Şimdi Ara

Acilen İş Bulmam Lazım Öğrenciyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3 ay sonra 18 yaşıma giriyorum fakat 15 yaşındaymışım gibi göstermekteyim.
    Çok problemli bir ailem oldu ve çok çocukça bir gençlik geçiriyorum.
    Babam gece ve gündüz asgari ücretle çalışıyor(07:00-02:00) , çevresine her ay 1K borç ödüyor ki faturaları falan saymıyorum.
    Babamdan okul süresince her ay 100 lira aldım evet sadece 100 lira , sosyal hayat yok , kıyafet yok ayakkabı yok.
    Bunların hepsini amcam , dedem ve halam karşıladı.
    Annem evde temizlik işlerini 3'e bölüyor , kız kardeşim , ben ve kendisi.
    Tamam belki ben ve kız kardeşim sadece 5/10'lük kısmını yapıyoruz fakat annemin öğlen 1'e kadar uyuyup benim ondan erken kalkıp kahvaltıyı hazırlamam ve kahvaltı sonrasında evi süpürmem koyuyor be.
    Günün büyük kısmını bilgisayar başında geçirdiğim için yapmadıklarını bırakmıyorlar , okulum bitmeden önce daha iyiydi en azından sabah erken gidip geç geliyorum falan ama artık evde duramıyorum , sırf çalışıp para getirmiyorum diye durup dururken sataşıyorlar.
    Halimden anlayan da yok , 15 gösteriyorum kim beni işe neden alsın ?

Faşist ailem var ve ben nefret ediyorum , 3 ay sonra üniversiteye gideceğim ve bu 3 aylık sürede evde oturup cehennem yaşamak istemiyorum , az önce iş ilanları olan bir siteden Vatan , Mediamarkt Ve Teknosa'ya iş başvurusu yaptım fakat kabul edilme oranı %1 bile değil.
    Bana 3 ay boyunca yapabileceğim bir iş lazım , sizce ne yapılabilir bu 3 ayda ? Beni herhangi bir işe alma ihtimalleri var mı ?

Hazır başlamışken de biraz içimi dökeyim ve deist olmamın sebebini açıklayayım.
    Yıllardır Annemle babamın kavgaları yüzünden psikolojisi bozuk çekingen bir çocuk olarak yetiştim , yaşımın küçük göstermesi de buna eklenince canım aşırı sıkılmaya başladı ama ben dışarıya hep neşeliydim.
    Annem her kavgada babamı , kendi babasıyla tehdit eder ve şiddet uygular.
    Sinirlendiğinde kimse durduramaz , intihara kalkışır hap yutar , bayılır , babamın kafasında oklava kırar vs.
    Beni ve kardeşlerimi sürekli başkalarıyla kıyaslarken kendisinin nasıl bir anne olduğunu sorgulamaz , hep kendi dediği olsun ister.
    Babam evini geçindiremeyen insan , buna rağmen bize her sinirlendiğinde buldukça bunamayın bunlar size çok bile gibi atarlar yapar.

Bu sene bunlara boyun eğmedim ve onlar 1 söylediyse ben 5 söyledim bütün içimi döktüm , hem Annem ağladı hem ben.
    Hemen hemen her ay büyük tartışmalar yaşadık , beni kız çocuğu yerine koyup telefonumu elimden alarak cezalandırdılar , evden gitmeye kalktım dövdüler.

Bu akşam da saat 10 gibi arkadaşlar aradı , bayadır dışarıya çıkmamıştık sahile gidelim dediler benim evde sahile yarım saat neyse tamam dedim kapadım hazırlandım.
    Anne ben evden çıkıyorum sahura doğru gelirim dedim ve babamla tehdit edildim.
    Babam arandı , işten eve çağırıldı yani erken geldi sonra evde kıyamet koptu.

Babam gelmeden önce
    http://vocaroo.com/i/s0yI7t7gcqbu

Sonrası maalesef yok.

Deistim demiştim , evet siz söyleyin
    Fakirsiniz
    Sosyal hayatınız yok
    Aileniz üvey ailelerden daha beter
    Tipsizsiniz
    Her gece ayrı bir derde ağlıyorsunuz

Neden mükemmel , sonsuz kudreti merhameti olan bir tanrıya inanayım ?
    Saat gece 5 , sevdiğim kız sevgilisi ile konuşuyor , arkadaşlarım bi çılgınlık yapıp geceyi dışarıda geçiriyorlar , millet sabahlara kadar lol atıyor ben yatağımda ağlıyorum niye ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olm gel bizim eczanede çalış 7gun 12 saat aylık 1500tl... Yemek de veririm peynir ekmek çay. Dusunur musun?

Orijinalden alıntı: turbolinea

Olm gel bizim eczanede çalış 7gun 12 saat aylık 1500tl... Yemek de veririm peynir ekmek çay. Dusunur musun?

Şuan yaşadığım ortamdan daha kötü olamaz , İstanbul'da şubeniz varsa Aileme köle olmaktansa size köle olurum.

Orijinalden alıntı: Gray Hat Ghost

3 ay sonra 18 yaşıma giriyorum fakat 15 yaşındaymışım gibi göstermekteyim.
    Babam gece ve gündüz asgari ücretle çalışıyor(07:00-02:00) , çevresine her ay 1K borç ödüyor ki faturaları falan saymıyorum.
    Babamdan okul süresince her ay 100 lira aldım evet sadece 100 lira , sosyal hayat yok , kıyafet yok ayakkabı yok.
    Tamam belki ben ve kız kardeşim sadece 5/10'lük kısmını yapıyoruz fakat annemin öğlen 1'e kadar uyuyup benim ondan erken kalkıp kahvaltıyı hazırlamam ve kahvaltı sonrasında evi süpürmem koyuyor be.
    Günün büyük kısmını bilgisayar başında geçirdiğim için yapmadıklarını bırakmıyorlar , okulum bitmeden önce daha iyiydi en azından sabah erken gidip geç geliyorum falan ama artık evde duramıyorum , sırf çalışıp para getirmiyorum diye durup dururken sataşıyorlar.

Faşist ailem var ve ben nefret ediyorum , 3 ay sonra üniversiteye gideceğim ve bu 3 aylık sürede evde oturup cehennem yaşamak istemiyorum , az önce iş ilanları olan bir siteden Vatan , Mediamarkt Ve Teknosa'ya iş başvurusu yaptım fakat kabul edilme oranı %1 bile değil.
    Bana 3 ay boyunca yapabileceğim bir iş lazım , sizce ne yapılabilir bu 3 ayda ? Beni herhangi bir işe alma ihtimalleri var mı ?

Yıllardır Annemle babamın kavgaları yüzünden psikolojisi bozuk çekingen bir çocuk olarak yetiştim , yaşımın küçük göstermesi de buna eklenince canım aşırı sıkılmaya başladı ama ben dışarıya hep neşeliydim.
    Sinirlendiğinde kimse durduramaz , intihara kalkışır hap yutar , bayılır , babamın kafasında oklava kırar vs.
    Beni ve kardeşlerimi sürekli başkalarıyla kıyaslarken kendisinin nasıl bir anne olduğunu sorgulamaz , hep kendi dediği olsun ister.
    Babam evini geçindiremeyen insan , buna rağmen bize her sinirlendiğinde buldukça bunamayın bunlar size çok bile gibi atarlar yapar.

Bu sene bunlara boyun eğmedim ve onlar 1 söylediyse ben 5 söyledim bütün içimi döktüm , hem Annem ağladı hem ben.
    Hemen hemen her ay büyük tartışmalar yaşadık , beni kız çocuğu yerine koyup telefonumu elimden alarak cezalandırdılar , evden gitmeye kalktım dövdüler.

Bu akşam da saat 10 gibi arkadaşlar aradı , bayadır dışarıya çıkmamıştık sahile gidelim dediler benim evde sahile yarım saat neyse tamam dedim kapadım hazırlandım.

Babam gelmeden önce

Sonrası maalesef yok.

Fakirsiniz
    Sosyal hayatınız yok
    Tipsizsiniz

Saat gece 5 , sevdiğim kız sevgilisi ile konuşuyor , arkadaşlarım bi çılgınlık yapıp geceyi dışarıda geçiriyorlar , millet sabahlara kadar lol atıyor ben yatağımda ağlıyorum niye ?

Bu yazdıkların gerçekse ilerde çok daha büyük travmalar seni bekliyor.Bunu önlemen için sinir sistemini güçlendirmeye bak.
    Bütün dikkatini derslerine verip iyi bir üniversite kazan ve bir an önce ailenin denetiminden kurtul.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: @koray.tekler

quote:

3 ay sonra 18 yaşıma giriyorum fakat 15 yaşındaymışım gibi göstermekteyim.

Babam gelmeden önce

Sonrası maalesef yok.

Fakirsiniz
    Sosyal hayatınız yok
    Tipsizsiniz

Bu yazdıkların gerçekse ilerde çok daha büyük travmalar seni bekliyor.Bunu önlemen için sinir sistemini güçlendirmeye bak.
    Bütün dikkatini derslerine verip iyi bir üniversite kazan ve bir an önce ailenin denetiminden kurtul.

Evet bu yazdıklarım gerçek ki hatta elimde buna kanıt olarak 70 küsür ses kaydı var.

Üniversiteye 3 ay sonra gidiyorum sonra zaten isteseler de gelmem fakat bu 3 ay boyunca evde durursam katil olurum ya da intihar ederim.

İş bulmam lazım sizce nerelere başvurayım ne yapayım var mı bildiğiniz yerler ?

• Babana söyledin mi bana iş bul diye o yardımcı olur sana iş bulmanda tanıdıklarından falan
  • Yaz gelmesiyle birlikte sezon geldi esenlere git muavin veya host olmak istediğini söyle mutlaka alacak bir firma çıkar 18 yaşındaysan kamil koç, pamukkale falan bak zevkli iştir. İstediğin zaman eve de gidemezsin. Ciddiyim bu konuda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gir bi kafeye çalış git kahvehanede çalış. Bir vasfın yok alacağın para asgari ücret olur. Büyük yerler kısa dönemlik çalışan almaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tek sen değilsin, bazı şeyleri MeCbUrEn Alttan almak zorundasın.Hayat bu, ne çıkaracağı belli olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: turbolinea

Olm gel bizim eczanede çalış 7gun 12 saat aylık 1500tl... Yemek de veririm peynir ekmek çay. Dusunur musun?

Şuan yaşadığım ortamdan daha kötü olamaz , İstanbul'da şubeniz varsa Aileme köle olmaktansa size köle olurum.

"Aileme köle olmaktansa size köle olurum"

Bu cümle hiç uygun olmamış.Para için kendini bu kadar ezik hissetmen doğru değil.

Aileye köle olunur,başkasına asla.

• Yazları lunaparklar sezonluk eleman alır sadece 3ay çalışırsın çok da eğlencelidir ilan filan vermeselerde alım vardır sadece gidip görüşmen gerekir hem sigortanda başlar sigortalı çalışırsın asgari ücrete Hem bu işin misafir biletide vardır ayda 5-6 tane alırsın müdürden 2kişilik olur bu bilet bi arkadaşınla kafa dağıtırsın arada yada manitanla hem zilyontane insan ve tepki görürsün bunalımdan çıkar sosyalleşirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 31 Mayıs 2017; 9:47:50 >
  • herkesin bu hayatta bir sınavı vardır, seninki de buymuş. Böyle zorluklar yaşan insan ileride hayata, işine ve ailesini daha sıkı sarılıyor. Ve büyük yerlere gelen insanlar genelde küçükken bu tarz zorluklar geçirmiş oluyor. Sen daha 18 yaşında işin bilincine varmışsın. Sen bu piyasada aç kalmazsın. İleride yapacağın evliliği de, seçeceğin kadını da ailene bakarak en düzgün şekilde seçeceksin. Ailenden göremediğin ne varsa, kendine ailene vereceksin. 5-6 sene sonra arkana yaslanıp bu günleri hatırladığında güleceksin. Bu konuyu sakla yıllar sonra yine bak. Pozitif ol, kendini mutlu hissettirecek hobilerin olsun bırak lol mol. Gitar çal, spor yap evde, elektrik elektroniğe merak sal. Şimdiden birşeylerde kendini geliştirmeye başla.

DH Body Builders + DH Fight Club [Boxing]
  • Gray Hat Ghost kullanıcısına yanıt
    Ne olursa ailen onlar senin böyle konuşman biraz saçma

Şu küçük gösterme olayına gelirse tarzın bir kere küçük gösteriyor saçları düzene sok daha çok sakal traşı olmaya başla sakalların çıkmaya başlasın birde giyiniş tarzını değiştir büyük görünmek istiyorsan

Ayrıca turbo senin iliğini sömürür

Üni sınavından güzel bi not, istediğin bölümü tutturduysan 3ay sonra yeniden başlayacakmış gibi düşün hayata o günü düşün falan. Yeni arkadaşlar, yeni çevre.

Ama üni sınavındanda düşük aldıysan bişey olamicaksan. :'(

Onun dışında baban anneni neden boşamıyor? Babanın sözü geçmiyormu?

Babamdan aylık 100lira alıyorum demişsin. Benimde öyle ki ben haftalık 20alıyorum. Dolmuş gidiş dönüş 4tl + 2poğaça 2tl = 6tl günde harcıyorum. 4gün bile yetmiyor. Hep cepten gidiyor cebimde para varmı? Geçen yaz elektrikçide haftalık 150tl ye 12saat çalışmışdım. Aliexpressden al sat falan yapmışyım falan 700-800param vardı. Pc ye parça aldım 400falan kaldı.

Ölücüyümdür. Kasım-aralık ayıydı chippib kampanyası vardı. Ordan bana maliyeti 200-300tl oldu. O paraya ip6 aldım sıfır. Arkadaşlarımı davet ederek falan param yoktu 200tl aldım babamdan her davet ettigim arkadasıma 3tl veriyodum.

Neyse babam monitörü işyerine götürdü pc nin. İnternet evde zaten yok. Okul acıldıktan 1ay sonra pc diye bişwy yoktu evde vermedi. İp6 yı gelince bana verirsin artık dedi yoo dedim. Geldi geldiği gün 1900e sattım. Babama al sana 400fazl fazla veriyom dedim. Oda çok veriyo gibi verdiği haftalıklarıda kesti 1ay falan. Senin paran var dedi.

Sonra annemden alıyodum işte vermeye başladı haftalıkları. Eksiklerimi aldım pc ye parça aldım falan şuan elimde 400tl var.

Bu yaz çalışmayacağım internetten taktik buldum ordan günde 3-4saatimi ayırarak ona uğraşıyorum. Babamda sabah akşam pc başında görünce çıldırıyo. Annemde aynı.

İnternet komşudan ortak aldık 2ay önce aylık parasını ben veriyom bizim.

Maddi durumumuz kötümü hayır. Ama işte oda ben buraya elimde battaniyeyle geldim herşeyi çalışarak aldım. Bana miras bişey kalmadı diyip aynısını bana yapıyo sanki.

Evimiz var. Araba doğan vardı onu sattık toyoyo coralla aldık daha 4-5ay kredisi var. 9atluk falan çekti. Ayda 1000tl ödüyo.

Fabrikada çalışıyo daha 2sene önce 8saate düştü. Ondan önce 12saat çalışıyodu geçim sıkıntısı yok ailede.

Lise 4e geçtim sayısalım karne genel ortalamam 50 çalışmıyom çalışasım gelmiyo sıkılıyorum.

Oha lae bayaa yazmışım

• Facebook kullanıyorsan bulunduğun şehirde iş ilanları sayfaları falan yok mu? Birde üniversitelerin itiraf sayfaları falan oluyor oralarada yazabilirsin dönen olur diye düşünüyorum umudunu yitirme.

2sene önce 10.sınıfa geçecegim yaz sanırım evet. Yurda yolladı süleymancılara ramazan ayını full orda geçirdim isteyerek yollamadı zorla. Geçen senede yurda gitmemek için çalıştım işte. Neyse ordaki ortamıda ablatmıştım eski açtığım konularda. Cumartesi sabah eve gidiyoduk pazar aksam geri dönüyoduk. Diğer tüm vaktimiz yurdda yatılı kuran-din-ilmihal. Yurddan geliyodum tek kelime etmiyodum konuşmuyodum babamlarla gidip pc yi açıyodum aglaya aglaya oynuyodum falan. Bi hafta annemin akrabadan teyzemler geldi onlarlada konuşmadım hiç. Pc nin başındaydım yanıma gekiyolardı falan konuşmuyodum. Yurd çok kötüydü zaten.

Çok katı kuralları var. Ramazan bayramından 2gün önce falan yollicakları eve herkese söz verdirttiler. Tatilden sonra (3-4gün bayram tatili) herkes yine devam etcek yaz boyu bırakan olmicak tamammı diye. Eevet diyip sıiöz verdik sırayla ama ben gitmedim banane.

• Nerde sorunlu insan varsa hepsi dh de bune be arkadaş

Orijinalden alıntı: Burn It To The Ground

Babana söyledin mi bana iş bul diye o yardımcı olur sana iş bulmanda tanıdıklarından falan

Söyledim fakat o kadar aciz ki kendine hayrı yok adamın.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.