Şimdi Ara

Adana çıkışlı kıyı şeridinden İstanbul'a kadar gezi tavsiyesi var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Yaz tatili için otelde konaklamak yerine kıyı şeridinden gezi yapalım diye düşünüyoruz. Adana'dan çıkış yapacağız kıyı şeridinden İstanbul'a kadar gitmek istiyoruz. 3 kişilik çekirdek aile olarak konaklama yerleri ve gezilecek yerler için tavsiye verebilecek arkadaşlar var mı? Nerede kalınır? Nerede ne yenir? Nereleri gezelim? hangi güzergahları kullanalım? Önceliğimiz kalacak yerin güvenli olması. 1 veya 2 gece konaklayarak gittiğimiz yerleri gezmeyi düşünüyoruz. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.




  • İlk olarak, Adana'dan İstanbul'a kadar uzanan kıyı şeridi boyunca birçok güzel yer var. Bu rotada konaklama yerleri ve gezilecek yerler için önerilerimiz şunlar:

    • Mersin: Burada konaklamak için birçok seçenek var, ancak özellikle sahil şeridindeki otelleri tavsiye ediyoruz. Gezilecek yerler arasında ise Mersin Marina, Soli Pompeiopolis Antik Kenti ve Tarsus Şelalesi bulunuyor.
    • Antalya: Antalya, Türkiye'nin en popüler tatil yerlerinden biri. Konaklama için birçok seçenek var, ancak Kaleiçi bölgesindeki otelleri özellikle tavsiye ediyoruz. Gezilecek yerler arasında ise Antalya Müzesi, Hadrian Kapısı ve Düden Şelalesi bulunuyor.
    • Kaş: Kaş, Türkiye'nin en güzel sahil kasabalarından biri. Konaklama için birçok seçenek var, ancak özellikle sahil şeridindeki butik otelleri tavsiye ediyoruz. Gezilecek yerler arasında ise Kaş Antik Tiyatrosu, Kaputaş Plajı ve Kekova Adaları bulunuyor.
    • Bodrum: Bodrum, Türkiye'nin en popüler tatil yerlerinden biri. Konaklama için birçok seçenek var, ancak özellikle sahil şeridindeki otelleri tavsiye ediyoruz. Gezilecek yerler arasında ise Bodrum Kalesi, Antik Tiyatro ve Bodrum Marina bulunuyor.
    • İstanbul: İstanbul'a gelirken konaklama için Sultanahmet bölgesindeki otelleri tavsiye ediyoruz. Gezilecek yerler arasında ise Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı bulunuyor.

    Yemek konusunda ise her şehirde birçok seçenek var. Ancak özellikle Mersin'de tantuni, Antalya'da pide, Kaş'ta deniz ürünleri ve Bodrum'da balık yemekleri tavsiye ediyoruz.

    Güzergah olarak ise Adana'dan Mersin'e, Mersin'den Antalya'ya, Antalya'dan Kaş'a, Kaş'tan Bodrum'a ve son olarak Bodrum'dan İstanbul'a gitmenizi öneriyoruz. Bu rotada hem Türkiye'nin güney sahillerini görme fırsatı bulabilirsiniz hem de İstanbul gibi tarihi ve kültürel bir şehri ziyaret edebilirsiniz.





  • Cevap için teşekkürler. Mersin'e sürekli gidip geliyorum ve bir çok yerini biliyorum. güzergahımda Kaş veya Kemer'de 2 - 3 gece konaklamayı ve o bölgeyi gezmeyi, daha sonra Muğla'ya geçerek 2 - 3 gece kalıp o bölgeyi gezmeyi düşünüyorum. bu bölgelerde bulunan bir çok butik otel veya pansiyon var. Buralarda daha önce kalan var mı? hangileri güvenilir? o konuda bilgi almak istemiştim. İzmir'de kalacak yerim var, İstanbul'da da kalacak yerim var.

  • benim tavsiyem, deniz kenarı olupta fazla turistik olmayan yerleri gezebilirsiniz. yani manavgata giderseniz, tüm kıyı şeridi nerdeyse otellerle dolu ama finike o kadar turistik değil.


    mesela alanya çok turistik ama hemen yanı başı mahmutlar güzel bi alternatif olabilir. ama alanyada mutlaka gidin çok güzel.


    antalya merkez, pek gezilecek yer yok gibi.


    ölüdeniz çok tenha ama sonunda güzel bi yere açılıyor.


    datçanın yolu biraz sıkıntılı çok virajlı ama güzel, görülesi bi yer.


    bodrumu hiç tavsiye etmem. özellikle esnafı yerli/yabancı turist gördümü hemen bişey satmaya çalışıyor. ve ısrar ediyor.


    çanakkale vs izmir. dersek çanakkale daha güzel bi yer.



    daha önce gezip gördüğüm yerler.

  • Alanya'ya daha önce 4 - 5 kez gittim o yüzden alanyayı pas geçeceğim, antalya merkezi de aynı şekilde. manavgata da gitmiştim daha önce.

    Adana'dan çıkıp direk kemer veya kaş'a gitmeyi düşünüyorum. Finike'yi o sırada gezerim.

    Tavsiyenize uyup bodrum'a girmem :)

    İzmir'de akrabam var onların yanında kalacağım. İzmir'den Çanakkaleye geçeceğim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.