Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi bu başvurduğumuz hem devlet yurdu aynı zamanda yarı özel(yüksek ücretli) yurt yerine mi geçiyor?
  • Başvuru yaparken ne istiyorlar formda okulla ilgili bişey falan var mı ?

not : kredi için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temple of the King -- 26 Temmuz 2014; 2:34:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar kardeşimin 11000 tl borcu varmış. Sigortası başladığı an işleme konulur değil mi? Bir de ödeme nasıl oluyor? Taksit belirleyebiliyor muyuz? Fikrimin olması açısından soruyorum.
  • toplu Ödeme olmadığından emin misin? .

• quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

Selam arkadaslar görüyorum ki forumda kyk bursu hakkinda sorulari olan bircok arkadas var gecen sene benimde bircok sorum vardi fakat fazla cevaplayan olmadi.sizde benim gibi magdur olmayin diye sizlerin sorularini cevaplamaya calisacagim.

Oncelikle belirtmek isterim ki kocaeli universitesi 2.sinif öğrencisiyim. Gecen sene kyk bursunu kazandim.kyk burslari hakkinda gerekli bircok seyi biliyorum.

1) Kyk açılımı Kredi ve Yurtlar Kurumudur.
    2) Kyk Ve Başbakanlık Bursu Aynı(İsmi Değişmiş Olması Lazım)
    3) Kyk'nın Kredi(Geri Ödemeli), Burs(Geri Ödemesiz) ve Yurtlarından Faydalanabilirsiniz.
    4) Kyk Bazı Kişilere Öncelik Tanıyor Kayıt Olurken Zaten Seçiyorsunuz(Şehit çocukları, Gazi çocukları,Yetiştirme yurdunda barınanlar vb.)
    5) Kyk Burs Ücreti 300 TL'dir.
    6) Kyk Başvuruları Eylül Ayında Başlıyordu sanırım Ekimde Olabilir.
    7) Başvuru Yaptıktan Sonra kyk sizden belirli bir tarihte(Kayıttan 1-2 hafta sonra) Gerekli bazı belgeler istiyor başvuruya göre değişiyor (Gazi Belgesi vs)
    8) Sonuçlar Aralık Son Haftası Açıklanıyor Ve Ödemeler Ocak Ayında Başlıyor.TC nonuzun son hanesine göre tarih belirleniyor.Eğer 06 ile bitiyorsa 6 sında alırsınız vs.
    9) Ödemeler Ocak Ayından Haziran Ayına Kadar Yatırılıyor.(Haziran Ayı Dahil.) [Eylül-Ocak Tarihleri arasını kesinlikle toplu felan yatırmıyorlar öyle birşey yok)
    10) Bursu Kazandığınız zaman internette sorgulama var ordan hangi bankadan paranızı çekeceğiniz yazıyor.O Bankaya gidiyorsunuz ve size para çekmeniz için bankamatik kartı veriyorlar.Paranızı bununla çekiyorsunuz.

Aklıma geldikçe editlerim.Sorularınızı Bekliyorum.

Hocam simdi burs ve kredi basvurusunu bir olarak yapabiliyor muyuz ve oncelik burs sonra kredi diye ayarlama var mi yoksa ikisinden biri mi?

• devam etmek istiyorum bu yıl şayet böyle olursa nasıl bir yol izlemem gerekir ? teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kyk başvurusu yapılamıyor hata veriyor cidden başladımı yoksa sitede hata var
  • Başladı mı başvurular ?

• hade bakalım on numara soru sana

ben dgs ile üniversiteyi kazandım 1. yılım bitti şimdi 3. sınıfa geçtim(dgs ile geçtiğim için 2.sınıf gözüküyorum)

orada kayıt türü kısımına lisans mı yazacağım dikey geçiş mi. ara sınıf statüsünden başvuru yapacağım bu arada
  • quote:

Orijinalden alıntı: metekarahan

Başladı mı başvurular ?

Başlamış ama ben bi türlü başvuramadım güvenlik kodu hatalı diyip duruyo.
  • Ben okulumu 2.siniftan biraktim simdi başka bir okula baslayacagim. Kredi aliyorum bunda bir sıkıntı oluşur mu ? Tekrar başvuru yapmali miyim ?

• arkadaşlar ben 1 senedir çalışıyorum 4 yıllık kazandım ağustos sonunda işten çıkıcam şuan kyk'ya başvursam sorun olur mu bu iş mevzusu?
  • bu 300 tl geri ödemeli burs ne zaman başlar ne zaman kayıt olucaz ve para elimize üniversitenin ilk ayı geçer mi ?
  • arkadaşlar şuan kyk sitesinden yurt başvurusundan bulundum. Ayrıca burs veya geri ödemeli burs(kredi) başvurusunda bulunmak istiyorum. Bu başvuruyu nasıl yapabilirim?

Bir de yurt başvurusu sırasında sınıfınız şeklinde bir soru sorulmuş; burada hazırlık ve 1. sınıf var. hangisini seçmeliyim okulumda hazırlık var. ama ben hazırlığı belki sınav ile geçebilirim. sizce burayı boş mu bırakmalıyım?

Başvuru sırasında yüksek ücretli tercihi falan yapamadım bunu nasıl yapabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsami123

bu 300 tl geri ödemeli burs ne zaman başlar ne zaman kayıt olucaz ve para elimize üniversitenin ilk ayı geçer mi ?

Başvuruların 29 Temmuz'da başlanacağı söyleniyor. İlk ve burs ve krediler ocak 2015'te yatırılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magilum -- 26 Temmuz 2014; 17:14:13 >
  • Annem babam boşandı , babam işsiz , annem devlet memuru yurt çıkma ihitmali ne kadardır ?
  • Magilum kullanıcısına yanıt
    hocam bu ocakta yatırılıp hazirana kadar denilmiş. 6 boyunca mı veriliyor burslar/krediler? ayrıca 2. sınıfa geçtik diyelim bursumuz/kredimiz bu sefer yine ocaktan itibaren mi verilecek?
  • Dostum toplu ödeme yapılmıyor.Mesajları ve açıklamayı okuyup sorular sorun lütfen. @Çiçikov

İkisine birden aynı anda başvuru yapmış oluyorsun.Öncelik tabikide bursta.Eğer Burs olmazsa kredi çıkar.senin isteğine göre krediyi alırsın yada almazsın o sana soruluyor zaten. @UmudunuKaybetme

Sadece Yurt Başvuruları Başladı. @melbur44 @metekarahan

Dikey Geçiş Olanını yazarsın. @Eoudoxias

Tekrar başvurman gerekir. @Malcom Y

Bir sorun olacağını zannetmiyorum @SahinSarul

Mesajları okursan gerekli cevabı alırsın. @samsami123

burs başvuruları eylüle doğru başlar.Ve ödemeler ocak ile haziran ayları arasında ödeniyor.6 ay. Burs ve kredi içinde aynı her zaman. @mertkayags

• quote:

Dostum toplu ödeme yapılmıyor.Mesajları ve açıklamayı okuyup sorular sorun lütfen. @Çiçikov

İkisine birden aynı anda başvuru yapmış oluyorsun.Öncelik tabikide bursta.Eğer Burs olmazsa kredi çıkar.senin isteğine göre krediyi alırsın yada almazsın o sana soruluyor zaten. @UmudunuKaybetme

burs başvuruları eylüle doğru başlar.Ve ödemeler ocak ile haziran ayları arasında ödeniyor.6 ay. Burs ve kredi içinde aynı her zaman. @mertkayags

Yazin da yurda ucret oduyoruz degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: UmudunuKaybetme

quote:

Dostum toplu ödeme yapılmıyor.Mesajları ve açıklamayı okuyup sorular sorun lütfen. @Çiçikov

Yazin da yurda ucret oduyoruz degil mi?

Yurt ile alakalı bilgim yok kardeşim ne desem yalan olur.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.