Şimdi Ara

Adobe CS4, AMD ile bulustu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • AMD ATI Stream Teknolojisi, Adobe Premiere Pro CS4 İş Akışını Hızlandırıyor

SUNNYVALE, Calif --16.06.2009

AMD bugün yaptığı bir açıklamada, Adobe® Premiere® Pro CS4 yazılımıyla karmaşık video kurgusu görevlerinin performansını arttıran eklentilerin beta sürümlerini piyasaya sürdü. Eklenti, Adobe ve AMD mühendisleri arasında, ATI Stream teknolojisini kullanarak işlem yükünü mikroişlemci ve grafik işlemcisi arasında paylaştırıp uygulama performansını azamiye çıkarmak için süregelen bir işbirliğinin sonucu.

Adobe Premiere Pro CS4 eklentisi, hem mikroişlemcinin hem de grafik işlemcisinin gücünü kullanarak Adobe Premiere Pro’nun zaten yüksek olan işlem hızına, donanım temelli performans artışları kazandırıyor. ATI Stream teknolojisi, güçlü grafik işlemcinin sadece grafik işlemleriyle kısıtlı kalmamasını sağlayarak, genel işlem gücünü yükseltiyor.

"Dragon" kod adlı masaüstü teknolojisi, ATI Radeon veya ATI FirePro ekran kartları gibi AMD platformları kullanan tüketiciler ve profesyoneller, video kodlama gibi ağır görevlerde bu teknolojiden yararlanabiliyor. Adobe Premiere Pro CS4, birinci sınıf ses, görüntü ve etkileşimli ortam içerikleri hazırlamaları gereken yaratıcı profesyoneller için kapsamlı bir çözüm oluşturuyor. ATI Stream Teknolojisi, hem mikroişlemcinin hem grafik işlemcisinin gücünden yararlanarak Adobe Premiere Pro kullanıcılarına mevcut tüm kaynakları sunuyor.

ATI Catalyst sürücüsü, milyonlarca ATI Radeon ve ATI FirePro kullanıcısının ekran kartlarında ATI Stream hızlandırma kapasitesini kullanabilmesine imkan tanıyor. Son eklentiyi indirip yükleyen Adobe kullanıcıları, performansta sekiz kata kadar artış görebiliyor.

Kaynaklar:

Twitter’da ATI Stream güncellemeleri

• Haber için teşekkürler.Performansta 8 kat artış derken Stream performansından mı bahsediliyor? O kısmı tam anlayamadım.
  • AMD Accelerates Adobe® Flash Player 10.1 (prerelease) with ATI Stream Technology

Adobe and AMD have been working closely together to optimize and dramatically improve video playback performance of Flash Player 10.1 (prerelease) by taking advantage of hardware video acceleration on Windows-based PCs built with AMD GPUs. Flash Player 10.1 (prerelease) introduces hardware-based H.264 video decoding to deliver smooth, high quality video with minimal overhead across mobile devices and PCs.

ATI Stream technology accelerates Adobe® Flash® Player 10.1 beta (prerelease) on enabled AMD GPUs to deliver high-quality, high definition (HD) on Flash platform-based video and other rich Web based content and applications. ATI Stream technology enables a balanced approach using both AMD CPUs and GPUs for an amazing experience, including improved video playback, reduced CPU utilization and extended battery life.

Users will be able to enjoy a much smoother viewing experience when accessing rich, H.264 video content built with the Flash Platform from popular sites like Hulu.com or YouTube.

• quote:

Orijinalden alıntı: 666

Haber için teşekkürler.Performansta 8 kat artış derken Stream performansından mı bahsediliyor? O kısmı tam anlayamadım.

goruntu isleme kapasitesini ve program performansini 8 kata kadar arttirabiliyorlar.. taqbi bu ekran kartina ve islemciye gore degisiyor..
  • Konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim.Zaten nvidianın cs4 e destek verdiğini,son olarakta cs5 tede desteğinin devam ettiğini bilmeyen yok herhalde.Kendi adıma ati kartların cs4 e destek verdiğini bilmiyordum ki bu başlık sayesinde öğrenmiş oldum.En kısa içerisinde HD4850 imle bir deneme yapacağım.
    Aslında bu konu sayesinde atinin reklam konusunda, nvidianın ne kadar gerisinde kaldığını tekrar görmüş olduk.
    Konu açan forum üyesine,bilgilendirme için,kendi adıma tekrar teşekkür ederim
    Saygılarla.

• @Towarscke

arkadaşımızın açtığı konu haber niteliğinde değil forumda bilgi kaynağı olma özelliğindedir:::konuya gereksiz yorum yapmamanızı öneririm...

iyi forumlar
  • Bu eklentiyi intel sistemlere kurma konusunda yüklemeyi başardım ancak premiere açılışta plugini yüklerken hata veriyor desteklenmeyen donanım profili olarak acaba bunun sebebi hd3870 te direct computable olmamasımı yoksa işlemcinin intel adıyla görünmesimi.

Developer forumdaki söylentiy göre betadan sonrasında bu engel olmayacak ben şimdilik msi ile oynayarak kurdum ancak etkin olmuyor. xp-7 32 bit te denedim driver 10.9

Acaba intel üzerine 4870 kartı olan arkadaşlar varsa denemek isterseniz pm atabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ensatech -- 31 Ekim 2010; 12:29:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bendeki sorun kesinlikle ekran kartının eksikliği..http://developer.amd.com/gpu/atistreamsdk/pages/default.aspx OpenCL de olmayınca
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.