Şimdi Ara

Açıköğretim Fakültesi Okumak ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bu sene meslek lisesi elektrik bölümünden mezun oluyorum ve çalışırken okumayı düşünüyorum en iyi yoluda aöf gibi geldi bana.Benim merak ettiğim ben elektrik-elektronik mühendisliğini açıktan okursam özgün öğretimde okuyanla aynı diplomayı alıcam ama ileride işe girerken sıkıntı olurmu ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açıköğretim Fakültesi Okuyarak Hemşire Nasıl Olunur?

Açıköğretim Fakültesi, çalışma hayatına devam ederken eğitim almak isteyenler için uygun bir seçenek sunmaktadır. Hemşirelik eğitimi de Açıköğretim Fakültesi'nde verilen bölümlerden biridir.

Açıköğretim Fakültesi'nde hemşirelik eğitimi almak için öncelikle bir üniversiteye kayıt yaptırmanız gerekir. Üniversitelerin açıköğretim fakülteleri, hemşirelik lisans eğitimi sunmaktadır.

Hemşirelik eğitimi, teorik dersler ve uygulamalı stajları içerir. Teorik dersler, hemşireliğin temel ilkeleri, hastalıklar, ilaçlar ve bakım teknikleri gibi konuları kapsar. Uygulamalı stajlar ise öğrencilere hastane ortamında gerçek deneyim kazanma fırsatı sunar.

Açıköğretim Fakültesi'nde hemşirelik eğitiminin süresi, öğrencinin çalışma temposuna ve ders başarı durumuna göre değişebilir. Ancak genellikle 4-5 yıl arasında sürmektedir.

Açıköğretim Fakültesi'nden hemşirelik diploması alan kişiler, Sağlık Bakanlığı'nın düzenlediği Hemşirelik Lisans Denkliği Sınavı'na (HLDYS) girme hakkı kazanırlar. Bu sınavı başarıyla geçenler, hemşirelik lisansı almaya hak kazanırlar ve hemşire olarak çalışabilirler.

Açıköğretim Fakültesi'nde hemşirelik eğitimi almak, çalışma hayatına devam ederken kariyerini ilerletmek isteyenler için uygun bir yoldur. Bu eğitim sayesinde, sağlık sektöründe aranan ve saygın bir mesleğe sahip olabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Açıköğretimde istediğin her bölüm yok. Sadece belirli bölümlerde diploman aynı oluyor. Mesela Tarih filan okursan Açıköğretim diye yazıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoodGateWay

Açıköğretimde istediğin her bölüm yok. Sadece belirli bölümlerde diploman aynı oluyor. Mesela Tarih filan okursan Açıköğretim diye yazıyor.

Şimdi baktımda iktisat kamu uluslar arası ilişkiler falan var galiba Mühendislikler yok galiba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: demonspeople

quote:

Açıköğretimde istediğin her bölüm yok. Sadece belirli bölümlerde diploman aynı oluyor. Mesela Tarih filan okursan Açıköğretim diye yazıyor.

Şimdi baktımda iktisat kamu uluslar arası ilişkiler falan var galiba Mühendislikler yok galiba ?

Mühendislik olsa bu kadar adam mal mı afedersin gecesini gündüzüne katıp çabalasın.. Girer ilk sınava belilri barajı geçer sonra mühendis olur..

• quote:

quote:

quote:

Mühendislik olsa bu kadar adam mal mı afedersin gecesini gündüzüne katıp çabalasın.. Girer ilk sınava belilri barajı geçer sonra mühendis olur..

Aynen çalışıp bizde giricez ozaman yapıcak bişey yok

• Diploma hiçbir zaman aynı olmuyor zaten.Açıköğretim yazmasa da 100 tane örgün arasına bir aöf koy bulurum.
  • quote:

Ben bu sene meslek lisesi elektrik bölümünden mezun oluyorum ve çalışırken okumayı düşünüyorum en iyi yoluda aöf gibi geldi bana.Benim merak ettiğim ben elektrik-elektronik mühendisliğini açıktan okursam özgün öğretimde okuyanla aynı diplomayı alıcam ama ileride işe girerken sıkıntı olurmu ?

İmkanın varsa mesleğnle daha ilgili uzaktan eğitimmi seçmelisinin.Şu an hali hazırda endüstri ve bilgisayar müh. bir çok ünide bulunmakta
    http://www.uzem.sakarya.edu.tr/
    http://www.yesevi.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=60
    uzaktan eğitim içinde sınav zamanı okula gitmen gerekiyor ve örgün kadar olmasada devam zorundalığı oluyor.Sadece aof tan işletme veya benzeri bir şey okursan.Bir çok bankanın sınavına giremezsin!!!ilanlarında üniversitenin ilgili bölümünden örgün eğitimle mezun olmak şeklinde belirtiyorlar!!!!!!Tamam kpss de normal memurluklarda kpss b dedikleri çift yıllarda yapılan sınavlarda yüksek puan alıp atanabilininiyor, mülakatsız ama bu kısımların sayısı az ve maaş ve kariyer imkanı çok kısıtlı!!Kpss a ise işler dahada komik kpss sonrası bir yazılı sınaz daha var ve onuda geçeceksin ve bingo şimdide en sevdiğimiz kısım olan mülakat kısmına geldik.Net yazıyorum nah!!!!!geçersin.Sana sorulan soruları doğru bilebilirsin ama seni genede almayıcaklar!!!

Ben bir aof li olarak yazıyorum bunları.:(Bir çok banka sınavına başvuramıyorsun, başvurduğun özel bankalarda sana sınav davettiyesi yollamıyor.İşletme ve benzeri mezunu isen mutlaka aof midiye soruyorlar! aof değil deme imkanın yok diplomanda açık ibaresi yazmasada fakülte isminden ne bitirdiğin belli oluyor.Her hangi bir bir bankanın sınavını geçip mülakatında elenirsen bir daha o bankanın hiç bir açtığı sınava giremiyorsun.
    Aof lere karşı inanılmaz bir önyargı var!!!Bir mülakatta ,iş görüşmesinde aof mezunuyum diyince ortam birden buz kesiliyor kimse seni iplemiyor ve ciddiye almıyor!!!!Ben vakıfın bu sene açtığı 2013 stajer memurluk sınavını kazandım mülakatında elendim!!Aof mezunumusun diye sordular evet dedikten sonrasını bek dinlemediler!!!!!

Bir kere aof 4 yıllık mezunu olunca ayvayı yersin.Kimse durumun olmadığı için okuyamadığını düşünmez onun yerine herkes geri zekalı olduğu düşünür.Şayet imkanın varsa bölümünle ilgili 2 yıllık ön lisans bitir sonra dgs ile müh yada öğretmen olursun.Müh. atamalarıda öğretmen atamalarıda mülakatsız yapılır!!!!!!!Tıp mezunları doktorlar mülakatsız oluz.Baroların avukatlık sınavları ve devlete avukat mülakatsız olunur!!Çalışırsın ,çabalarsın,uykundan ,hayatında,her şeyinden keser kazanırsın ama işin mülakatla bir yere gelmeye kaldıysan!!!!!yandın o zaman çünkü 3,4 dakka bakıp kedinin rengini anlamaya çalışırlar fare tutup tutamaman önemli değildir!!!!lise mezunu isen lise mezunu sınavlara girersin,2 yıllık mezunusan 2 yıllık ların kpss sıne girersin 4 yıllık bitirdinmi sadece 4 yıllıkların sınavına girersin.Bir kere 4 yıllık mezunu olduğunda devlete teknik eleman olamazsın sözde en büyük diploman geçerli oluyor!!!Yani kpss dünyasında ben teknik lise mezunuyum ve açıktan 4 yıl işlet ve benzeri bişey okudum şimdi devletin işçi sınavına veya kpss lise sınavına giremezsin!!!!

Bir kere aofli olduğunda hapı olmadık yerden yutmuş olursun çünkü gene aof mezununu sınavına dahi almayan bankalardan birisinin ik(sözde insan kaynakları) aradım ben aof mezunuyum dedim suratıma telefonu kapadı gene defalarca arayıp ulaştıktan sonra dedimki aof mezunu olarak tesiz yüksek lisans yapsam örgün öğretimde!bankanızın seneye yapacağı sınavvlara girebilirmiyim.Kadın dediki ilannımız gayet açık üniversitelerin ilgili bölümünden örgün eğitimle mezun olmak diye anlayamıyormusunuz diye de ekledi!

Sınav artı mülakatla alım yapılan bir düzüne yerden mülakatında elendim.Bunun 2 nedeni vardı 1.si dayım yoktu.Aşık masuni ne demiş?Ankarada dayın yokidi neden geldin dünyaya! 2.si aof mezunuyum:((.Ceza infaz koruma memurluğu,katiplik,bankacılık,direk satış elemanlığı vs....Bu başarımda aof nin katkısı çok büyük.Bak alınan katiplerin,ceza infaz koruma memuru(gardiyan),zabıta vs sinde alım sayısının büyük çoğunluğu lise sonra 2 yıllık sonra 4 yıllıktır!!!!

Sağlık durumun uygunsa ve dayında var ise lise mezunu polis,zabıta,gardiyan ol parası iyidir meslek boktan ama sigortasız amelelikten iyidir.Yok ben mesleğimi seviyorum diyorsan mutlaka bir şekilde müh ol yada mesleki öğretmen ol.Ya uzaktan eğitimle 4 yıl oku ya da 2 yıl oku gerekirse 2. öğretim oku dikey geçiş vs yap.Geçen senelerde aof nin bölümlerinde acil tıp teknikerliği 2 yıllık ve çoçuk okul öncesi öğretmenliği vardı 4 yıllık bunlar avantajlıydı işsiz kalamıyorsun yetenek lazımdı ama bu bölümleri kapattılar artık alımı yok.!Gider adalet okursun 2 yıllık ama icra memuru sınavına girer kazanırsın ama gene mülakatta adın o özel listede olmadığında alınmazsın!Bunların dışında aof den işletme ve benzeri okunmaz hatta normal okula gidiptede bu bölümler okunmüz çünkü sen kendini ne kadar geliştirirsen geliştir mutlaka mülakat aşamasına geliyorsun ve bence mülakat demek hak yemektir!!!Hakını yerler çatır çatır kimseye bir şey diyemezsin herkes hayırlı olsun,nasip değilmiş der!!!!!!!

sakın aoftan işletme,ikisat ve benzeri bi şey okuyup kendini yakma bak ciddi sölüyororum kendini yakarsın.Fabrikalar 4 yıllık mezunu adamları işçi olarak almıyor,çalıştırmıyor sigortanı öderken lisans mezunu işçinin ödeniği biraz daha fazla oluyor mecburen sen lise diplomanı versende sistemde ne olduğun kayıtlı!!!! oluyor almıyorlar.Meslek edindirme kurslarına bak ön koşullarında eğitim durumu bir çoğu ön lisansta bitiyor yani diyiyorlarki lisans mezunu adam bize işçi olmaya gelmesin!!!!Ben iş kurun meslek edindirme kurslarına gittim defalarca lisans mezunu olduğum için alınmadım bak bu yazıyı bir kaç kez oku!!!!!!

Aof kısa dönem askerlik dışında hiç bir faydası yoktur aksine zararı vardır bunu örneklerle vs ispatta ederim.
    Net söylüyorum genç arkadaşım ne kendini yak nede başkasını aoften uzak dur geri dönüşü yoktur bu işlerin!!!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Veterinerlik okumak.
    15 yıl önce açıldı
    Tıp fakültesi slaytları
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kamu'da çalışacaksan aöf ile örgün diploması arasında bir fark yok sonuçta Kpss giriceksin ama özelde fark ediyor diploma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gates

Kamu'da çalışacaksan aöf ile örgün diploması arasında bir fark yok sonuçta Kpss giriceksin ama özelde fark ediyor diploma.

Kamudaki mülakatlı alımlarda fark eder sadece merkezi atama ile olanlarda fark etmez!
  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    Bende onu kast etmiştim zaten. Mülakatlı alımlar fark eder bende aynı fikirdeyim.
  • Konu burada sadece aof te değil.!!!!Mülakatlı alımlarda adamına göre her şey ettenken adamına göre hiç bir şeyin önemi yoktur!!!!Artık referans mı dersiniz ki birçok bankanın site üzerinde başvurusunda sizden referans ister! boş bırakmanız adınız ve cinsiyetinizi yanlış girmekten kötü olur!!!Bir çok işin başvurusunda referans,torpil,tanıdık,adam kayırmaca vs oluyor olmadığını idaa edecek adam ya çok saftır yada neyse.O yüzden artık çevremdeki insanlara bir işten veya meslekten söz ederken mülakat aşamasının olup olmadığını ciddi şekilde ele alması gerektiğini haksi halde aylık geliri 1000 tl üstü hiç bir düzgün işte çalışamama ihtimali var!
    1 vatandaş alalım bu adam tıp veya hemşirelik veya sağlık memurluğu veya acil tıp teknikerliği gibi sağlık persoleni üzerinde eğitim görürse devlete mülakatsız sadece sınavla girer!!Özellerde kolay iş bulur çünkü ihtiyaç çoktur 800 küsür kişiye 1 hemşire düşüyor!!!!
    Aynı vatandaş öğretmen veya müh veya mimarda,avutak,veteriner olsa gene kamuya mülakatsız giriyor sadece sınavla bu inların özeldede mülakatları uygulamalı oluyor 3-4 dakka sürmüyor.Adama ders anlattırırlar,çizim yaptırırlar,dava tartışırlar vs bakınız mülakat 3-4 dakka sürmez!!!!
    Ama vatandaş aof işletme veya yurdum bir köşesinde işletme veya türevi bir şey okursa ayvayı yedi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    bu adamın tüm kpss a kadroları mülakatla olur ve mülakat 5 dakka sürer!!!!(lakin o a aşamaya gelmesi için 2 adet kol gibi sınavı geçer ve bir dünya zaman çalışması gerekir)Bölgesel alımlarda belediye,adliye alımlarında mülakat 5 dakkayı geçmez!!!!!!!.Devlet bankalarında mülakat 5 dakkayı geçmez!!!!Bazı özellerde 5 dakka tekli mülakat artı 10 dakka grup mülakatı olur sonra merak etmeyin alınmazsınız!!!!!!
    Kısaca bir yere gelmek için önünüzde o 5 dakkalık mülakat varsa o 5 dakka nasıl geçerse geçsin sonuçu tahmin edebilirsiniz.
    Mülakatlı işlere yönelen tüm arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: okidoki64

quote:

Ben bu sene meslek lisesi elektrik bölümünden mezun oluyorum ve çalışırken okumayı düşünüyorum en iyi yoluda aöf gibi geldi bana.Benim merak ettiğim ben elektrik-elektronik mühendisliğini açıktan okursam özgün öğretimde okuyanla aynı diplomayı alıcam ama ileride işe girerken sıkıntı olurmu ?

İmkanın varsa mesleğnle daha ilgili uzaktan eğitimmi seçmelisinin.Şu an hali hazırda endüstri ve bilgisayar müh. bir çok ünide bulunmakta
    http://www.yesevi.edu.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=60
    uzaktan eğitim içinde sınav zamanı okula gitmen gerekiyor ve örgün kadar olmasada devam zorundalığı oluyor.Sadece aof tan işletme veya benzeri bir şey okursan.Bir çok bankanın sınavına giremezsin!!!ilanlarında üniversitenin ilgili bölümünden örgün eğitimle mezun olmak şeklinde belirtiyorlar!!!!!!Tamam kpss de normal memurluklarda kpss b dedikleri çift yıllarda yapılan sınavlarda yüksek puan alıp atanabilininiyor, mülakatsız ama bu kısımların sayısı az ve maaş ve kariyer imkanı çok kısıtlı!!Kpss a ise işler dahada komik kpss sonrası bir yazılı sınaz daha var ve onuda geçeceksin ve bingo şimdide en sevdiğimiz kısım olan mülakat kısmına geldik.Net yazıyorum nah!!!!!geçersin.Sana sorulan soruları doğru bilebilirsin ama seni genede almayıcaklar!!!

Ben bir aof li olarak yazıyorum bunları.:(Bir çok banka sınavına başvuramıyorsun, başvurduğun özel bankalarda sana sınav davettiyesi yollamıyor.İşletme ve benzeri mezunu isen mutlaka aof midiye soruyorlar! aof değil deme imkanın yok diplomanda açık ibaresi yazmasada fakülte isminden ne bitirdiğin belli oluyor.Her hangi bir bir bankanın sınavını geçip mülakatında elenirsen bir daha o bankanın hiç bir açtığı sınava giremiyorsun.
    Aof lere karşı inanılmaz bir önyargı var!!!Bir mülakatta ,iş görüşmesinde aof mezunuyum diyince ortam birden buz kesiliyor kimse seni iplemiyor ve ciddiye almıyor!!!!Ben vakıfın bu sene açtığı 2013 stajer memurluk sınavını kazandım mülakatında elendim!!Aof mezunumusun diye sordular evet dedikten sonrasını bek dinlemediler!!!!!

Bir kere aof 4 yıllık mezunu olunca ayvayı yersin.Kimse durumun olmadığı için okuyamadığını düşünmez onun yerine herkes geri zekalı olduğu düşünür.Şayet imkanın varsa bölümünle ilgili 2 yıllık ön lisans bitir sonra dgs ile müh yada öğretmen olursun.Müh. atamalarıda öğretmen atamalarıda mülakatsız yapılır!!!!!!!Tıp mezunları doktorlar mülakatsız oluz.Baroların avukatlık sınavları ve devlete avukat mülakatsız olunur!!Çalışırsın ,çabalarsın,uykundan ,hayatında,her şeyinden keser kazanırsın ama işin mülakatla bir yere gelmeye kaldıysan!!!!!yandın o zaman çünkü 3,4 dakka bakıp kedinin rengini anlamaya çalışırlar fare tutup tutamaman önemli değildir!!!!lise mezunu isen lise mezunu sınavlara girersin,2 yıllık mezunusan 2 yıllık ların kpss sıne girersin 4 yıllık bitirdinmi sadece 4 yıllıkların sınavına girersin.Bir kere 4 yıllık mezunu olduğunda devlete teknik eleman olamazsın sözde en büyük diploman geçerli oluyor!!!Yani kpss dünyasında ben teknik lise mezunuyum ve açıktan 4 yıl işlet ve benzeri bişey okudum şimdi devletin işçi sınavına veya kpss lise sınavına giremezsin!!!!

Bir kere aofli olduğunda hapı olmadık yerden yutmuş olursun çünkü gene aof mezununu sınavına dahi almayan bankalardan birisinin ik(sözde insan kaynakları) aradım ben aof mezunuyum dedim suratıma telefonu kapadı gene defalarca arayıp ulaştıktan sonra dedimki aof mezunu olarak tesiz yüksek lisans yapsam örgün öğretimde!bankanızın seneye yapacağı sınavvlara girebilirmiyim.Kadın dediki ilannımız gayet açık üniversitelerin ilgili bölümünden örgün eğitimle mezun olmak diye anlayamıyormusunuz diye de ekledi!

Sınav artı mülakatla alım yapılan bir düzüne yerden mülakatında elendim.Bunun 2 nedeni vardı 1.si dayım yoktu.Aşık masuni ne demiş?Ankarada dayın yokidi neden geldin dünyaya! 2.si aof mezunuyum:((.Ceza infaz koruma memurluğu,katiplik,bankacılık,direk satış elemanlığı vs....Bu başarımda aof nin katkısı çok büyük.Bak alınan katiplerin,ceza infaz koruma memuru(gardiyan),zabıta vs sinde alım sayısının büyük çoğunluğu lise sonra 2 yıllık sonra 4 yıllıktır!!!!

Sağlık durumun uygunsa ve dayında var ise lise mezunu polis,zabıta,gardiyan ol parası iyidir meslek boktan ama sigortasız amelelikten iyidir.Yok ben mesleğimi seviyorum diyorsan mutlaka bir şekilde müh ol yada mesleki öğretmen ol.Ya uzaktan eğitimle 4 yıl oku ya da 2 yıl oku gerekirse 2. öğretim oku dikey geçiş vs yap.Geçen senelerde aof nin bölümlerinde acil tıp teknikerliği 2 yıllık ve çoçuk okul öncesi öğretmenliği vardı 4 yıllık bunlar avantajlıydı işsiz kalamıyorsun yetenek lazımdı ama bu bölümleri kapattılar artık alımı yok.!Gider adalet okursun 2 yıllık ama icra memuru sınavına girer kazanırsın ama gene mülakatta adın o özel listede olmadığında alınmazsın!Bunların dışında aof den işletme ve benzeri okunmaz hatta normal okula gidiptede bu bölümler okunmüz çünkü sen kendini ne kadar geliştirirsen geliştir mutlaka mülakat aşamasına geliyorsun ve bence mülakat demek hak yemektir!!!Hakını yerler çatır çatır kimseye bir şey diyemezsin herkes hayırlı olsun,nasip değilmiş der!!!!!!!

sakın aoftan işletme,ikisat ve benzeri bi şey okuyup kendini yakma bak ciddi sölüyororum kendini yakarsın.Fabrikalar 4 yıllık mezunu adamları işçi olarak almıyor,çalıştırmıyor sigortanı öderken lisans mezunu işçinin ödeniği biraz daha fazla oluyor mecburen sen lise diplomanı versende sistemde ne olduğun kayıtlı!!!! oluyor almıyorlar.Meslek edindirme kurslarına bak ön koşullarında eğitim durumu bir çoğu ön lisansta bitiyor yani diyiyorlarki lisans mezunu adam bize işçi olmaya gelmesin!!!!Ben iş kurun meslek edindirme kurslarına gittim defalarca lisans mezunu olduğum için alınmadım bak bu yazıyı bir kaç kez oku!!!!!!

Aof kısa dönem askerlik dışında hiç bir faydası yoktur aksine zararı vardır bunu örneklerle vs ispatta ederim.
    Net söylüyorum genç arkadaşım ne kendini yak nede başkasını aoften uzak dur geri dönüşü yoktur bu işlerin!!!!

Demek istediğini anladım.En iyisi kendi şehrimdeki Ege yada 9 Eylül'ü kazanmam.Yada hava astsubaylığına girmeyi düşünüyorum.Başka bir şehirde okuma imkanımda pek yok babam bana en fazla 600 tl yollar alabilirsemde bursla birlikte 800 tl aylık gelirim olur.Yeme içme kira yol parası diyince zaten elde birşey kalmaz en iyisi izmirde okumak aylık 600 Tl ile krallar gibi okulumu okurum bilgilendirdiğin için saol.

• quote:

quote:

quote:

Demek istediğini anladım.En iyisi kendi şehrimdeki Ege yada 9 Eylül'ü kazanmam.Yada hava astsubaylığına girmeyi düşünüyorum.Başka bir şehirde okuma imkanımda pek yok babam bana en fazla 600 tl yollar alabilirsemde bursla birlikte 800 tl aylık gelirim olur.Yeme içme kira yol parası diyince zaten elde birşey kalmaz en iyisi izmirde okumak aylık 600 Tl ile krallar gibi okulumu okurum bilgilendirdiğin için saol.

Arkadaşım durumun olmazsa en kötü bunu düşün!
    http://deuzem.deu.edu.tr/?page_id=40
    buradan bilgisayar programcılığını bitir sonra üstüne dikey geçiş ile bilgisayar öğretmenliğine veya müh geçersin.Öğretmenliği geçsen bile sonradan istersen
    http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.10150&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=
    http://ekonomi.haber7.com/is-dunyasi/haber/1068544-teknik-egitim-mezunlarina-muhendislik-yolu
    mühendisliğe geçersin.Sadece programcı olsanda iş bulursun!dışarıdan artı olarak alaçağın bt sertifikaları,bilgi adam sertifikaları önünü açar.2 yıllık veya 4 yıllık mezunu iken direk sınavla girersin mülakatın olmaz!!!!!
    Aof den uzak dur işletme ve benzerisinden ha sakın yanarsın!!! ama istersen sınavsız 2. üni olarak aof de bitirebilirsin ama tek başına pek bişey bekleme
    https://kayit.anadolu.edu.tr/tr/BasvuruYeni/BasvuruAnaSayfa.aspx
    derim.Beklemek adamı tüketiyor:((((

• Dostum eğer bi bölümün açıköğretimi varsa o bölümün örgünü de açığı da okunmaz kimse yanlış anlamasın ama rekabet çok fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Konu burada sadece aof te değil.!!!!Mülakatlı alımlarda adamına göre her şey ettenken adamına göre hiç bir şeyin önemi yoktur!!!!Artık referans mı dersiniz ki birçok bankanın site üzerinde başvurusunda sizden referans ister! boş bırakmanız adınız ve cinsiyetinizi yanlış girmekten kötü olur!!!Bir çok işin başvurusunda referans,torpil,tanıdık,adam kayırmaca vs oluyor olmadığını idaa edecek adam ya çok saftır yada neyse.O yüzden artık çevremdeki insanlara bir işten veya meslekten söz ederken mülakat aşamasının olup olmadığını ciddi şekilde ele alması gerektiğini haksi halde aylık geliri 1000 tl üstü hiç bir düzgün işte çalışamama ihtimali var!
    1 vatandaş alalım bu adam tıp veya hemşirelik veya sağlık memurluğu veya acil tıp teknikerliği gibi sağlık persoleni üzerinde eğitim görürse devlete mülakatsız sadece sınavla girer!!Özellerde kolay iş bulur çünkü ihtiyaç çoktur 800 küsür kişiye 1 hemşire düşüyor!!!!
    Aynı vatandaş öğretmen veya müh veya mimarda,avutak,veteriner olsa gene kamuya mülakatsız giriyor sadece sınavla bu inların özeldede mülakatları uygulamalı oluyor 3-4 dakka sürmüyor.Adama ders anlattırırlar,çizim yaptırırlar,dava tartışırlar vs bakınız mülakat 3-4 dakka sürmez!!!!
    Ama vatandaş aof işletme veya yurdum bir köşesinde işletme veya türevi bir şey okursa ayvayı yedi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    bu adamın tüm kpss a kadroları mülakatla olur ve mülakat 5 dakka sürer!!!!(lakin o a aşamaya gelmesi için 2 adet kol gibi sınavı geçer ve bir dünya zaman çalışması gerekir)Bölgesel alımlarda belediye,adliye alımlarında mülakat 5 dakkayı geçmez!!!!!!!.Devlet bankalarında mülakat 5 dakkayı geçmez!!!!Bazı özellerde 5 dakka tekli mülakat artı 10 dakka grup mülakatı olur sonra merak etmeyin alınmazsınız!!!!!!
    Kısaca bir yere gelmek için önünüzde o 5 dakkalık mülakat varsa o 5 dakka nasıl geçerse geçsin sonuçu tahmin edebilirsiniz.
    Mülakatlı işlere yönelen tüm arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun.

Vallaha okudum üzüldüm senle aynı durumdayım.Aöften işletme diplomasını aldım işe yaramadı.Hiçbir bankaya başvurmadım aöflüleri almıyorlar zaten.Dandik bir iş için bile almıyorlar.
    İşin kötüsü 2 yıllık örgün diplomam var onu kullanamıyorum.Yüksek lisans düşünüyorum ama işe alırken lisans soruyorlar.2 yıllıktan sonra dgs ile örgün 4 yıllığa geçmiştim onu hiç istemesemde örgün mezunuyum demek için okuyorum.

• 8de çalışmayınca demekki böyle oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Dostum eğer bi bölümün açıköğretimi varsa o bölümün örgünü de açığı da okunmaz kimse yanlış anlamasın ama rekabet çok fazla

Dostum haklısın ama haksızsında çünkü aoftan ingilizce öğretmeni veya çoçuk gelişimi öğretmeleri iş buluyorlar atanıyorlar hatta çocuk bölümü öğretmenleri 70 puanın altını mülakatsız atanıyorlar.Acil tıp teknikerliğide öyle iyi bölüm ki cidden iş imkanı var bulunuyor!!!!Lakin aof tan işletme ve benzeri okumak tek başına yetmiyor!Yani sadece bilginle bir yere gelemiyorsun mülakat var adam her yerine bakıyor dayın yoksa!!!!Bazı özel üniversiteleride tartışma dışı yapalım boğaziçi,odtü,bilkent ve türevlerinde herşey okunur çünkü bu sanşlı kesim daha mezun olmadan direk iş teklifi alıyorlar!Alanı var tanıdığım ,duyduğum.Yani şimdi adam üni sınavında ilk 1000 ne girmiş buna abi sen işletme okunma denmez iyi ünide ne okursa okusun insanlar çok avantajlı oluyor tabi devlette kadrolarında iyi üni bitirmeside kurtarmaz mülakat varsa:(((

• quote:

Orijinalden alıntı: blackcats

8de çalışmayınca demekki böyle oluyor

Usta çalışmamakla ilgisi yok ben maden müh okuyordum durumum el vermediğinden yarıda kaldı bir hata aof bulaştım çok pişmanım.Ekonomik durumun yoksa bir insan nasıl 1.öğretim okur benim zamanımda kol gibi harçlarda vardı:(((.Çok çalışırsın kazanır gidersin ama son sene son dönemde de olsan bitiremedikten sonra kıymeti yok:(.Üni başarı sıramda zamanında fende ilk 40.000 bine kadar girmeyi başardım,liseyi anadolu lisesinde okudum o zaman lar bir saygınlığı vardı ama neticede şimdi evde işsizim önümdeki 29 eylül halkbankası uzmanlığına gireceğim onun sınavında kazanıp:) mülakatında .:((...Neyse çok çalışırsın gider türkiyenin sayılı üniversitelerinden birinde fizik,genetik,biyoloji vs okursun arkadaşların gider ziraat müh.maden.harita müh. okurlar mezun olduklarında ciddi söylüyorum onlar 3000 tl ve üzeri maaş alırken sen deli gibi aklınla sonunda deli olarak kalabilirsin.Halbuki sen hayatın boyunça ders olarak onlardan başarılı olman seni kurtarmaz.Sektörden sektöre herşey değişir!

önemli olan sadece çalışmak değil akıllı ve mantıklı tercihlerde bulunmak lazım şayet seçme lüksünüz varsa:(

• Neymiş efendim aof liler iş bulamıyormuş salak salak oturursanız tabi bulamazsınız benim babam aof den işletmeyi bitirdi ve 2 dil ögrendi hep çabaladı ter döktü şimdi şirkette genel müdür burada salak salak konuşupta insanların hevesini kırmayın iki tür aof li var biri ot gibi yatar digeri ise seminerlere katılır dil ögrenir staj yapar ama sen git yat yat sınavları geç sonra diplomayı al iş bulamıyorum de geçin bunları ya burada aof düşünen kardeşlerimin hevesini kırmayın !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guitarist Boy -- 22 Eylül 2013; 14:42:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    ben bu sene anadolu lisesi kazandım söylediklerin doğru fakat bazı ins var ortaokulda yatıyorlar sonra mesleğe ordanda aöf aöl uğraşıyorlar tek seferde kazanırsn sorun yok şimdi harçlar iyi biraz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.