Şimdi Ara

ADAPTİVE CRUİSE CONTROL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
17.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Otoyol üzerindeki yoğun trafik içerisinde, hızınızı ve sürüş tarzınızı trafiğin akışına ve önünüzde seyreden araçlara göre ayarlamak zorundasınız. Son derece dikkatli olmalı ve diğer araçların hız ve hareketlerini de kontrol etmelisiniz.

Bosch bu nedenle, trafiği gözlemleyen ve aracınızın hızını trafik akışına uyarlayan mesafe kontrol sistemi ACC'yi geliştirdi. Bu sayede aracınız, öndeki araç ile güvenlik mesafesini otomatik olarak ayarlayacaktır.

Adaptive Cruise Control (ACC) nasıl çalışır?

Sistem otomobilinizi otomatik olarak, önceden seçtiğiniz hıza gelene kadar hızlandırır.
    Otomobiliniz size göre daha yavaş giden bir araca yaklaştığında, ACC otomatik olarak fren yapar ve öndeki aracı sizin seçmiş olduğunuz mesafeden takip eder.
    Önünüzdeki araç hızlandığında veya şerit değiştirdiğinde , ACC otomobilinizi otomatik olarak hızlandırarak önceden ayarladığınız hıza getirir.
    Tüm bunlar sizin için daha az stres ve daha fazla güvenlik demektir. Sürekli fren yapmak, gaza basmak ve öndeki araca fazla yaklaşmak artık geride kaldı. Doğru mesafe ve kazandığınız serbest alan sayesinde gideceğiniz yere dinlenmiş olarak ve güvenli bir yolculuk sonucunda varırsınız

Sürücü destek sistemi

ACC, otomobilinizi sizin seçtiğiniz hızla hareket ettirir. ACC'nin radar sensörü aracınızın önündeki alanını tarayıp algılayarak bu bilgiler yardımıyla trafik durumunu analiz eder. Otomatik fren yapma ve gaz verme yoluyla aracınız trafik akışıyla uyumlu hareket eder.

ACC ayrıca aracınızın takip edeceği rotayı önceden hesaplayabilme yeteneğine sahip. Bu sayede önde giden araçlar virajlarda tespit edilebilir.

ACC ile aracınızın "dıştan yönlendirileceği" korkusunu taşımanıza gerek yoktur. Sürücünün isteği daima otomatik kumanda karşısında önceliklidir. Gaz pedalına bastığınızda aracınız alışık olduğunuz şekilde hızlanır. Ayağınızı gazdan çektiğinizde, ACC aracınızın hızını yeniden düzenler. Fren pedalına dokunmanız ise, ACC'yi devreden çıkarmak için yeterli olacaktır.

ACC sistemi, fren ve aktif güvenlik sistemlerinin üretiminde uzman olan Bosch'un bilgi birikiminin ürünüdür. ACC, "akıllı araç" kavramı doğrultusundaki Bosch tarafından geliştirilen çok sayıdaki teknoloji ürünlerinden sadece bir tanesidir. Akıllı sensörler ve destek sistemleri sayesinde araçlar gelecekte daha güvenli ve daha konforlu hale gelecekler. Bosch'un sürücü destek sistemleri, AB komisyonunun e-güvenlik programında dile getirilmiş olan, trafiklerdeki ölüm sayısını 2010 yılına kadar yarı yarıya azaltma hedefine ulaşma yolunda önemli bir katkıdır.

Gelecekte ACC neler yapacak?

2000 yılından beri seri olarak üretilen ACC sistemi, Bosch'un sürücü destek sistemlerindeki yetkinliklerinin yeni bir kanıtı sayılmaktadır. Bosch, ACC'yi gittikçe daha yüksek performanslı, daha küçük ve daha ekonomik hale getirmek için araştırma ve geliştirme çalışmalarına devam etmektedir.

Şu an kullanılmakta olan ACC sensör-kumanda ünitesi, daha şimdiden piyasadaki en küçük ve en hafif sistemdir. Yıl içerisinde seri üretimi başlayacak olan yeni nesil ACC, daha küçük boyutuyla, aracın ön bölümüne dikkat çekmeyecek şekilde entegre edilebilecektir.
    ACC, aracınızın önündeki karmaşık trafik hareketlerini tespit edebilmektedir. Yeni nesil ACC, genişletilmiş bir algılama alanı ile sürüş durumunu gelecekte daha da iyi tespit edebilecek. Böylelikle bu konfor işlevi virajlı yollarda da kullanılabilecektir.
    Bugünkü haliyle ACC 30 km/saatten başlayan hızlarda çalışmaktadır. ACC özellikle otoyollarda ve geniş şehirlerarası yollarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
    Geliştirme çalışmalarının bir sonraki aşamasında, tıkalı trafik içerisinde otomatik kullanıma olanak verilecek , araç kendiliğinden, durana kadar fren yapabilecek ve önü açıldığında sürücünün isteği üzerine tekrar hızlanabilecektir. Bir sonraki gelişme adımında ACC sensörünün yakın alan sensörüyle birleştirilmesi sayesinde kalkış da otomatikleştirilecek , bu sayede doğrusal sürüş denetimi olanaklı hale getirilecektir.
    Radar teknolojisinin geliştirilmeye devam edilmesi ve entegre anahtarlama teknolojisi sayesinde ACC gittikçe daha ekonomik hale gelecektir. Bu sayede ACC gelecekte orta sınıf ve hatta kompakt otomobiller kategorisinde bile kullanılıyor olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 30 Kasım 2013; 15:54:45 >

• xCixLandx kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle ve kesinlikle alınması gereken bir opsiyon

Ben yeni leonu bunun için bekliyorum SW olan versiyonda 2014 yılından sonra opsiyon olucak HB olanda inşallah olur

Golf 7'de kullandım tek kelime ile mükemmel

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Ben yeni leonu bunun için bekliyorum SW olan versiyonda 2014 yılından sonra opsiyon olucak HB olanda inşallah olur

yeni insignia da opsiyonel olarak sunuluyor kesinlikle insignia alacaklar bu paketi almalı audide zaten kullanılıyor opel güzel yararlı ürünler sunuyor

Çevre Görüş Paketi 1
    Opel Eye, Şerit kaydırma ikazı, takip mesafesi sistemi ve önden çarpışmayı önleyen güvenlik sistemini içermektedir.

Çevre Görüş Paketi 2 3.000 TL
    "Çevre Görüş Paketi 1" özelliklerine ilave olarak, Çarpışma Önleyici Sensör ve Akıllı Fren Asistanı, Otomatik Hız Sabitleyici, Adaptif Stop/Go özelliği ve hız yönetimi (sadece otomatik şanzımanlar için), Adaptif Hız Sabitleyici, Elektronik Hız Yönetimi (sadece manuel şanzımanlar için), Gündüz Farları, Uzun Far Asistanı özelliklerini içermektedir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 30 Kasım 2013; 16:05:06 >

• Yakında araçlarda şoföre ihtiyaç kalmayacak. Navigasyondan gideceğimiz yeri belirleyip arka koltukta oturacagız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xCixLandx

yeni insignia da opsiyonel olarak sunuluyor kesinlikle insignia alacaklar bu paketi almalı audide zaten kullanılıyor opel güzel yararlı ürünler sunuyor

Çevre Görüş Paketi 23.000,00 TL
    "Çevre Görüş Paketi 1" özelliklerine ilave olarak, Çarpışma Önleyici Sensör ve Akıllı Fren Asistanı, Otomatik Hız Sabitleyici, Adaptif Stop/Go özelliği ve hız yönetimi (sadece otomatik şanzımanlar için), Adaptif Hız Sabitleyici, Elektronik Hız Yönetimi (sadece manuel şanzımanlar için), Gündüz Farları, Uzun Far Asistanı özelliklerini içermektedir.

23,000 lira olan ne arabanın kendisimi ?
  • quote:

quote:

Çevre Görüş Paketi 23.000,00 TL
    "Çevre Görüş Paketi 1" özelliklerine ilave olarak, Çarpışma Önleyici Sensör ve Akıllı Fren Asistanı, Otomatik Hız Sabitleyici, Adaptif Stop/Go özelliği ve hız yönetimi (sadece otomatik şanzımanlar için), Adaptif Hız Sabitleyici, Elektronik Hız Yönetimi (sadece manuel şanzımanlar için), Gündüz Farları, Uzun Far Asistanı özelliklerini içermektedir.

23,000 lira olan ne arabanın kendisimi ?

Alıntıları Göster
    düzenleme yaparken hepsi birbirine karışmış şimdi düzelttim tekrar bakabilirsin

• quote:

"Çevre Görüş Paketi 1" özelliklerine ilave olarak, Çarpışma Önleyici Sensör ve Akıllı Fren Asistanı, Otomatik Hız Sabitleyici, Adaptif Stop/Go özelliği ve hız yönetimi (sadece otomatik şanzımanlar için), Adaptif Hız Sabitleyici, Elektronik Hız Yönetimi (sadece manuel şanzımanlar için), Gündüz Farları, Uzun Far Asistanı özelliklerini içermektedir..

Çok mantıklı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Çok mantıklı

Alıntıları Göster
    İlk kez passat variant reklamaında gördüğüm özellik bayada güzel bir özelliğe benziyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

İlk kez passat variant reklamaında gördüğüm özellik bayada güzel bir özelliğe benziyor.

Alıntıları Göster
    Hiç denemedim fakat çok güzel ve yararlı bir özellik olduğu kesin. Mazda 6'da çalışma biçimini gösteren bir video:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yasakpınar -- 30 Kasım 2013; 17:17:36 >

• Duz hiz sabitletici bnde var ama ben kullanmıyorum çok. bunuda kullanmam eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Automobilista

Alıntıları Göster
    Çalışır mı ki bizim memlekette

Kafayı yemese bari rampa çıkışlarında?Ayrıca fren yapmasını değil gaz kesmesini,gerektiği yerde fren yapmasını isterdim tüketim açısından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Duz hiz sabitletici bnde var ama ben kullanmıyorum çok. bunuda kullanmam eminim
    Güzel ancak sanırım otomatik araçlar için geçerli bir sistem ama manuel taraftarıyım yine bana gelmez :D... Mazda3'te de var galiba aynı özellik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Güzel ancak sanırım otomatik araçlar için geçerli bir sistem ama manuel taraftarıyım yine bana gelmez :D... Mazda3'te de var galiba aynı özellik.

Alıntıları Göster
    gerçekten çok faydalı bir sistem
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrmst

Alıntıları Göster
    Cihan Golf'teki cruise control şehir içinde aşağıdaki videolarda gördüğün gibi çalışıyor mu özellikle 1. video'da adam diğer adaptive cruise control'lar şehir içinde açık/ kapalı olarak çalışıyorlar. Yani önce hızlanıyor sonra yaklaşınca birden frene sert basıyor sistem. Ama bu Subaru'da sanki arabayı kendin sürüyormuş gibi yavaşça ilerliyor diyor incelemeyi yapan kişi. Bu arada Golf'te bu adaptice cc kaç para. Ben sayfasında 1270 tl gördüm ama onda sadece curise control ve park sensörü diyor. Adaptive olsa belirtirlerdi.

Diğer arkadaşlarda biliyorlarsa söyleyebilirler. Aşağıdaki gibi şehir içindeki trafikte kendin sürüyormuş gibi çalışan adaptive curise control'ler hangi marka sunuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoka -- 30 Kasım 2013; 18:32:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sinoka

Cihan Golf'teki cruise control şehir içinde aşağıdaki videolarda gördüğün gibi çalışıyor mu özellikle 1. video'da adam diğer adaptive cruise control'lar şehir içinde açık/ kapalı olarak çalışıyorlar. Yani önce hızlanıyor sonra yaklaşınca birden frene sert basıyor sistem. Ama bu Subaru'da sanki arabayı kendin sürüyormuş gibi yavaşça ilerliyor diyor incelemeyi yapan kişi. Bu arada Golf'te bu adaptice cc kaç para. Ben sayfasında 1270 tl gördüm ama onda sadece curise control ve park sensörü diyor. Adaptive olsa belirtirlerdi.

Diğer arkadaşlarda biliyorlarsa söyleyebilirler. Aşağıdaki gibi şehir içindeki trafikte kendin sürüyormuş gibi çalışan adaptive curise control'ler hangi marka sunuyor.

yeni insignia da bu sistem var kendisi gidiyor duruyor aynı sistem 3.000 tl

Çevre Görüş Paketi 1
    Opel Eye, Şerit kaydırma ikazı, takip mesafesi sistemi ve önden çarpışmayı önleyen güvenlik sistemini içermektedir.

• sinoka S kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Forumdan bir arkadaştı sanırım . ACC ile ilgili çekim yapmıştı. Youtube da Golf 7 ACC istanbul yazınca direk çıkıyor. Ordan izleyebilirsiniz. Maddi durumum düzelirse arabayı değiştireceğim ben de ve ilk alacağım donanım bu olacak. Çok güzel ve emniyet artıran bir özellik.

Linki buldum.
    http://www.youtube.com/watch?v=ovWRKMfHqws

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironeagle129 -- 30 Kasım 2013; 19:08:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ATAK_T-129

Merhaba. Forumdan bir arkadaştı sanırım . ACC ile ilgili çekim yapmıştı. Youtube da Golf 7 ACC istanbul yazınca direk çıkıyor. Ordan izleyebilirsiniz. Maddi durumum düzelirse arabayı değiştireceğim ben de ve ilk alacağım donanım bu olacak. Çok güzel ve emniyet artıran bir özellik.

Linki buldum.
    http://www.youtube.com/watch?v=ovWRKMfHqws

Bu donanım Golf'te kaç para? Birde önceki mesajda dediğim gibi öndeki aracı yavaşça mı takip ediyor yoksa hareket edip sonra biraz serçte fren mi yapıyor. Benim paylaştığım ilk video'da adam kullandığım diğer curuise controller önce hareket ediyor yaklaşınca hemen fren yapıyor şeklinde çalıştığını söylemişti.. Ben video'dan pek anlamadım.

• quote:

Videoda bir dsg lafı duydum acaba otomatik araçla birlikte mi çalışıyor ? Yani düz vites araçlarda kullanılamayacak mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lacano

quote:

Videoda bir dsg lafı duydum acaba otomatik araçla birlikte mi çalışıyor ? Yani düz vites araçlarda kullanılamayacak mı ?

bu sistem otomatik vitesle çalıştıgı için manuelde kullanılmıyor varsa bile otomatiği özelliği kadar olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xCixLandx -- 30 Kasım 2013; 19:35:46 >

• sinoka S kullanıcısına yanıt
    Hocam tam olarak anlamadim ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.