|
HGS sisteminde sıkıntı varmış sanırım |
|

|
HGS sisteminde sıkıntı varmış sanırım |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irish -- 28 Ekim 2025; 21:5:44 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
siparişlerim-detayları görüntüle-ödeme ekranını kontrol ediyordum ancak yansımıyordu. ödeme ekranında peşin öde butonuna bastığımda açılan cüzdan sayfasında fiyatın düştüğünü gördüm ve ödemeyi tamamlamıştım. peşin öde butonuna basana kadar sanki yansımamış hissi olmuştu. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
Arkadaşlar kredi kampanyasından yararlanarak (1,7 milyon - 48 Ay) TOGG v2 almak istiyorum. Kredi kampanyası hoşuma gitti. İlk sorum şu: Herkese 1,7 çıkıyor mu pat diye? İkinci sorum şu: Hemen teslim hazır araçlardan mı almalı yoksa kendin mi oluşturmalı? Teşekkürler arkadaşlar. |
| _____________________________ |
|
100 bin masraf mı çıkıyor yani 1.7 milyon krediye başvuru yapacaktım bende eğer 100 bin toplam masraf varsa almayalım < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Kredi konusunda çok sıkıntı olmaz ama tabi ki taksit tutarıyla gelir arasında bir denge olmak durumunda. Örnek olarak aylık geliri 30 bin olan birine aylık taksiti 50 bin olan kredi çıkmaz ya da zor çıkar. Aylık gelirin yarısını geçmezse taksit kredi konusunda çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. ikinci soru tam olarak istediğiniz bir hazır araç varsa onu da alabilirsiniz süreç daha hızlı olur. Ayrıca üretim kotası dolarsa sonra ki aya kalabiliyor. Hazır araç almak bu yönden daha mantıklı ama istediğiniz model renk donanım bulunmuyorsa yeni sipariş vermek daha mantıklı bence. Sonuçta 2.5 milyon para veriliyor. Ayrıca 1.7 milyon 48 ay faizi de çok yüksek. Bu konuyu da iyi düşünün. 2 kat da faiz veriliyor. Araçlar zaten 2. elde değer kaybediyor. Tabi kendi bileceğiniz bir durum bu. Peşinat konusu sıkıntı olunca mecbur kalınıyor. Bende benze faiz oranıyla aldım bu arada v1 donanımı |
|
2.5 milyonluk V2 paket için 1.7 kredi ile alırsam aracımı satınca üzerine para vermem gerekmiyor . Başa baş oluyor . Ama 4 sene sonunda bana maliyeti 4.2 milyon civarı oluyor 1.5 milyon kredi ile alırsam üzerine 100 bin nakit vermem gerekiyor 3 sene sonu maliyeti 3.5 milyon oluyor . Chat cpt ye enflasyon oranına göre üç sene ve dört sene sonraki şu anki 2.500.000 ne yapar diye hesaplattığımda da tam bu değerler çıkıyor zaten banka kredi oranını ona göre ayarlamış yıllık %20 enflasyon çıkarsa birebir aynı oran eğer 800.000 kredi cekersem de aracın maliyeti bana 2.500.000’a geliyor kendi aracımı verdikten sonra da üzerine 800.000 nakit çıkmam gerekiyor He ocakta ÖTV zammı gelip araç fiyatı artar mı ya da daha da uygun bir kampanya gelir mi orası da muamma < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
bence 3.5 milyon maliyet çok yüksek. Kalan 800 bin parayı daha yüksek faiz oranında veya daha kazançlı bir yatırım aracında kullanabilirseniz o zaman mantıklı olabilir. Ötv zammı geleceğini sanmıyorum. Daha uygun bir kampanya olabilir bence 0 faizli kredi miktarını arttırabilirler. Ben martta faizle aldım 2 ay sonra 800 bin 0 faiz kampanyası başlatıldı. Ciddi zarar ettim mesela |
|
Bende vaz geçtim hocam araç güzel test sürüşünde beğendim ama acil bir durum olsa satmaya kalksam 2.el zayıf diyen çok oldu fiyatta emsallere kıyasla düşüşte çok oluyor dendi. 72 bin tl taksit öderim ama az da değil zorlasa ya da acil bişey olsa Allah korusun , satmam gerekse diye bunları da düşünmem lazım diye düşündüm. Ayrıca sıfır araç masrafları da 50-100 bin tl daha tutar (Kasko,trafik,kış lastiği,cam filmleri,ppf,Paspas takımı vs vs ) Son olarak sıfır faizli 800 bin kredi çeksem de eski aracım 1 milyon etse üzerine 700-800 bin nakit çıkmam lazım ki toplam 2.5 milyon olsun . Eski fiyattan bu kampanya olsa kesin alırdım. 1.9 milyon civarı full olandan. Eğer bu şekilde alacağıma diyorum o zaman da aracım 1 milyon + togg için nakit çıkacağım 800 bin üzerine 300 bin sıfır faizli başka marka model araçlarda alabilirim . Böyle de 2.1 milyon civarı araçlar vardır . Hem Togg a göre taksitleri 3 te bir daha az olur . Tabi bu benim fikrim doğrudur yanlıştır bilemem < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Teşekkürler hocam detaylı cevap için. Ben sanırım vazgeçtim. En büyük etken de çocuklarımın olması küçük yaşta. Yoksa araba da güzel kampanya da güzeldi. 1,7 milyon faizle birlikte toplam geri ödeme 3,450 oluyor buradan da yazalım insanlar toplam ne geri ödeyecek öğrensin. |
| _____________________________ |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
|
|
Allah Allah arkadaşta bana 3-4 bin masraf anca çıkıyor demişti hayat sigortası vs yoktu diyor ama o 300-400 bin tl olan kredi ile almıştı eğer 1.5 ve 1.7 milyonda ayrıca 100 bin masrafı çıkıyorsa birde yeni araca geçme masrafı Kasko trafik ppf Paspas cam filmi vs derken 100 bin de o desem ben kesin vaz geçerim zaten < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|