Her tarafa "güvenlik" adı altında radar koymuşlar gelene geçene 50 km aşana cezayı kitleyip vatandaşı soyuyorlar. Ekonomiyi düzeltmek için yapmadıkları saçmalık kalmadı. Sandıkta görüşürüz < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 4 Haziran 2025; 21:36:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Adım başı radar

-
-
Haklısın hocam. Devlette insanlara ceza vermek için bahane arıyor.
kapkaç falan hep yasaklanmış her yer mobese. insanlara rahat rahat hırsızlık yapamıyor.
(ne alaka diyeceksen senin yazdığın şey ile fark yok)
-
Yıllardır bunu düşünüyordum acaba neden iktidarın kafası önemli kuralların cezasını yükselterek önemli miktarda gelir elde etmiyor diye.. Mesela yaygın kuralsızlık aracı yanlış parktır.. Misal yanlış park yapana kes 15 bin lira, al binlerce yeni park denetimi yapan polis ve zabıta, sal caddelere, bakbakalım o kişi 15 bini ödememek için o yere arabasıyla bir daha gitmeye cesaret edebiliyormu.. Cezaları arttırmada geç bile kaldılar ama bu kadar müthiş bir gelir bizlere yol köprü olarak değil, faiz baronlarına ve 5 li müteahhitlerin garantilerine gidecek, ona yanarım..
-
Örneğin hiç alakası bile yok. 6 şeritli kocaman bulvara 50 km hız sınırı koymuşlar 66 km ile ceza yedim.
6 şeritli bulvara 50 km hız limiti koyup gelene geçene hız cezası kesmenin adı soygundur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
50 km hız sınırlı otoban gibi yol mu olur? Otoban gibi yollarda 40 km gitmek yasaktır bile.
-
Çin videolarında gördğğüm her yer 6 şeritli yollar ama hız çok yüksek değildi
Bizde çok yüksek mi sanıyorsun? 120-130 otobanda. Bu iş videolarla olmaz araç kullanmıyorsan dediğimi anlamazsın.Bölünmüş karayolu yapmışlar hız limiti 110 ikide bir 90-70-50 oluyor. 50 olan kısıma koy radarı millete yapıştır. 50 ile gidemezsin arkadan vururlar. Trafik böyle işler.
-
Traktör alalım o zaman 50yi geçmeyeceksek madem öyle ne diye konforlu lüks araba alıyoruz ki.
Araba alırken ÖTV'den geçir,
MTV 'den geçir,
TÜVTÜRK'ten geçir,
Benzinden geçir,
Kaskodan geçir,
Bir de 50 km'yi geçince geçir.
Bu ülkede arabası var diye ne var ne yok tüm vergiyi cezayı araba sahiplerine yıkmak ne kadar ikiyüzlülük ne kadar adice.. Okkalı bir seçim tokatını hakettiler artık.
Bence tam otomatik olmalı arabalar
Hız ne diyorsa ona göre otomatik yavaşlayacak
Artık en kötü araba bile trafik levha okuyor 50 mi sınır tak düşsün kendi niye şoför ceza alıyor ki
Zorunlu trafik poliçesinde geçir
Köprü otoyol ücretlerinde geçir
Alırken Noter ve plaka basımda geçir
Satarken güvenli ödeme geçir
Ayrıca dolaylı yoldan bakımdanda sağlam geçiriyolar kdv 20% çünkü.
Bunlarıda unutmayalım lütfen
-
İşte bu yüzden milyonlarca insanın aksine hareket ederek bırak arabayı, 4 zamanlı bir scooter bile almıyorum: böylece kendimi, söğüşlenerek yolunacak kaz olarak ortaya koymayıp, eşek gibi çalışarak elde ettiğim kazançlarımı da vergi yoluyla faiz baronlarına ve 5 li çetenin ederinden daha çok paraya mâl olan yapılarına garanti ödemesi olarak vermemiş oluyorum.. Bir tek cezadan aynı fahiş uygulama yapmamışlardı; şimcik o eksiği de kapatarak tam yapmış oldular...
-
devlet trafikte makas atan magandalarla başetmek için bi çaba sarf etmiyor. ama doğru düzgün aracını kullanıp tatile giden araç sahibinden para koparma derdinde. sorsan güvenlik diyolar.
şehirler arası yollarda anlamsızca 70 Kmh tabelaları var. düz yolda gidiyosun, köy yok ilçe yok, dağ-taş. birden 70 Kmh tabelası geliyo.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şehirler arası yollarda köy-ilçe geçişlerinde bile insanın 70-50 gibi hızlara yavaşlaması zor. neden mi? iki şerit var:
1- sol şeritte yavaşlayamazsın anında zorbalarlar (köy geçişlerinde bile sol şerit akıyo çok hızlı)
2- sağ şeritte de TIR'lar var. onların 50'ye yavaşlayıp tekrar 90'a çıkmaları çok zor olduğu için onlar da yavaşlamıyolar (kırmızı ışık yoksa) sen sağ şeritte yavaşlayacak olursan arkandan gelen TIR ya sana sellektör çakıyo, ya da hemen sol şeride geçip seni solluyo. sana öküz muamelesi yapıyo.
geçen gece belediye otobüsü gece 12 gibi görevi tamamlamış, şehir içinde hayvan gibi hızlı şekilde gelip benim kıçıma dayandı, sellektör çakıyo. yol verdim, yanımdan geçerken herif bana el-kol hareketi yaptı ve son gaz bastı gitti. ben yavaş gitmiyorum halbuki. şehir içindeyiz, her yer kasis. herifin altında devletin arabası olduğu için mahalle arasında dip-gaz gidiyo, kasislerden zıplayarak geçiyo. apaçi tipli birisiydi zaten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Haziran 2025; 19:5:49 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hemen her şofer, kıçının altında yürütmekte olduğu araç hangi cins olursa olsun, kendisinin değilse, hor kullanır Kendi malı olsa bu kadar hor kullanmaya acırdı.. Senin de gıcır son model arabanı kasislerde helak olmasın diye sallana sallana gitmen de buna bir örnektir...Çalıştığın şirketin olsa bu kadar duyar kasmazdın, otobüsle yarışırdın...
-
aynen öyle. mesela piyada sonsuz sayıda Clio şirket aracı var. beyaz renk baz model Clio'lardan bahsetmiyorum. en üst paket, mükemmel görünen Clio'lar var, beyaz yakalılara veriyo bazı şirketler. bu araçlar şirket aracı olsalar da veriliş amaçları iş kullanımı için değil, her türlü yaşamsal kullanım için, yani tatile de gidebiliyosun, istediğini yap. o araçları kasislerden zıplatarak, dip gaz ve full fren ile kullanıyolar. 2-3 sene sonra filo şirketi onları "öğretmen bayandan çok temiz kullanılmış Clio, kaçmaz, pazarlık edecekler aramasın" diye ilana koyup satıyo.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara radar dolmuş, haklı konu.
Bu zamanda arabası olmayanın cüzdanı da kafası da rahat, oh missss.. Evli değilsin; kıllı üye gibi yapayalnız tek başına yaşıyorsun, buna rağmen araba, hemi de sıfır araba sahibisin... Sen kendin kaşındın.. Arabaya heç tokanmasan, 1 sene olduğu yerde yatsa bile habire sana masraf yazar..
Benzer içerikler
- bacak nasıl kırılır
- sıcak su torbası nasıl kullanılır
- aştiden kızılay'a nasıl gidilir
- bir kızla konuşma nasıl devam ettirilir
- kg ne demek
- dc açıldı mı
- elektrikli bebek arabası
- prompt mühendisliği nedir
- dünyanın en büyük vinci
- çay bardağı emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X