bunu al evde aç sonra onu ağzında çalkala ama sakın yutma 1 gün sonra o geçecektir...

ona benzer colgate deniz suyu renginde gargara aldım fakat yine geçmedi.

HANGİ BÖLÜM BİLEN YOKMU?

ŞİMDİ GİDİP DE DANIŞMAYA SORMAK İSTEMİYORUM.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ya bölümleri bırakın siz bol bol C vitamini alın
  • bendede sıksık çıkar.c vitamini eksikliğinde oluşuyor.kenakort a diye bi krem var akşamları yatarken sürüyosun,3. gece sürmene gerek kalmıyo(geçiyor yani...)
  • bahsettiğiniz yaralar iç kısmı beyazlaşıp biraz çukurlaşan tür yaralarsa büyü ihtimal "aft" tırlar. aft lar sadece vitamin eksikliğinden dolayı olmaz. behcet hastalığının da bir göstergesi olabilir ki bu önemsenmesi gereken bir hastalıktır.özellikle ağzınızın dışında cinsel organ bölgesinde ve koltuk altında da çıkmaktaysa mutlaka doktora gidiniz. hastanede gitmeniz gereken bölüm dermatoloji (cildiye) bölümüdür.
    benimde sık sık ağzımda aft lar çıkıyor.(şu anda da var.) behcet testleri ve vitamin eksikliği testleri de yapıldı ama ikiside normal çıktı.bendeki aftlar büyük ihtimal genetik bi durum. hastane ye gidince eğer bu dediğim sorunlar çıkmazsa büyük ihtimal kenacort ve gargara türü ilaçlar verirler sizede. bende bu ilaçlar hiç bir fayda vermedi. yemek yiyemezdim, doğrudürüst konuşamazdım bile...sonrasında duyumlar üzerine deneyip 3-4 yıldan beri kullandığım karadutu recel gibi kaynatıp dolapta saklayarak yara çıkmaya başladığı zaman içinden bi kaç tane alıp yaranın üstüne koyduğumda yara büyümeden geçirdiğini gördüm. onu kullanmadığımda cidden dehset acılar çekiyorum. kulandığımda ise direk geçiyor. benimkisi gibi aft sorunu olupta ilaçla geçiremeyenlere de tavsiye ederim... ama tabiki öncelikle doktora gidin ki daha ciddi hastalığın göstergesi olmadığına emin olun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_cool -- 11 Ocak 2008; 12:00:09 >

• quote:

Orjinalden alıntı: emreturr

quote:

Orjinalden alıntı: GoldWolf

bunu geçirmenin bi yolu var aslında

ona benzer colgate deniz suyu renginde gargara aldım fakat yine geçmedi.

HANGİ BÖLÜM BİLEN YOKMU?

ŞİMDİ GİDİP DE DANIŞMAYA SORMAK İSTEMİYORUM.

antienflamatuar ve antiseptik bir arada olan gargaralar var onlar iyi.. illa bir bölüme gitmen gerekmiyor. bir doktora git.. ptarisyen de olabilir, dahiliye de cildiye de.. sonuçta pratisyenler de doktor ve onların bilgiside hemen hemen tüm hastalıklar için var.. sağlık ocağına çık en basiti.. bol bol sebze meyve ye bu arada , iyileşmesini hızlandırır..

• aynı sorun bende de var.Çok kola ve çitoz yiyince çıkıyor
    iğrenç liği bir kenara bırakın çok acı veriyor bişi yiyemiyorum
    bir arkadaş cinsel organa zarar verir demiş.La eğer doğruysa hemen okul yerine doktora gidem
  • quote:

Orjinalden alıntı: disdanger

aynı sorun bende de var.Çok kola ve çitoz yiyince çıkıyor
    iğrenç liği bir kenara bırakın çok acı veriyor bişi yiyemiyorum
    bir arkadaş cinsel organa zarar verir demiş.La eğer doğruysa hemen okul yerine doktora gidem

arkadaşım dikkatli okursan göreceksin ki cinsel organa zarar verir demedim.cinsel organ veya koltuk altında da çıkmaktaysa mutlaka doktora gidin dedim. ama doktora gitmek için ille o bölgelerde de çıkıyor olmasına gerek yok.bu aftlar sadece ağızda çıkıyorsa da behcet hastalığının göstergesi olabilir.ayrıca sadece vitamin eksikliğidir diyip geçmeyin.mutlaka doktora gidin..bölüm olarakta dermatoloji ye gitmeniz gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali_cool -- 11 Ocak 2008; 12:17:28 >

• fotodaki kötüymüş.. bende galiba ikinciside geliyo o da bogazımın diger tarıfında biri sagda biri solda dişimde hafiften bi agrı var yazın yapmıstı doktor kanal tedavisi tam yapamadı heralde lanet diş arada arıyo inş. dişcilik bi durumu olmaz ama gidersem sorarım ne bu diye
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tunç:TheBrother

bendede sıksık çıkar.c vitamini eksikliğinde oluşuyor.kenakort a diye bi krem var akşamları yatarken sürüyosun,3. gece sürmene gerek kalmıyo(geçiyor yani...)

bendede aynı sıkıntı var.kenekortun yanında piraldyne oral solisyon kullanıyorum.akşam yatmadan önce kremi kullanıyorum.gündüzleri de solisyonu 3 günde iyileşiyor.ahu dudu (kara dut) iyi geliyor.
  • sorun aft gibi gözükmüyor.çevresi evet kızarık ama çukurluklar oluşmamış.
    ben ve kız kardeşim de uzun yıllardır çekiyoruz bu kanet mikrop kolonilerini.
    gitmediğimiz doktor kalmadı.denen şey hep aynı vitamin eksikliği , stres , sigara ortamı , acı veya asitli şeyler tüketmek ,sert cisimler yemek vb ...

sonuç geçmedi bişey de olmadı. neler kullandık? gargara , kremimsi bir ilaç , başka bir gargara , hap fayda etmedi.

ilk önceleri küçük bir pütürtü şeklinde çıkar sonra giderek açılır.ilerleyen günlerde ise çukurlaşmaya başlar ve ozaman asıl acıyı verir.cehennem hayatı yaşatır adeta.yiyemez konuşamaz ,hatta su içemez yutkunamazsınız.dudak kenarı yani iç kısımda ,yanak çevresinde , dil üzerinde çıkar. çıktığı günlerde geçinceye kadar aşırı sinirlilik moral bozukluğu baş ağrısı içtahsızlık gibi etkileri oluşuyor.

fazla bi ilaç alternatifi yok gelen ilaçlar da zaten amerikadaki son ürünlermiş.çaresi yokmuş yani bunu tamamen kurutacak bir ilaç yokmuş.

bunun verdiği acıları hafifletmek adına ağzımı mavi ispirto ile çalkalardım ağzımın içi buruş buruş olurdu ama acısı 1 saat hiç bişey hissetmezdim yemeği yiyene kadar acı duymazdım.sonraları öğrendim ki bağışıklık kazanmaya başladı bu mikroplar artık son yıllarda ispirto fayda etmemeye başladı.ben de çıktı mı aynı gün yada günler içinde kardeşimde de çıkıyor.behçet olabilir dediler testler yaptırdık bişey çıkmadı.

şu an yok ama bigün mutlaka çıkıcak.uykudan kalkıyorum onun pütürtüsünü hissettiğimde yara başlıyor zaten.

yemek seçmem herşeyi yerim uykum yemem düzenlidir.stresim yok ama yine de çıkıyor işte.sigara kullanmam zaten ama babam içiyor sigaradan nefret ediyorum dumanı beni mahfediyor kokusu beni bunalıma sokuyor belki ondan kaynaklanan bişey olabilir benimki.

ama sizinki pek aft a benzemiyor.

• stres
  • Ağız kanserlerinin sıklığı ve ciddiyeti

Ağız kanserlerinin çoğunluğu 45 yaşın üzerinde ortaya çıkar ve erkeklerde oluşma olasılığı kadınlara oranla 2 kat fazladır.

Ağız kanserlerinin oluştuğu bölgeler sıklıkla; dil, ağız tabanı, dil köküne yakın yumuşak damak alanları, dudaklar ve dişetleridir. Ağız kanserleri erken dönemde teşhis edilerek tedavi sağlanmazsa yayılarak sürekli ağrı, fonksiyon kaybı, tedavi sonrası düzeltilmesi mümkün olmayan yüz ve ağız deformiteleri, hatta ölümlere neden olabilir. Dişhekimine düzenli aralıklarla gidilmesi ağız kanserlerinin erken dönemde yakalanması açısından da önemlidir.

Ağız kanserlerinin nedenleri nelerdir?

Ağız kanserlerinin kesin nedeni tam olarak bilinmez. Bununla beraber, tütün ürünleri, alkol ve bazı besinlerdeki karsinojen maddeler ve fazla güneş ışığına maruz kalınması gibi faktörlerin ağız kanseri riskini arttırdığı bulunmuştur. Genetik yatkınlık ta ağız kanserleri için risk faktörleri arasındadır.

siagara ve ağız kanseri

Ağız kanserlerinin muhtemel belirtileri

Ağız içinde veya etrafında beyaz veya kırmızı renkli alanlar Ağız içinde hassas, tahriş olmuş, kabarık veya kalınlaşmış alanların olması Ağızda veya boğazda tekrarlayan kanamalar Seste boğukluk veya boğazda yutulamayan cisim hissi Çiğneme ve yutma güçlüğü Dil ve çene hareketlerinde zorlanma Dil veya ağzın diğer bölgelerinde his kaybı, uyuşukluk Alt veya üst çenede meydana gelen şişlikler ve bunun sonucu mevcut protez uyumunun bozulması Ağız kanseri lezyonları başlangıç döneminde ağrısızdır, kanser ilerleyerek sağlıklı ağız dokularında harabiyet oluşturdukça ağrı şikayeti de başlar. Kişinin kendinin ağız kanserini fark etmesi güç olabilir. Bu nedenle düzenli dişhekimine gidilmesi son derece önemlidir.

Ağız kanseri riskinin azaltılması için:

Sigara, pipo gibi tütün ürünlerinin kullanmayınız, tütün çiğnemeyiniz.
    Alkol kullanıyorsanız, aşırıya kaçmayınız.
    Hem alkol hem de tütün ürünlerini kullanan kişilerde ağız kanseri riski alkol ve tütün ürünlerini kullanmayan kişilere göre 15 kat artmıştır.

Meyve ve sebzeden zengin diyetle besleniniz (araştırmalar bu tür diyetin ağız kanseri riskini azaltabileceğini ileri sürmektedir)
    Düzenli olarak dişhekimine gitmeyi ihmal etmeyiniz.

BENDE DE HİÇ AĞRI YOK YOKSA KANSER MİYİM? MOKU YEDİM?

Ayrıca benim ki aft gibi beyaz leke şeklind değil, koca bir sivelce gibi?

• quote:

Orjinalden alıntı: :::LOSTPLANET:::

sorun aft gibi gözükmüyor.çevresi evet kızarık ama çukurluklar oluşmamış.
    ben ve kız kardeşim de uzun yıllardır çekiyoruz bu kanet mikrop kolonilerini.
    gitmediğimiz doktor kalmadı.denen şey hep aynı vitamin eksikliği , stres , sigara ortamı , acı veya asitli şeyler tüketmek ,sert cisimler yemek vb ...

sonuç geçmedi bişey de olmadı. neler kullandık? gargara , kremimsi bir ilaç , başka bir gargara , hap fayda etmedi.

ilk önceleri küçük bir pütürtü şeklinde çıkar sonra giderek açılır.ilerleyen günlerde ise çukurlaşmaya başlar ve ozaman asıl acıyı verir.cehennem hayatı yaşatır adeta.yiyemez konuşamaz ,hatta su içemez yutkunamazsınız.dudak kenarı yani iç kısımda ,yanak çevresinde , dil üzerinde çıkar. çıktığı günlerde geçinceye kadar aşırı sinirlilik moral bozukluğu baş ağrısı içtahsızlık gibi etkileri oluşuyor.

fazla bi ilaç alternatifi yok gelen ilaçlar da zaten amerikadaki son ürünlermiş.çaresi yokmuş yani bunu tamamen kurutacak bir ilaç yokmuş.

bunun verdiği acıları hafifletmek adına ağzımı mavi ispirto ile çalkalardım ağzımın içi buruş buruş olurdu ama acısı 1 saat hiç bişey hissetmezdim yemeği yiyene kadar acı duymazdım.sonraları öğrendim ki bağışıklık kazanmaya başladı bu mikroplar artık son yıllarda ispirto fayda etmemeye başladı.ben de çıktı mı aynı gün yada günler içinde kardeşimde de çıkıyor.behçet olabilir dediler testler yaptırdık bişey çıkmadı.

şu an yok ama bigün mutlaka çıkıcak.uykudan kalkıyorum onun pütürtüsünü hissettiğimde yara başlıyor zaten.

yemek seçmem herşeyi yerim uykum yemem düzenlidir.stresim yok ama yine de çıkıyor işte.sigara kullanmam zaten ama babam içiyor sigaradan nefret ediyorum dumanı beni mahfediyor kokusu beni bunalıma sokuyor belki ondan kaynaklanan bişey olabilir benimki.

ama sizinki pek aft a benzemiyor.

anlattığınız her şey benim de başımdan geçmiştir.basit bir yara gibi görünür ama aftın acsını ancak çeken anlar. sizede benim gibi ilaçların hiç bir faydası dokunmadıysa yukarıda daha önceki mesajlarda yazdığım gibi aktarlardan karadut pekmezini alıp pamukla yaraya bastırnızı yada en etkilisi ağacından toplanmış karadutları şekerle kaynatıp recel gibi yapıp o yaralar çıkmaya başladığı gün birkaç kere aftın üstüne koyup 15-20 dakika tutmanızı tavsiye ederim.kendimi bildim bileli bu illeti çekerim kaç kere doktara gittim, piyasada bununlar ilgili tüm ilaçları kullandım ama hiç birisi karadut gibi yarayı geçirmedi...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.