Arkadaşlar Adanada yaklaşık 15 metrekare 11 katlı binanın 7. katındaki kuzey cepheli odama bir klima almayı dşünüyorum. Fiyat olarak max 850 lirayı gözden çıkardım. Aslında en önemlisi alacağım klimanın az elektrik tüketmesi.Tabi çok sesli olmaması da çevreyi rahatsız etmemek bakımından önemli. Tabi Adananın yazını kışını tahmin edebiliyorsunuz. Vestel, Demirdöküm, Arçelik, Beko,Bosch mağazalarını gezdikten sonra 2 seçenek buldum.
Lg olana nakit para 850 lira istediler vestel içinse 790 lira . Aslında Lg nin görüntüsü çok hoşuma gitti :) Ayrıca bu aktifplazma olayınında faydası olacağını düşünüyorum. Malum çok sigara kullanıyorum. Bu sabah bu klima işini halledip kurtulmak istiyorum. Usta arkadaşların ve bu klimaları daha önce kullanmış arkadaşların yorumlarını bekliyorum lütfen
arkadaşım bütçeni tam olarak bilemem ama, eger ısıtma benim için şart diyorsan bu iki klimada kışın adanada seni ısıtmaz ve yarı yolda bırakır.bende adanın kışını bilen biriyim ve adana kışın soğuk olur,ama ben sadece serinleyeceğim dersen adananın nemli yazında püfür püfür serinlersinki zaten 300ytl lik klimada seni serinletir. klimada önemli olan eksi derecelere hava durumu düşse bile ısıtma yapabilmesidir ve bunu ne yazıkki senin hoşuna giden lg beko yapamaz. tahminen hava 4-5 derecelere düşse randıman alamassın lg bekodan, ve dış komprasör dur kalak yapmaya başlar.senin alman gerken oraya 12lik inverter(eger-5-6 saaat ve fazlası kullanacaksan) yok ben 3-4 saat kullanıp kaapatırım dersen yine 12lik bir mitsubishi heavy,zibro,fujitsu,general,mitsubishi electric,sharp ve daikin olur. mesela daikin izmir gaziemirde 12lik economy klasik kliması kampanyada 1.150 ytl alırsan evladiyelik olur ve seni kışın üzmez. ama tabiki adanada daikin bayilerindede fiyat aynıdır, çünkü tüm türkiye genelinde bayi fiyatları hemen hemen aynı. benim tavsiyem arkadaşım sakın beko meko vestel alayım deme yarı yolda kalırsın sonra, en iyisi 200-300 fazla ver japon marka bir klima al ve kafan rahat olsun, bak şikayet var com'da dünya kadar şikayet var; beko,arçelik ve vestel klimalar için
ahmetcicek kardeşim ben mitsuıbishi heavy ve general klima kullanıyorum ve çok güzel ısınıyorum elektrik gideride bayağı az haberin olsun. senin oda 15 m2 ve 7'kat sakın 9luk klima alma haberin olsun kardeşim,( tabiki yüksek cop değeri olan 9luk inverterli klimalar hariç) çünkü bunlar 20 m2 yi bile iyi ısıtabilirler japon olanlar..... velhasıl kardeşim beko ve vestel üzer seni bir kullanıcı olarak söylüyorum, git normal klimacılarla görüş, beko veya vestel bayisiyle ile değil gardaş..................
adana için inverter klimaya fazla para verme.
gerek yok. Gün içinde 6 saatten fazla kullanacaksan. bu klima
bence budur. pazar günü bile servis yazdırabileceğin tek marka. gece 24 de bile. dene istersen..
444 14 14
sakinli arkadaşım bence beko klimalarla japon klimalar karşılaştırılamaz bile. neden mi? herşey ortada: 1-konfor 2- dayanıklık 3- ekonomi 4- uzun zaman dayanıklı 5- az elektrik harcar(beko lg den % 40 kesinlikle) 6- parasını 2,3 senede çıkarır 7- kışın ısıtır (- 15 de bile) 8- artık yazmaktan bıktım..... beko lg kilamalarla japon klimalar arasında %60 kalite ve dayanıklık farkı varken arçelik,vestel ve lg beko alanın aklına şaşarım.....tabiki lg beko yu duvarda süs olarak kullanacaksan o başka