3-4 metre için projeksiyon
Dostlar merhaba,
Film izlemeyi çok seviyorum. Odama bir projeksiyon cihazı almak istiyorum. Ancak odamda 2 ayrı konumda, birinci konum için 3 metre ikinci konum içinse 4 metrelik bir mesela var duvardan duvara. Bu kısa mesafe için bir cihaz olur mu? Olursa ne kadarlık bir ekran boyutu elde ederim? Bütçe olarak 15 bin tl seviyesine çıkabilirim. Filmleri kulaklık üzerinden izleyeceğim, 4 metre mesafeyi tercih edersem perde, 3 metre mesafeyi tercih edersem duvara yansıtacağım.
not: görüntü kalitesi olarak beklentim, mevcutta filmlerimi 13 inç retina ekran MacBook Pro üzerinden izliyorum. Bu seviye ekrana alıştım. Netlik ve parlaklık bu seviyede olabilirse memnun olurum.
xbox series s almak istiyorum
merhabalar,
Xbox series s almak istiyorum ancak fiyatlardan ve birkaç aklımda bulunan soru nedeniyle çelişkide kaldım. N11'de teknodeposu adında bir satıcıdan 10.600 TL ye satılıyor. Bu satıcıya güvenilir mi? daha önce alışveriş yapan oldumu? Diğer sorum xboxın hdmi çıkışını via adaptörüyle kullanabilir miyim? Son sorum ise çok yıllıklı game pass aboneliği hakkında. Bir dönem 3 yıllık game pass alınabiliyordu. Acaba bu durum halen geçerli mi?
Animasyon ve Görsel hazırlamak
Merhabalar,
Daha önce hiç ilgimin olmadığı ancak yakın gelecekte hedeflediğim bazı projeler için birkaç konuyu danışmak istiyorum. Soracağım konular üzerine profesyonel olmak amacında değilim sadece amatör olarak soruyorum. Blog veya web sitesi için basit görseller hazırlayabileceğim, animasyon tarzı(stok videolardan kolaj, görsellerden kolaj tarzını kast ediyorum) videolar oluşturup arkadan seslendirebileceğim programlar arıyorum. Öğrenmesi ve kullanması basit, tamamen ücretsiz olması ana hedefim. macOS işletim sistemi kullanıyorum.
Netflix ve türevleri için tablet önerisi
Merhabalar,
Arayışım çok bariz. Sadece Netflix, youtube, disney+, amazon prime vs gibi platformları izleyebileceğim bir tablet arıyorum. Ancak geçmişte yaşadığım tablet skandallarından uzak kalmak istiyorum. Güncelleme almayan ve play store'dan indirme yapılamayan bir tablet olsun istemiyorum. Uzun yıllar bana bu küçük istediğime yanıt versin yeterli. Bütçem maksimum 2700 TL. Bunun üzerine çıkmak istemiyorum ancak arada çok cüzzi bir fiyat farkına değecek bir ürün olması dahilinde düşünebilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.
Oki b412 silik yazdırma sorunu
merhabalar,
Oki b412 marka/model yazıcımı orijinal olmayan toner ile kullanıyorum. Çok uzun zamandır gayet memnun bir şekilde kullanıyordum. Yaklaşık 2 veya 3 defa toner bitirdim. Ancak son zamanlarda aşağıya resimini koyacağım şekilde çizgili ve silik birşekilde çıktı alıyorum. Bunun sebebini ve nasıl çözeceğimi araştırıyorum. Bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.
Paranın değerini korumak
Merhabalar,
Finansal okur-yazarlığım pek iyi seviyede değil. Aradığım şey paramı katlamak da değil zaten. Aradığım tek şey, elimdeki miktarın değerini korumak. Elimde bir miktar dolar, bir miktarda euro bulunuyor. Amacım, bu para ile şuan satın alabileceğim bir ürünü bir sonraki yılda alabilmek yani paramın değerini enflasyon karşısında korumak. Hali hazırda birikimim döviz cinsinden olduğu için araştırmalarımı bu kısıma yönelttim ve karşıma eurobond çıktı. Açık konuşmak gerekirse kafam çok karıştı. Kirli-temiz vs. Mevcut bakiyemin tamamını dolara çevirip eurobond almak istiyorum. Bu yatırım yoluyla hedeflediğim kriter olan paramın değerini korumayı yakalayabilir miyim? 1 sene veya biraz geçkin bir zaman dilimi için eurobond alımı yaparsam çok çok kaba bir hesapla ne kadar gelir elde ederim ve bu gelir dediğim kriteri sağlar mı? Bunu sayısal verilerle açıklayabilirseniz çok memnun olurum. Mesela 1000 birim veya 10000 birim dolar üzerinden 365 veya 550 gün aralığı içinde ve vade sonunda elime kaba taslak ne kadar para geçer gibisinden.
Şimdiden teşekkür ederim.
Visual Studio 17.0.2. insert sorunu
Dostlar merhaba,
Mac sistemim var. Harici klavye ile kullanıyorum. Vs'da insert sorunu denilen sorunla karşılaştım. Daha öncede başıma geldi ve insert tuşuna basarak çözdüm ancak şuan insert tuşunada bassam hiçbirşey düzelmiyor. Kod yazamıyorum, klavyede ne yapsam farklı birşey oluyor delirmek üzereyim. Nette bu sorunun çeşitli çözümleri mevcut ancak hiçbiri olmadı. Sağ altta Ins\Ovr olması gerekiyormuş, bende yok, insert çözmedi, çeşitli kombinasyonlar denedim olmadı.
Bu sorunun çözümünü bilen varmı?
Sistem toplamak için tavsiye ve öneriler
Merhabalar,
Kardeşimin masaüstü bilgisayarı artık her oyunu oynatmamaya ve eskimeye başladı. Bu sebeple bir sistem toplamak istiyoruz. Öncelikle mevcutta kullandığı sistemin özellikleri şöyle;
Ekran: Samsung- (İşimizi görüyor, şimdilik değiştirmek istemiyoruz)
Kasa: Frizbe (Eğer önerilecek sisteme uygunsa bu arkadaşta işimizi görüyor)
Anakart: Gigabyte h61m-ds2 anakart
İşlemci: Intel(R) Core(TM) i3-3210 CPU @ 3.20GHz 3.20 GHz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GT 630
Hafıza: 256 gb ssd, 500 gb hdd
Güç kaynağı: bilinmiyor
Ram: 8 gb
İnternet Bağlantısı: Ethernet kablosu ile
Bu sistem içinden hdd, ssd, dvd-room, kasa ve güç kaynağını kullanabilmeyi umut ediyoruz. Böylece görece biraz daha az harcamış olmak en büyük isteğimiz ancak eğer mecvutta kullanmak istediğimiz bileşenler, sizlerin önereceği sistem ile uyumsuz ise çaresiz değiştirmekten başka şansımız kalmayacak.
Mevcutta kullandığı sistem ile çeşitli oyunları oynayabiliyor. Cs-go, Fm 2021 ve hatta gta 5. Almak istediğimiz sistem, mevcutta kullandığımız sistemden aşağıya kalmamalı ve mesela red dead redemption 2 oyununu kaldırmalı. Açık konuşmak gerekirse donanımlar hakkında hiçbir bilgim olmadığı için kıstas yapacak noktada değilim ama almak istediğimiz sistem ile, piyasada bulunan oyunları orta kalitede akıcı şekilde oynatabilse bizim için yeterli. Öyle yüksek fps alalım, yayıncıyız, gamer sistemi vs bir derdimiz yok. Ancak malum ekonomik şartlar içinde kurulacak sistem şöyle minimum 7-8 sene bizi götürsün istiyoruz(Upgrade edilebilen bir sistem olursa, zaman içinde para ilavesi ile yükseltmeler yapılabilecek bir sistem olursa tadından yenmez mesela ekran kartı). Bütçe olarak birşey diyemiyorum zira bugün önereceğiniz sistem yarın 2-3 bin tl artabiliyor malum. İsteklerimiz minvalinde maksimum performans-minimum para ilişkisinde öneriler olursa sevinirim.
İlgi gösterip cevap yazacak dostlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhabalar,
Genel kullanım için kablosuz klavye ve mouse tavsiyesi rica ediyorum. Bütçem 400 tl. Aradığım özellikler olarak, bağlantı sorunu yaşamayacağım, uzun ömürlü, ergonomik olarak rahat ettirecek bir marka/model olması. İlgi gösterip yanıt yazacak dostlara şimdiden teşekkür ederim.
.
|
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.020
İkinci El Bölümü Mesajları: 61
Konularının görüntülenme sayısı: 52.184 (Bu ay: 184)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 39 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sinema - Dizi - Televizyon - Müzik - Kitap