Şimdi Ara

Ağır Roman (1996)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar, böyle bir konu açma gereği duydum. Şahsen bu filmi çok severim. Çok fazla kişi bilmiyor bu filmi. Bilmeyenlere tanıtmak, bilenlere de hatırlatmak istedim. Biraz nostalji yapalım.

Ağır Roman (1996)

"Dram türündeki filmin yönetmeni Mustafa Altıoklar, görüntü yönetmeni de Ertunç Şenkay'dır. Başrollerde Okan Bayülgen, Müjde Ar, Mustafa Uğurlu, Savaş Dinçel, Küçük İskender ve Burak Sergen oynamıştır.

Film Metin Kaçan'ın aynı adlı romanından uyarlanmıştır ve dönemin en çok ses getiren filmlerinden biri olmuştur. Konusu kısaca söyledir: Kolera Sokağı'nda ilginç olaylar yaşanmaktadır. Arap Sado (Burak Sergen), sokaktaki egemenliğini ailenin küçük oğlu Salih'e (Okan Bayülgen) bırakır. Ancak Salih bu görev için henüz hazır değildir. Metropolün arka sokaklarından birinde yaşanan bu karmaşada Salih, Tina'ya (Müjde Ar) aşık olur. Kolera Sokağını ve bu sokakta yaşayan insanları anlatan film hayatın acımasızlığını yalın bir şekilde gözler önüne serecek. "

Yönetmen:
    Mustafa Altıoklar

Yapımcı :
    Sabahattin Çetin
    Müjde Ar
    Mehmet Soyarslan

Senarist :
    Mustafa Altıoklar
    Metin Kaçan

Müzik :
    Balık Ayhan
    Atilla Özdemiroğlu

Oyuncular :
    Okan Bayülgen
    Müjde Ar
    Mustafa Uğurlu
    Savaş Dinçel
    Küçük İskender
    Burak Sergen

Yapım yılı : 1996
    Süre : 121
    Dil : Türkçe
    Tür : Dram, suç, romantik
    Gösterim tarihi : 19 Kasım 1996

Aldığı Ödüller;
    * Okan Bayülgen - Sadri Alışık en iyi erkek oyuncu ödülü
    * Burak Sergen - ÇASOD en iyi erkek oyuncu ödülü
    * Sevda Ferdağ- Altın Portakal - En iyi yardımcı kadın oyuncu
    * Uğur İçbak - Altın Portakal - En iyi görüntü
    * Mustafa Uğurlu - Altın Portakal - En iyi yardımcı erkek oyuncu

Çoğunluğu wikipedia.com dan alınmıştır.

Daha fazla bilgi edinmek isteyenler için;

http://www.imdb.com/title/tt0149601/

http://www.sinematurk.com/film_genel/1150/Agir-Roman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Entropi Canavarı -- 21 Aralık 2009; 0:13:25 >

• İzlediğim en ilginç türk yapımalrından birisiydi oyunculuk da güzel
  • evet ya güzel film , biraz aykırı , mustafa uğurlunun oyunculuğu oscar ı hak ederdi bence özellikle
  • Wikipedia da bi kaç replik buldum;

Zarlar düşeş gelseydi, belki de herşey başka türlü gerçekleşecekti..

Bir çift kanattınız hüznün rüzgarlarında
    dağılıp gitti melekleriniz, beyazın öte dağlarında
    ağlasın arkanızdan,bir ağızdan, tüm dehşetiyle kolera
    tıbı, sen harbi hayalet, sağlam gariban
    ruhuna el-fatiha

İmparatorlar cigaralarından babacasına çektikleri dumanı üflerken, adam mickiewicz'in şair ruhu dumana asılıp, 100 yıllık müzesinden kalkarak, kilisenin istavrozuna kondu… Ağır ablalar esrarı daha kallavi götürmek için zıvanalar hazırlamaktaydı…

Savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye, zaman ki sana hasta olmuş, incelikli haytasın, raksederken mahallenin maşallahı, eyvallahı, güzelleş be oğlum şimdilik ölümüne kadar hayattasın. Şimdilik, ölümüne kadar hayattasın...

manitalar gece güzelleşir.

• Geçtim TR'yi bence dünya sinemasının en garip filmlerinden biridir. Kült kavramına girecek türden bir filmdir bence kendileri. Bazıları sever bazıları nefret eder.
  • Güzel film,nadir çıkar bizden böyle filmler.
  • @qRueL ben o kadar yükseltmem -kült- kavramı için.

@slyman_b valla oyunculuklar birbirinden güzel.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mutlaka izlenmesi gereken bir film.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SendemiBrütüs

Mutlaka izlenmesi gereken bir film.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.
  • Okan Bayülgen bu filmle anılmak istemediğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.Oysaki sustalı fight sahneleri müthişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Manero

Okan Bayülgen bu filmle anılmak istemediğini söylemişti yanlış hatırlamıyorsam.Oysaki sustalı fight sahneleri müthişti.

Bence utanması değil gurur duyması gerekir.
  • bende ızleyelı 10 sene olmuştur lıstemde vardı yakında bıda ızlıycem. hatırladıgım bı sahne vardı bıdakıne cızmem deşerım dıyodu. okan bayulgen 30 sanıyede ışı bıtrdıgı bı bölum vardı bıde yanlış hatırlamıyorsam :D
  • Gerçeken çok güzel film, 2 defa izledim. ;)

• Arap sado

• quote:

Orijinalden alıntı: 60kc3

bende ızleyelı 10 sene olmuştur lıstemde vardı yakında bıda ızlıycem. hatırladıgım bı sahne vardı bıdakıne cızmem deşerım dıyodu. okan bayulgen 30 sanıyede ışı bıtrdıgı bı bölum vardı bıde yanlış hatırlamıyorsam :D

evet
  • ...süper filmdi sıradan değildi
  • Bence Türk Sinemasının en başarılı örneklerinden biridir . Okan Bayülgen'nin oyunculuğu ise çok iyiydi. Mustafa Uğurlu'nun oyunculuğu ise diyecek laf yok mükemmelin ötesindeydi.
  • İlk çıktığı zaman seyretmiştim.Türk sinemasının az sayıdaki cesur çalışmalarından biridir.

Rahmetli Savaş Dinçel'de,berber rolündeydi yanılmıyorsam.İşkence sahnesini hatırlıyorum birde:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Bence Türk Sinemasının en başarılı örneklerinden biridir . Okan Bayülgen'nin oyunculuğu ise çok iyiydi. Mustafa Uğurlu'nun oyunculuğu ise diyecek laf yok mükemmelin ötesindeydi.

Aynen katılıyorum.

@KARAKAY söylediğin sahneyi hatırlayamadım. Demekki tekrar izlemnin zamanı gelmiş fakat hiçbir yerde bulamıyorum filmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: SilverQuasar

quote:

Orijinalden alıntı: :Sephiroth:

Bence Türk Sinemasının en başarılı örneklerinden biridir . Okan Bayülgen'nin oyunculuğu ise çok iyiydi. Mustafa Uğurlu'nun oyunculuğu ise diyecek laf yok mükemmelin ötesindeydi.

Aynen katılıyorum.

@KARAKAY söylediğin sahneyi hatırlayamadım. Demekki tekrar izlemnin zamanı gelmiş fakat hiçbir yerde bulamıyorum filmi

Bir an bende şüpheye düştüm bak şimdi,yokmuydu öyle bir sahne diye:)

Kafasını metal bir kovayla kapatmışlardı,su damlaları tek tek kovaya düşüyordu yukarıdan?

vardı desin biri

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.