Şimdi Ara

ADVANCED Model 3 Kulakiçi Bluetooth/Kablolu - İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Başka bir forumda yaptığım incelememi burada da paylaşıyorum.

    Öncelikle kendimden bahsedeyim ki incelemeyi okurken ne tür kulaklıkları denediğimi, ve nasıl bir sound signature tercih ettiğimi referans alabilin. Bir audiophile sayılmam fakat iyi bir kulaklık ve kaynağı kötüsünden ayırt edebilirim ve Blues/Jazz/Classical'dan tutun Rap, Classic Rock, Metal, Dubstep e kadar envayi türde müzik dinlerim ve boş zamanımın çoğunu müzik dinleyerek geçiririm ya da başka işlerle uğraşırken de müziksiz yapamam. Kulakiçi kulaklıklar ile ilk defa 10 sene önce Sony Ericsson w800i telefonumla tanıştım ve o zamandan beri vazgeçilmezim. Kulaklıkta ses olarak aradığım basshead olmasa da sub bass performansı iyi olup midlere kaymadan temiz şekilde sesi verebilen ve gitar/bass gitar/çello tarzı aletlerde iyi enstrüman ayrımı olan kulaklıklar tercihimdir. Yani bi nevi Dark/Natural/Warm sound kulaklıklar tercihimdir. Tiz seslere duyarlıyım o yüzden tizi fazla yüksek ve "clarity" için tizi abartılı olan kulaklıkları tercih etmem.

    Şu an sahibi olduğum kulaklıklar:

    ADVANCED Model 3 (IEM)

    JBL T280a (IEM)
    KZ-ATEs (IEM)
    KZ-ZST (IEM)
    Superlux HD668b (Over ear)

    Yakın geçmişte denediğim kulaklıklar:
    Shure SE-215
    Shure SE-215ltd
    Apple earpod
    Zenfone2 ile gelen kulakiçi

    Çok hi-fi sayılabilecek kaynağım olmasa da kullandığım kaynaklar Zenfone 2 551ML üzerinde Spotify ve 16/24 bit FLAC dosyaları ve aynı şekilde PC üzerinde de 150ohm a kadar kulaklıkları sürebilen ve kulaklık çıkışı olan bir ses kartı olan düldül Creative Sound Blaster DGX var. Yine aynı şekilde pcde de Foobar2000 üzerinden FLAC ve Spotify kullanmaktayım.

     ADVANCED Model 3 Kulakiçi Bluetooth/Kablolu - İnceleme
     ADVANCED Model 3 Kulakiçi Bluetooth/Kablolu - İnceleme
     ADVANCED Model 3 Kulakiçi Bluetooth/Kablolu - İnceleme
     ADVANCED Model 3 Kulakiçi Bluetooth/Kablolu - İnceleme
     ADVANCED Model 3 Kulakiçi Bluetooth/Kablolu - İnceleme
     ADVANCED Model 3 Kulakiçi Bluetooth/Kablolu - İnceleme
     ADVANCED Model 3 Kulakiçi Bluetooth/Kablolu - İnceleme


    Gelelim incelemenin Kendisine.

    Yakın zamanda yukarda anlattığım ses imzasına sahip (sound signature) kulaklık arayışına girdim. Daha önce M4 modeli ile kickstarterda çıkış yapan ADVANCED firmasının Model 3 isimli hem kablolu hem de kablosuz kullanılabilen ve tak-çıkar değiştirilebilir kulaklığına denk geldim ve 79.99+25$(kargo) fiyat ile kendi sitesi üzerinden sipariş ettim. Elime ulaştı ve yaklaşık 1 aydır PC ve Telefonumda aktif olarak kullanıyorum.

    Teknik Özellikler için Arka kutuya da şu şekilde bakabilirsiniz.

    Kutu içeriği olarak 1 adet MMCX kablo, 1 adet Bluetooth MMCX Dongle, 3 tane farklı boyutlarda sünger eartip ve 3 adet silikon eartip. (Sünger daha iyi izolasyon sağlasa da genel olarak sünger kulaklıklar kulağımı terlettiği için ben silikon tercih ediyorum.) 1 adet yeşil şarj kablosu, ve şık ve sağlam bir taşıma çantası. Herşeyi ile beraber bu çantaya sığabiliyor. Kutusu da mıknatıslı şık bir kutu ve sunum çok iyiydi. Aksesuar olarak tatmin edici bir paket.

    Empedansı 16ohm olan kulaklığı telefon/dap benzeri kaynaklardan da sürmek kolay. Hi-Res sertifikası bence çok bir matah olmasa da şu anlama geliyor; yüksek frekanslarda 40khz'e kadar çıkabiliyor kısacası bu. Kulaklığın burnu (nozzle) 3mm genişliğinde ve Shure kulaklıklar ile aynı. Eğer comply sünger kullanmak isterseniz T100 serisine bakmanız gerek. Biraz ince olduğu için eartip tak çıkar yaparken dikkat etmekte fayda var. Kulaklığın havzası şeffaf plastikten ve gayet kalitei duruyor ve hayli hafif. Kulaklığın beni cazip eden yanlarından birisi Shure-215 gibi yukarıdan ve kulakarkasından takılma şekli ve aynı şekilde tak çıkar MMCX kablosu olması. Kulaklığı bir tercih etme sebebim de Bluetooth 4.1 ve aptX codec destekli bluetooth aparatı ile geliyor olması. Evet bluetooth ile hi-fi nereye kadar diyeceksiniz haklısınız ama günlük kullanımda ve özellikle spor yaparken çok işe yarıyor. Ve istediğim zaman da kablolu olarak kullanma seçeneğim var. Bluetooth ile kullanımda 5 saat dayanıyor şarj ve firma da aynısını iddia ediyor. ve 45 dakikada usb üzerinden şarj oluyor. Özellikle aptx aktarım destekli olması da seste en az kayıpla ve gecikme ile dinlemenizi sağlıyor. Deneyimlerime göre kablolu kullanıma göre seste sadece tiz frekanslarda minimal bir azalma gördüm. Bluetoothlu kablosundan bahsetmek gerekirse, kancalı bir yapıda ve çok rahat şekilde kulağınızı sarıyor ve boyun arkasında mıknatıslı olarak resimde gördüğünüz şekilde bağlanıyor ve bu gayet sağlam şekilde tutuyor. Ayrıca yine ses kontrolü ve cevap verme butonları da ön tarafa resimdeki gibi sarkıyor. Mikrofon ve kontrol işlevlerini buradan yürütüyorsunuz. Ayrıca bir kolye edasında şık bir görüntü de oluşturuyor diyebilirim.

    Bluetooth eşleştirmesi yapmak için açma tuşunda basılı tutunca sesli uyarı alıyorsunuz ve eşleştirme işlemi kolayca hallediliyor. Bazı kaynaklarda ve yine kullanıcıların yorumlarından okuduğum kadarıyla kimi telefonlarda bağlandıktan sonra ilk 15 saniye ses gelmiyormuş. Bu benim başıma gelmedi fakat bazı telefonlarda oluyormuş fakat bu da bi sorun olmasa gerek. Normal kablolu mod için kutuya dahil edilen MMCX kablo ise bluetooth kablo kadar kaliteli diyemem. Genel olarak daha ince ve hafif yapıya sahip ve kulak kancası bulunmuyor fakat yine de kulak üzeri kullanım için uygun ve ayrıca mikrofonu da var. 90 derecelik bir 3.5mm bağlantı ile geliyor ve rengi siyah.

    Gelelim en önemli noktaya; SES

    Ses imzası (sound signature) olarak W şeklinde. Low - Mid - High sesleri gerektiği yerde abartmadan ve saf bir şekilde verebiliyor. Enstrüman ayrımı Shure-215 kadar iyi olmasa da dinlediğim çoğu kulaklıktan başarılı ve tatmin edici. Özellikle gitar içeren şarkıları çok iyi imajlıyor. Farklı müzik türlerinde dinledim ve bir all arounder diyebiliriz. (Her türe uygun). Kulaklığın bence en öne çıkan yanı ise clarity (netlik/berraklık)'yi tiz seslerde kulağı yormadan ve siblans yapmadan verebiliyor olması.
    Soundstage (sahne genişliği) müthiş ve bikaç kere yolda yürürken şarkılardan gelen seslerin karşıdan vs geldiğini zannettiğim oldu.
    (Yaptığım derecelendirmeler miktara göre değil kaliteye göredir ve beklentilerim ve dinlediğim diğer kulaklıkları referans alarak belirledim.)

    Bass: 8/10 Kulaklık her ne kadar da bir basshead olmasa da kesinlikle bassı az bir kulaklık değil. Eğer şarkı istiyorsa orada bassı yeterli ve düşük frekanslara inerek verebiliyor. Bass tonlaması olarak çok sert değil daha sıcak ve ılımlı bir bassı var. Mid frekanslara kaymıyor ve boomy (kap etkisi) değil. Bass miktarı Shure215 standart model ve daha basslı olan SE215LTD'nin tam ortasında diyebilirim.

    Mid: 8.5/10 Mid bass olarak başarılı. Vokaller bazı mid tonları öne çıkarılmış kulaklıklardaki gibi suratınızda değil hafif ılımlı geliyor fakat gayet başarılı.

    Tiz: 9/10 Tizde benim aradığım netliği kulağı yormadan verebilen nadir kulaklıklardan. En ince detayı bile çok rahat duyuyorsunuz. Shure SE-215 den daha detaylı bir ses imzası ve tiz kalitesi var diyebilirim.

    Genel Ses Kalitesi : 8.5



    Sonuç: Fiyat aralığı olarak orta segmentte diyebileceğimiz bu kulaklık kendisinden daha pahalı kulaklıklarla çok rahat başa çıkabilecek seviyede ve zengin kutu içeriği ile geliyor. Sadece bu özelliklerdeki bir bluetooth kulaklık bile değerinin yarısı eder diyebilirim. Ve istenirse diğer kulaklıklar ile de kullanılabilir. Eğer hem kaliteli bir kulaklığım olsun ve kaliteli kaynaktan dinleyeyim, istediğim zaman da bluetooth ile kablosuz kullanayım diyorsanız biçilmiş kaftan ve bu form faktörde bunun nadir örneklerinden.







  • Çok teşekkür ederim. çok güzel bir paylaşım olmuş. Ellerinize sağlık...............
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atokgozlu

    Çok teşekkür ederim. çok güzel bir paylaşım olmuş. Ellerinize sağlık...............

    Ne demek. Zaman olsa daha benden güzel incelemeler çıkacak ama . :D
  • Çok sağolsun ... Elinize sağlık



    Spor yaparken özellikle koşu bandında kullanım için uygun mudur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kulağa iyi oturuyor yani çıkıp gitme gibi bir dert yok. Kablosuz olması da sporda kolaylık sağlıyor özellikle agırlık kaldırırken vs.
  • Jabra rox düşünüyorum.. Ama kıyaslayalirmisiniz..?

    Giriş üstü. Orta seviye bir bt almam gerekiyor. Plantronics beat Fit düşündüm ama .. Enteresan ses tatmin etmedi..

    Bu sizin kulaklık için link mevcutmu acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amazon dan alsak gümrüğe takılırım acaba..?

    Namussuz... 79.usd...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam amazonda satışı yok bildiğim kadarıyla. Parti halinde gelip kendi sitesinde satılıyor.
    https://www.adv-sound.com/products/model-3

    ben aldıgımda kargo hil 105 dolara gelmişti fakan 2016 sonunda 100 dolardı fatura limiti o yüzden gümrüğe takılmadım ben. Fakat şu an gümrüge takılmanız yüksek ihtimal.

    Bu arada ürünü forumdan bir arkadaşa sattım nakit ihtiyacından.
    Bahsettiğiniz jabra kulaklık ile karşılaştıramam malesef hiç kullanmadım.

    BT kulakkıklardan bunu seçmemin sebebi hem kablolu hem kablosuz ve MMC kablo ile kullanılması. Bu tarz böyle kulaklık yok sanırım başka. Ayrıca sesi de üst seviyede.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.