Şimdi Ara

Adaptör ile makro çekimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

İnternetten aldığım ve objektifi ters çevirerek makro çekmeme yarayan adaptörüm bugün elime ulaştı.. Yalnız sıkıntı yaşıyorum.
    Birincisi objektifi çıkarttığım zaman diyafram tamamen kapanıyor. Elle açmak zorunda kalıyorum ama o şekilde fotoğraf çekmek imkânsız. Diyafrfamı nasıl maksimum açıklıkta tutarım?
    İkinci olarak Sigma 17-70 lens ile kullanıyorum. Makro çekmek için objenin dibine kadar girmek gerekiyor anladığım kadarıyla. Çünkü 5 cm uzak bile olsam hiçbir şey net değil. Normal midir?

Adaptör ile makro çekimi
     Adaptör ile makro çekimi
     Adaptör ile makro çekimi

• bu başlıkta çok bilgi var bir bakın isterseniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_63228414/tm.htm

ters lenste net alan çok küçük o yüzden birden fazla fotoğraf birleştiriliyor stacking yapmak gerek.

diyafram bıçakları kapanıyor ise görüntü gelmez.
    makineye normal takılı iken ön izleme tuşu basılı iken makineden çıkarmanız gerekiyor sanırım ama emin değilim.
    lensten kaynaklı sorun sanırım 18-55 lenste o sorun olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri sirin

bu başlıkta çok bilgi var bir bakın isterseniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_63228414/tm.htm

ters lenste net alan çok küçük o yüzden birden fazla fotoğraf birleştiriliyor stacking yapmak gerek.

diyafram bıçakları kapanıyor ise görüntü gelmez.
    makineye normal takılı iken ön izleme tuşu basılı iken makineden çıkarmanız gerekiyor sanırım ama emin değilim.
    lensten kaynaklı sorun sanırım 18-55 lenste o sorun olmuyor.

Teşekkürler
  • önemli değil. ben ters adaptör deki kırmızı noktayı görünce canon sandım ondan tavsiye ettim.
    nikon da elektirik geçişi olmayınca ters lens çalışmıyor diye biliyorum.

sizin için aflı uzatma tüpü daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
    ama araştırmakta fayda var. sharks power nickli admin arkadaşta nikon var ve macro fotoğraf ile ilgileniyor ondan daha net bilgi alırsınız.
  • quote:

önemli değil. ben ters adaptör deki kırmızı noktayı görünce canon sandım ondan tavsiye ettim.
    nikon da elektirik geçişi olmayınca ters lens çalışmıyor diye biliyorum.

sizin için aflı uzatma tüpü daha mantıklı olur diye düşünüyorum.
    ama araştırmakta fayda var. sharks power nickli admin arkadaşta nikon var ve macro fotoğraf ile ilgileniyor ondan daha net bilgi alırsınız.

Zaten D50'de alan derinliği ön izleme tuşu bulunmuyormuş.
    Uzatma tüpünde de sıkıntı yaşayacağım çünkü diyafram açılmayacak. Belki elektrik bağlantısını ileten bir tüp ile çözüm sağlanabilir ama o da masraflı olur.
  • af lı olanlardan elektirik geçiyor belki olur. ama ters lens kesin olmuyor muş dimi nikonda?

afsız olanlar 20-30 lira aflı olanlar 150 lira felan.

nikon makro konusunda canonun biraz gerisinde nedense?
  • quote:

af lı olanlardan elektirik geçiyor belki olur. ama ters lens kesin olmuyor muş dimi nikonda?

afsız olanlar 20-30 lira aflı olanlar 150 lira felan.

nikon makro konusunda canonun biraz gerisinde nedense?

D50 için konuşursak bu durumda olmuyor. Ama alan derinliği ön izleme butonu olan Nikonlarda işe yarayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eger nikon kullaniyorsaniz diyaframi en acikta tutmak icin lensin makineye baglanan tarafindaki kucuk yayli kisma kagit sikistirin. Bu sekilde diyafram en acikta tutulmus olur, uzatma tupu veya ters baglamada ise makineyi manuel (m) moduna almalisiniz. netlemeyi live viewi acip elle yaparsaniz daha iyi sonuclar alabilirsiniz. Pozometre calismadigi icin deneme yanilma yontemi ile enstantane surenizi ayarlamalisiniz. Kolay gelsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar ters bağlamada en iyi performansı almak için diyafram nasıl olmalıdır? açıkmı kısıkmı?

edit kısık olması gerekiyormuş 8-16 arası uygunmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CorleoneXT -- 6 Haziran 2013; 0:28:30 >
  • Makine Canon olsaydı alan derinliği ön izleme tuşuna basarak objektifi çıkarınca istediğin diyaframda kalıyor olacaktı. Nikonlarda bu durum bildiğim kadarıyla yok, yaylı bir sistemle diyafram gövdeden kontrol ediliyor, yani objektifi çıkarınca en kısık haline geliyor diye biliyorum. Eğer bu sıkıntıyı yaşıyorsan diyaframı çok az açarak (tahmini f11 değerine getir) önüne kibrit çöpü yada benzeri birşey sıkıştırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoman245

Eger nikon kullaniyorsaniz diyaframi en acikta tutmak icin lensin makineye baglanan tarafindaki kucuk yayli kisma kagit sikistirin. Bu sekilde diyafram en acikta tutulmus olur, uzatma tupu veya ters baglamada ise makineyi manuel (m) moduna almalisiniz. netlemeyi live viewi acip elle yaparsaniz daha iyi sonuclar alabilirsiniz. Pozometre calismadigi icin deneme yanilma yontemi ile enstantane surenizi ayarlamalisiniz. Kolay gelsin

Teşekkürler ama D50'de live view özelliği de yok. Diyafram açıklığı için kağıt sıkıştırmayı deneyeceğim.
  • aynı adaptörü nikon d5100 de kullanıyorum.
    18-55 lensi 18 mm de kullanırsan daha fazla büyütme elde edersin.
    Diyafram tırnağını en açık konuma getirip boşluğu kağıt yada kürdan ile doldurabilirsin. Ama dikkatli ol parçalara zarar getirme.
    Lw olsa işin daha kolay olurdu ama yokmuş. Vizöre talim.
    Çekerken nesneyi olabildiğince aydınlat. Dibine kadar gireceğin için ışık çok önemli.
    Yada hiç uğraşma kenko af tube al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.