Şimdi Ara

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ HAKKINDA BİRKAÇ SORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
5.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar yiğenim anadolu meslek lisesinde kalmış biri yarın kayıdını yaptıracağız fakat hala karar verebilmiş değil

1.Yabancı dil bölümü varmıdır açık lisede

2.Hafta sonu ders varmı yani okula gidiliyormu

3.Yabancı dil varsa bu bölüme girilirmi önü açıkmıdır

4.Sizin tavsiye edeceğiniz bir dal varmıdır.

Kendisi kesinlikle meslek açık öğretim istemiyor bende pek tecrübem yok bu konuda size danışma gereğini hissettim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açık Öğretim Lisesi'nde Dil Bölümü

Açık Öğretim Lisesi'nde (AÖL), farklı ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine uygun çeşitli bölümler bulunmaktadır. Bu bölümlerden biri de Dil Bölümü'dür.

AÖL'de Dil Bölümü Var mı?

Evet, AÖL'de Dil Bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm, yabancı dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için uygun bir seçenektir.

AÖL Dil Bölümü Dersleri

AÖL Dil Bölümü'nde verilen dersler şunlardır:

• İngilizce I-II-III-IV
    • Almanca I-II-III
    • Fransızca I-II-III
    • Rusça I-II-III

Dil Bölümü'nde Hangi Diller Var?

AÖL Dil Bölümü'nde şu anda İngilizce, Almanca, Fransızca ve Rusça olmak üzere dört dil seçeneği bulunmaktadır.

Açıktan Dil Okunur mu?

Evet, AÖL Dil Bölümü sayesinde açıktan dil eğitimi alabilirsiniz. Bu sayede, evinizin konforunda veya işinizin yoğunluğuna göre istediğiniz zaman ve yerde dil öğrenme fırsatı yakalayabilirsiniz.

AÖL Dil Bölümü'ne kayıt yaptırmak için ön koşul yoktur. Ancak, dil öğrenmeye istekli ve düzenli çalışmaya hazır olmanız önerilir. Bölüm derslerini tamamladıktan sonra, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü'ne başvurarak diplomanızı alabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 1 = var
    2= hayır hiç gitmiyorsun.
    3 = girilir farkı yoktur normal okuldakinden
    4 = senin tercihin geleceğine biz karar veremeyiz.
  • ARKADAŞLAR ACİİL CEVAP BEKLİYORUM
    BEN BUGÜN AÇIKÖĞRETİM İMAMHATİP E KAYDIMI YAPTIRDIM ÖN KAYIT AMA SONRA PİŞMAN OLDUM DÜZ LİSEYİ TERCİH ETMEDİĞİM için PAZARTESİ GİTSEM İMAMHATİPDEN KAYDIMI ALIP AÇIKÖĞRETİMİN DÜZÜNE YAZILABİLİRMİYİM LÜTFEN CEVAP ...BEKLİYORUM
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Selamlar.

Arkadaşlar yiğenim anadolu meslek lisesinde kalmış biri yarın kayıdını yaptıracağız fakat hala karar verebilmiş değil

1.Yabancı dil bölümü varmıdır açık lisede

2.Hafta sonu ders varmı yani okula gidiliyormu

3.Yabancı dil varsa bu bölüme girilirmi önü açıkmıdır

4.Sizin tavsiye edeceğiniz bir dal varmıdır.

Kendisi kesinlikle meslek açık öğretim istemiyor bende pek tecrübem yok bu konuda size danışma gereğini hissettim.

-Yabancı Dil Bölümü var.
    -Bazı illerde hafta sonu matematik kursu gibi şeyler yapıldığını duymuştum ama resmi olarak ders görmüyorsun.Ders görmek istiyorsa akşam lisesi düşünebilir.
    -Bütün alanların örgünden hiç bir farkı yok.
    -Çabuk ve kolay bitirmesi açısından genel kültür tavsiye ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: talkative38

ARKADAŞLAR ACİİL CEVAP BEKLİYORUM
    BEN BUGÜN AÇIKÖĞRETİM İMAMHATİP E KAYDIMI YAPTIRDIM ÖN KAYIT AMA SONRA PİŞMAN OLDUM DÜZ LİSEYİ TERCİH ETMEDİĞİM için PAZARTESİ GİTSEM İMAMHATİPDEN KAYDIMI ALIP AÇIKÖĞRETİMİN DÜZÜNE YAZILABİLİRMİYİM LÜTFEN CEVAP ...BEKLİYORUM

Kayıt olduğun yere ya da HEM'e gidip danışsan daha faydalı olur...

• Arkadaşlar 2 gün önce açıköğretim lisesine kayıt yaptırdım,bi kağıt verdiler öğrenci no ve şifre yazıyodu,sisteme giriş yapıp şifreyi değiştirdim,soldaki seçeneklere baktım,ders seçme ile ilgili birşeyler göremedim,kaydımı yapan hoca bana sık sık internetten takip et dedi,ne çıkıcak neyi takip edicem :) Yani kayıt oldum şimdi ne yapmam gerekiyor ? Okuyupda profesör olacak halim yok sadece liseyi bitirsem yeter,matbaa işi ile uğraşıyorum bazı firmalar lise mezunu istiyorlar,amacım iş konusunda önümün açık olması,sizce hangi kolay dersleri seçsem iyi olur ?
    Bu konuda tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilirmi,sonradan pişman olacağım birşey yapmak istemiyorum.
  • Yeni kayıt yaptırdıysan şu anda yapacak bir şey yok bekleyeceksin.Belgelerin Ankara'ya gönderilecek ve yaklaşık 2 ay sonra sisteme girilmiş olur yani öğrencilik durumun Aktif olur.Aktif olduktan sonra 1 fotoğrafla Halk Eğitim Merkezi'nden 5 dakikada öğrenci kimliğini alabilirsin.

Öğrenciliğin aktif olduğunda, sistemde ders seçme bölümü eklenecek.Ve orada hangi dönemdeysen, o dönemin derslerini seçeceksin.Sistemde zaten seçebileceğin dersler gözüküyor.Dersin yanında alan-ortak-seçmeli gibi ibareler olur, o ekranda gördüğün alan derslerini yada ortak derslerin hepsini seçiyorsun boş geçmiyorsun.Alt tarafta seçtiğin derslerin toplam kredisi yazar, eğer 30 olmadıysa kalan seçmeli derslerden 30'a tamamla.Daha sonra Yazdır butonundan çıktısını al, "Ders seçme işleminiz tamamlanmıştır yazısı gelir, o kağıtla HEM'e gidip kağıtta yazan seçtiğin derslerin kitaplarını alıyorsun.1 ay kadar sonra sınav giriş yerleri açıklanır.Açıklanmadan önce adresini güncelle, farklı bir şehirde gireceksen en geç sınav tarihinden 1 ay önce değiştir.Çünkü 1 ay kala adres değiştirme kapanır.Sınav giriş yerleri açıklandığında sisteme buton eklenir, o butona basıp gördüğün ekranı çıktı alıyorsun, yazan tarihte ve saatte yine orada yazan sınav yapılacak okulda bulunuyorsun ve sınava giriyorsun.Sınava cep telefonu ile almıyorlar arama var, o yüzden sorun yaşamamak için telefon götürme.

Sınavdan 1 ay sonra sonuçlar açıklanır.Sisteme girip sınav sonuçları yazan yerden sonuçları görürsün.Geçemediğin dersleri (yani 40 ve altı aldığın bu da 20 sorudan 8 ve altı doğru yapar 9 doğru yaparsan 45 alır dersi geçersin) 1 sonraki dönem tekrar seçebilirsin.Alan derslerini 1 kez, ortak dersleri 3 kez sınava girip veremezsen muaf olursun yani zorunlu dersler kısmında görmezsin ama kredisini de alamazsın.

Bir sonraki dönem ve her dönemde artık kayıt yenileme yapacaksın.Kayıt yenileme tarihi geldiğinde (bütün tarihlere AOL ana sayfadaki iş takviminden bakabilirsin) açıklamada yazan bankalardan birine gidiyorsun kimliğini verip Açık Lise kayıt yenileme diyorsun, 20 TL verip dekontu HEM'e götürüyorsun.Öğrenci numaranı söylüyorsun 2 dakikada kaydını yeniliyorlar ve çıktısını veriyorlar.Buraya da 5 TL veriyorsun.Kaydını yeniler yenilemez ders seçme ekranı açılır.Dersini seçer çıktısını alır kitabını alırsın.

Sistem budur...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yns 

Yeni kayıt yaptırdıysan şu anda yapacak bir şey yok bekleyeceksin.Belgelerin Ankara'ya gönderilecek ve yaklaşık 2 ay sonra sisteme girilmiş olur yani öğrencilik durumun Aktif olur.Aktif olduktan sonra 1 fotoğrafla Halk Eğitim Merkezi'nden 5 dakikada öğrenci kimliğini alabilirsin.

Öğrenciliğin aktif olduğunda, sistemde ders seçme bölümü eklenecek.Ve orada hangi dönemdeysen, o dönemin derslerini seçeceksin.Sistemde zaten seçebileceğin dersler gözüküyor.Dersin yanında alan-ortak-seçmeli gibi ibareler olur, o ekranda gördüğün alan derslerini yada ortak derslerin hepsini seçiyorsun boş geçmiyorsun.Alt tarafta seçtiğin derslerin toplam kredisi yazar, eğer 30 olmadıysa kalan seçmeli derslerden 30'a tamamla.Daha sonra Yazdır butonundan çıktısını al, "Ders seçme işleminiz tamamlanmıştır yazısı gelir, o kağıtla HEM'e gidip kağıtta yazan seçtiğin derslerin kitaplarını alıyorsun.1 ay kadar sonra sınav giriş yerleri açıklanır.Açıklanmadan önce adresini güncelle, farklı bir şehirde gireceksen en geç sınav tarihinden 1 ay önce değiştir.Çünkü 1 ay kala adres değiştirme kapanır.Sınav giriş yerleri açıklandığında sisteme buton eklenir, o butona basıp gördüğün ekranı çıktı alıyorsun, yazan tarihte ve saatte yine orada yazan sınav yapılacak okulda bulunuyorsun ve sınava giriyorsun.Sınava cep telefonu ile almıyorlar arama var, o yüzden sorun yaşamamak için telefon götürme.

Sınavdan 1 ay sonra sonuçlar açıklanır.Sisteme girip sınav sonuçları yazan yerden sonuçları görürsün.Geçemediğin dersleri (yani 40 ve altı aldığın bu da 20 sorudan 8 ve altı doğru yapar 9 doğru yaparsan 45 alır dersi geçersin) 1 sonraki dönem tekrar seçebilirsin.Alan derslerini 1 kez, ortak dersleri 3 kez sınava girip veremezsen muaf olursun yani zorunlu dersler kısmında görmezsin ama kredisini de alamazsın.

Bir sonraki dönem ve her dönemde artık kayıt yenileme yapacaksın.Kayıt yenileme tarihi geldiğinde (bütün tarihlere AOL ana sayfadaki iş takviminden bakabilirsin) açıklamada yazan bankalardan birine gidiyorsun kimliğini verip Açık Lise kayıt yenileme diyorsun, 20 TL verip dekontu HEM'e götürüyorsun.Öğrenci numaranı söylüyorsun 2 dakikada kaydını yeniliyorlar ve çıktısını veriyorlar.Buraya da 5 TL veriyorsun.Kaydını yeniler yenilemez ders seçme ekranı açılır.Dersini seçer çıktısını alır kitabını alırsın.

Sistem budur...

çok teşekkür ederim verdigin bilgiler için,eger seni sıkmayacaksa beni düşündüren bir sorun var onuda sormak istiyorum :) diyelimki kitapları aldık,sadece kitaba bakmayla sınavları verebiliyormuyuz? yani bunun yanında derslere yardımcı olması açısından kurs falan oluyomu ? bunu neden soruyorum dersen,sadece kitaba bakıp konuları anlayabiliyormuyuz? biliyorsun okuldayken öğretmen anlatırdı kitaptan çalışırdık sonrada sınavları verirdik,şimdi sadece kitaplar var,zor olmayacakmı diye düşünüyorum . gerçi daha görmedim kitapların içeriklerini ama :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sınavlar o kadar zor değil, yani kitaptan çalışmak yeterli oluyor.Zaten 20 soruda 9 doğru yapınca dersi geçiyorsun.Ayrıca sitede Online Hazırlık Testleri var.Kitaptan çalış o testleri çöz hiç sorun yaşamazsın zaten benzer sorular çıkıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.