Şimdi Ara

Ağır hasar kayıtlı yada hasar kayıtlı araba alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Beyler ek bilgi ailede herkes kullanmıyacak ben kullanacağım + kardeşim o kadar arabayı da işe gitip gelme değil onu servis ile hallediiyorum hastane işte çarşıya filan gitmek için 30-60km git gel yapacağım ayda 2 kere hastane haftada 1 10 km çarşıya oda pazar alışverişi filan onun dışı artık fırsat olursa eş dost a gitme gelme filan şimdi aklımda 48-55 e 2014 polo 1 motor arabalar var gayette şekli güzel onları düşünüyordum ağır hasarlı olmasa 30 bin hasarlı olsa mesela buna pert kasko olur mu? Daha cok kaskoyu çalıntı için yaptırma istiyorum çünkü arabayıda az kredi alıp tamamlayıp alcam da

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanayiye her hafta uğramak istemiyorsan hasarlı araç alınmaz.

ağır hasarlı araç piyango gibidir, milyarda bir sıkıntı çıkarmayanı olur ama o piyango da sana vurur mu yoksa amorti çıkar da arabaya verdiğin kadar da masraf mı açar belli olmaz.
  • Alınır,yeter ki tamiri düzgün olsun.
    Gören de sıfır,hatasız araçların hiç sorun çıkarmadığını sanar.

Daha dün arkadaşımızın biri bmw tahrik arızası yolda kaldım diye konu açtı.Yine Dsg şanzıman bir sürü insani yolda bırakmış şanzıman.Arac mekanik bir şey,her şey olabilir.Ama 120 bin lira ve üzeri maliyete ağır hasar kayıtlı arac alınmaz.Kasko yaptıramayacaksınız,bir kaza olsa cebimizden yaptırmanız da çok mümkün değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: CyberXTR

Ağır hasar kayıtlı alma, hava yastığını doğru dürüst tamir etmezler, aktif gergi diye birşey kalmamıştır tamir etmezler. Canını tehlikeye atma. Normal hasarlı alabilirsin.
    Bu emniyet kemerindeki aktif gergi ne oluyor tam olarak hocam? Emniyet kemeri asilindiginda kitlemesone kitliyor da bu bozulan kısım ne? Arabadan inince kendisi dolamıyor mu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hazarcep H kullanıcısına yanıt
    Hemen kaç yanına bile yaklaşma.
  • Aracı hasarlı alacaksanız o zaman mantıklı. Kendiniz içinize sinecek şekilde yaptıracaksınız ki ileride saçma sapan sorun yaşamazsınız. Evdeki araçlardan biri ile 5 yıl önce kaza yapıldı, kaskosu olsa pert/ağır hasarlı olacaktı ve alan idareten topar satardı o durumda alan çok uğraşırdı. ben tamiratı için belki fazladan 2-3bin tl verdim ancak aracı yaptırdığımdan beri tek boyadan sorun yaşadım. Yerli mal boyalar o kadar dandikmiş ki boya atıp duruyor 2-3 yılda bir. En son iyi bir yer buldum havalar ısındığında komple boyayı kazıtıp sıfırdan kaliteli boya attıracağım. mekanik olarak hiçbir sorun yaşamadım. Yaşatmayacak gibi de duruyor...
  • İyi günler;2012 yılında sıfır aldığımız Transporter aracımızı 2015 yılında 315 bin kilometrede mıcıra kaptırıp tarlaya uçtum ve sol taraftan ağaca çarpıp durabildim.Araçtaki hasar alttan darbe aldı(Kartel patladı,tekerler zarar gördü vs.), tampon ve sol far kırıldı, kaputta yamuldu.Şasede radyatörde bir zarar yoktu.Sağolsun servisteki elemanlar nasıl becerdiyse arabanın motorunu yaktılar, kasko şirketiyle nasıl anlaştılarsa araba perte çıktı ve o zaman 65bin tl kasko şirketinden paramızı aldık.

Arabamız tabi perte çıkınca ve bizede böyle bir araba lazım olduğu için o zamanlar tekrar araba araştırmasına girdim ve yaklaşık 1 ay sonra perte çıkan arabamı sahibindende hasarlı halde satıldığını gördüm ve hemen arayıp bilgi aldım ve birkaç ustayla görüşüp arabayı 35 bine geri aldım satıcıdan(Satıcı sigorta şirketinden 34'e mal etmiş).Arabayı tektek en iyi şekilde toplayıp 10 bin masraf edip tekrar yola çıkardım ve aktif olarak kullanmaya devam ediyorum.Şuanda güncel kilometresi 500 bine dayandı ve Topladıktan sonrada yaklaşık 5bin tl arızalarına gitmiştir(Turbo değişti,debriyaj alt-üst merkez değişti,egr iptali yapıldı).Tabi bunları ben sıfırdan beri kullandığım ve sürekli kullanmaya devam edeceğim bir araba olduğu için yaptım.Bazı sigorta şirketleri kasko kesiyor.

• Bunca zaman hep sıfır araç aldık. İlk kez Aralık ayında babamla annem kullanacak diye ağır hasar kayıtlı 2013 model 1.6 e-HDI C4 aldık. Şu an arayıp sorduğumda memnun olduklarını söylüyorlar. Ben de yanlarına gittiğimde aracı deneyimledim. Yürürü motoru iyiydi. Airbag açmamış ve şase de oynama yoktu. Alırken ince eleyip sık dokumak lazım. Arada bir kupon araç dedikleri araçlar denk geliyor ama piyasayı hep takip etmek gerekiyor.
  • Dostum ilginç bir şekilde bazen servisler kedi şeyini görmüş yara zannetmişcesine şişiriyor bazende koca hasara ağır vermiyor anlaması güç bir durum şayet benim şahsi fikrim;

Özel servis değil de yetkili serviste yapıldıysa araba düşübülebilir,

Tanıdık birinin arabası ise ve motor şanzıman cortlamadıysa düşünülebilir,

Bunun dışında internette o aman aman fırsat kaçırma deyip bir kaç parçasını eş dost yordamıyla düzeltip çıtır hasar deyip mortingen olmuş arabalardan uzak dur derim. Zaten şuan satılıkta ne kadar araba varsa hepsi sigorta şişirmesi yazmış süzer zekalar.
  • fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Kaza anında kemerin birden kitlenmesinden önce kemeri geriyor, böylece ani hareket şokundan koruyor. Hava yastığı gibi bir sefer devreye girince bir daha kullanılamıyor.
  • Bir kere şunu bilin.piyasada satılan pert kayıtlı arabaların hepsi ama hepsi,hocam bu araba hasar kayıtlı ama yuruyende hiç bir sıkıntı yok,al git masrafsız,saseler direkler çok sağlam diye satılır.ve elindeki patlak mali sana satmak için tüm çaba sarf edilir,amansızca mali overler.hocam arabayı istediğin yere göster yaaaa,ışıklarda carptilarda böyle oldu vs vs.

Bence bu soruyu soran adam ağır hasar kayıtlı araba almamalı.

Tesbihte hata olmaz.şuan sen korku filmlerindeki mavi gözlü güzel aptal sarışının.piyasadaki çakalların ilk avı sensin yani(ki bende öyleyim)

Bu topun altına girenler kesinlikle ,arabaya bindiğinde sen hiç farketmedigin halde sağ arka bilyeden ses geliyor,bilmem neyinin bilmem neyinden ses geliyor,farketmedigin hiç diyen bu işin uzmani sayılacak kişiler olmalı.arabayi eline aldığında röntgenini güzel çekmeli.

Yoksa kerkitirler hocam arabayı sana,

• Ağır hasarlı araç = hurda
    Canınızı seviyorsanız almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9DB7A8DFB -- 5 Ocak 2020; 23:7:41 >
  • Ağır hasarına bağlı.Kayınbabam ağır hasarlı araba kullanıyor, araç 2016 focus 13 bin küsürken sigorta şirketinden satın aldı . Aracın altını vurmuşlar airbag açılmış, alttan 2 parça değişti , airbegler tamir edildi( ki ben tamirata inanmıyorum , sanayide tıkayıp torpidoyu kaplamışlardır) zamanında yarı fiyatına neredeyse sıfır araba almıştı . Kendisi kaportacı olduğundan az çok bu işleri anlıyor , ağır hasarına göre güzel araba aldı ama ben Şahsen tercih etmem . Ağır hasarlı alacağıma piyasada tutmayan ama ciddi kazası olmayan arabayı tercih ederim .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.