Şimdi Ara

Metal Kredi kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilenler bilir pek çok findeks ve banka kuruluşları metal diye tabir edilen genel olarak titanyumdan yapılan kartlar sunmakta müşterilerine. Türkiyede neden hala böyle bir hizmet vermemektedir sizce? Hala en janjanlı kredi kartına bile sahip olsa kişiler plastik bir kart gönderiliyor. Bu tarz bir kart sunmanın zamanı çoktan gelmedi mi sizce?



  • Artık kart hiç olmaması gerekiyor ben kullanmıyorum. Nfc ile her yerde ödeme yapabiliyorum kart taşımaya ne gerek var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mtyg kullanıcısına yanıt
    Ne yazik ki daha o seviye gelmedik. Evet haklisiniz artik nfc ile odeme yapmak daha kolay ama hala turkiyede temassiz destekli pos cihazi sayisi heryerde nfc kullanmaya yeterli degil. Yanilmiyorsa %50 kusurlerdeydi temassiz destekli pos sayisi. O yuzden kart olayi daha uzun yillar kullanimda kalacak ayrica iphone kullanicilari suan mevcut temassizlardan bile yaralanamiyor. Neyse zaten bu nfc ile odeme bambaska bir konu aslinda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backspace7 -- 3 Mayıs 2020; 13:24:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu biraz toplumla alakalı aslında. Normal bi' çipli business kartın bile 40 eur'luk masrafı oluyor sadece üretiminde hatta temassız falansa 47 eur'u geçiyor. E haliyle bu kartın aidatının 400 liranın üstünde olması lazım.

    Bizim ülkenin zengini bile fakir. Kart ile 50.000 EUR harcama yapacak adam yok ki, bizim milletin teknolojiye ''aman kesin hacklerler'' mantığıyla baktığı için ya çek kağıdı alıyor ya da baya para dolu çanta taşıyor. ya da harcamayı diğer kartlara bölüyor.

    TR'de En basit örneği AMEX'dir. AMEX dünyada en prestijli karttır. Millette olmasını geçiyorum, POS sistemlerimizde bile AMEX tanımlı cok az kurulus var. Kurulus, kredi kartında zengini değil fakiri düşünmüş, visa, mastercard koymuş geçmiş.

    Koronavirüsle birlikte bu bilinç artık artıyor zorunluluktan ama ne zaman bir güven oluşur bilemiyorum.
  • Expungee kullanıcısına yanıt
    Valla bakınca banka olmayan kuruluşlar bile metal kart veriyorlar aylık 10-15 euro ücreti ile. Yani zaten bizimkilerin bu hizmeti verirken sonucta aidat vs buna istinaden bu kartı talep edene verecekler boş beleş versinler de demiyorum ama bu alternatifi bile sunmuyorlar. twitterdan kac tan bankaya yazdım kimi talebinizi yetkili birime ileticez diyende cıktı suan boyle bir planımız yok diyende. Bu cevaplaradan benim anladıgım bizde metal kart filan vermez bu bankalar. yaparsa ininal filan yapar belki bu işi.
  • Yani tabii ama hiçbirimiz istemeyiz sanırım sırf metal diye aylık 10-15 euro ödemeyi. hatta biz öyleyiz ki ben senin kartını seçmişim ulan sen bana bir şeyler yapacaksın diyebiliyoruz:) içindeki avantajlar önemli.
    Dediğim gibi böyle bir talep yok sanırım. Ama ApplePay bir gelsin türkiyeye, bak o zaman dediğini nasıl yapacaklar, apple card biliyorsun metalden ve çok kullanışlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Expungee

    Yani tabii ama hiçbirimiz istemeyiz sanırım sırf metal diye aylık 10-15 euro ödemeyi. hatta biz öyleyiz ki ben senin kartını seçmişim ulan sen bana bir şeyler yapacaksın diyebiliyoruz:) içindeki avantajlar önemli.
    Dediğim gibi böyle bir talep yok sanırım. Ama ApplePay bir gelsin türkiyeye, bak o zaman dediğini nasıl yapacaklar, apple card biliyorsun metalden ve çok kullanışlı.
    Yani elbette cogumuz vermek istemeyiz ama bu tarz alternatifler sunulmalı ama aidatı birim olarka bakınca elin gavuru 10 birim aylık öderken bizim o birim daha fazla oluyor. aslında şu aidatları bir tek seerde almak yerine aylık olarak extreye yansıztsalar cok daha az dokunur cogu kişiye. cunku tek seferde 150-200 lira cıkınca extrede dogal olarak dokunuyor o ucret.

    Valla apple pay ve apple card gelsin bana yeter sahsen :) tabii amerikadaki gibi cash back muhabbeti filan olacak. işte ozman bizim bankalar rekabeti görür.




  • Metalden kastınız Apple Card gibi Titanium anlamında mı? Böyle bir şey olsa çok güzel olur aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: F.U.

    Metalden kastınız Apple Card gibi Titanium anlamında mı? Böyle bir şey olsa çok güzel olur aslında.
    Evet aynen titanyum kartı kastediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal karttan önce CASH BACK sisteminin gelmesi lazım.
  • Kemal kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Bence harcama yapmayı buyuk oranda teşvik edecek bişey.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.