Şimdi Ara

adsl modem ile pc arası 100 metre olabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar TT fiyatları yüzünden 512 sınırsız adsl almak istiyoruz. Ev de kullanmak için arkadaşımın evi ile aramız 100 metre civarı tek bir modemle iki Pc yi de çalıştırabilirmiyiz? ya da kablosuz modem de olabilir verim alabilirmiyiz? Bilen ya da deneyen varsa yorumunu bekliyorum.

• 100mt imkansız, kat kat duvar..
  • -Kablosuz modem olmaz tahminim fakat, fakat ethernet bağlantısıyla olabilir.

200 metre ye kadar bildigim kadarıyla ethernet destekleyebiliyor.

Olur olmasınada pahalı olur :) 100 metre kabloda baya para eder.
  • wireless li modem daha mantıklı olur gibi.200mtye kadar çekiyor galiba bu modemler
  • parasında bişi yok 100 metresi 30-35 ytl civarına hallaolabilir ama bağlantı nereden geçecek?
    sağlam bi yer olsun
    öyle insanların kabloyu elleyip kurcalayacağı bi yer olmasın
    okey
    100 metre biraz verim düşer ama olur internet girersin ve de ağ kurabilirsin
  • wireless modemle olmaz , kaç tane duvar gircek araya...
  • ikinizin evini de daha kısa mesafeden doğrudan gören üçüncü bir nokta keşfedebilirsiniz belki....
    bir fikir işte
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ÇOK YAZDIM KUSURA BAKMAYIN)
    Selam Aga wireless ta olur ama pahalı olur symbol (symbol WS2000 alırsın komsunun birinede Access Port (bu urunler dıs ortam içindir. tabi yagmur gormeyecek iç ortamdada kullanılabilir. koyarsınız 80 mt. ara ile konuyo bu portlar)( tahmini maliyeti 2500 3000 diyeyim ben sana ve yine Access Port a kadar kablo cekmen gerekiyo) kullanman lazım verim almak için. Benim gorusum piyasada bulamssın 100 mt destekleyecek wireless modem. siz Kablo cekin elemanın dediği gibi 30 35 milyon ama enerji kabloları yanından gecmesin bu UDP CAT5 kabloyu bükmen yada kıvırman ona zarar vermez ama kapıdan yada pencereden gecirme. sürekli acılıp kapanan biyerden gecirircen bi süre sonra onun tellerini kırarsın. ben ethernet kartı haberleştirdim yaklaşık 200 mt ve ekli kablo ile ama ben internet kullanmadım sadece cihaz(PDKS de kullanılan Terminal Arex-Tek) ile haberletirdim.
  • Bizde para çok Access prot ta kullanırız diyosanız Marka lar boyle internette bi bak. Ciscohttp://www.cisco.com/ Symbolhttp://www.symbol.com/ Belkinhttp://www.belkin.com/

• Bu arada kuzenim silivride 3 katlı Bi internet cafe de 80 bilgisayar oldugunu soyledi. Sen dusun artık bir modemde kac switch ve kac mt kablo oldugunu.
  • Adsl modem ile pc arası 100m olabilir zira ben 120 m ye kadar olan yerler gördüm sorunsuz çalışmaktadır ama kablosuz sorun yaratır çünkü koblosuzların açık alan hesaplanarak 200 felan söyleniyor kapalı alanda bu dahada düşüyor .. performansa gelince zaten 100 mb ile bağlanacak pc modem e internetinin hızı ise 512 kb hiç bir performans sorunu yaşamazsın ...
    kolay gelsin..
  • Bu iş Yasa Dışı Yakalanırsanız ayvayı yersiniz ama b.. yakalarlar
  • hocam kabloyla 136 metreden çalıştırdım. 190 metreden çalıştıranlarda var. ama kablo sorun olur dersen sana iyi bir öneri evi değiştir
  • yeri gelmişken sorim bende yaklaşık 40 m civarı kablo çektim çalıştı fakat eternit hızını 10Mbps ayarlasanız çalışıyor 100Mbps de algılayamıyo bilgisayar sizce neden olur böyle..
  • öncelikle kablosuz modem de verşm alamazsın nedeni modemi tavana asman gerekli antenin önünden insan dahi gecmicek bırak duvarı alçıpan bile sinyalin gücünü azaltıyor gerisini sen düşün. senin için en iyi çözün kablo kabloda en verimli sinyal kaybı olmada 100 metre uygundur 100 metreden sonra calışmazmı haa çalışır ama sinyal gücü zayıflayacağından bilgi kayıpları olacaktır buda internette ekstra zaman kaybı olarak sana geri dönecektir diğer arkadaşlar yazmış 120 metre 200 metre diye ama 100 metredeki güvenilirlik 100 metreden sonra yitiriliyor sen 100 metreyi aşmamaya özen göster kolay gelsin iyi çalışmalar
  • Arkadaşlar Deneyimlerinizi paylaştığınız ve tavsiyeleriniz için sonsuz teşekkür.
    Para o kadar çok değil Zaten çok olsa ikimiz de ayrı ayrı alırdık:
    kablosuzun da sağlıklı çalışmayacağı belli:
    Benim endişem de mesafe uzadıkça sinyalıin zayıflaması idi: bahsettiğiniz gibi çok az bi düşüm oluyorsa sorun değil.
    Bir de bilen varmı? bu FİBER OPTİK kablolar neyin nesi? Lan bağlantısı bunlarla yapılıyormu?
  • benim bildiğim ağ kabloları 100 metreden sonra diğer bi bilgisayarı görmüyo yani kablo ne kadar uzun olursa internet bağlantısı o kadar çok kopuyo beni bi arkadaşım kendi evinden başka bi evin adsl modemine bağlanıyo ve messengerda sık sık kopuyo ona göre benden sölemesi
  • arkdaşım wireless i denemelisin eğer apartmanlarınız karşılıklıysa sorun çıkacağını zannetmem eğer aynı apartmandaysanız sorun çıkabilir hattyın olduu yere wireless adsl modem alırsın u.s.r. 9106 olması lazımdı yanlış hatırlamıyosam sende bi u.s.r. 5416 alırsın eğer çekmezse bi tane pringles alırısın önce bi güzel yersin arkadaşınla beraber bitincede google girip wireless pringless diye arat orda pringles antenlerin nasıl yapılacağına daie bilgi alırsın ve o antenle büyük ihtimalle sorununu çözebilirsin bu antenlerle mesafeyi 8 katına çıkarabilenler var
  • quote:

Orjinalden alıntı: srvt

ikinizin evini de daha kısa mesafeden doğrudan gören üçüncü bir nokta keşfedebilirsiniz belki....
    bir fikir işte

pratik zekâ insanlara her zaman ihtiyacı var bu ülkenin***1
  • 100 m 10/100 bağlantının sınır noktasıdır. Ucu ucuna kurtarır. Repeater kullanılırsa sağlıklı olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.