Şimdi Ara

Ağır felsefi kitap önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
2
Favori
5.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • felsefenin tesellisine bak panpa alain de button'un yazdığı bir de sofie nin dünyası var ama aldım daha başlamadım
  • dostum merak ediyorum ne okuyorsunuz acaba ? (üniversite bölümü olarak).
    sinema ile ilgili konunuzu da gördüm, çok faydalı şeyler öneriyorsunuz. Ben de film izliyorum ama birçok ögeyi kaçırıyorum , daha iyi yorumlamayı isterdim. Bu konu ile ilgili öneriniz var mıdır ? kitap da olabilir.

konuyu açan arkadaşa ben de "paul tillich"i öneririm. Bİze tavsiye edecek kitap kalmadı herkes güzel şeyler yazmış. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dharma*** -- 15 Ağustos 2014; 20:54:30 >
  • Ayrıntı yayınlarından çıkan ağır kitaplar dizisi var bu kitaplara göz atabilirsiniz. Özellikle Ursula Guin Hep Yuvaya Dönmek ve Agnes Heller Bir Ahlak Kuramı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşünen Biri

quote:

Orijinalden alıntı: E-Nazmi

quote:

quote:

quote:

quote:

Felsefenin temeline inmek gerekir. Şöyle biraz geriye gidiyorum; yıl Milattan Önce 400 ler. Atina'da Sokrates diye bir adam var. Bu adam idam edilmiş. E tabii idam edilmek filozofluğun tabiatında var.

Sokrates dedin de aklıma geldi, Platon un Devlet ve Sokrates'in Savunması adlı yapıtlarını okuyan var mı?

Okudum. Niye?

Ne için olacak hocam, yorum için

Valla felsefe dedin mi benim ilk aklıma gelen Sokrates'tir. Sokrates'in başrol olduğu kitaplardan ilk aklıma gelen Devlet sonra da Savunmasıdır. Platon 2500 yıl önceki bir devlette tamamen farklı bir şekilde şimdi neredeyse gerçek bir örneği olmayan bir şehir devletinde yaşamış bir adam. Kitapta kendi devletini anlatıyor, müziğin işe yaramayınını yasaklıyor, şiiri yasaklıyor, herkes her gün idman yapmalı diyor(biliyorsun eski Yunan'da işleri güçleri spor yapmaktı). Kısacası kendi ütopyasını anlattıktan sonra gerçeğe dönerek bir devletin nasıl olması gerektiğinden dem vuruyor. Bütün yönetim şekillerinin tahlilini yapıyor Demokrasinin çok kötü bir yönetim olduğunu söylüyor ki bence haklı. Devletin başındakinin filozof ya da felsefeyi öğrenmiş birisi olması gerektiğini iddia ediyor ki bugünkü vaziyete bakınca ne kadar haklı olduğu görülüyor. Şunu da biliyorum ki Platon'un Devlet'inden alıntı yapıp Facebook'ta malum kişilere saldırmak için kullananlar kitap okusalardı ve hakikaten felsefe bilselerdi öyle kuduz it gibi saldırmazlardı ve ülke hiç bu hale düşmezdi. Kısacası bir 2500 yıl daha geçse de okunması gereken bir eser.

Savunmada ise bilerek ölüme gidişinin etrafında üç ya da dört bölümdeydi herhalde, müritleriyle farklı birer konuda konuşma yapılıyor. Kesinlikle düşünerek okunması gereken bir kitap.

Platon'un tüm kitapları için İş Bankası Yayınlarını tavsiye ediyorum.

Ayrıca bunlardan sonra devlet e yönetici hakkında Machievelli'nin Hükümdar'ını okuyabilirsin.

Peki hocam ütopya için okuduysan yorumun nedir? Hükümdar siyasal bir kitaba benziyor ama onu da listeye ekledim. İş bankası yayınlarını çeviri kitaplar için iyi diye duymuştum, şimdi teğet etmiş oldum sağol

ütopya, thomas more'nin yarattığı farazi dünyayı anlatır. şimdiki toplum düzeninden çok farklı şekilde yaşayan toplumların oluşturduğu dünya ve bunların birbirleri ile olan etkileşimi kitapta anlatılır. Bir nevi şimdiki toplum düzenine eleştirel bir tavır vardır. Kapitalist düzen içerisinde yaşayan değil de daha mutlu ve eşit bireylerin dünyasıdır anlatılan. Güzel ve akıcı bir üslubu vardır. Okumanızı tavsiye ederim. Distopya olarak da

Cesur Yeni Dünya - Aldous Huxley ve
    Biz - Yevgeni Zamyatin

kitaplarını önerebilirim.

• Sofie'nin Dünyası ile felsefi kuram kitaplarını aynı kefede tutma derim öncelikle felsefe nedir sorusuna cevap veren kitaplarla başla okumaya sonra 1-2 tane felsefe tarihi kitabı oku mesela İletişimden Kısa Felsefe Tarihi olur veya 3 Ciltlik felsefe tarihi seti aynı yayınevinden sonra görüşlerini beğendiğin adamlar üzerinden gidersin. Nietzche Böyle buyurdu zerdüşt öneren gördüm daha önce okumadıysan bu adamı onunla dalma direk Ecce Homo'dan başlayabilirsin.
  • Utopia'ı kesinlikle okumanı tavsiye ederim.Tam olarak aradığın kitap.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jack Kerouac

Sofie'nin Dünyası ile felsefi kuram kitaplarını aynı kefede tutma derim öncelikle felsefe nedir sorusuna cevap veren kitaplarla başla okumaya sonra 1-2 tane felsefe tarihi kitabı oku mesela İletişimden Kısa Felsefe Tarihi olur veya 3 Ciltlik felsefe tarihi seti aynı yayınevinden sonra görüşlerini beğendiğin adamlar üzerinden gidersin. Nietzche Böyle buyurdu zerdüşt öneren gördüm daha önce okumadıysan bu adamı onunla dalma direk Ecce Homo'dan başlayabilirsin.

Nietzsche'den Ecce Homo önerilmiş diğer kitaplarından önce; ama bunu en son okunması gereken Nietzsche kitabı olarak önerebilirim; zira, bu kitap Nietzsche'nin kendine ve düşüncelerine özeleştiri getirdiği bir otobiyografisidir. Bu yüzden bu kitaptan önce onun felsefesini anlatan diğer kitaplarını okumanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Böylece Ecce Homo okurken okudukların havada kalmaz. Evet Zerdüşt ağır bir kitaptır fakat Nietzsche, felsefesini çok iyi aktarmıştır bu kitapta. Önce okumakla pişman olmazsın...

• quote:

Orijinalden alıntı: notther

quote:

Orijinalden alıntı: Jack Kerouac

Sofie'nin Dünyası ile felsefi kuram kitaplarını aynı kefede tutma derim öncelikle felsefe nedir sorusuna cevap veren kitaplarla başla okumaya sonra 1-2 tane felsefe tarihi kitabı oku mesela İletişimden Kısa Felsefe Tarihi olur veya 3 Ciltlik felsefe tarihi seti aynı yayınevinden sonra görüşlerini beğendiğin adamlar üzerinden gidersin. Nietzche Böyle buyurdu zerdüşt öneren gördüm daha önce okumadıysan bu adamı onunla dalma direk Ecce Homo'dan başlayabilirsin.

Nietzsche'den Ecce Homo önerilmiş diğer kitaplarından önce; ama bunu en son okunması gereken Nietzsche kitabı olarak önerebilirim; zira, bu kitap Nietzsche'nin kendine ve düşüncelerine özeleştiri getirdiği bir otobiyografisidir. Bu yüzden bu kitaptan önce onun felsefesini anlatan diğer kitaplarını okumanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Böylece Ecce Homo okurken okudukların havada kalmaz. Evet Zerdüşt ağır bir kitaptır fakat Nietzsche, felsefesini çok iyi aktarmıştır bu kitapta. Önce okumakla pişman olmazsın...

Hocam haklısınız Ecce Homo ile söyledikleriniz hakkında fakat, Böyle buyurdu zerdüşt veya Tragedyanın doğuşu öyle hop diye okunup anlaşılacak kitaplar değil ki arkadaş Sofie'nin dünyası seviyesinde. Nietzche'nin diğer kitapları bu iki kitabına nazaran felsefeye ve dile alışması açısından daha iyi olabilir.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.