Şimdi Ara

Adıma ttnet.com.tr'den 3 adet habersiz harcama yapılmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
1.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün öğlen saatlerinde adımawww.ttnet.com.tr'den 3 adet :
    61.00
    64.50
    81,00
    tllik alışveriş yapılmış
    İtiraz dilekçemi yolladım, benim gibi başka mağdurlar var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Intel i5 7600 - Msi b250m Mortar - Corsair Vengeance Red Led 16 gb ddr4 3000 mhz - Msi Gaming X Rx 480 8 gb - Pny Cs1111 240 gb - WD Caviar Blue 1 Tb 7200 rpm 64 mb - Fsp Hydro 600 W - Dark n10 - Lg 25um57-p 25" ultrawide - Tt poseidon z rgb - Logitech g402 - Logitech g35 - Steelseries QcK mini
  • hocam merhaba. benden de aynı şekilde ttnet a.ş. adına 2 adet habersiz çekim yapılmış toplam 110 küsür lira. müşteri hizmetleri güvenlik açığı olduğunu söyleyip kartımı kapattı. garanti web sitesinden harcama itiraz formu doldurup mail atıyorsunuz kimlik fotokopisiyle beraber. cumartesi günü yolladım hala haber veya bir bilgilendirme yok. yarın şubeye gidicem.

sizlerden sorunu halleden var mı? şikayetvar.com'a birçok şikayet yazılmış konuyla ilgili.
  • Bendende 3 adet ttnet adına fatura tahsil edilmiş.ben şubeye gidip itiraz dilekçesi doldurdum. Sonra garantiden bir bayan arayıp itirazınız olumlu sonuçlandı falan dedi.paranız hesabınıza yatacak dedi. İki tane kişi ismi söyledi. Tamıyormusunuz dedi. Ben tanımadığımı söyledim. Acaba ne yapmam gerek suç duyurusu falan..Burada sizin yazıyı görünce şüphelendim.kendi kendime belki bir yanlışlık olmuş diyordum. Fakat benden de 3 adet fatura tahsil edilmiş. Bir çete işi olabilirmiki. Ne yapabilirim bilmiyorum. Şubeye gidip bir soracam bakiim.

• Telefonuma "Son 81.00 tl'lik alışverişinizden sonra kartınız intern alışverişine kapatılmıştır." mesajı gelmişti. Şüphelenip direkt müşteri hizmetlerini aradım, tarafımca yapılan bir işlem değildir diye. Operatör hemen kartı kapatalım dedi bu tür olaylarda sizden harcama itiraz dilekçesi istenir bunun bir örneğini mailinize atayım dedi ve bu tür olaylarla ilgilenen telefon hattının numarasını verdi( yine iş bankası). Aradım, şu emaile dilekçenizi mail olarak taratıp atabilirsiniz dedi. Attım birkaç gün sonra dilekçeniz işleme alınmıştır diye mail geldi. Bu birkaç gün içinde her gün arayıp bir gelişme var mı diye sordum en sonunda bir gelişme olursa mail atacaklar, bildirdim dedi operatörlerden biri. Şu an hala bekliyorum sonuçlanması 20-45 günü bulur diyor bütün operatörler.
    Bir gelişme olursa buraya yazacağım.

3dSecure kullanılmayan internet işlemlerinde bu tür itirazların kabul edilme şansı yüksekmiş internette okuduğum bilgilere göre.
    Ama yine de kendimizi hazırlamamız lazım.

• Bu olay bugün benimde başıma geldi. İşin kötüsü kartımı sadece morhipo da kullanmıştım. Onun dışında kullanım yok. Nasıl bilgilerimi aldılar hala aklım almıyor. Keza bu tür şeylere çok dikkat ederim. Ayrıca aktif kullanmadığım bir kart.

| AMD Ryzen 5 5500 3,6GHz@4,2GHz | MSI B450M Mortar Max | Sunbeam Core-Contact Freezer | Adata XPG Gammix D10 32 GB DDR4 (4x8GB) 3000MHz@3200MHz | AFOX GeForce RTX2060 SUPER 8GB@1,65GHz-14,0Gbps | | Philips 27" 273E3LHSB/00 1ms | Corsair Carbide Spec-05 550w | Kingston 500GB A2000 M2 SSD(R:2200-W:2000)|

| Asus TUF A15 | AMD Ryzen 7 7735HS 3,2GHz@4,8GHz | 32 GB DDR5 (2x16GB)4800MHz | GeForce RTX4050 6GB 140W | 15.6" FHD 144Hz AUO | Crucial P3 Plus @1 TB M.2 SSD |

• bir sonuca bağlandımı bende 3 adet fatura mağduru oldum dün itibariyle. kartı kapattım itirazımı yaptım. o 3 ödemede provizyonda beklemede duruyor.

aynı durumun mağduruyum bende. bir sonuç alabildinizmi? ben sadece bankaya itirazda bulundum.

| AMD Ryzen 5 5500 3,6GHz@4,2GHz | MSI B450M Mortar Max | Sunbeam Core-Contact Freezer | Adata XPG Gammix D10 32 GB DDR4 (4x8GB) 3000MHz@3200MHz | AFOX GeForce RTX2060 SUPER 8GB@1,65GHz-14,0Gbps | | Philips 27" 273E3LHSB/00 1ms | Corsair Carbide Spec-05 550w | Kingston 500GB A2000 M2 SSD(R:2200-W:2000)|

| Asus TUF A15 | AMD Ryzen 7 7735HS 3,2GHz@4,8GHz | 32 GB DDR5 (2x16GB)4800MHz | GeForce RTX4050 6GB 140W | 15.6" FHD 144Hz AUO | Crucial P3 Plus @1 TB M.2 SSD |

• FaTeeH kullanıcısına yanıt
    peki bu bir sistem hatası falanmıdır yoksa dolandırıcılık mı acaba? ttnet bana bizlik bir durum yok bankanızla görüşün dediler.

• tylex11 T kullanıcısına yanıt
    Toplamda kartımdan çekilen ₺206.50 miktar kartıma mi/artı bakiye özeti olarak yansımış.

Biraz araştırdıktan sonra öğrendim ki bu parayı nakit olarak çekemiyorum ama hesabımdan borç ödemesi yapılacağı zaman bu miktardan alacak.

Uzun sürdü paranın geri gelmesi ama eninde sonunda aldım geri, umarım siz de geri alabilirsiniz.

Edit: Sanırım nakit olarak da geri alabileceğim, ekstremde çekilebilir nakit bakiye 206.50 yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylex11 -- 12 Ağustos 2016; 20:19:52 >
  • tylex11 T kullanıcısına yanıt
    umarım mağdur olan herkes alır parasını. zaten paranın iade edilmemesi gibi bir durum olacağını sanmıyorum sonuçta paranın nereye nezaman gittiği belli sadece neden gittiği belirsiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C6CCD3220 -- 12 Ağustos 2016; 22:06:02 >
  • 21 temmuzda 3 adet 231 kusur ttelekom a.s benden çekmiş 8 ağustosta bir şey incelerken tesaduf gordum kartı kapattirdim faks çekip itirazda bulundum bugünde usenmedim savciliga suç duyurusunda bulundum 7 .8 kredi kartim var nereye ne harcadigimi kendim bilmiyorum estralari mail geliyor çoğunu incelemeden siliyorum inşallah geçmiş aylarda kilitlememislerdir ben izmir de yaşıyorum diğer mağdur arkadaşlar hangi ilde yaşıyor bu kart bilgilerini kim nasıl sızdırıyor bi güvenlik açığı olduğu kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 181501 -- 13 Ağustos 2016; 0:53:07 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

gelişmeleri paylaşırım.

Ben de mağdurlardan biriyim. Bugün sabah öğrendim. kartımdan benim de arka arkaya 3 çekiliş yapılmış toplamda 200 TL . Şikayetvar sitesine baktığımda çoğunluk Finansbank kredi kartları olduğunu gördüm (enazından şikayette bulunanlar Finansbank KK sahipleri)

Ufak bir incelemede şunları gördüm: Finansbank ' a ait kkrdei kartlarında sanki daha fazla işlem olmuş. İkinci olarak Finansbank kredi kartı benim enaz kullandığım kredi kartı ve bu ay internet üzerinden sadece Superonline faturasını ödemişim. Superonline sitesine bir daha girip baktığımda güvenlik sertifikalarının yetersiz olduğunu gördüm. Ancak fatura ödeme sırasında bir daha deneyeceğim.

Lütfen siz de mağdur olduğunuz kredi kartınızı ve şüphelendiğiniz İnternet (özellikle 3D olmayan sitelerden) alışveriş/ödemelerinizi yazın ki bazı bilgiler elde edelim.
    İşlemleri sonuçlanan arkadaşlar da lütfen buraya yazıp bilgi versinler. Temmuz ayı içersinde yazan arkadaşlar var hiç gelişme olmadı mı?

sağlıcakla

• aynı sorun bendede vardı ttnet idi enpara ile harcama itirazı yaptım 3 günde iade ettiler

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.