Şimdi Ara

ADSL KOTASIZDAN KOTALIYA GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Forumda arattım biraz, daha önce neler yazılmış diye. O kadar karmaşşık ki hiç birşey anlamadım. Kendim konu açmaya karar verdim. Ben bugün itibariyle 256 kotasızdan 512 3gb kotalıya geçtim. 9 şubat yani bugüne kadarki download miktarım 2.8 gb olmuş. yani 1 şubattan 9 şubata kadarki kısım. Ama ben 512 kotalıya daha yarım saat önce geçtim. Şİmdi bu 3 gb bu andan itibaren mi sayılmaya başlıyor, yoksa 1 şubattan itibaren mi? Faturalandırması nasıl oluyor? Eğer 1 şubattan itibaren ise bu haksızlık değil mi? Özellikle kotsızdan kotalıya geçen arkadaşlar bunun nasıl işlediğini anlatırsa sevinirim.

• kotalıdan kotasıza geçtiğin zaman kota değişimi ay başında yapılıyordu. bu şekilde telekom çok kazançlı çıkıyor. kotasızdan kotalıya geçişte de kotalıya geçtiğin tarihte yaparlar diye düşnüyorum aksi taktirde çok zararlı çıkarlar. sen ayın sonuna kadar 512 yi sınırsız kullanmış olursun düşünsene sence telekom buna izin verir mi? bence vermez. sen geri kalan 200 MBınla internette dolaşmaya kendini alıştır bence.

tabii kesinlikle benim dediğim gibidir demiyorum, ama mantıklı düşündüğüm zaman çıkardığım sonuç ne yazık ki bu.

Cenks bugün internete girerse sana yardımcı olur tahminimce, bu konuya en hakim üye o çünkü.

kolay gelsin...
  • Öyle şey olur mu ya. Ben mesela 27 şubatta geçseydim buna, 1'inden 27'sine kadar 25 gb download etmiş olsaydım bana 25 gb kotayı aşmışsın mı diyeceklerdi? Ben 1'inden 9'una kadar kotasız kullandım. Onun da kendine göre tarifesi vardı.
  • peki hiç bunu oranın çalışanlarına sordun mu.okadar karışık ki uyguladıkları faturalama sistemleri.şimdi bu ay sonuna senden tam ay sınırsız parası da alabilirler.bakın bu tarz işlerinizi ay sonuna 3-5 gün kala yapsanız hiç bu sorunlar olmucak çünkü diğer ay başı itibariyle yeni tarfenize direk geçiceksiniz.hızı hemen değiştiriyolar ama tarife değişimi ay başı oluyo.ama gene de sen buna güvenerk sınırsız kullanma.2.8 gb da olman da kötü harbi.normal kullan ve bu ay mecburen kas bence 3 gb ı geçersin de 4 gb da bırak ki en kötü ihtimali düşün.şuan ne desem boş çünkü.en mantıklı yol da bu sadece normal internetini kullan kotan pek yükselmesin.hep biz fedakarlık ediyoruz ama mecburuz napalım sonra telekom pat diye fatura yolluyo bize.
  • quote:

Orjinalden alıntı: icaktan

Öyle şey olur mu ya. Ben mesela 27 şubatta geçseydim buna, 1'inden 27'sine kadar 25 gb download etmiş olsaydım bana 25 gb kotayı aşmışsın mı diyeceklerdi? Ben 1'inden 9'una kadar kotasız kullandım. Onun da kendine göre tarifesi vardı.

keşke öle yapsaydın niye biliyon mu zaten eline şubatın faturası gelmiş olcaktı.yane sen bu ayın parasını vemiş olcaktın.son günü tamamlardın ve diğer ayla beraber yeni tarifene başlardın.
  • 4440375 i aradım. ordaki kız bu ayki faturanız normal gelcek, değişiklik ve kota aşımları önümüzdeki ayın faturasına gelcek dedi. ben ona durumu tekrar arzettim. kız papağan gibi tekrarladı. kızın söylediği şey durumu yeterince net yansıtmıyor. bu ayın farturasına ne gelecek, kota aşımı veya şöyle söyliyim, 3gb ı saymaya bugünden itibaren başlamaları gerekmiyor mu mantıken? bu arada ben bugün başvurdum ve 2 saat sonra bağlantı hızı 512 oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icaktan -- 9 Şubat 2006 16:08:47 >
  • bağlantı hızı hemen değişiyo zaten.sonra mntıken senin kotalın başlamalı ama o zaman da 3 gb olmamalı sonuçta sen 9 günde sınırsız kullandın.sana şöle sölim bu benim kişisel tahminim sana bu ay 49 gelir.öteki ay kotali tarifesi gelir.sana önerceğim tek şeyde sen garantiyi seven biriysen download fln bulaşmadan internetini kullan pek kotan da artmaz.amaç işin garanti olsun anlatabiliyorum dimi yane ben buna doğru demiyorum.sonuçta senin faturanı ben kesmiyorum.amacım hiçkimse mağdur olmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ttnet 8mbps de 10mbps hız
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: icaktan

4440375 i aradım. ordaki kız bu ayki faturanız normal gelcek, değişiklik ve kota aşımları önümüzdeki ayın faturasına gelcek dedi. ben ona durumu tekrar arzettim. kız papağan gibi tekrarladı. kızın söylediği şey durumu yeterince net yansıtmıyor. bu ayın farturasına ne gelecek, kota aşımı veya şöyle söyliyim, 3gb ı saymaya bugünden itibaren başlamaları gerekmiyor mu mantıken? bu arada ben bugün başvurdum ve 2 saat sonra bağlantı hızı 512 oldu.

http://forum.donanimhaber.com/m_5611325/tm.htm

bu topicte kotalıdan kotasıza geçen bir arkadaşın yaşadığı mağduriyet var. sana da benzer şekilde bir uygulama yapılabilir. işlemleriniz tam tersi ama uygulamayı yapan türk telekom. koyu yazıların arasında mantıktan bahsetmişsin ya, hizmeti aldğın kurumda malesef işler bunun dışında yürüyor...

• biz istediğimiz kadar kızalım türktelekom un yararına olan seçenekler işliyor arkadaşlar, ona göre iyi düşünüp taşınıp sonra dönüşüm kararı almak lazım
  • ben interneti ilk bağlattığımda sınırsızdaydım
    daha sonra sınırlıya geçtim ve bu değişimi ayın 1inde yaptım
    o ay kotayı aşmadım ve faturam normal 29 ytl geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos

ben interneti ilk bağlattığımda sınırsızdaydım
    daha sonra sınırlıya geçtim ve bu değişimi ayın 1inde yaptım
    o ay kotayı aşmadım ve faturam normal 29 ytl geldi

Ben de ayın 9'unda yaptım ve internet kullanımım 2.80 Gb olmuş. Yani ben ayın geri kalanını 200 mb kullanarak mı geçirecem?? Bu çok saçma çok (burda söyleyemediğim bir çok kelime) bi durum ya! Bu böyle olmaması lazım. Yani ayın ortasında tarife değişikliğ yaptıran yok mu koca forum da ya? Sizlerde nasıl oldu?
  • keşke ya ayın başında ya da 2.8 downloadı yapmadan değişimi yapsaydın. kafan yorulmazdı en azından bu kadar...
  • şu bir kesinlik kaznmış oldu.
    tarifesini değiştiren kişi mağdur oluyo ve kimse buna engel olmuyo.
    telekom

banada 143.75 ytl. fatura geldi.(kotalıdan sınırsıza geçince )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.