Şimdi Ara

ADOLF HİTLER YAHUDİ Mİ?? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
13.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bora_T

quote:

Orijinalden alıntı: diminishedtriad
    Osmanlı biraz daha karışık. Çok büyük bir alana yayılmış bir devlet. Ayrıca Üniversitedeki hocamız, Osmanlya İmparatorluk denmesini uygun bulmuyor. Çünkü İmparatorluk kelimesi, Emperyalizmden geliyor. Yani Osmanlıya Devlet denmesi daha mantıklı. Çünkü Osmanlı sömürgeci değildi, en azından tarih öyle diyor. Hem Osmanlının yaptığı fetihlerle, Nazilerin idealleri doğrultusunda yaptığı fetihler arasında dağlar kadar fark var. Ayrıca Türklerin tarihi İslamiyetten öncesine de dayanır, değil mi?

Sanırım anlatmak istediğim şeyi ben ifade edemiyorum

Bize göre Osmanlı devletinin toprak genişlemesi fetihtir,amacı iyidir,gerçekten de gittiği her yere refah-huzur-adalet götürmüştür Osmanlı,bu noktada sorun yok..Ama Avrupalı'nın gözünde Osmanlı işgalcidir,İspanya kralına esir düşünce Kanuni'den yardım isteyen Fransua'yı unutup bugün Fransızlar bize resmen ırkçılık yaparlar..

Aynı şekilde 1930'ların koşullarında Versay anlaşması ile ezilen hatta bir çok otoriteye göre haksızca ezilen Almanya,Hitler'in direksiyona geçmesiyle ve güç kazanmasıyla bunu yırtıp atmıştır..Dönek ve karaktersiz İngilizler kuru gürültü yapmaktan öteye gidemeyince meydanı boş bulduğu için Hitler Avrupa'ya yürümüştür..Bizlere göre sapkınca olan bu hayal,ideal o dönemin şartlarında Alman halkına gayet doğru hatta çekici gelmiştir..Savaş kaybedilip dünya kafalarına yıkılınca "kahrolsun Hitler" diye sövmeleri doğaldır elbette..Kazansalardı savaşı Hitler büyük lider olacaktı..İşte bu yüzden diyorum ki olayları -ne kadar trajik ve hatta canice olsa da - kendi zamanının şartları içinde değerlendirmek gerekir..

Şimdi ben size Musul ve Kerkük için ne düşünüyorsunuz desem yepyeni bir tartışma başlar

Şuraya bak Avrupa Tarihi yalan rüzgârı gibi. Boşver yeni konulara girme. Ben Hitlerin abartmasaydı güzel bir zafer alabileceğini düşünüyorum. Ayrıca hitlerin idealleri sanırım çocukken yani 2. Dünya Savaşından çok daha önce oluşmaya başladı. Keşke bu kadar gözü kararmışlık, canilik olmasaymış o zaman. Almanların makus talihine üzülecek değilim elbette. Şu an haritadan Almanya silinmiş olsaydı da bir şey değişmezdi benim için. Fransızlar, İngilizler insaflıymış. Yok olmak üzere olan bir devleti diriltmişler. Almanya'nın hâlâ yüzü kızaran bir çocuktan farkı olmaması lazım. Ayrıca Almanlar Hitler gibi bir iktidarın başa gelmesini yeniden istemediklerinden yeni Anayasalarında Cumhurbaşkanının yetkilerini sınırlandırmışlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: ForYouKill

Yorumlara bak bir caniyi savunacak kadar küçülmüş insanlar. Evet gerçek soykırımı sovyetler yaptı yahudileride sovyetler öldürdü zaten.

aynen.Hitler insan değil abi.Ben bunu söylüyorum.Rahatsız olan engellesin beni.Düşüncelerime saygı duymalısınız ben sizinkilere nasıl saygı duyuyorsam
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Babası yahudi olan kendiside yahudimi oluyor sanıyorsun?
    Madem yahudiydi neden bayrağını gamalı haç yaptı o zaman?
    Neden milyonlarca yahudiyi öldürdü?
    İsraili kurmak falan saçmalamayın.Eğer o soykırım gerçekleşmese almanya şuan yahudilerin yönetimindeki bir ülke ve almanlar oradaki azınlıklar olacaktı.Kavgam kitabını okuyun.
    Liseli konularıyla gelmeyin.

Edit: Hitler hayatı boyunca yahudilerle kavga etmiş ve onlardan nefret etmiş biridir.Yahudilerin insan olmadığını katledilmesi ve kökünün kurutulması gerektiğini söylerdi.Babasından aşırı derecede nefret ederdi.

çocuğa liseli diyorsun ama avatarındaki adama bakıp gülüyorum şuan

• quote:

Orijinalden alıntı: V.

quote:

İsraili kurmak falan saçmalamayın.Eğer o soykırım gerçekleşmese almanya şuan yahudilerin yönetimindeki bir ülke ve almanlar oradaki azınlıklar olacaktı.Kavgam kitabını okuyun.

Edit: Hitler hayatı boyunca yahudilerle kavga etmiş ve onlardan nefret etmiş biridir.Yahudilerin insan olmadığını katledilmesi ve kökünün kurutulması gerektiğini söylerdi.Babasından aşırı derecede nefret ederdi.

çocuğa liseli diyorsun ama avatarındaki adama bakıp gülüyorum şuan

Kocaeli iftar buluşmasına gittiğimde liseli olmadığıma dair onlarca kanıt göreceksinizBu kadar güvenmeyin kendinize.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

Adolf Hitler'e gelince neden dalga geçiliyor ? Yenilmiş oldugu için mi ?

Hitler takdir ettiğim biridir desem ne faşistliğim kalır ne antisemitistliğim..Acıdır ki insanları faşist antisemitist diye yaftalayanlar günlük hayatta birer özgürlük savaşçısı demokrasi aşığıdır ama sizin özgür düşüncenize dayanamazlar ve hakaretler yağdırmaya sizi kafatasçılıkla,ırkçılıkla suçlamaya tam gaz devam ederler..

Hitler beğendiğim bir liderdir sözümün sebebi ise 1.Dünya Savaşı'ndan yenik ayrılmış ve adeta galip gelen devletlerin sömürgesi haline getirilmiş yoksul,yıkık bir ülkeyi ayağa kaldırmıştır..Evet bunu yaparken dünyayı savaşa sürüklemiş,milyonlarca insanın canına kanına girmiştir ama kendi ulusunun diğer tüm uluslardan üstün olmasını istemiştir,sapıkça veya vahşice gelse de kendi ölçüleri içinde vatansevercedir bu anlayış..Onu yenen ve dünyaya "ders veren" ülkelerin de sicili çok parlak değildir..Amerika'nın Irak ve Afganistan'da,zamanında Vietnam'da işlediği suçlar belki de Hitler'i ve Nazi Almanya'sını katlar,keza Sovyetler de sütten çıkmış ak kaşık değildir..Ne yazık ki tarihi "kazananlar" yazdığı için bugün Hitler bir canavar,onu yenen devletler de birer "kahramandır" ve herkeste bunu bir güzel yemektedir..

Bence sen de güçlüye tapma olayı var bunu inkar etme kısaca. 2. Dünya Savaşının asıl kahramanı Rusya'dır.
    Hitler'in Yahudi katliamı hikayesi de tamamen dini kullanarak 1. Dünya Savaşındaki yenilgiyi telafi etme isteğidir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SESSİZ_DÜNYA

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz daha okumak gereğinin kanıtı.

Ayrıca Hitler'in Yahudi olabileceğini düşünüp konuyu açan arkadaşın da daha yararlı bilgiler bulabileceği kitapları karıştırması gerekli. Hitlerden daha önemli konular da var tabii. Geçmişini bilmeyen bir millet olarak bunlardan önce, Asya Türklerini, Osmanlıyı, Cumhuriyet Dönemi Türkiyesini ve Yakın dönem Türkiyesini araştırman gerekli genç.

Elbetteki insan kendi soyunu tarihini bilmeli,okumalı,araştırmalı bu konuda haklısın ama tarih sadece Osmanlı'dan veya Asya Türkleri'nden ibaret değil..Günümüz dünyası 20. yy'ın başındaki savaşlarla özellikle de 2. dünya savaşıyla şekillendi ve bir büyük savaş daha yaşanmadıkça bu düzenin değişmesi mümkün görünmüyor..Bu nedenlerle içinde bulunduğumuz zamana ve düzene,geçmişten bugüne yön veren olayları,devletleri,savaşları,liderleri de araştırmak merak etmek yararlı olmaktan öte zorunludur bence..Yarın neler olabileceğini anlamak ve tedbirli olmak için tarihi bilip onu yorumlayabilmekte şart

Ama bunu söylemekteki amacım şu, halihazırda geçmişinden bihaber bir milletken, Adolf Hitler gibi bir şahsiyetten önce kendi geçmişimizi tanımamız gerekli. Adolf Hitler ilgi çekici bir tarihi kişilik olabilir ama o bir olay değildir ya sadece tarihi bir kişiliktir. Bu tarz marjinal konulara yönelen insanlar yani şu anki gençlerin hâli harap. Azıcık geçmişte yaşanan sıkıntıları bilse herkes bu ülke değerlerine sahip çıkan, azimli insanlarla dolar. Adolf Hitlermiş Senin Atan var her şeyden önce. Not: Milliyetçilik yapmıyorum, asla da yapmam.

Üstad niye kızıyonda biz atamızı araştırmıyoz mu dedik.Biraz milliyetçilik yapıyorsun.

Ben Milliyetçilik yapmıyorum. Adolf Hitler gibi Faşizm görüşünü benimsemiş aşırı milliyetçi birine neden bu kadar önem verildiğine şaşıyorum. Tamam, bir şey de demiyorum daha. Zaten ben değiştirecek değilim, bu yeni neslin aklını.

2. dünya savaşındaki 60 milyondan fazla can kaybını,neredeyse tamamen yıkılan Avrupa ülkelerini ve diğer yaşanan bir çok acıyı düşününce sende haklısın bir bakıma..Fakat bazı olayları kendi şartları içinde değerlendirmek lazım,biz Sevr anlaşmasını elimizin tersiyle ittik ve özgürlüğümüzü kazandık,şansımız Atatürk gibi bir liderin ülkenin başında olmasıydı..Almanya ise Versay anlaşması (Versailles) ile ezilen ve adeta "sen yok ol" diyen bir sömürge metnini Hitler gibi bir liderle ve onun yöntemleriyle,emelleriyle yırtıp attı..Bizlere vahşice,faşistçe gelse de kendi şartları içinde gayet normaldir o anlayış..Hitler savunma ve silah sanayini ayağa kaldırarak (amacı işgal ve gerekirse savaşmak olduğundan) insanlara istihdam sağladığından popülerliği arttı,buna yüksek hitabet yeteneğini de eklersek ve tabi bir de savaştan yenilgiyle ve onuru zedelenmiş olarak çıkan yoksul bir toplumu da hesaba katarsak seçilmesi ve planlarını uygulamaya başlaması doğaldır..

Bugün Nazi Almanyası'nın övülmesini bile suç sayan modern federal Almanya aslında sahip olduğu herşeyi Hitler ve Nazi Almanyası'na borçludur..Onların talihsizliği bugünün refah koşullarına bakıp,gençlerine "tarihinizi,atalarınızı,liderlerinizi iyi araştırın" diyememeleridir ki bence diyebilmeliler gönül rahatlığıyla Bu yorumumun devamını getirirsem başım derde girebilir o yüzden burada nokta.....

Almanlar bile sevemezken Hitleri sizin Hitlere bu kadar önem vermenizin sebebi ne? Bana kalırsa Almanlar Hitleri katliamlar yaptırdığı için benimsemiyorlar ve ülkeyi yenilgiye sürüklediğinden ekonominin felaket derecede bozulmasında, Almanya'nın iki ayrı devlete ayrılmasın da Hitleri suçlu buluyorlar. Ayrıca Almanya'daki Türk düşmanı, Türk evlerini yakanların dazlaklar olduğunu da biliyorsunuzdur. Nazilerin görüşünü benimseyenler yani.

Bir şey dicem alman halkı acaba hitleri nasıl kötüler buna hakları yok ve asla olamaz.Sanki hitler herşeyi gizlice yaptı.Hitler sormadımı alman halkına beni führer (başkan) yapın yahudileri katledecem onları yok edecem almanyayı büyütecem ''Her ne olursa olsun'' beni führer yaparcakmısınız ki bu sözü her konuşmasında söyledi.Alman halkıda tamam führer sensin ne olursa olsun .Savaşı kaybedince HİTLER mi suçlu oluyor ??

Bildiğim kadarıyla Hitler hiçbir konuşmasında halka karşı "yahudileri katledeceğim" veya benzeri birşey vaad etmemiştir..Hatta youtube'da bile bulabileceğiniz konuşmalarından birinde "beni 4 yıl için seçin eğer dediklerimi yapamazsam geldiğim gibi gideceğime söz veriyorum" tarzı bir ifadesi vardır (kabaca bu manada şeyler söylemiştir,kelimesi kelimesine hatırlamıyorum) ve bu bahsettiği "dedikleri" ülkeyi kalkındırmak ve savaş sonrası düşürüldüğü aciz durumdan kurtarmaktır..Yahudilerle ilgili mesele Hitler'in kendi iç dünyasına ait bir görüş ve hatta hastalığıdır..

Üstad olmadı şimdi nasıl hitlerin yahudileri katledecegini vaad etmemiş hiç hitlerin orjinal konuşmalarını dinledinmi adam neredeyse konuşmanın 3/2 yırtıla yırtıla yahudilerle geçiriyordu.KAVGAM da bile yazmış adam zaten o gazla geldi başa.Ülkeyi kalkındırmak için vaat söyledi ama bunun sadece yahudilerin ortadan kalması gerektiginide bas bas bagırdı konuşmaları tekrar izle.

• quote:

@SESSİZ_DÜNYA Hitlerin savaşı kazanması için Tüm Avrupayı ele geçirme idealini gerçekleştirmesi gerekliydi. Aksi taktirde Hitler için başka bir sonuç zafer olmazdı. Hitler en fazlasında ısrarcı olduğundan yenilgiye mecburdu.

Tüm avrupa kıtasını ele geçirmedimi (kıta olarak) rusya hariç

Bi dinlenseydi bi düzeni tekrar oturtsaydı o zaman neler olurdu acaba.
  • Hayır.

Dedesine mi ne, birtane yahudi zulüm etmiş o da hırs yapmış diye hatırlıyorum.

G.O.R.A.'daki Komutan Logar ve dedesi gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Andy Dufrense

Adolf Hitler'e gelince neden dalga geçiliyor ? Yenilmiş oldugu için mi ?

Hitler takdir ettiğim biridir desem ne faşistliğim kalır ne antisemitistliğim..Acıdır ki insanları faşist antisemitist diye yaftalayanlar günlük hayatta birer özgürlük savaşçısı demokrasi aşığıdır ama sizin özgür düşüncenize dayanamazlar ve hakaretler yağdırmaya sizi kafatasçılıkla,ırkçılıkla suçlamaya tam gaz devam ederler..

Hitler beğendiğim bir liderdir sözümün sebebi ise 1.Dünya Savaşı'ndan yenik ayrılmış ve adeta galip gelen devletlerin sömürgesi haline getirilmiş yoksul,yıkık bir ülkeyi ayağa kaldırmıştır..Evet bunu yaparken dünyayı savaşa sürüklemiş,milyonlarca insanın canına kanına girmiştir ama kendi ulusunun diğer tüm uluslardan üstün olmasını istemiştir,sapıkça veya vahşice gelse de kendi ölçüleri içinde vatansevercedir bu anlayış..Onu yenen ve dünyaya "ders veren" ülkelerin de sicili çok parlak değildir..Amerika'nın Irak ve Afganistan'da,zamanında Vietnam'da işlediği suçlar belki de Hitler'i ve Nazi Almanya'sını katlar,keza Sovyetler de sütten çıkmış ak kaşık değildir..Ne yazık ki tarihi "kazananlar" yazdığı için bugün Hitler bir canavar,onu yenen devletler de birer "kahramandır" ve herkeste bunu bir güzel yemektedir..

Bence sen de güçlüye tapma olayı var bunu inkar etme kısaca. 2. Dünya Savaşının asıl kahramanı Rusya'dır.
    Hitler'in Yahudi katliamı hikayesi de tamamen dini kullanarak 1. Dünya Savaşındaki yenilgiyi telafi etme isteğidir.

Üstad gülmekten nefes alamadım bir an savaşın kahramanı RUSYA mı? şaka olsa gerek Amerika ve İngiltere (%3-4 oranla türkiye) olmasaydı Rusya diye bişi kalmazdı.Savaş bitmeye haftalar kala İngiliz ve Amerikan generaller Almanyı alalım geçelim Rusyayı alalım demişler.Zaten yardımı kesseler Rusya o an biter di de vazgeçmişler sonradan.

• quote:

Orijinalden alıntı: W.White

Hitler Yahudi değil de ama Hitler'in malesef yaptıkları yüzünden bugün Yahudilerin ciddi gücü var.Eğer Hitler bu kadar Yahudi öldürmeseydi ortada İsrail olmazdı,İsrail olmayınca huzur olurdu(çok mu kahvehane tarzı yorumu oldu)

Üstad yanılıyorsun hitler öle yapmasaydı şimdi yahudiler şimdikini kaç kat güçlü ve nufus bakımından da kat kat çok olacaktı.Savaş 1-2 yıl daha devam etseydi kökünü kazımıştı da olmadı başka diktatöre kaldı.
  • ARKADAŞLAR !!! Müjde DH eski haline geri dönüyor.

Eskisi gibi hakaretsiz saçma konuşmalar olmadan seviyeli bir tartışma konusu oldu Sevininnn

• quote:

quote:

@diminishedtriad

Ben "tarih" diyorum,olayları anlamaya çalıştığım için bütün tarafları,onların geçmişlerini,ne olup ne olmadıklarını okuyorum elimden geldiğince,sen hala Hitler'i savunmaktan bahsediyorsun..Ya cidden anlamıyorsun ya da anladığın halde kendi doğrularını kabul ettirebilmek için diretiyorsun..Savaşı kazanan ve Hitler ile Nazi Almanyası'nı canavar ilan eden ülkeler onun mirasına konmuştur savaştan sonra..Yani bizler veya birileri tü kaka Hitler diye çırpınırken onlar Hitler'in ganimetlerini hüplettiler on yıllarca..Tarihe "kazananların" gözünden değil gerçeklerin gözünden bakmakta fayda var..

Ben ne Nazileri savunurum ne de Avrupadaki diğer milletleri savunurum. Nazilerin ülkesini işgal eden, Avrupa milletleri ya da Ruslar hakkında iyi-kötü bir şey diyemem. Olaya liderler açısından bakınca ve halkı göz ardı edince farklı taraflar haklı bulunur. Halk her zaman acı çekmeye mahkumdur, bu tip diktatörler yüzünden. Führer'in bütün Avrupa'ya Alman ulusunun egemen olması gibi takıntılı bir düşüncesi yüzünden Alman halkı harap olmuştur. Ben kalkıpta hem kendi halkına zarar vermiş hem de diğer uluslara zarar vermiş bir diktatörü savunamam.

Pekala iyi diyon da alman halkı harap olmuuş,hitler kendi halkına zarar vermiş diyorsun.Hitler taaa kaz yıl önce halkına ne yapacagını neler çıkacagını söylemedimi 1941 yılından sonra o berlinde münihte her yerde adolf hitler için bas bas bagıra bagıra sokaklarda caddelerde her yerde dünya bizim olacak 3.reich ölümsüz imparatorluk vs. diyerek turlar atmadılarmı . Yenilincemi kötü oluyor adam burası şüpheli

• quote:

quote:

Yorumlara bak bir caniyi savunacak kadar küçülmüş insanlar. Evet gerçek soykırımı sovyetler yaptı yahudileride sovyetler öldürdü zaten.

Hayır hayır olur mu Stalin bir melekti..Sovyetler savaşta asla kadınlara tecavüz etmedi,insanları katletmedi..Zaten komünizm çok mükemmel bir sistem olduğu için çöktü..

Her 10 kadindan 5 i ne tecavüz edildi generaller tecavüz etmeyenleri vatan hayini ilan etti.Ama alman kadınları buna bile şükretti amerikan askeri deyilde rus askeri tecavüz ediyor diye .Bunu belgeselde izlemiştim neden rusları amerikadan daha iyi görüyorlar anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SESSİZ_DÜNYA -- 12 Ağustos 2011; 5:51:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dila'

quote:

aynen.Hitler insan değil abi.Ben bunu söylüyorum.Rahatsız olan engellesin beni.Düşüncelerime saygı duymalısınız ben sizinkilere nasıl saygı duyuyorsam

Siz ikiniz nerelerde yaşıyonuz

• quote:

quote:

quote:

Ben İstanbul'da

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben İstanbul'da

çocukca yorum yapma bence

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben İstanbul'da

çocukca yorum yapma bence

Çocukça yorum yapmıyorum.Ama saygı duymalısın.Benim düşüncem böyle,kimse de değiştiremez (:

• öyleyse milletine pek sadık biri değilmiş
  • quote:

quote:

quote:

@diminishedtriad

Ben "tarih" diyorum,olayları anlamaya çalıştığım için bütün tarafları,onların geçmişlerini,ne olup ne olmadıklarını okuyorum elimden geldiğince,sen hala Hitler'i savunmaktan bahsediyorsun..Ya cidden anlamıyorsun ya da anladığın halde kendi doğrularını kabul ettirebilmek için diretiyorsun..Savaşı kazanan ve Hitler ile Nazi Almanyası'nı canavar ilan eden ülkeler onun mirasına konmuştur savaştan sonra..Yani bizler veya birileri tü kaka Hitler diye çırpınırken onlar Hitler'in ganimetlerini hüplettiler on yıllarca..Tarihe "kazananların" gözünden değil gerçeklerin gözünden bakmakta fayda var..

Ben ne Nazileri savunurum ne de Avrupadaki diğer milletleri savunurum. Nazilerin ülkesini işgal eden, Avrupa milletleri ya da Ruslar hakkında iyi-kötü bir şey diyemem. Olaya liderler açısından bakınca ve halkı göz ardı edince farklı taraflar haklı bulunur. Halk her zaman acı çekmeye mahkumdur, bu tip diktatörler yüzünden. Führer'in bütün Avrupa'ya Alman ulusunun egemen olması gibi takıntılı bir düşüncesi yüzünden Alman halkı harap olmuştur. Ben kalkıpta hem kendi halkına zarar vermiş hem de diğer uluslara zarar vermiş bir diktatörü savunamam.

Pekala iyi diyon da alman halkı harap olmuuş,hitler kendi halkına zarar vermiş diyorsun.Hitler taaa kaz yıl önce halkına ne yapacagını neler çıkacagını söylemedimi 1941 yılından sonra o berlinde münihte her yerde adolf hitler için bas bas bagıra bagıra sokaklarda caddelerde her yerde dünya bizim olacak 3.reich ölümsüz imparatorluk vs. diyerek turlar atmadılarmı . Yenilincemi kötü oluyor adam burası şüpheli

Kandırmışlar milleti işte. Almanya nasıl dünya hükümdarı bir ülke olsun. Böyle bir zafer söz konusu mu? Halk kandırıldığını ve korkutulduğunu anlayınca Hitler'i benimsemekten vazgeçiyor. Ne bu Alman hayranlığı.

• quote:

quote:

Düşüncelierinize saygı duyarım ama tarihi tartışan insanlara "caniyi savunacak kadar küçülmüş" derseniz veya birileri derse saygı kavramı orada biter

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.