Şimdi Ara

Ağır felsefi kitap önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
5.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

Evet Thomes More un eseri. Distopya okumayı bende sevmem fakat Thomes more un ütopya eseri bir hayli ünlü, bir ara hocalarda tavsiye ediyordu aklımda kalmış.

Valla yalan söylemeyeyim Thomas More'un ütopyasını okumayı düşünmüştüm çok önce, fakat aklımdan çıkmış daha sonraları. Belki gene okuyabilirim. Ama sonuçta bir ütopya. Ha ütopya okumak istiyorsan Farabi'nin Medinet-ül Fazila'sı da meşhurdur. Ben okumadım. Ama batıda en bilinen eser Thomas More'unkiyse doğuda da Farabi'ninkidir. İyi aklıma geldi bak, düzgün bir çevirisi var mı bir bakayım.

Konuda yazan kitaplara baktım da bu kitapları basan yayınevlerinin çevirileri bir hayli kötüymüş. Bir kaç kitabı doğru düzgün çeviriyle metis yayınevinden buldum fakat geri kalanı nasıl temin ederim hiç fikrim yok.

Şimdi baktım da Wittgenstein falan önermişler. Wittgenstein felsefenin en böyle nasıl desem teferruatlı kısımları üzerinde yazmış bir adamdır. Okumadım çünkü o kadar ayrıntıya girmek istemem felsefede. O yüzden Wittgenstein'ı çeviren adamın çok mükemmel bir çevirmen olması lazım ki ülkede Kant'ın bile düzgün bir çevirisi yok, var artık sen düşün Wittgenstein'ın nasıl olsun.

Ek olarak şunu da söyleyeyim; Türkiye'de kitap çevirme işi eskiye nazaran çok iyi bir durumda. Fakat şöyle düşün; kitap okuyan 100 adam var. Felsefe okuyan beş kişi. Wittgenstein'ın adını duyan 2 kişi. Okuyan ya var ya yok. Bir de bunun üzerine felsefe çevirmenlerinin sadece kendileri anlasınlar diye uydurdukları kelimelerle dolunca hepten saçma bir şey oluyor. Bu yüzden okumak da zulüm oluyor. Demin internetten baktım kayda değer Metis ile İş Bankası var Wittgenstein'ı yayınlamış. Allah'tan İş Bankası bazen böyle karşılıksız da olsa parayı umursamadan kitap basıyor. İş Bankasının yayınladığı Mavi Kitap Kahvrengi Kitap'ı bir sonraki siparişimde alacağım. Metis'e güvenmem. Geçende İş Bankası'na mesaj atmıştım. Sokrates'in bütün diyaloglarını yayınlayacaklarını söylediler. Ben okumak için sabırsızlıkla o kitapları bekliyorum.

Yani hani derler ya Adana merkez kafasına göre herkes. Aynen öyle; Felsefe Çevirmenleri Merkez, kafasına göre herkes.

Felsefi Soruşturmalar isimli yapıtı aradığım kitap fakat çeviri sebebiyle nasıl okuyacağımı bilmiyorum. Sanırım son çare olarak birkaç yayın deneyip en oturaklısını okumak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 17 Haziran 2014; 22:16:40 >

• Albert Caraco - Kaos'un Kutsal Kitabı. Türkiye'de çok az tanınır hatta kitaplarını bile bulamayabilirsiniz.
  • Bence ağırlık kişiye göre değişir ama Böyle Buyurdu Zerdüşt kişiyi düşündürtür bu yüzden önerebilirim
  • OSHO - MEDİTASYON
  • yaşamın trajik duygusu - miguel de unamuno
    " Gerçekten kalitelidir. "
  • Martin Heidegger - Varlık ve Zaman
    Soren Kierkegaard - Korku ve Titreme
    Ludwig Wittgenstein - Tractatus
    Theodor W. Adorno - Minima Moralia

Tabi en babası için İbn Arabi - Futuhatı Mekkiyye
  • Şöyle bir eserler listesi olsa nasıl olur.

Mesela başlangıç için şunlar okunsun.İlerletmek için şunlar okunsun gibi.Ben de meraklıyım felsefeye ama elime Nietzsche'yi alıp başlayınca hiçbir şey anlamıyorum .O yüzden düşünceleri olgunlaştırmak için bir okuma listesi olsa iyi olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DMUKKS

Şöyle bir eserler listesi olsa nasıl olur.

Mesela başlangıç için şunlar okunsun.İlerletmek için şunlar okunsun gibi.Ben de meraklıyım felsefeye ama elime Nietzsche'yi alıp başlayınca hiçbir şey anlamıyorum .O yüzden düşünceleri olgunlaştırmak için bir okuma listesi olsa iyi olurdu.

Felsefi kitaplara ve felsefeye başlangıç için Sofie'nin Dünyası biçilmiş kaftan. Bunu bitirdikten sonra Platon - Devlet ve Thomas More - Ütopya kitapları güzel bir seçenek olur. Bu üç kitaptan sonra konudaki diğer kitaplara başlamayı düşünüyorum. Sıradaki kitabın hangisi olduğunun pek bir önemi yok, konuda yazılan kitapların saydıklarım dışındakiler olabildiğince ağır.

Diğer öneri veren arkadaşlara da teşekkürler.

• Böyle Buyurdu Zerdüşt - Nietzsche
    Devlet-Eflatun
  • Blaise Pascal- Düşünceler. Çok ağır değildir ama güzeldir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_hell_86

Madem ağır bir felsefe kitabı istiyorsun o zaman en ağırlarından biri olan Jean Baudrillard - Simülarklar ve Simülasyon ve Kötülüğün Şeffaflığı kitaplarını okuyun.

Ben felsefe öğrencisiyim, bence arkadaşın onerileri iyi ikisini de al. Ondan sonra okuyasın gelirse dal postmodern felsefeye, ozellikle Foucault ve althusser oneririm ama kitqplarini degil daha ziyade secme yazilarini ve bu yazilar uzerine yorumlari. varlik ve hiclik, platon vs bulasma abanmayacaksan felsefeye. ustte bir arkadas Adorno onermis o da iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-c9 -- 26 Haziran 2014; 0:50:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sofie'nin dünyası nasıl? Akıcı bir kitap mı ?
  • Dupp kullanıcısına yanıt
    Evet guzeldir.sizi sıkmadan roman havasinda onemli dusunurleri anlatiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dupp

Sofie'nin dünyası nasıl? Akıcı bir kitap mı ?

Tavsiye ederim. Hem ağır değil hem de (ne kadar göreceli bir kavram olsa da) akıcı.
  • Kütüphanede toz alırken kant'ın bir kitabını görmüştüm.Kitabın 1 sayfasını anlayarak okumaya kalktığım vakit sanırım 30 dakikamı aldı.Ancak ismini hatırlamıyorum.
  • x-c9 kullanıcısına yanıt
    Şu anlık birkaç kitap aldım fakat bunları bitirdikten sonra önceliğim platonun tüm eserleri ve hakkında yazılan kitapları okumak.

Tavsiye veren herkese teşekkür ederim. Önerileriniz arasında öncelikli olarak aldığım kitaplar:

Felsefi soruşturmaları
    Thomas more - ütopya
    Simülakrlar ve simülasyon
    Böyle buyurdu zerdüşt

Bunlara ek olarak kral katili güncesi 1.gün rüzgarın adı isimli kitabı da aldım. Tavsiye edilen kitapların hepsi birbirinden değerli, hangisini elime alsam bırakamıyorum. Özellikle felsefi soruşturmaları bir hayli ilgimi çekti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 28 Haziran 2014; 15:58:33 >
  • Ya geç yazdım aslında ama Say yayınevinin fikir mimarları serisi var birçok önemli düşünürün seçme yazıları ve yorumları yapılmış alanında uzman akedemisyenlerle ona da bak bir ara elindekiler biterse çok iyiler Foucault,Lacan,Baudrillard, Nietzche ve Hegel bende var çok iyi ama hepsini okumadım henüz, sıradalar.
    Ütopya iyi tercih böyle buyurdu zerdüştte umarım sıkılmassın diğer kitabı hic duymadım

• Dostum bilgi birikim düzeyini bilmiyorum ama bence genel felsefe tarihi öğrenip, sırayla okumakta fayda var. Yani Parmenides bilmeden Platon'a giriş yapabilirsin veya Schopenhauer bilmeden Nietzsche okuyabilirsin, anlarsın da problem o değil ama bir yarım kalmışlık, tam olarak kavrayamama olabilir. Çünkü önceki görüşler diğerlerinde illa bir etki bırakıyor. Marx okumadan Sartre biraz eksiktir bence. O yüzden genel ve detaylı bir felsefe kitabı okuyabilirsin. Sofie'nin Dünyası giriş için ideal ama yeterli değil. Orhan Hançerlioğlu'nun Düşünce Tarihi veya Macit Gökberk'in Felsefe Tarihi okunabilir. Bertrand Russell'ın üç ciltlik "Batı Felsefesi Tarihi" var. Veya Ahmet Cevizci'nin Felsefe Tarihi kitabıdır. Ona da bakabilirsin. Bence kronolojik sıraya dikkat ederek kitap seçmelisin.

Heraikleitos
    Parmenides
    Sokrates
    Platon
    Aristo
    Descartes
    Immanuel Kant
    Arthur Schopenhauer
    Soren Kierkegaard
    Thomas Hobbes
    Leibniz
    Spinoza
    John Locke
    David Hume
    Berkeley
    Farabi
    Marcus Aurelius
    Karl Marx
    Friedrich Engels
    Jean Paul Sartre
    Albert Camus
    Friedrich Nietzsche
    Ludwig Wittgenstein
    Michel Foucault
    Theodor W. Adorno
    Martin Heidegger
    Jean Baudrillard

Bu filozoflara bakabilirsin. Gelişigüzel yazdım bence detaylı bir felsefe tarihi kitabı okuyunca zaten kendi kafana göre bir sıra oluşturursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Andrei Tarkovsky -- 22 Ekim 2014; 0:00:45 >

• Tolstoy itiraflarımda güzeldir. Onun yanında platon devlet. Ya da insna ne ile yaşar.
  • politzer?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.