Şimdi Ara

Acil kombi sayacı değişti ateşleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Komşu ocağın hepsini aç sonra hava gelince kombiyi aç dedi. Sonra 1 dakika boyunca ateşlesin dedi. Yaptım ama düzelmedi. Ateşliyo Ocak ama gaz yok. Kombi kırmızı ışık sönüp yanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Acil Kombi Sayacı Değişimi Sonrası Ateşleme Sorunu

Doğalgaz sayacı değişimi sonrasında, ocağınızın yanmaması veya kombinizin çalışmaması gibi ateşleme sorunları yaşamanız mümkündür. Bu sorunlar genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Hava Kilidli Olması: Sayacın değişimi sırasında hava hattına hava kaçabilir ve bu da ateşlemeyi engelleyebilir.
    • Kapalı Vana: Sayacın giriş veya çıkış vanası yanlışlıkla kapatılmış olabilir.
    • Bozuk Termostat veya Gaz Valfi: Sayacın değişimi sırasında termostat veya gaz valfi zarar görmüş olabilir.
    • Yanlış Bağlantı: Yeni sayacın eskisine göre farklı bağlantılara sahip olması mümkündür ve bu da ateşleme sorunlarına yol açabilir.
    • Elektronik Arıza: Bazı kombi modelleri, sayacın değişimi sonrasında elektronik olarak sıfırlanmayı gerektirebilir.

Bu sorunları çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• Hava Kilidini Giderin: Ocağınızın veya kombinizin gaz giriş hortumundaki vanayı kapatın ve tüm gazı ocaktan veya kombiden boşaltın. Ardından vanayı açın ve gazın tekrar dolmasını bekleyin.
    • Vanaları Kontrol Edin: Sayacın giriş ve çıkış vanalarının açık olduğundan emin olun.
    • Termostatı ve Gaz Valfini İnceleyin: Termostatın doğru şekilde çalıştığını ve gaz valfinin hasar görmediğini kontrol edin.
    • Bağlantıları Kontrol Edin: Sayaçtaki tüm bağlantıların sıkı ve doğru olduğundan emin olun.
    • Elektronik Sıfırlama: Kombinizin kullanım kılavuzuna bakarak elektronik sıfırlama işlemini gerçekleştirin.

Sorunu kendiniz çözemiyorsanız, lisanslı bir doğalgaz teknisyenine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gaz vanası inik mi? bazen onu unutuyorum ben.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fpscake

Gaz vanası inik mi? bazen onu unutuyorum ben.

Off da on yapmaya korkuyorum sayanın bir şey olur mu :-D

• quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

quote:

Gaz vanası açık değilse evde gaz olmaması doğal değil mi? Vanayı açın ki ocağa ve kombiye gaz gitsin. Sayacın yanında minik bir kol olacak. Komşunuzla aynı konuma gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ryo41

quote:

Gaz vanası açık değilse evde gaz olmaması doğal değil mi? Vanayı açın ki ocağa ve kombiye gaz gitsin. Sayacın yanında minik bir kol olacak. Komşunuzla aynı konuma gelsin.

Hocam Ocak sürekli ateşleme yapıyor. Gaz geldi.

• Kombinin basinc gostergesini 1.5 a getirin

• quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Kombinin basinc gostergesini 1.5 a getirin

Basınca yakın bir sert düğme vardı ona bastım düzeldi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.