Şimdi Ara

Aciktan okumaya karar verdim ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
3.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaslar aciktan okumaya karar verdim, liseyi 1 den terk ettim ancak su an hatami anladim gecte olsa. Aslinda bir yandan hirs yaptim olay soyle gelisti, bugun surucu kursuna gittim ehliyet icin kayit oldum neyse bunlar belge falan istediler iste diplomada vardi icinde. Sonra eve geldim anneme sordum dedi yokki o okulda okuldan alman lazim sonra dedim okulu birakinca bir kagit veriyorlar ya hani tasdiknamemi nedir babamda yanimdaydi dedi ki 's**ktir name' dir o. Benim kanima dokundu bu laf gercekten. Neyse arkadaslar aciktan okuyan var mi aranizda nasildir ? Kendimi derse versem yani evde surekli calissam gercekten rahat edebilirmiyim. Ama gercekten vericem kendimi derse kitaba. Bildiginiz asosyal olmak istiyorum bundan sonra, sizin gorusleriniz nelerdir ?

Edit: Yas 18

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 14 Kasım 2013; 2:53:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • Zaten evde çalıscan. Sadece sınav Icin okula gidicen. Kitaplarini ücretsiz alıyorsun. :)

• Gercekten istedikten sonra hersey olur.Lise 1 deyken bir arkadas vardi cocuk degisik bi tipti okumaya pek meraki yoktu filan ozel okuldu babasi zorluyo filan bide herkes tarafindan dislandi vs. Obur sene okula geldik baktik yok dedik galiba babasi bunu amele yapti filan ulan 3 sene sonra karsilastik cocuk hirs yapmis aciktan okumus ne dershane ne bisey evde kendi calismis yeditepe tip tam burslu kazanmisti sok olmustuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BonezCrusher -- 14 Kasım 2013; 9:35:35 >
  • zibilyon arkadaşım var açıktan okuyan.Belli bir krediyi tamamlayınca mezun oluyorsun + yardımcıda oluyorlarmış hocalar.Şimdiki liselileri Eziyorlar resmen.Heriflerin yerinde olsam liseyi bırakıp açıktan okurum part-time iş bulurum bakarım dalgama...Benim zamanımda Lise 3 yılldı ve 1.sınıfı geçincede kalma derdi yoktu 6 aya bir sorumluluk sınavlarına gidiyorduk.. senin gibi onlarca insan var hocam takılma..bir arkadaşım kafayı takmış lise terk tamamlamaya ugrasır ve hedefide Hukuk Fakultesini kazanmak. Görünce birdaha sorayım ama 2 yıl kadar sürüyormuş gerekli krediyi toplamak
    liseden sonrasını devam ettir yaşın daha çok genç biz üni mezunu oldugumuz halde iş bulmakta zorlanıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 14 Kasım 2013; 10:38:20 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just4ForMe -- 14 Kasım 2013; 13:50:18 >

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hukuk okumaya değer mi?
    5 yıl önce açıldı
    Keko olmaya karar verdim
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • derslere sınava 1.ay kala calışmaya başlasan online testler ve eski soruları çözerek 10,kredi alırsın en az kitap fln okuma boş yere çünkü kitaptan soru cıkmaz açık lisede okudum daha sonra akşam lisesine geçtim şimdi üniversiteye hazırlanıyorum

Orijinalden alıntı: diziyazarı

derslere sınava 1.ay kala calışmaya başlasan online testler ve eski soruları çözerek 10,kredi alırsın en az kitap fln okuma boş yere çünkü kitaptan soru cıkmaz açık lisede okudum daha sonra akşam lisesine geçtim şimdi üniversiteye hazırlanıyorum

Teşekkür ederim hocam,

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • Yarin bir tane okul bulup konusacagim bakalim, baska yorumu olan arkadaslarin yorumlarinida beklerim

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Yarin bir tane okul bulup konusacagim bakalim, baska yorumu olan arkadaslarin yorumlarinida beklerim

konuyu takipteyim, ben de ilk dönemin bitişiyle beraber geçmeyi düşünüyorum. inşallah geçip kurtulacağım şu çukurdan, çünkü benim için en iyisi böyle olacak.

hayırlısı bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charlie Chaplin -- 15 Kasım 2013; 16:59:01 >

Orijinalden alıntı: Charlie Chaplin

quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Yarin bir tane okul bulup konusacagim bakalim, baska yorumu olan arkadaslarin yorumlarinida beklerim

konuyu takipteyim, ben de ilk dönemin bitişiyle beraber geçmeyi düşünüyorum. inşallah geçip kurtulacağım şu çukurdan, çünkü benim için en iyisi böyle olacak.

hayırlısı bakalım

Yorumları okudum da biraz başka konularda, çoğu kişi açığın daha iyi olduğunu savunuyor, kendi başına çalıştığın için okul gürültüsü, hocaların isteksizliği ve nede olsa okulda öğrenirim derdi olmadığı için mecbur kendini veriyorsun çalışmaya, bu sayede alışman daha rahat oluyor diyorlar hocam umarım öyle olur

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2

• Açık lise mezunu olarak söyliyim.Açık öğretim lisesinde ders çalışılmaz.Bir işe girersin , arada sırada açıp kitaplara göz gezdirebilirsin , gezdirmesende olur.Yılda 3 kez sınavlar olur , girersin , yanlış doğruyu götürmediğinden hiç birşey bilmesen bile geçme şansın var.Ama üniversite gibi bir hayalin olmasın.Örgün eğitimi okuyamayan üniversiteyi hiç okuyamaz.Yani evde oturup ders çalışmanın bir mantığı yok , kendini kandırmak istiyorsan bilemem.Açık lise sadece lise mezunuyum diyebilmek için vardır.Şu zamanda çoğu iş yeri ne iş olursa olsun ilana "en az lise mezunu diye" diye başlar.Yani lise mezunu olmakta şart bu devirde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Açık lise mezunu olarak söyliyim.Açık öğretim lisesinde ders çalışılmaz.Bir işe girersin , arada sırada açıp kitaplara göz gezdirebilirsin , gezdirmesende olur.Yılda 3 kez sınavlar olur , girersin , yanlış doğruyu götürmediğinden hiç birşey bilmesen bile geçme şansın var.Ama üniversite gibi bir hayalin olmasın.Örgün eğitimi okuyamayan üniversiteyi hiç okuyamaz.Yani evde oturup ders çalışmanın bir mantığı yok , kendini kandırmak istiyorsan bilemem.Açık lise sadece lise mezunuyum diyebilmek için vardır.Şu zamanda çoğu iş yeri ne iş olursa olsun ilana "en az lise mezunu diye" diye başlar.Yani lise mezunu olmakta şart bu devirde.

peki şuan eğitim durumunuz nedir? üniversiteye gidiyor musunuz yoksa çalışıyor musunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Charlie Chaplin

quote:

Açık lise mezunu olarak söyliyim.Açık öğretim lisesinde ders çalışılmaz.Bir işe girersin , arada sırada açıp kitaplara göz gezdirebilirsin , gezdirmesende olur.Yılda 3 kez sınavlar olur , girersin , yanlış doğruyu götürmediğinden hiç birşey bilmesen bile geçme şansın var.Ama üniversite gibi bir hayalin olmasın.Örgün eğitimi okuyamayan üniversiteyi hiç okuyamaz.Yani evde oturup ders çalışmanın bir mantığı yok , kendini kandırmak istiyorsan bilemem.Açık lise sadece lise mezunuyum diyebilmek için vardır.Şu zamanda çoğu iş yeri ne iş olursa olsun ilana "en az lise mezunu diye" diye başlar.Yani lise mezunu olmakta şart bu devirde.

peki şuan eğitim durumunuz nedir? üniversiteye gidiyor musunuz yoksa çalışıyor musunuz

Çalışıyorum , açık lise okurkende çalışıyordum.Açık lise için evde oturup ders çalışmak abes kaçar.

• quote:

Orijinalden alıntı: m.p.one

Gercekten istedikten sonra hersey olur.Lise 1 deyken bir arkadas vardi cocuk degisik bi tipti okumaya pek meraki yoktu filan ozel okuldu babasi zorluyo filan bide herkes tarafindan dislandi vs. Obur sene okula geldik baktik yok dedik galiba babasi bunu amele yapti filan ulan 3 sene sonra karsilastik cocuk hirs yapmis aciktan okumus ne dershane ne bisey evde kendi calismis yeditepe tip tam burslu kazanmisti sok olmustuk.

o arkadaşınla aynı durumdayım 9. sınıfım özel sağlık meslek okuyorum büyük ihtimal kalacağım sınıfta, açığa geçecem ama taktım kafaya ailemle aram bozulacak ama olsun okulda resmen köpek muamelesi görüyoruz

• quote:

Hocam simdi soyle bir sey var, ben lise 1 in ilk doneminde biraktim okulu. Ailem cok baski yapti cevremde ayni sekilde oku dediler. Ama ergenlik iste hayati bilmiyorduk daha ne guzel her gun yatardim istedigim zaman yatar istedigim zaman kalkardim ohh ne guzel geliyordu bu fikir. Ondan sonra aradan bir ay gecti sıkılmaya basladim evde surekli oyun oyun ( oynadigim oyunda knight onlineydi bu oyunun bile etkisi vardi birakmamda gencligimin katili bu oyun Allah belasini versin ) neyse hocam sonra babamin yaninda calismaya basladim bir sure ( babam, abim ve neredeyse sulalem asansor isi yapiyor ) calisiyoruz tabi ilk zamanlar her sey guzeldi. Aldigim para gunluk 10 tl idi ve inanmazsiniz belki ama hala 10 tl falan alirim babam sonucta para lafi edemem tabi bir seye ihtiyacim oldugunda aliniyor paraya sıkısınca veriyorlar vsvs. Sonra abimin yanina gittim calismaya ( montaj yapiyor abimde ) insaatlarda falan 1 2 sene oyle calistim neyse sonra yine babamin yanindayim hala bakimlari dolasiyoruz. Ama ne bilim hocam her zaman icimde bir eksiklik oluyor surekli beni mutsuz eden beni mutsuz etmeye tetikleyen bir sey var. Bir ortama giriyorsun, bir misafirlige gidiyorsun ve o can alici soru geliyor insAllah sormazlar dedigim soru ' okuyormusun ' utana sıkıla hayir diyorum ee hal boyle olunca babamda uzuluyor sonucta oda oglunun iyi yerlere gelmesini istiyor. Okuldan cikan insanlari gordukce ozenmeye basladim artik, o yuzden ben kendime bundan sonra bir yol cizdim liseyi bitiricem sonra ne olursa olsun universiteyede gidecem Allahin izni ile onuda bitiricem... Tesekkur ederim benim icimi rahatlattiniz sinav konusunda

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2

• hatalısın..Sanki lisede süper eğitim veriyorlarda...Gider en azından sağlam bir önlisans okur mesela asansör işlerinde bulunmuş arkadaş iklimlendirme olabilir hatta en iyisi ön lisans yapı*denetimi bile olabilir hepsi barajı geçmeye bakar.Şevk kıracak bişi yok.Çevremde çok kişi var lisede bırakıp açıktan tamamlamaya uğraşan.Arkadaşım mesela PS kafede geçirdi çocuklugunu şimdi açıktan kasıyor haziranda mezun olacak sanırsam.Ve işin garibi asılıyor derslere kafaya koymuş hukuk okuyacagım gerekirse 2 yıl başımı kaldırmadan çalışacagım diyor..Bu kardeşimizde pek ala açıktan bitirir 2 yıla sonra gider belkide 4 yıllık üniversite okur

Orijinalden alıntı: Heisenberg01

hatalısın..Sanki lisede süper eğitim veriyorlarda...Gider en azından sağlam bir önlisans okur mesela asansör işlerinde bulunmuş arkadaş iklimlendirme olabilir hatta en iyisi ön lisans yapı*denetimi bile olabilir hepsi barajı geçmeye bakar.Şevk kıracak bişi yok.Çevremde çok kişi var lisede bırakıp açıktan tamamlamaya uğraşan.Arkadaşım mesela PS kafede geçirdi çocuklugunu şimdi açıktan kasıyor haziranda mezun olacak sanırsam.Ve işin garibi asılıyor derslere kafaya koymuş hukuk okuyacagım gerekirse 2 yıl başımı kaldırmadan çalışacagım diyor..Bu kardeşimizde pek ala açıktan bitirir 2 yıla sonra gider belkide 4 yıllık üniversite okur

Örgün eğitim ile açıköğretimi bir tutamazsın.En berbat lise eğitimi bile açıköğretimden bin kat iyidir.Açık lisede sana kimse ders anlatmaz , kitapları alır kendin okursun.Kaldı ki çoğu kişi kitabın yüzünü bile açmamıştır benim gibi.O hukuk okuyacağım diyen arkadaşa da söyle yavaş okusun.
    Asansör işi için zaten benzer şeyleri konuyu açan arkadaşa pmden söyledim.

• Tamam belki kazanamayacak ama en azından azimli..Şevk kırmanın manası yok..arkadaş başlasın bitirir nasıl olsa liseyi
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.