Şimdi Ara

ADAPTİVE CRUİSE CONTROL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
17.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • adaptif hız 2003 model nissan primera aracımda vardı. yeni bir özellik gibi sunuyorlar.
  • Bu konuda en iyisi Volvo bence dur kalk özelliği ile
  • Octavia da var mı acc?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

Octavia da var mı acc?

Vag grubunda sanırım Front Assist ile birlikte alınabiliyor Acc

Ayrıca bu konuda bilgisi olanlar konuyu şenlendirirse seviniriz.

Ben ben bildiklerimi yazayım.

1) Opel - Eski insigniada Çevre görüş 2 paketi ile geliyordu,

dur & kalk özelliği yok, yeni kasada sadece Xcellence donanım ile alınabiliyor, direksiyonun solundaki 4 lü düğmenin üstündeki aktif düğmeden donanım anlaşılabiliyor

2) Volvo Dur & Kalk özelliği ile birlikte V40 dahil tüm araçlarla alınabiliyor, direksiyonun solunda sadece cruise yazan tek düğme varsa donanım yok, mesafe ayarlı iki düğme varsa donanım var demektir.

3) Honda da Sensing ile gelecek güya şuan için sadece Crv de var, dur kalk özelliği yok, direksiyonun sağ üstünde Acc butonu ve tek uzunlamasına düğme ile mesafe kontrol butonu var, yeni Sensing versiyonlarında dur & kalk özelliği de var

4) Ford larda eski Mondeolarda tekno paketin içinde Adaptive Cruise Control donanımı olarak veriliyordu, yeni mondeoda yok, yeni Kugada da var sanırım

5) Renault Talisman ve Megan 4 de mevcut, dur kalk olup olmadığını bilmiyorum.

6) ilginç ama Fiat Egeada bu donanım mevcut, satın alınabiliyor

7) Mazdalarda Mazda Radar sistemi adı altında tüm araçlarında mevcut üst Power ve Sense donanımlarında, dur kalk özelliği yok

Bence çok önemli bir donanım, hem güvenlik hem konfor açısından, konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar da paylaşım yaparlarsa canlı tutalım

• 1.3 multijet Egea da Urban pakette var mı bu özellik?

• 1 yıldır adaptive cruise control paketini içeren 2017 model volvo s60 t3 kullanıyorum, sistem düşük hızlarda yani şehir içinde dur kalk trafik dahil başarıyla çalışıyor, önceki araç durduğunda araç tamamen duruyor, kalkarsa devam ediyor, birkaç sn duraksama olursa pasif hale geçiyor, araç frende bekliyor, gaza dokunduğunuzda sistem kaldığı yerden devam ediyor, son derece başarılı.Tek sorunu öndeki aracı takip ederken aniden önünüze kıran aracı algılamayabiliyor.İstenen hız ve öndeki araç ile mesafe ayarlanabiliyor.Belirlediğiniz hızda gitmek içinde kullanılabilir, 30 km altında önünüzde araç yoksa devreye girmiyor.Frene bastığınız anda devreden çıkıyor, kontrol size geçiyor, sistem stby bekliyor, istediğiniz anda sol taraftaki +/- hız butonu ile devreye giriyor.Yeni siparişte bu opsiyonu içeren paket için 4 ay beklemeniz gerekiyor.
  • Konuyu tekrar yaşatalım.

Mevcutta otamatik park yardım ve hız sabitleyici olan araca adaptif hız sabitleyici eklenebilirmi?

• Adamlar adaptif hız sabitleyiciyi takmadıkları araba yok.
    Bizimkiler forumda hız sabitleyici gerekli mi diye tartışıyor.

Hiç adaptif hız sabitleyici arabaya binmemişler galiba.
    İtalyada a6'ya binmiştim öyle. Adam sıkışık trafikte kaç dakika frene gaza basmadan gitmişti. Öndeki araç ile mesafe ayarlanabiliyordu.2-3-4-5 metre pay bırak gibi.

2012 a6mız var. Acc yok tabiiki de. Q5 niyetlenmiştik geçen sene. Tabi türkiyede ki araçlarda yok. Özel sipariş gelecekti. faturaya 1200-1500 € biniyordu. Oda çarp böl kdv mtv ötv derken 15 bin tl yi buluyordu en az.
    Bizim burada ki araçlar bomboş. 4 teker bir direksiyon

edit: subaruların çoğunda var. levorg, outback te standart olarak geliyor. İsmi EYESIGHT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sey_47 -- 20 Aralık 2018; 10:22:4 >
  • Aracımda var bu donanım ama hiç kullanmadım. Açıkçası marka (fiat) bu konuda güven vermiyor bana. Hız sabitleyiciyi bile nadiren kullanıyorum uzun yolda. Ya devreden çıkmazsa ya düzgün çalışmazsa diye kurdeşen döküyorum kullanırkende. Ama aracım volvo, mercedes v.b. olsa içim rahat kullanırdım.
  • Fiat Egea aracımda sıklıkla kullandığım harika donanım.
    Sadece uzun yola çıkınca değil şehir içinde E5 ve TEM'i kullandığımda da hemen devreye aldığım,
    20km/s'nin altına düşene kadar beni D2 ile D6 vitesleri arasında dolaştıran ve
    kendi kendine fren yapan bu donanım gerçekten de yeni nesil araçlarda bence olmazsa olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derfgt

Fiat Egea aracımda sıklıkla kullandığım harika donanım.
    Sadece uzun yola çıkınca değil şehir içinde E5 ve TEM'i kullandığımda da hemen devreye aldığım,
    20km/s'nin altına düşene kadar beni D2 ile D6 vitesleri arasında dolaştıran ve
    kendi kendine fren yapan bu donanım gerçekten de yeni nesil araçlarda bence olmazsa olmaz.
    Ben güvenip kullanamıyorum, memnun musunuz? Bugüne kadar çalışmadığı ya da absürt davrandığı durumlar oldu mu?
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    1.3 egea hb aracımda mevcut hocam. Uzun yolda devamlı kullanıyorum. Bu özellik sayesinde 1300 kilometre yol bile beni yormadı. Şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım ancak virajlarda diğer şeritte olan araçlar önünüzdeymiş gibi algılanıyor ve sert bir fren yapıyor. Biraz balata düşmanı yani

• atillaahmetalp kullanıcısına yanıt
    1 yıl önce bayağı araştırmıştım.ACC sadece üretimde takılıyor.Bostancı oto sanayide iyi bir tuningci kendi aracına takmıştı, youtube da videosu vardı, aradım kendisini, kendisininki dışında ACC takmadığını, şu an tanımayacaklarını izah etti.Bende Bmw arayışını sonlandırıp, Volvo s60 t3 aldım, intellisafe paketi içinde geliyor ACC, oldukça başarılı, 1 yıldır hemen hemen hergün kullanıyorum, özellikle otoyolda çok yararlı ve tasarruflu.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.