Merhaba arkadaşlar iyi geceler. Yarın sabah bir işim var. Okula gitmeme durumum var. Şimdi ben pazartesi sabah gitmedim. Çarşamba sabah gitmedim. Bir de yarın gitmeyeceğim. Toplam 3 dersin 1. derslerine girmedim yani, ilk hafta. Kaç gün devamsızlık hakkım var? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FB5351A6 -- 7 Ekim 2021; 3:13:1 > |
Üniversite Devamsızlık Hakkında Soru
-
-
Yüzde 20 diye hatırlıyorum. Mesela 14 dersin var. 14'ün 5'te 1'ine gelmeme hakkın var. Ama sizin üniversite farklı olabilir. Üniversitenin sitesinde yaziyordur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
cevap için teşekkür ederim hocam. pek anlamadım özür dilerim. mesela 1 derse kaç hafta üst üste girmezsem kalıyorum. yani 1. hafta toplam 4 dersin ilk dersine girmedim. kaç hafta girmeme hakkım kalıyor? 2. hafta'dan itibaren girdiğim zaman ilk hafta girmediğim derslerden bir sıkıntı çıkmaz değil mi? 6 tane dersim var toplam. yıldız teknikte okuyorum. %20 yazıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8FB5351A6 -- 7 Ekim 2021; 3:26:7 > -
Şöyle söyleyeyim.
Mesela Matematik dersin var. Haftada 4 saat matematik dersin var. Üniversitenin 1 dönemi 14 hafta.
14×4=56 yapar
Bu 56'nın yüzde seksenine gitmek zorundasın. Bu da 45 yapıyor. 44 derse gelip 1 derse gelmezsen kalıyorsun.
Bazı uniler yüzde yirmi değilde otuz yapar bu devamsızlık hakkını.
Birde hocaların imza alıp almadığına dikkat et. Bazı hocalar almaz. Bazı hocalar kafasına göre takılır. Bazı hocalar ben dikkat ediyorum ama bir derstende bırakmam der vs.
Yok sıkıntı çıkmaz ilk haftadan. Zaten ilk hafta imza alınacağını da sanmam. Benim hocalarim ilk hafta ders anlatmadi zaten imza da almadılar. Genelde ikinci hafta aldılar. Ama belli olmaz üni hocası bunlar.
Cevaplarınız için çok teşekkürler hocam elinize sağlık. Vallahi bizimkiler imza alıyorlar. Ama tek tek hepsine mail atıp işim çıktığını söylüyorum. Arkadaşa attırmaya çalışıcam bakalım o da atamazsa yapacak bir şey yok. 2. haftadan itibaren kesintisiz gideceğim umarım. Yav üninin ilk haftası okula gidesim gelmiyor. İlkokul ortaokul lise hayatım boyunca hiç devamsızlık yapmadım. Hepsini toplasam 10 gün bile etmez ama üni'ye geçince insan bir rahatlıyor bi de ilk haftadan kasmadıkları için tanışma, kitap verme, defter söyleme vs. bir de okul çok kalabalık 2. haftadan itibaren daha sakin olur ve yeni hocalarla tanışırım diye umuyorum. Zaten 1. haftadan tanışma bitmiyor. Öğrencinin hocayı, hocanın da öğrenciyi tanıması haftalar alıyor.
-
Ne demek hocam. İlk hafta gitmemek sıkıntı olmaz. Ama bir tane defteriniz olsun o defterin arkasına gitmediğiniz günleri not alın. Çünkü zaman geçtikten sonra unutuluyor ve hesaplaması zor oluyor.
Tamamdır hocam dediğinizi yapacağım. İyi geceler dilerim.
-
İyi geceler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X