Şimdi Ara

ADAPTİVE CRUİSE CONTROL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
17.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam manuelde bu opsiyon yok olamaz zaten mantik olarak

Otomatik olacak yol durumuna gore kendi vites buyultup kucultecek

Onune bir arac gelince 7'den 4'e dustu diyelim tekrar yol acilinca 7'ye cikacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insigniadaki adaptive stop and go aynı mı bazı videolarda araba hızlanıyor yön değiştiriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 30 Kasım 2013; 19:53:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xCixLandx

insigniadaki adaptive stop and go aynı mı bazı videolarda araba hızlanıyor yön değiştiriyor

Opel hakkinda net bir bilgim yok

• sinoka S kullanıcısına yanıt
    http://forum.donanimhaber.com/m_82053557/mpage_173/tm.htm

Merhaba tekrar.Cevapları tam bilmiyorum. Ama aradığınız kişi bu linkte kendisine sorabilirsiniz. Ayrıca bu sayfadan size yardımcı olacaklardır fiyat konusunda da
  • sinoka S kullanıcısına yanıt
    Bu arada fiyatı yanlış hesaplamadıysam 1567 civarı olabilir. Donanım ve fiyat listesi vardı bende forumda yayınlamışlardı bir ara . Orda 950 TL yazıyor vergisiz olarak. 1,65 ile çarparsak bu fiyata geliyor. Dediğim gibi foruma sormakta yarar var. Belki bu donanım eklendiği için başka donanım çıkıyor ve indirim durumu da olabilir.
  • Ben teknolojiyi tam anlamadım

Hızımız ne olursa olsun onumuze bir araç geldi ve bizden yavaş ,

Bizim hız düşüyor mu ve normal vitesli araçlarda bu nasıl mümkün ve o araçla aramızda ki mesafeyi korumakta mı ?

Hangi araçlarda su an mevcut ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 30 Kasım 2013; 21:27:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zarinca

Ben teknolojiyi tam anlamadım

Hızımız ne olursa olsun onumuze bir araç geldi ve bizden yavaş ,

Bizim hız düşüyor mu ve normal vitesli araçlarda bu nasıl mümkün ve o araçla aramızda ki mesafeyi korumakta mı ?

Hangi araçlarda su an mevcut ?

sistem aktif iken eğer önüne araba geçer ve yavaşlarsa araba aniden hızını düşürüyor ve takip ediyor sağa veya sola geçtiğin zaman tekrar eski hızına dönüyor bu sistem sadece otomatik viteste kullanılıyor manuel de bu sistem yok youtubede hangi arabalarda oldugunu görebilirsin benim gördüğüm audi bmw porsche lexus opel volvo da var yeni insignia s60 s80 golf 7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 30 Kasım 2013; 21:42:27 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Görünüş itibari ile güzel sisteme benziyor ancak araç kullanımında en önemli üç unsur olan gaz, fren ve direksiyon üçlüsünden ikisini sadece elektronik sensörlere ve yazılıma bırakmak bence biraz tehlikeli. Sonuçta piyasaya çıkmadan bir çok teste tabi tutuluyor olabilirler ancak bu tip şeyleri görünce aklıma S serisinin duramadığı şu meşhur video geliyor. Eskiden sensörler v.s sadece sürücüye destek amacı için vardı ancak gelecekte sürücünün tek işlevinin sadece navigasyona gitmek istediği yeri söylemekle kısıtlı olacak gibi görünüyor...
  • xCixLandx kullanıcısına yanıt
    Zaten mantığım manuel viteste olmadığını söylüyordu ama tam olarak öğrenmiş oldum.Tşkler.
  • Bu gidişle a'dan b'ye rota çizeceksin araba kalkıp kendi gidecek sen camdan manzarayı izleyeceksin. Hadi ateyizler bunu da açıklasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Hocam tam olarak anlamadim ?

Yani adamın dediği şu bazı adaptive curise control'ler sıkışık trafikte giderken araç kalkıyor hızlanıyor sonra pat diye fren yapıyor. Yani araba gidiyor veya duruyor. Subaru'nun adaptive cc'sinde ise araç insan sürüyormuşçcasına öndeki araca düşük hızlarla yaklaşıyor. Bu Golf'teki hangisinden oluyor.
  • güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mercedeste bildiğim kadarıyla dur kalk trafikte de çalışan versiyonu var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ancakveancak

Mercedeste bildiğim kadarıyla dur kalk trafikte de çalışan versiyonu var.

Önceki jenerasyon s serisinde vardı zaten bu sistem, hatta yoldan aldığı bilgilerle aynı zamanda sollamayı da kendi otomatik olarak yapabiliyor. Tek sorun o sensor sistemi sadece almanya yollarında var, sadece orada işe yarıyor. Ben gene de o kadar güvenmezdim araca.
  • bizim Türkiye'ye çok da gelmez. bu sistem takip mesafesine göre çalışıyorsa araya 2 araç birden dalar. sistem habire fren yapar artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoka

Cihan Golf'teki cruise control şehir içinde aşağıdaki videolarda gördüğün gibi çalışıyor mu özellikle 1. video'da adam diğer adaptive cruise control'lar şehir içinde açık/ kapalı olarak çalışıyorlar. Yani önce hızlanıyor sonra yaklaşınca birden frene sert basıyor sistem. Ama bu Subaru'da sanki arabayı kendin sürüyormuş gibi yavaşça ilerliyor diyor incelemeyi yapan kişi. Bu arada Golf'te bu adaptice cc kaç para. Ben sayfasında 1270 tl gördüm ama onda sadece curise control ve park sensörü diyor. Adaptive olsa belirtirlerdi.

Diğer arkadaşlarda biliyorlarsa söyleyebilirler. Aşağıdaki gibi şehir içindeki trafikte kendin sürüyormuş gibi çalışan adaptive curise control'ler hangi marka sunuyor.

Harika

• Eski kasa Cr-V lerde vardu bu teknoloji yenilerde var mıdır bilmem...
  • FocusClub Türkiye de birisi çok iyi anlatmış bu özelliği.

• güncel

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.