Şimdi Ara

Adrese ulaşmayan icra tebligatı ( kiracı için )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
18.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Düşe Kalka birşeyler yapmaya çalışıyorum ancak bilinçsiz olduğumuzdan süreç üzüyor. Biliyorum normalden bu tür işlerde bir avukata başvurmak gereklidir. Lakin kendim başarmak istiyorum.

Bizim bir kiracımız var ve kirasını ödemiyor. Bu yetmezmiş gibi kendisi de kayıplara karıştı. Uzun zamandır eve de gelmiyor. Kendisinin söylediğine göre yurtdışına çıkmış çalışmaya. Ancak bizim sözleşmemiz devam ediyor.

Önce kendine noterden ihtar çektim. Notere tekrar gittiğimde ihtarın sahibine ulaşmadığı söylendi. Muhtara bırakılmamış mı diye sorduğumda adres kaydı orada bulunmadığı söylenmiş ve muhtara birakilamadigini söylediler.

Daha sonra icra yoluyla bu işin daha doğru olduğunu okudum ve icra müdürlüğüne gittim. Sözleşmemle birlikte örnek 13 ü haciz+tahliye talepli olarak doldurup gönderdik. Bir ay sonra icra müdürlüğü ne gittiğimde dosyanızın iade geldiğini şahsın adreste olmadığından kaynaklandığını söylediler. Muhtarlığa teslim edilmedi mı diye sordum. Muhtara gönderilmesi için yeniden dilekçe verilmesi gerektiğini belirttiler. Sinirlerim tepeme çıktı o an.

Anlam vermediğim konu şu arkadaşlar, Bu şerefli kiracı musvettesinin kullandığı benim dairemin kapısında orada oturduğuna işaret eden 4 adet tebligat görünüyor kapısına yapıştırılmış 3 ü PTT den gelmiş onun adına ve " muhtarlıktan alınız" yazıyor. Bir tane de YSK nin oy kullanma kağıdı adı soyadı ve oyunu nerede hangi sandıkta kullanacağı yazıyor. Peki benim tebligatlar neden muhtarlığa ulaştırılmiyor ? Bunu nasıl öğrenebilirim.

Şimdi bu insan musvettesine dava açacağım zaten o kesin. Bana çektirdiği sıkıntıyı burnundan getireceğim. Ancak evime giremiyorum. Mahkeme kararı olmadan evime girmenin bir yolu var mıdır ?

Bir yıllık sözleşme yapmıştık ve temmuz ayında süre doluyor. Sözleşme bittiğinde Mahkeme kararı olmadan evime girebilir miyim ? Sözleşmenin yenilenmemesi için ihtar çekmem gerekir mı ? Gerekirse vay halime çünkü tebligatlar bu insan evladına ulaşmıyor. Kısacası benim moral sıfır sıfır sıfır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Örnek 13 ile takip yapmışsınız, en kısa yol oradan devam etmeniz. Kendi kendinize eve girmeye kalkmayın, haklıyken haksız duruma düşersiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Örnek 13 takibi baslattik ancak borçlu ya tebliğ edilemiyor sıkıntı burada. Bunu bir şekilde çözmem gerekiyor. Aslında çözüm istediğim konu bu.

• borçlunun kayıtlı mernis adresi yoksa işiniz biraz uzun sürebilir.
  • icra dosyası üzerinden mernis sorgusu yaptırın, eğer kayıt yoksa ve elinizde telefon numarası varsa gsm operatörlerine adres araştırma müzekkeresi yazdırın, yine sonuç yoksa bankadan sordurun, o da olmazsa ilanen tebligat yaparsınız ama o da oldukça zor bir iş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertosman -- 10 Mayıs 2017; 11:16:52 >
  • MERNİS'e tebligat çıkartınız, illaki MERNİS adresi vardır, beraber oturduğu kişilere tebliğ edilebilir, eşi-çocuğu yok mu ? Postacıyı takip edin, eşine tebliğ ettirin. Benim eski ev sahibi benim depotizotumu vermemişti, verdim icraya, daha sonra icra takibine itiraz etti, takibin iptali için dava açtım, ordan da avukat arkadaşa vekaletname verdim, sonuçta davayı kazandım dava ile 990 TL vekalet ücretini de ödeyecek, benim alacağım 1000 TL depozito ücreti 3000 TL civarına çıktı :)
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Şimdi sizlerin yorumları üzerine internette biraz daha araştırmaya yöneldim. Mernis adres sorgulama adres kayıt sistemi derken nvi.gov.tr adresine ulaştım. Açıkçası benim pek bilgim yoktu bu adresten.

Buradan adres kayıt sekmesi üzerinden sorgulama kısmına girerek

İl
    İlçe
    Mahalle
    Cadde numara
    Bina no
    Kapı no

Gibi kısımları girerek en son kiracı musvettesinin TC kimlik numarasını girdim.

Sonuç: " T.C. Kimlik Numarası girilen kişi, seçilen adreste oturmaktadır. " Olarak çıkıyor.

O halde benim ilk olarak noterden gönderdiğim ihtar neden muhtarlığa bırakılmadi ? Notere ihtarın sonucunu sorduğumda ihtarın iadeye geldiğini, nedeninin de kişinin o adreste kaydının olmadığını söylediler. Muhtara gidilmiş denilmişti bana.

İcra için de takip başlattım ve icra müdürlüğünden onun da iade geldiğini , çünkü kişinin adreste bulunamadığını söylediler. PTT çıktısını aldım orada İADE - Tanınmıyor. İbaresi var.

Adreste kişiye teslim edilemeyen tebligatlar muhtarlığa teslim edilmiyor mu ? Muhtarlığa teslim edilen tebligatlar da belli bir süre içinde şahıs tarafından teslim alınmadığında tebliğ edilmiş sayılmıyor muydu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Icradan mernis sorgusu talep edin zaten bu sorunun cevabını alacaksınız. Yukarıda biri illa ki mernis adresi vardır demiş, maalesef öyle olmuyor her zaman. Bazen kayıtsız olan şahıslar olabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertosman -- 11 Mayıs 2017; 0:0:37 >
  • Bu arada her tebligat muhtara bırakılmaz

• MERNİS adresine çıkartılan tebligatın üzerinde (MERNİS ADRESİ) şeklinde bilgilendirme yazısı yazar ve MERNİS'e çıkartılan tebligat mavi zarf ile çıkartılır. (Tebligat Yönetmeliği)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

MERNİS adresine çıkartılan tebligatın üzerinde (MERNİS ADRESİ) şeklinde bilgilendirme yazısı yazar ve MERNİS'e çıkartılan tebligat mavi zarf ile çıkartılır. (Tebligat Yönetmeliği)

her mernis adresine çıkarılan tebligatta da "mernis adresidir" yazmaz. eğer mernis adresine ilk kez tebligat yapılacaksa bu tebligatın üzerinde mernis adresi yazmaz/yazmamalıdır. Usulsüz tebligat sorunsalı ile karşı karşıya kalırsınız. mernis adresine yapılacak 2. tebligatta bu ibare yazar ve 21. madde ve fıkralarına göre işlem yapılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertosman

quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

MERNİS adresine çıkartılan tebligatın üzerinde (MERNİS ADRESİ) şeklinde bilgilendirme yazısı yazar ve MERNİS'e çıkartılan tebligat mavi zarf ile çıkartılır. (Tebligat Yönetmeliği)

her mernis adresine çıkarılan tebligatta da "mernis adresidir" yazmaz. eğer mernis adresine ilk kez tebligat yapılacaksa bu tebligatın üzerinde mernis adresi yazmaz/yazmamalıdır. Usulsüz tebligat sorunsalı ile karşı karşıya kalırsınız. mernis adresine yapılacak 2. tebligatta bu ibare yazar ve 21. madde ve fıkralarına göre işlem yapılır

Şahsın bilinen adresine çıkartılan tebligat iade olunur ise, MERNİS adresine tebligat çıkartılır, MERNİS'e çıkartılan tebligat ilgilinin evinde bulunamaması durumunda ilgilinin kapısına bilgilendirme yazısı asılmak suretiyle mahalle muhtarlığına tebliğ edilir. Kapıya bırakılan bilgilendirme yazısının tarihi, tebliğ tarihi sayılır.
    Tebligat, MERNİS adresine çıkartıldığında ise; tebligat evrakının üzerinde MERNİS adresi yazmalıdır. Bu da UYAP Kullanıcısının tebligatı MERNİS adresine çıkartıp çıkartmadığı ile alakalıdır. Şayet, tebligat adresi olan MERNİS adresini manuel olarak yazarsa tebligat zarfında MERNİS adresi gözükmez. (Bu yazdıklarım Tebligat Kanununun 10. Maddesinde detaylı olarak izah edilmiştir.)

• tebligatın mernis kaydındaki mahalle muhtarına bırakılması için mernis adresidir yazılmasına gerek yoktur. postacı şahsın adresini komşulardan/apartman görevlisinden/yöneticiden doğru olarak teyit ederse kapısına haber kağıdı yapıştırılarak muhtara tebliğ edilir. adresten AYRILMIŞ bir kimse için mernis adresidir yazılı ilk tebligatınız 21/2'ye göre muhtara bırakılırsa usulsüz tebligattan süresiz şikayete konu edilebilir.
  • quote:

tebligatın mernis kaydındaki mahalle muhtarına bırakılması için mernis adresidir yazılmasına gerek yoktur. postacı şahsın adresini komşulardan/apartman görevlisinden/yöneticiden doğru olarak teyit ederse kapısına haber kağıdı yapıştırılarak muhtara tebliğ edilir. adresten AYRILMIŞ bir kimse için mernis adresidir yazılı ilk tebligatınız 21/2'ye göre muhtara bırakılırsa usulsüz tebligattan süresiz şikayete konu edilebilir.

Kısır tartışmanın gereği yoktur, 21/1, 2. fıkrasında olay net şekilde anlatılmıştır. MERNİS ibaresi yazılı olmayan tebligatı postacılar dikkate almazlar, evde yoksa direkt iade yoluna gider ve çıkartan mercie iade ederler. Üzerinde MERNİS ibaresi yazılı olan tebligatın gereğini yapmaları zorunluluktur.  Adrese ulaşmayan icra tebligatı ( kiracı için )

MERNİS ibaresinden kast ettiğim husus ekteki resimde gözükmektedir.

• tevziat saatinde adreste olmayan ama normalde o adreste bulunan kişi için mernis ibaresi olmayan tebligatlar da muhtara bırakılmaktadır.
  • quote:

tevziat saatinde adreste olmayan ama normalde o adreste bulunan kişi için mernis ibaresi olmayan tebligatlar da muhtara bırakılmaktadır.

Üstte bir yorumunuzda her tebligat muhtara birakilmayabilir dediniz. Alıntı yaptığım cevabınızda ise muhtara bırakılmalıdır sonucunu​ çıkarıyorum. Acaba icra müdürlüğünden gönderilen tebligatlar muhtarlığa bırakılmıyor mu? Ve illaki Mernis adresi yazmasına lüzum yoktur direkt muhtarlığa bırakılır yorumunu yazdınız. Peki bu durumda benim tekrar Mernis adresine tebligat çıkarmanın bir faydası olur mu ?

• Siz tebligatı yapamadıysanız zaten hiç vakit kaybetmeden mernise tebligat talep edin. Eğer ki mernis kaydı varsa tebligat sorununu çok kolayca aşarsınız

• quote:

Siz tebligatı yapamadıysanız zaten hiç vakit kaybetmeden mernise tebligat talep edin. Eğer ki mernis kaydı varsa tebligat sorununu çok kolayca aşarsınız

BAKIRKÖY ……. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ’NE DOSYA NO: 2015/……. E. Dosyamız borçlusu …………….’nın daha önceden tebligat gönderilen ancak bila iade dönen …………………………. adresi, borçlunun Mernis adresi olup, bu kez aynı adrese T.K 21/2 uyarınca ödeme emri tebliğe çıkarılmasını talep ederim.

Böyle bir dilekçe işimi görebilir mı ? Yoksa "dosyamızın borçlusunun adresi tespit edilemediğinden, bila iade döndüğünden borclunun Mernis adresinin tespitinin yapılıp gönderilmesi" şeklinde dilekçeyi hazırlamam daha mı doğru olur ?

• Ilk tebligat gönderilen adres mernis adresi ile aynı ise ilki, farklı ise ikinciyi yazmanız doğru olur

• Bir soru daha sormak istiyorum. Çünkü biraz aklım bulandı. Acaba yanlış mı anladim doğru mu netleştirmek istiyorum. Şimdi tebligat göndereceğim vatandaş diyelim benim daireden kaydını almış ve nerede kayıtlı olduğunu bilmiyorum. Mernis adresine tebligat göndermek için adresi benim tespit etmem şart mı? Yoksa​ icra müdürlüğüne gidip " ben şahsın adresini bilmiyorum ilk gönderdiğim iade döndü bu yüzden tebligatın kayıtlı Mernis adresine gönderilmesini istiyorum " şeklinde bir dilekçe hazırlamam kabul görür mü ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.