Şimdi Ara

ADDERALL kullaniyorum SORULARI alayim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
2.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar can sikintisindan belkide birininde isine yarar diye acayim dedim konuyu. Severe duzeyde ADHD’im var, 5 yasinda teshis oldum, oncelikle trdeyken ritalin ve concerta kullaniyordum, bulundugum yerde 5 sene once adderall turu ilac basladik. Mobildeyim hatalar olabilir, sorunuz varsa cevaplayabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessAgony3 -- 19 Nisan 2020; 6:0:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlaç kullanmaya kaç yaşında başladın. İlaç kullanmak yerine seni bir aktiviteye yönlendirseler devamlı yapabilceğin türde daha iyi olmazmıydı? Bir sporcu olurdun belki.

• Ben addreall'ı nasıl bulacağım?
    Gerçekten işe yarıyor mu?
    Addreall bulamazsam ritalin ve concerta yeterli olur mu?
    Bak dürüst olacam ben çok hasta değilim ama kendimi zeki hissedmek,uzun süre ders çalışmak,az uyumak ve kendime iyi hissetmek,güvenmek,öz saygımı arttırmak için çok istiyorum.
    Çok veletçe davaranıyorum arası
    Sürekli öz saygım ve özgüven düşük olduğu için depresyon a giriyorum.
    O yüzden ritalin, concerta, addreall lazım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MamiSTARK -- 15 Nisan 2020; 13:26:27 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MamiSTARK kullanıcısına yanıt
    hocam uyuşturucu bunlar bildiğin. sadece tanı konulmuş gereklilik görülmüş hastalarda kullanılması lazım. öz saygınızın ve özgüveninizin düşük olması uyuşturucuyla giderilebilecek bir sorun değil. bu ilaçlar size zeki de hissettirmez. dikkatinizi toplar. santral sinir sisteminizi uyarır. belli bir süre sonra da çok kolay bir şekilde tolerans gelişir. psişik olarak çok kuvvetli bağımlılığı vardır fiziksel bağımlılığı o kadar yüksek olmasa da fiziksel bağımlılığı da vardır. yani kısacası bunlara gerek kalmadan içtiğiniz yüksek kafeinli bir kahve de yeterli gelir dikkat toplamak uzun ders çalışmak için saygılar
  • highfro kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler ederim ama herşeyi düşündüm ve bunun benim için gerekli olduğunu düşündüm.
    Beynim uyuşmuş gibi makine gibi tıkır tıkır işlemiyor.
    Bu şart.

hocam yine de yasa dışı yollardan elde etmemenizi tavsiye ederim. böyle bir düşünceniz varsa doktora gidin doktora şikayetlerinizi anlatın gerekliyse tanınız koyulsun o şekilde böyle bir ilaca başlayın. bu ilaçlar genelde bu anlsttığınız şikayetlerden daha ağır olan insanlarda kullanılıyor. sokaktan veya illegal şekilde elde etmeye çalışmayın. içine ne konulduğunu bilemezsiniz. ölüme bile götürür allah korusun.
  • highfro kullanıcısına yanıt
    Tabikide doktordan alacağım
    Yalan söyleyip ,rol yapıp yalvararak isteyeceğim
    Mesala gidecem bende hiperaktivite bozukluğu var diyecem o yol ile almaya çalışacağım teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczaciyim sorulari alayim
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Soruları ailenin cevaplayacağını bilmemen üzücü..

• létsche L kullanıcısına yanıt
    Aileme derim yalan söyler.
    Ama 16 yaşımdayım bana sorması gerekmiyor mu?

O ilacı alacağın varsa gerçekten dehb'in olduğu için alırsın. Doktorlar kesip burundan çekeceğini rahatlıkla farkediyorlar ve direkt kara liste yiyorsun.
    Ayrıca testi kendin yapman için 18 yaşını geçmen lazım.25 sonrası verilmesi için 5 saniyeden fazla göz kontağı kuramıyor olman lazım herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi létsche -- 15 Nisan 2020; 19:21:38 >
    Yemin ederim kötü niyetim yok sadece çok ders çalışıp az uyumak istiyorum.
    Kara liste yemeden nasıl alacağım.

Ben de istedim ama sırf ailem cevapladığı için alamadım ve kafayı yiyorum başım sürekli ağrıyor uzun süre ders çalışamıyorum çok rezalet bir durum. Bu süreçten geçtim ama yapacak bir şey yokmuş. 5-6 fincan kahveyle az biraz toparladım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi létsche -- 15 Nisan 2020; 19:31:57 >
    Peki bende seni yaşadığını yaşamamak için doktora karşı nasıl önlem alınmalı.

Ailene yalvarabilirsin ben yine deneyeceğim ama bu sefer ailemle konuşucam.

Teşekkürler yani yalan söylemesi için ikna edecem başka çaresi yok.

• Maalesef dopamin eksikligi ve beraberinde getirdigi etkileri sporla duzelecek birsey degil

• Analizcizeus kullanıcısına yanıt
    Bu konudaki gorusler baya controversial. Benim sahsi gorusum ADHD’li bireyler olarak surekli novelty yani yenilik aramaya meyilli oldugumuz icin ilaca alisinca etkisini kaybettigimizi zannediyoruz ama cevap ketlemede durtulerde, hiperaktivitede vs bence full etkisi devam ediyor.

Sende maniden tut psikoz’a, uzun donemde sizofreniye bile yol acabilir. O yuzden kesinlikle onermem ADHD si olmayan birinin kullanmasini. Ancak, agir depresyon icin Wellbutrin (Bupropion) yazabiliyorlar, stimulant olmasada dopamin ve norepinefrin reuptake inhibitorudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndlessAgony3 -- 15 Nisan 2020; 20:58:39 >
  • EndlessAgony3 kullanıcısına yanıt
    Tm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.