< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcdaly -- 17 Ağustos 2020; 23:10:10 > |
Afrikada su kuyusu açtırmak?

-
-
bu insanlara balık vermek yerine balık tutmasını öğretmeliyiz. balık tutacak malzemeleri vermeliyiz.
Yani su kuyusu açnak yerine, su kuyusu açan araç ve gerekleri o yörenin halkına vereceksin, nasıl kuyu açılır,o aletler nasıl kullanılır bunları öğreteceksin. sonra gidecek o insanlar o bilgi ve aletler ile kendilerine yüzlerce kuyu açacaklar. -
kapitalist sistem işte -
O duruma gelene kadar once bi acip yasantilarini az da olsa iyilestirmek gerek. Sonra ona da sira gelirquote:
Orijinalden alıntı: ozbey08
bu insanlara balık vermek yerine balık tutmasını öğretmeliyiz. balık tutacak malzemeleri vermeliyiz.
Yani su kuyusu açnak yerine, su kuyusu açan araç ve gerekleri o yörenin halkına vereceksin, nasıl kuyu açılır,o aletler nasıl kullanılır bunları öğreteceksin. sonra gidecek o insanlar o bilgi ve aletler ile kendilerine yüzlerce kuyu açacaklar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o işin sonrası hiç gelmez. Afrikada kuyu açan vakıflar neden kuyu açma işini oranın yerli halkına öğretmiyor,gerekli ekipmanları onlara versinler kendi kuyularını kendileri açsınlar.quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
O duruma gelene kadar once bi acip yasantilarini az da olsa iyilestirmek gerek. Sonra ona da sira gelir
Alıntıları Göster
Ama yok yardım yaparken bile gösteriş derdindeyiz,illa kuyunun başında bunu bilmem kim yaptırdı diye yazacak.
mesela ben bir öğrenciye burs vermek yerine o kişinin ailesine gelir getirici bir iş öğretme taraftarıyım. ailenin ekonomik durumu iyileşirse zaten onlar çocuklarını okutur rahatlıkla.
-
Sana balık verirlerken verdikleri balıktan daha çok kazanıyorlarsa asla balık tutmayı öğretmezler.
Zamanında denizfeneri derneğiyle bağlantılı bir vatandaş bu konu bir abimize bahsetmiş
Milletten topluyorlar paraları sonra üç kuruş paraya açtıkları birkaç kuyu vb şeyleri yayınlayıp reklam yapıp daha çok para topluyorlar. Zaten sonrada almanlarin sayesinde denizfeneri patladı.
Şimdi isimler değişti vakiflar değişti ama kerizler değişmedi :)
Bimden su al gönder.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sen pembe kanatlı kelebeğin kanadında, çiçekler arasında süzülerek çiçekleri koklarken bazı hayaller kuruyorsun, iyilik dolu fikirler peşindesin ama bu dünya çok farklı evlat. bu dünyada, bebek gibi kızları lüks yedirip içirip borç batağına sürükleyip ardından zenci abilerle holywood filmi çekiyorlar.
ve sen değil senin gibi milyonlar olsa bu düzen hepsini mağlup eder.
çünkü faiz'in bu kadar açık açık silah olarak kullanıldığı bir dünyada, insanoğlu paraya köle olacak mecbur.
bu düzen değişmez. düzen düzeni kuranı daha güçlendirmeye yönelik çalışıyor ve hepimiz de istemsizce anlamadan ona hizmet ediyoruz. -
Bende merak ediyorum Afrika ne zaman kurtulacak,kocaman bir kıta dünyanın 2. Büyük kıtası ve elmaslar,altınlar gani gani ama üstümde kan ve açlıktan başka birşey yok...
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Zaten vakif vb ile yapmak istemiyorum. Kendim bireysel.yaptirip hemde o yasamlari kendim gormek istiyorum gidip. Ama zor gibi bakalim arastiralim biraz daha.quote:
Orijinalden alıntı: TIGERSHARK
Zamanında denizfeneri derneğiyle bağlantılı bir vatandaş bu konu bir abimize bahsetmiş
Milletten topluyorlar paraları sonra üç kuruş paraya açtıkları birkaç kuyu vb şeyleri yayınlayıp reklam yapıp daha çok para topluyorlar. Zaten sonrada almanlarin sayesinde denizfeneri patladı.
Şimdi isimler değişti vakiflar değişti ama kerizler değişmedi :)
Afrikalılar genelde hetrosexuel ama homofobik cikarlarsa nolcak
Yok kendisi olsa balık tutmasını öğretecekmiş, yok ailesine gelir getirici bir iş öğretme taraftarıymış, yok kuyudan su çekince toprak kimyasal olacakmış. Yok Türk büyükelçiliğini aramış derneğe yönlendirmiş, dernek olmazmış direk adres istiyormuş. Ee Türk büyükelçiliğini aramak aklına geliyor da Afrika ülkelerinin büyükelçiliklerini arayıp sormak aklına gelmiyor mu?
Memleket ağzını açınca çok bilmiş edalarıyla konuşan tiplerle, oturduğu yerden iş tarif eden ahkam kesenlerden geçilmiyor maşAllah. İyilik yapmak için bile bahane arayan, iyilik yapana, yapmaya çalışana çamur atan tipler bi bitmediniz. Kimseye güvenmiyorsanız siz düşün önümüze arkanızdan gelelim.
Afrika’da çoğu yerde ancak kazma kürekle kuyu açılıyor isterseniz oturduğunuz yerden kazma-kürek nasıl sallanır öğretebilirsiniz, tabi biliyorsanız!
Birileri sahtekarlık yapıyor diyorsanız elinizde belge var demek ki bi tarafınızdan konuşup iftira edeceğinize gidin şikayet edin, elinizi tutan mı var diyeceğimde eminim buna da bahaneniz vardır.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ozbey08
Yani su kuyusu açnak yerine, su kuyusu açan araç ve gerekleri o yörenin halkına vereceksin, nasıl kuyu açılır,o aletler nasıl kullanılır bunları öğreteceksin. sonra gidecek o insanlar o bilgi ve aletler ile kendilerine yüzlerce kuyu açacaklar.Ben olsam fabrika açıp bedava yemek+su ayağına insanları sömürürdüm.
-
Hayırdır kuyu falan ne iş?
-
kardom yurtdışında konsolosluk aracılığıyla yaptırabilirsin. onlar seni yönlendiriyor. tabi hayırsever olduğunu gösterir sermayeni de belirtmen gerek.
-
Afrika ülkelerinde suya muhtaç insanların çektiği su sıkıntısı gerek içme suyu gerekse de günlük yaşamda kullanma ihtiyacı hissettikleri suya ulaşamamaları binlerce çocuğun ölmesine, salgın hastalıkların ortaya çıkmasına ve temizliğin yeterince gerçekleştirilememesine yol açar. Bu anlayışla temiz ve tatlı suya muhtaç ihtiyaç sahiplerinin Yedi Başak İnsani Yardım Derneği olarak kardeşliğimizi göstermeyi arzu ediyoruz.
En Beğenilen Yanıtlar

Yani su kuyusu açnak yerine, su kuyusu açan araç ve gerekleri o yörenin halkına vereceksin, nasıl kuyu açılır,o aletler nasıl kullanılır bunları öğreteceksin. sonra gidecek o insanlar o bilgi ve aletler ile kendilerine yüzlerce kuyu açacaklar. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X