Şimdi Ara

adaptor aşırı ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
21.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bende hp pavilion dv5196 var notebook emule tarzı programlar kullanıyorum 2-3 gün bilgisaar açık kalıyo adaptör de aşırı ısınmalaroluyo korkuyorum bir şey olurmu çokk ısındığında bazende fşi çıkarp pillen kullanıyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Adaptör Isınması: Nedenleri ve Çözümleri

Bir adaptörü prize taktığınızda ısınması normaldir. Ancak, aşırı ısınma, bir sorunun işareti olabilir.

Nedenleri

• Yüksek Güç Tüketimi: Adaptörler, cihazlarınızı şarj etmek veya çalıştırmak için elektrik gücünü dönüştürür. Yüksek güçlü cihazlar (dizüstü bilgisayarlar, oyun konsolları) adaptörün aşırı ısınmasına neden olabilir.
    • Bozuk Adaptör: Adaptörün kendisinde bir sorun olması, aşırı ısınmaya neden olabilir.
    • Yetersiz Havalandırma: Adaptörler, çalışırken ısı üretir. Yetersiz havalandırma, bu ısının dağılmasını önleyerek aşırı ısınmaya neden olabilir.
    • Aşırı Gerilim: Adaptöre aşırı gerilim uygulanması, örneğin bir yıldırım düşmesi veya elektrik dalgalanması, aşırı ısınmaya neden olabilir.

Çözümleri

• Cihazınızı Çekin: Adaptörün aşırı ısındığını fark ederseniz, öncelikle cihazınızı adaptörden çıkarın.
    • Adaptörü Kontrol Edin: Adaptörde herhangi bir hasar veya yanık izi olup olmadığını kontrol edin. Hasarlıysa, kullanmayın.
    • Havalandırmayı Sağlayın: Adaptörü iyi havalandırılan bir alana yerleştirin.
    • Güç Kaynağını Kontrol Edin: Adaptörü güvenilir bir güç kaynağına taktığınızdan emin olun.
    • Monster Adaptörler: Monster adaptörler yüksek kaliteli olarak bilinirler, ancak yine de aşırı ısınabilirler. Monster adaptörünüz aşırı ısınıyorsa, cihazı adaptörden çıkarın ve Monster müşteri hizmetleriyle iletişime geçin.
    • Yeni Bir Adaptör Alın: Diğer tüm çözümler işe yaramazsa, yeni bir adaptör almanız gerekebilir.

Önemli Notlar

• Aşırı ısınan bir adaptörü asla kullanmayın. Bu yangın veya elektrik çarpması riskine neden olabilir.
    • Şarj aleti aşırı ısındığında, cihazınızın piline zarar verebilir.
    • Adaptör ısınmasının nedenini belirleyemiyorsanız, bir elektrikçiye başvurun.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • genelde hepsi ısınır zaten
    notebook u hem kullanıp hemde şarj edersen dahada çok ısınır
    ısınmasının bi problem çıkaracağını zannetmiyorum
  • merak etme ısınmadan dolayı sorun olmaz ısınmasın diosan mermerin üstüne falan koy ama sorun olmaz merak etme içinden akım geçtiği için ısınyor
  • evet aynen benimkide ısınıyor fişteyken işlem yapıyorum notebookumda bazen elimi yakacak kadar oluyor çok tutunca benimde öğrendiğim iyi oldu endişeleniyordum çünkü. . .

birde bu mermer işi fena değilde mermerde ısınır ki
  • dedikleri gibi şarj dayken kullanırsan hem çok ısınır hemde pil ömrü azalır ısınma sorunu bendede var.birşey olmuyor İNŞALLAH'ta olmaz.
  • bende 162 var onunda adaptörü ısınıyor...
    ona bakarsan aterilerin adaptörleri daha çok ısınıyor...
  • Bendede eski model bi Smartbook var.Adaptör öylesine ısınıyorki, artık tüpgaz'a ihtiyacım kalmadı

Şaka bi yana, adaptör cehennem gibi ısınıyo, kablo eridi neredeyse ama hala çalışmaya devam ediyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.psychopath -- 8 Temmuz 2006; 15:41:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    laptop ısınınca çalışıyor:)
    13 yıl önce açıldı
    Laptop gpu çok ısınıyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Adaptör ısınabilir, herhangi bir zararı olmaz

quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

beyler bende hp pavilion dv5196 var notebook emule tarzı programlar kullanıyorum 2-3 gün bilgisaar açık kalıyo adaptör de aşırı ısınmalaroluyo korkuyorum bir şey olurmu çokk ısındığında bazende fşi çıkarp pillen kullanıyorum
  • yacak bir şey yok adaptörü buzdolabıına koyup da çalıştıracagız artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

beyler bende hp pavilion dv5196 var notebook emule tarzı programlar kullanıyorum 2-3 gün bilgisaar açık kalıyo adaptör de aşırı ısınmalaroluyo korkuyorum bir şey olurmu çokk ısındığında bazende fşi çıkarp pillen kullanıyorum

Adaptörün veya herhangi bir pc bileşenini aşırı ısınması normal değildir.

Benim linksys wag354g modemim vardı 2 adet. Birinin adaptöründe ısınma farkedilmezken diğeri ateş gibiydi. elinizi dokunduramıyordunuz.

hem modemin hem de adaptörün içini açtım ve tüm kondansatörler balon gibiydi.. hepsini değiştim ve sorun çözüldü. artık o derece asla ısınmıyor..bu biiiirrrr.

Şu an kullanmakta olduğum acer travelmate 3260 ın da adaptörü aşırı ısınıyordu. 5 dk çalışsa elinizi yakacak derecede.

bu adaptör aslında toshiba satellite L50 nin adaptörü..

yerine başka adaptör taktım ve o derece ısınma olmadığını gördüm. 2 adaptörün de değerleri aynı.

içini açtım kırık bıcağa çekiçle vurarak. ama hiç bir kapasitör şişmiş değildi. ölçtüm.. hepsi de normal değerlerde idi. şaşırdım doğrusu..

tam kapatacaktım ki dörtgen kondansatörün (100 mF) bir bacağının lehiminin temas etmediğini, sallandığını gördüm. lehimledim. şu an sıcaklık çok düşük.

insan sıcaklığında ..36 C civarında.. Yani anlayacağınız adaptör ısınıyorsa sistem tehlikede demektir.arkadaşı uyarmıştım ama dinlemedi. anakartı arıza yaptı ve adaptör de bozuldu.

ve bu anormal bir şey... @denizkabuğu @dr.psychopath @Bourne @buldozer85 @cefucsa @hp-bg@ak_onair

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikail13 -- 19 Temmuz 2015; 18:42:45 >

• şuanda yaşlandık huzur evindeyiz, bizim ihtiyacımız kalmadı, yeni nesil faydalansın :))
  • peki benimki ısınıyor ilk adaptörüm patlmıştı diğeri de çalışmamıştı bu çok ısınıyor patlarmı veya yanar mı (benim notbook'um bataryası 15sn falan dayanıyor şarjsız) patlamaz demi veya yanmaz sıkıntı olmaz
  • buldozer85 B kullanıcısına yanıt
    Hayır dostum. Adaptör aşırı ısınıyorsa mutlaka problem vardır.

Aşırı ısınma= Büyük Sorun.
    Bu tüm elektronik devreler için geçerlidir.
    çoğunlukla kondansatör şişmiş , gitmiştir. Bazen bununla birlikte devre elemanı da gitmiştir.

veya aldığı darbeden lehimi çıkmıştır ki bu benim başıma geldi. lehimi tazeledim sorun çözüldü.

https://forum.donanimhaber.com/adaptor-asiri-isiniyor--7979100
    video atacağım. görürsünüz..

sana tavsiyem adaptörün çıkışlarını multimetre ile ölç voltajını.. voltajda sapma varsa adaptörü değiş.

adaptör değiştiği halde sorun devam ediyorsa laptopta sıkıntı vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

çoğunlukla kondansatör şişmiş , gitmiştir. Bazen bununla birlikte devre elemanı da gitmiştir.

veya aldığı darbeden lehimi çıkmıştır ki bu benim başıma geldi. lehimi tazeledim sorun çözüldü.

sana tavsiyem adaptörün çıkışlarını multimetre ile ölç voltajını.. voltajda sapma varsa adaptörü değiş.

12 senedir bu cevabı bekliyodum :) , şaka bir yana yaşlanmışım, doğrudur kardeşim üstünden çok geçmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

Yeni aldığım oyuncu bilgisayaırnın adaptörü aşırı ısınıyor
    Yeni bi adaotörde de sorun olacğaını sanmıyorum ..

bence yanlış bilgi veiryosunuz

• galaxyg kullanıcısına yanıt
    DİYOSUN...

Ya adaptörünüz orjinal değildir veya watt ı güçlü değil. Veya laptop içinde sıkınrı vARDIR.

Güçsüz power aşırı ısınır.. Isınma sorun işaretidir. Yeni aldığın makina fazla gitmeyecek demektir.

Çipler aşırı ısıdan gider.
  • Sonuçta akım geçtiği için adaptörlerin ısınması normaldir. Bu yüzden özellikle şarj sırasında ısınırlar.

Ama çok aşırı bir şekilde ısınması ise bir sorun olduğunu gösterir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BJK -- 1 Şubat 2019; 12:32:43 >
  • mikail13 kullanıcısına yanıt
    Hocam konuştuğum msi alan arkadaşında laptopunun şarj aleti el değmeyecek şekilde ısınıyormuş

Galiba ekran kartı çok güç çektiği in ıısnıyor

Ben hala bi sorun olcağına inanamıyorum bi aylık bilgisayar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl ki donanımlar aşırı yüke maruz kaldığında ısınır adaptörde aynıdır ama normal kullanımda orjinal adaptör aşırı ısınmaz ama muadillerde normal kullanımda da ısınma görülebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.