Şimdi Ara

ACİL!!! Araç Gül gibi Soldu Cİla Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2000 Opel AStra Opak Kırmızı renkli bir aracım var, forumda takip edenler bilirler. Lakin bizim aracın rengi çok değişti, opak olduğu için ne yaparsan yap soluyor. Sonax a gittim benden 140 milyon istediler ama bi Jeep vardı siyah acayip solmuş ona uygulayacakmış , biraz arkaya sürdü cilayı araç Cillop oldu sıfırı bu kadar güzel olur ancak. Dedi delikanlı senin araç tam istediğin gibi kırmızı olur falan . Ama 140 çok geldi. Geçen Bauhaus a gittim, cilalara bakarken Sonax cilalarını gördüm almanyadan ithal. Bende de önceden bi pasta cila vardı ucuz o anca boyayı söküyor işe yaramıyor. 2 eşit sonax var biri sıvı biri katı, daha çok varda oradaki adam en iyisi bu ikisi dedi. Sıvı olanın içinde partiküller varmış falan yeni teknolojiymiş. Ama tabiiki katı olan daha kalıcı olur. Bunlar aynı zamanda koruyucu tabaka oluşturuyormuş. Sıvı olan 20 kağıt katı olan 30 lira.
    Benim planım şu, önce bir güzel cilalı şampuanla aracı yıkıyacağım, her zaman 1 kapoak atardım bu sefer 3 kapak atacağım. Ondan sonra ucuz pastayla biraz rötuş yapacağım. Sonra iki Sonax tan birini uygulayacağım.

Ne dersiniz? Sonuçta aynı cilayı kullanıyordur bu adamlar tahminim. Hem elle uygulama daha iyi sonuç verecektir diye düşünüyorum. Yaptığım masrafa değer mi? Opak aracı olupta deneyimlerini paylaşmak isteyenler olursa sevinirim. Başarılı oldunuz mu?
    Ve son olarak sıvıyı mı alayım katıyımı? Sıvı işimi görür mü ?

• arkadaşlar masrafa gireceğim bir fikir söyleyin yahu
  • Renk gerçekten gittiyse bence değer. Ama kendin ne kadar yapabilirsin? Ya da 30 milyonluk malzemeyi kaç kere kullanacaksın. Eğer 1 kerelikse bence ver bir 100 ytl daha kafan dinç olsun şüpheye düşmezsin
  • 6 kerelik diyorlar. 140 milyon çok geldi. 30 milyonla da deneyip sonra 140 milyonu bayılırsam fena koyar. İşe yarar heralde en iyisi falan diyolar muallakta kaldım
  • alması değilde uygulaması problem bence daha önceden yapmadıysan böle bi şeye hiç girme derim...

ben 3 ay önce formula1 diye bi pasta cila aldım kendim uygulamaya kalktım öle gıcık bi şeyki mesela araca yedirene kadar canın çıkıyor bi tarafa fazla yedirdiğin zaman orası kabak gibi parlıyor nokta nokta hoş gözükmüyor bence elle süngerle falan çok zor bu işi yapmak en az 3-4 saatini alıyor...

Bence sen götür sanayide bi boyacıya 80 milyon civarına komple pasta cila atsınlar hem onların özel makineleri var ve daha profesyonel cila kullanıyorlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: eradnan

alması değilde uygulaması problem bence daha önceden yapmadıysan böle bi şeye hiç girme derim...

ben 3 ay önce formula1 diye bi pasta cila aldım kendim uygulamaya kalktım öle gıcık bi şeyki mesela araca yedirene kadar canın çıkıyor bi tarafa fazla yedirdiğin zaman orası kabak gibi parlıyor nokta nokta hoş gözükmüyor bence elle süngerle falan çok zor bu işi yapmak en az 3-4 saatini alıyor...

Bence sen götür sanayide bi boyacıya 80 milyon civarına komple pasta cila atsınlar hem onların özel makineleri var ve daha profesyonel cila kullanıyorlar...

+1
  • Ben geçenlerde ziebart a uğradım işçilik mükemmel garantili sonuç ta altında milyarlarca liralık araban var masraftan kaçmamalısın üstelik adamlar garantili iş yapıyor bende yaptırmadan önce senin gibi düşünüyordum ziebartte bahsettiğin hizmetin bedeli 250 cash para bayılıcam ve sonuçta elime gözle görülür hiç birşey geçmeyecek gibi geliyordu ama ertesi gün şirketin aracına bir baktım ziftli bir yola girmiş araç zifte bulanmış ve bu ziftlerin bir kısmını araçtan çıkaramadık ancak kazımak lazımdı ama ziebartli olsa garantili götür aracı ücretsiz çıkarsınlar aynı şey iç döşeme içinde geçerli
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ama bence bu işi profosyenel yapan bir yere götür ufak hesaplar yapma arkadaşın polosuna sanayide yaptırdı ve orjinal boyasının rengi resmen bozuldu
  • sanayde yaptırmam zatende kendim yapmayı düşünüyordum.Abi daha neler yapmak istiyorum biz birde yatırım olayına girdik zaten elim sıkışık biraz ama CNR ın aracı gördüm valalhi ikiside kırmızı o ayna gibi bu yazıyı görürse aslında SS ini koydun bakın görün benimki onun yanında acayip solmuş ya.
    ADamın resmen ışıl ışıl parlıor .
    Ziebart yaparda 250 milyon bana çok gelir , Jant falan takmayıda düşünüyordum
  • dostum aslında bendede aynı olay cebimden çok az para çıksın ama en iyisi olsun herşey olsun istiyorum ama maddi imkanlar yerinde olsam fazla masrafa girmem çünkü yaptığın masraf hiç bir şekilde geri gelmez atıyorum şu an 10 milyara jant taktırsan arabayı satarken araba+10milyara mı satıcan sanki
  • doğru tabi ama 1 milyara jant takıyorsun aracın albenisi oluyor fazla satıyorsun.
    Benim ilk ihtiyacım olan şey cila araba çok soldu ya felaket. Diyorum ya işte o kadar parada şu anda veremem elle yapmayı kafaya koydum. Carnaubalı cila dediler bana eradnan filan. FORMULA 1 ondan alacağım.
    UYGULAYAN VAR MI ?

Elle uygulayınca verim alan var mı aranızda acaba?
  • bence jantın fiyata çok etkisi olmaz ama albenisi artar daha çabuk satarsın illa kendim yapıcam diyorsan bence bir iki kankineden.yardım istemen iyi olur
  • Boya korumanın yerini tutmuyor hiç bir pasta cila vs.Pahalı ama senede bir kere yaptırmak arabayı ilk günkü gibi parlak muhafaza ediyor.Zaten zierbart gibi yerlerde ilk sefer pahalı sonraki tazelemeler yarı fiyatına oluyor.Ben daha bugün tazelettim-ziebart- koruma ve parlatmasını 100 YTL verdim ama sanki sıfır gibi oldu araba.Pasta cila yaptırsan bile en fazla 1 ay sürer parlaklığı sonra yine aynısı oluyor ama ziebart öyle değil neredeyse 1 yıl sürüyor parlaklık.
  • cilala/parlat yapmaktan kolların ellerin kopar ağrısından duramazsın koçtaşta polisaj makinesi var eğer kendin yapmak istersen 30ytl makine +cilada 30 desen =60ytl. makinede elinin altında dursun istediğin zaman yine yaparsın. tabi en iyisi ziebart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.