Şimdi Ara

ADSL Akım Şeması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, başlıkta bir problem varsa kusura bakmayın, merak ettiğim konu ise ADSL in üreticiden tüketiciye ulaşana kadar izlediği prosedür ve kullanılan cihazlarla ilgili ayrıntılı bilgi edinebilmek. ADSL bağlı bulunduğu telekom santralinden evimize gelinceye kadar hangi aşamalardan ve cihazlarda geçiyor teknik olarak anlatabilirseniz çok memnun olurum? Ya da bunula ilgili bir döküman bulabilmem için nasıl bir araştırma yolu izlemeliyim? Kolay gelsin.

• http://www.densionbroadband.com/data/editorimage/ADSL_EXT/datasheet_adsl2_reg_100319_pic2.jpg

Uzak mesafeler için tipik şema bu. Sen en sağda bulunuyorsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim hızlı yanıtınız için.

Bu şemaya göre adsl kullanıcılarına hizmet sağlayan port dedikleri mevzu tam olarak hangi noktada devreye giriyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: prtkl

teşekkür ederim hızlı yanıtınız için.

Bu şemaya göre adsl kullanıcılarına hizmet sağlayan port dedikleri mevzu tam olarak hangi noktada devreye giriyor?

Dslam'daki port kilit nokta. Tabi Dslam'a kadar exchange denilen dolaptan stabil bir aktarım olması lazım. Yeni nesil birçok dolapta saha switch'i var hatta büyük plazalarda Dslam binada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dslam dan evimize gelen bakır kablolar bizim bildiğimiz direklerle yüzeyden taşınan telefon kabloları mıdır? yoksa bu hattan gelen kablolarla telefon kabloları ayrı ayrı mı evlere taşınır. şemada splitterden sonra ayrılmış ancak ben yinede sormak istedim.şema, sadece adsl kablosuyla hem internet hem de telefon hizmetinin verilebileceğini göstermektedir sanırım doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prtkl -- 14 Ağustos 2013; 15:33:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: prtkl

Dslam dan evimize gelen bakır kablolar bizim bildiğimiz direklerle yüzeyden taşınan telefon kabloları mıdır? yoksa bu hattan gelen kablolarla telefon kabloları ayrı ayrı mı evlere taşınır. şemada splitterden sonra ayrılmış ancak ben yinede sormak istedim.şema, sadece adsl kablosuyla hem internet hem de telefon hizmetinin verilebileceğini göstermektedir sanırım doğru mu?

Santraldeki kablo yeraltındadır. Evlere dağılırken yeryüzeyine çıkar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaçak akım rölesi tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    12V SOLAR+GSM+MODEM PANOSU
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.