Şimdi Ara

Ağır felsefi kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
2
Favori
5.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Düşüncenin derinliklerine inen, mümkünse filozofların yazdığı bir kitap arıyorum. Şu an elimde sofie'nin dünyası var fakat o genel felsefe kanunlarından ve görüşlerinden bahsediyor. Benim aradığım bir filozofun belirli bir düşünce veya düşünceler için yazdığı türden bir kitap. Şu anlık aklımda Ütopya ve Mekanın Üretimi var. Yorumlarınız ve önerileriniz neler?

Birde Salah Birsel'in dört köşeli üçgen isimli kitabı var. Konusunu okuduğumda bir kenara not etmiştim, bu kitabı okuyanların kitap hakkında düşünceleri neler?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be All My Sins Remembered -- 15 Haziran 2014; 17:03:04 >

• Tam istediğiniz gibi değil sanırım ama Böyle Buyurdu Zerdüşt olucak benim önerim.
  • Eric hoffer - kesin inanclilar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumadim ama okuyanlarin yorumlarindan gorsugum ve okumak istedigim kitaplardan biri olarak:

jean paul sartre- varlık ve hiçlik

• wittgenstein'in Felsefi Soruşturmaları övülen bi kitap. Bu hevesle okumaya başladım ama ağır geldi, 10. sayfada bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: berxx1

wittgenstein'in Felsefi Soruşturmaları övülen bi kitap. Bu hevesle okumaya başladım ama ağır geldi, 10. sayfada bıraktım.

Tam aradığım türde bir yapıt

Arkadaşlar hepiniz sağolun. Şimdilik listem

Sofie'nin dünyası
    Ütopya
    Mekanın Üretimi
    Varlık ve Hiçlik
    Felsefi Soruşturmaları
    Kesin İnançlılar
    Böyle Buyurdu Zerdüşt

Sofie'nin Dünyası'ndaortasında kalmıştım, ilk işim onu bitirmek olacak fakat ondan sonra hangi sıralamayla gitmem daha avantajlı olur? Kesin İnançlılar'ı sona bırakmayı planlıyorum, yorumlarda siyasal olduğu yazıyor. En başa Felsefi Soruşturmaları ve Böyle Buyurdu Zerdüşt'ü koymayı düşünüyorum. Bu ikisi tam aradığım kriterlere uyuyor.

• Madem ağır bir felsefe kitabı istiyorsun o zaman en ağırlarından biri olan Jean Baudrillard - Simülarklar ve Simülasyon ve Kötülüğün Şeffaflığı kitaplarını okuyun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kitap Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_hell_86

Madem ağır bir felsefe kitabı istiyorsun o zaman en ağırlarından biri olan Jean Baudrillard - Simülarklar ve Simülasyon ve Kötülüğün Şeffaflığı kitaplarını okuyun.

Kötülüğün şeffaflığı değil de Simülakrlar ve Simülasyon aradığım kriterlere tam olarak uyuyor ve listemin en başına geçmeyi başardı. Öneri için teşekkürler
  • Önerdiğiniz yayınevi var mı? malum çeviri ve ağır kitaplar, berbat bir çeviriyle okunmaz hale geliyorlar.
  • Felsefenin temeline inmek gerekir. Şöyle biraz geriye gidiyorum; yıl Milattan Önce 400 ler. Atina'da Sokrates diye bir adam var. Bu adam idam edilmiş. E tabii idam edilmek filozofluğun tabiatında var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

Felsefenin temeline inmek gerekir. Şöyle biraz geriye gidiyorum; yıl Milattan Önce 400 ler. Atina'da Sokrates diye bir adam var. Bu adam idam edilmiş. E tabii idam edilmek filozofluğun tabiatında var.

Sokrates dedin de aklıma geldi, Platon un Devlet ve Sokrates'in Savunması adlı yapıtlarını okuyan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Felsefenin temeline inmek gerekir. Şöyle biraz geriye gidiyorum; yıl Milattan Önce 400 ler. Atina'da Sokrates diye bir adam var. Bu adam idam edilmiş. E tabii idam edilmek filozofluğun tabiatında var.

Sokrates dedin de aklıma geldi, Platon un Devlet ve Sokrates'in Savunması adlı yapıtlarını okuyan var mı?

Okudum. Niye?
  • quote:

quote:

quote:

Okudum. Niye?

Ne için olacak hocam, yorum için

• quote:

quote:

quote:

quote:

Okudum. Niye?

Valla felsefe dedin mi benim ilk aklıma gelen Sokrates'tir. Sokrates'in başrol olduğu kitaplardan ilk aklıma gelen Devlet sonra da Savunmasıdır. Platon 2500 yıl önceki bir devlette tamamen farklı bir şekilde şimdi neredeyse gerçek bir örneği olmayan bir şehir devletinde yaşamış bir adam. Kitapta kendi devletini anlatıyor, müziğin işe yaramayınını yasaklıyor, şiiri yasaklıyor, herkes her gün idman yapmalı diyor(biliyorsun eski Yunan'da işleri güçleri spor yapmaktı). Kısacası kendi ütopyasını anlattıktan sonra gerçeğe dönerek bir devletin nasıl olması gerektiğinden dem vuruyor. Bütün yönetim şekillerinin tahlilini yapıyor Demokrasinin çok kötü bir yönetim olduğunu söylüyor ki bence haklı. Devletin başındakinin filozof ya da felsefeyi öğrenmiş birisi olması gerektiğini iddia ediyor ki bugünkü vaziyete bakınca ne kadar haklı olduğu görülüyor. Şunu da biliyorum ki Platon'un Devlet'inden alıntı yapıp Facebook'ta malum kişilere saldırmak için kullananlar kitap okusalardı ve hakikaten felsefe bilselerdi öyle kuduz it gibi saldırmazlardı ve ülke hiç bu hale düşmezdi. Kısacası bir 2500 yıl daha geçse de okunması gereken bir eser.

Savunmada ise bilerek ölüme gidişinin etrafında üç ya da dört bölümdeydi herhalde, müritleriyle farklı birer konuda konuşma yapılıyor. Kesinlikle düşünerek okunması gereken bir kitap.

Platon'un tüm kitapları için İş Bankası Yayınlarını tavsiye ediyorum.

Ayrıca bunlardan sonra devlet e yönetici hakkında Machievelli'nin Hükümdar'ını okuyabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okudum. Niye?

Valla felsefe dedin mi benim ilk aklıma gelen Sokrates'tir. Sokrates'in başrol olduğu kitaplardan ilk aklıma gelen Devlet sonra da Savunmasıdır. Platon 2500 yıl önceki bir devlette tamamen farklı bir şekilde şimdi neredeyse gerçek bir örneği olmayan bir şehir devletinde yaşamış bir adam. Kitapta kendi devletini anlatıyor, müziğin işe yaramayınını yasaklıyor, şiiri yasaklıyor, herkes her gün idman yapmalı diyor(biliyorsun eski Yunan'da işleri güçleri spor yapmaktı). Kısacası kendi ütopyasını anlattıktan sonra gerçeğe dönerek bir devletin nasıl olması gerektiğinden dem vuruyor. Bütün yönetim şekillerinin tahlilini yapıyor Demokrasinin çok kötü bir yönetim olduğunu söylüyor ki bence haklı. Devletin başındakinin filozof ya da felsefeyi öğrenmiş birisi olması gerektiğini iddia ediyor ki bugünkü vaziyete bakınca ne kadar haklı olduğu görülüyor. Şunu da biliyorum ki Platon'un Devlet'inden alıntı yapıp Facebook'ta malum kişilere saldırmak için kullananlar kitap okusalardı ve hakikaten felsefe bilselerdi öyle kuduz it gibi saldırmazlardı ve ülke hiç bu hale düşmezdi. Kısacası bir 2500 yıl daha geçse de okunması gereken bir eser.

Savunmada ise bilerek ölüme gidişinin etrafında üç ya da dört bölümdeydi herhalde, müritleriyle farklı birer konuda konuşma yapılıyor. Kesinlikle düşünerek okunması gereken bir kitap.

Ayrıca bunlardan sonra devlet e yönetici hakkında Machievelli'nin Hükümdar'ını okuyabilirsin.

Peki hocam ütopya için okuduysan yorumun nedir? Hükümdar siyasal bir kitaba benziyor ama onu da listeye ekledim. İş bankası yayınlarını çeviri kitaplar için iyi diye duymuştum, şimdi teğet etmiş oldum sağol

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okudum. Niye?

Peki hocam ütopya için okuduysan yorumun nedir? Hükümdar siyasal bir kitaba benziyor ama onu da listeye ekledim. İş bankası yayınlarını çeviri kitaplar için iyi diye duymuştum, şimdi teğet etmiş oldum sağol

Thomas More'un Ütopya'sından bahsediyorsan okumadım. Ütopya ya da distopya okumayı pek sevmem.

• E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    Evet Thomes More un eseri. Distopya okumayı bende sevmem fakat Thomes more un ütopya eseri bir hayli ünlü, bir ara hocalarda tavsiye ediyordu aklımda kalmış.
  • quote:

Evet Thomes More un eseri. Distopya okumayı bende sevmem fakat Thomes more un ütopya eseri bir hayli ünlü, bir ara hocalarda tavsiye ediyordu aklımda kalmış.

Valla yalan söylemeyeyim Thomas More'un ütopyasını okumayı düşünmüştüm çok önce, fakat aklımdan çıkmış daha sonraları. Belki gene okuyabilirim. Ama sonuçta bir ütopya. Ha ütopya okumak istiyorsan Farabi'nin Medinet-ül Fazila'sı da meşhurdur. Ben okumadım. Ama batıda en bilinen eser Thomas More'unkiyse doğuda da Farabi'ninkidir. İyi aklıma geldi bak, düzgün bir çevirisi var mı bir bakayım.
  • quote:

quote:

Valla yalan söylemeyeyim Thomas More'un ütopyasını okumayı düşünmüştüm çok önce, fakat aklımdan çıkmış daha sonraları. Belki gene okuyabilirim. Ama sonuçta bir ütopya. Ha ütopya okumak istiyorsan Farabi'nin Medinet-ül Fazila'sı da meşhurdur. Ben okumadım. Ama batıda en bilinen eser Thomas More'unkiyse doğuda da Farabi'ninkidir. İyi aklıma geldi bak, düzgün bir çevirisi var mı bir bakayım.

Konuda yazan kitaplara baktım da bu kitapları basan yayınevlerinin çevirileri bir hayli kötüymüş. Bir kaç kitabı doğru düzgün çeviriyle metis yayınevinden buldum fakat geri kalanı nasıl temin ederim hiç fikrim yok.

• quote:

quote:

quote:

Konuda yazan kitaplara baktım da bu kitapları basan yayınevlerinin çevirileri bir hayli kötüymüş. Bir kaç kitabı doğru düzgün çeviriyle metis yayınevinden buldum fakat geri kalanı nasıl temin ederim hiç fikrim yok.

Şimdi baktım da Wittgenstein falan önermişler. Wittgenstein felsefenin en böyle nasıl desem teferruatlı kısımları üzerinde yazmış bir adamdır. Okumadım çünkü o kadar ayrıntıya girmek istemem felsefede. O yüzden Wittgenstein'ı çeviren adamın çok mükemmel bir çevirmen olması lazım ki ülkede Kant'ın bile düzgün bir çevirisi yok, var artık sen düşün Wittgenstein'ın nasıl olsun.

Ek olarak şunu da söyleyeyim; Türkiye'de kitap çevirme işi eskiye nazaran çok iyi bir durumda. Fakat şöyle düşün; kitap okuyan 100 adam var. Felsefe okuyan beş kişi. Wittgenstein'ın adını duyan 2 kişi. Okuyan ya var ya yok. Bir de bunun üzerine felsefe çevirmenlerinin sadece kendileri anlasınlar diye uydurdukları kelimelerle dolunca hepten saçma bir şey oluyor. Bu yüzden okumak da zulüm oluyor. Demin internetten baktım kayda değer Metis ile İş Bankası var Wittgenstein'ı yayınlamış. Allah'tan İş Bankası bazen böyle karşılıksız da olsa parayı umursamadan kitap basıyor. İş Bankasının yayınladığı Mavi Kitap Kahvrengi Kitap'ı bir sonraki siparişimde alacağım. Metis'e güvenmem. Geçende İş Bankası'na mesaj atmıştım. Sokrates'in bütün diyaloglarını yayınlayacaklarını söylediler. Ben okumak için sabırsızlıkla o kitapları bekliyorum.

Yani hani derler ya Adana merkez kafasına göre herkes. Aynen öyle; Felsefe Çevirmenleri Merkez, kafasına göre herkes.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E-Nazmi -- 17 Haziran 2014; 22:08:32 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.