Şimdi Ara

AÇIKÖĞRETİM BÖLÜMLERİNİ YORUMLAYALIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
24.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar LYS sınavından sonra yavaş yavaş tercihlere yaklaşıyoruz açıköğretim bölümlerinden hangileri geçerli hangileri iş alanında ilerde daha şanslı tartışalım açıköğretimin zorluklarını ve kolaylıklarını bölümler şunlar;
    AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI 4 YILLIK BÖLÜMLER;
    İŞLETME BÖLÜMÜ
    KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
    MALİYE BÖLÜMÜ
    İKTİSAT BÖLÜMÜ
    ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
    OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ
    İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ
    KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
    FELSEFE
    SOSYOLOJİ
    TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
    ULUSLARARASI İLİŞKİLER

AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÖN LİSANS PROGRAMI 2 YILLIK BÖLÜMLER;
    BANKACILIK VE SİGORTACILIK PROGRAMI
    BİLGİ YÖNETİMİ
    BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİK
    DIŞ TİCARET
    EMLAK VE EMLAK YÖNETİMİ
    EV İDARESİ
    HALKLA İLİŞKİLER
    İLAHİYAT
    İNSAN KAYNAKLARI
    LABORANT VE VETERİNER SAĞLIK
    MARKA İLETİŞİMİ
    MUHASEBE
    ÖZEL GÜVENLİK VE KORUMA
    PERAKENDE SATIŞ VE MAĞAZA YÖNETİMİ
    SAĞLIK KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ
    SOSYAL BİLİMLER
    SOSYAL HİZMETLER
    TARIM
    TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
    YEREL YÖNETİMLER
    MENKUL KiYMETLER VE SERMAYE PİYASASI
    İŞLETME YÖNETİMİ
    SPOR YÖNETİMİ
    ADALET
    FOTOĞRAFCILIK VE KAMERAMANLIK
    ELEKTİK ENERJİSİ ÜRETİM,İLETİM VE DAĞITIM
    KÜLTÜREL MİRAS VE TURİZM
    TURİZM VE SEYAHAT HİZMETLERİ
    LOJİSTİK
    MEDYA VE İLETİŞİM
    RADYO VE TELEVİZYON PROGRAMCILIĞI

bunların çoğu baraj puanını geçmekle girilebilen alanlar hangileri daha avantajlı her bakımdan paylaşalım...

• ben aynı anda örgün yazıp fotoğrafçılık bölümüne girebilirmiyim bu sene
  • aynı anda ikisi okunmuyor biliyorum örgün de yada açıköğretimde devam ediliyor sadece yatay dikey geçiş yapılabilir ilgili alanlarda...
  • ikisi de okunur arkadaşım ama önce örgüne kayıt yaptırman gerek...

öğretmenlik bölümlerine gelince onlar kontenjanlıdır yani baraj puanı var...
  • 4 yıllık bölümlerden hangileri daha avantajlı iş bakımından acaba ve çok dezavantajı varmı açıköğretim diplamsının örgün diplomasına göre
  • özel sektörde var da kamuda yok...

iibf bölümlerinin pek bir ayrımı kalmadı özelde hepsi birbirinin işini yapıyor...
  • yinede kamuda kamu yönetimi özel sektörde işletme daha avantajlı sanırsam?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üniversite bölüm önerisi
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • edebiyat da güzel bölüm.formasyon alınırsa devlette öğretmen olunabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiPoKondRiyaK_07

edebiyat da güzel bölüm.formasyon alınırsa devlette öğretmen olunabilir.

Edebiyat iyi hoşda dersleri sıkıcı gibi tabi herkese göre değişir çünkü osmanlıca vb.eski diller var zorunlu olarak derslerinde ayrıca formasyonla öğretmen olunabilir evet ama normalde atanma işleri zor olıyor açıköğretimdende sınırlı oldğu için yinede zor bi bölüm...
  • AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ LİSANS PROGRAMLARI 4 YILLIK BÖLÜMLER;
    İŞLETME BÖLÜMÜ
    KAMU YÖNETİMİ BÖLÜMÜ
    MALİYE BÖLÜMÜ
    İKTİSAT BÖLÜMÜ
    ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ BÖLÜMÜ
    OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ
    İNGİLİZCE ÖĞRETMENLİĞİ
    KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ
    FELSEFE
    SOSYOLOJİ
    TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
    ULUSLARARASI İLİŞKİLER

Bu bölümlerden hangisi en kolay ? okuması kolay..? , hangisi zor..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 17 Temmuz 2010; 21:22:02 >
  • Bu herkese göre değişir kolaylık zorluk derecesi çünkü kimi sözel de başarılı kimi sayısalda kimi eşit ağılrıkta bence en kolay okunabilcek bu 4 yıllık bölümlerden işletmedir çünkü türkiyede sokakta 10 kişiden 5 6 sına sorsan işletme mezunu çıkar özel sektördede diğerlerine göre daha avantajlı bir bölüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: sırtlanıl

quote:

Edebiyat iyi hoşda dersleri sıkıcı gibi tabi herkese göre değişir çünkü osmanlıca vb.eski diller var zorunlu olarak derslerinde ayrıca formasyonla öğretmen olunabilir evet ama normalde atanma işleri zor olıyor açıköğretimdende sınırlı oldğu için yinede zor bi bölüm...

atanmada sınır yok bildiğim herkes eşit değil mi.
  • Edebiyata baraj puanı getireceklerdi belki gelmiştir.Diğer kontenjanlı bölümlerin puanı bayağı yüksek.
  • quote:

quote:

quote:

atanmada sınır yok bildiğim herkes eşit değil mi.

pardon eksik okumuşum evet devlette kamuda diplomalar eşit özel sektörde biraz dezavantajı vardı açıköğretim diplomasının

• bende bu sene istanbul veya yakın çevresi izmit sakarya vb.şehirlerde ünilere puanım tutmassa açıköğretimden konaklama işletmeciliği bölümünü düşünüyorum sizce nasıl bi bölüm bana güzel bi bölüm gibi geldi iş alanı turizm sektörü oteller,tatil köyler,restoranlar vs. buralara yönetici eleman yetiştirmeyi amaçlayor bölüm iş bakımındanda turizm alanında okadar sıkıntı olcağını sanmam sizin görüşlerinz nelerdir acaba ?
  • quote:

bende bu sene istanbul veya yakın çevresi izmit sakarya vb.şehirlerde ünilere puanım tutmassa açıköğretimden konaklama işletmeciliği bölümünü düşünüyorum sizce nasıl bi bölüm bana güzel bi bölüm gibi geldi iş alanı turizm sektörü oteller,tatil köyler,restoranlar vs. buralara yönetici eleman yetiştirmeyi amaçlayor bölüm iş bakımındanda turizm alanında okadar sıkıntı olcağını sanmam sizin görüşlerinz nelerdir acaba ?

Antalyada 2 yıllığını oku bin kat daha iyi.Bizim okulda bir sürü stajyer arayan otel vardı.
  • Bende bu sene 4 senelik bölümlerden birini seçicem. Yalnız sormak istediğim birşey var. Öncelikle bölüm seçmekte kararsızım mutlaka çalışmadan dersleri vermek çok zor fakat illakide içlerinde bitirmesi daha kolay olan bir bölüm vardır hangisini tavsiye edersiniz ve son olarak bölüm tercihi ağustosta kayıt eylül ayındamı oluyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostros

Bende bu sene 4 senelik bölümlerden birini seçicem. Yalnız sormak istediğim birşey var. Öncelikle bölüm seçmekte kararsızım mutlaka çalışmadan dersleri vermek çok zor fakat illakide içlerinde bitirmesi daha kolay olan bir bölüm vardır hangisini tavsiye edersiniz ve son olarak bölüm tercihi ağustosta kayıt eylül ayındamı oluyor ?

Bu herkese göre değişir kolaylık zorluk derecesi çünkü kimi sözel de başarılı kimi sayısalda kimi eşit ağılrıkta bence en kolay okunabilcek bu 4 yıllık bölümlerden işletmedir çünkü türkiyede sokakta 10 kişiden 5 6 sına sorsan işletme mezunu çıkar özel sektördede diğerlerine göre daha avantajlı bir bölüm

Bölüm tercihleride temmuz 26 sı itibari ile başlıcak sanıyorum kayıtda eylül sonuna doğru gerçekleşir...

• quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

bende bu sene istanbul veya yakın çevresi izmit sakarya vb.şehirlerde ünilere puanım tutmassa açıköğretimden konaklama işletmeciliği bölümünü düşünüyorum sizce nasıl bi bölüm bana güzel bi bölüm gibi geldi iş alanı turizm sektörü oteller,tatil köyler,restoranlar vs. buralara yönetici eleman yetiştirmeyi amaçlayor bölüm iş bakımındanda turizm alanında okadar sıkıntı olcağını sanmam sizin görüşlerinz nelerdir acaba ?

Antalyada 2 yıllığını oku bin kat daha iyi.Bizim okulda bir sürü stajyer arayan otel vardı.

İyi güzelde arkadaşım ben sözel bölüm öğrencisiyim konaklama işletmeciliğide eşit ağırlıktan alıyor ve ben eşit ağırlık sınavlarına girmedim ygs deki tm puanımda yetceğini sanmıyorum öncelikle sözelden gazeticilik bölümünü istanbul ve yakın çevresinde bakıcam puanlara olmassa açıköğretim konaklama diye düşünmüştüm başka alternatif olarak fikriniz varsa sölermisniz?

• açıköğretim tercihleri nasıl yapılıyo? ben şimdi normal tercih yapıcam en altada bi tane açıköğretim yazıyım diyorum, ne diyosunuz?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.