Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar görüyorum ki forumda kyk bursu hakkinda sorulari olan bircok arkadas var gecen sene benimde bircok sorum vardi fakat fazla cevaplayan olmadi.sizde benim gibi magdur olmayin diye sizlerin sorularini cevaplamaya calisacagim.

Oncelikle belirtmek isterim ki kocaeli universitesi 2.sinif öğrencisiyim. Gecen sene kyk bursunu kazandim.kyk burslari hakkinda gerekli bircok seyi biliyorum.

1) Kyk açılımı Kredi ve Yurtlar Kurumudur.
    2) Kyk Ve Başbakanlık Bursu Aynı(İsmi Değişmiş Olması Lazım)
    3) Kyk'nın Kredi(Geri Ödemeli), Burs(Geri Ödemesiz) ve Yurtlarından Faydalanabilirsiniz.
    4) Kyk Bazı Kişilere Öncelik Tanıyor Kayıt Olurken Zaten Seçiyorsunuz(Şehit çocukları, Gazi çocukları,Yetiştirme yurdunda barınanlar vb.)
    5) Kyk Burs Ücreti 330 TL'dir.
    6) Kyk Başvuruları Eylül Ayında Başlıyordu sanırım Ekimde Olabilir.
    7) Başvuru Yaptıktan Sonra kyk sizden belirli bir tarihte(Kayıttan 1-2 hafta sonra) Gerekli bazı belgeler istiyor başvuruya göre değişiyor (Gazi Belgesi vs)
    8) Sonuçlar Aralık Son Haftası Açıklanıyor Ve Ödemeler Ocak Ayında Başlıyor.TC nonuzun son hanesine göre tarih belirleniyor.Eğer 06 ile bitiyorsa 6 sında alırsınız vs.
    9) Ödemeler Ocak Ayındanda başlıyor.Toplu ödeme yapmıyorlar onun yerine Yaz tatili süresinde de burs/kredinizi yatırmaya devam ediyorlar.Eğer alttan dersiniz olmazsa okul bitene kadar burs alabilirsiniz.
    10) Bursu Kazandığınız zaman internette sorgulama var ordan hangi bankadan paranızı çekeceğiniz yazıyor.O Bankaya gidiyorsunuz ve size para çekmeniz için bankamatik kartı veriyorlar.Paranızı bununla çekiyorsunuz.
    11) Kyk Web Sitesi =https://www.kyk.gov.tr/

Aklıma geldikçe editlerim.Sorularınızı Bekliyorum.

Edit : Bazı maddeler güncellendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SendqrenS -- 1 Ocak 2015; 20:40:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şu an part time olarak bi mağazada çalışıyorum. Üni açıldığında da buna devam ediyor olursam burs ya da kredi alma ihtimalim var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnasonKokusu

Şu an part time olarak bi mağazada çalışıyorum. Üni açıldığında da buna devam ediyor olursam burs ya da kredi alma ihtimalim var mı?

Normalde burs kesilir felan deniliyor.Sigorta yaptırmazsan felan sorun olmazmış sanırım.
  • Bro ailemin mi yoksa benim mi ikametgah adresine bakiyorlar?Ben farkli sehirde yasiyorumda ailemden.

• quote:

Orijinalden alıntı: hiippi

Bro ailemin mi yoksa benim mi ikametgah adresine bakiyorlar?Ben farkli sehirde yasiyorumda ailemden.

ikametgah istemiyorlar ki ben öyle hatırlıyorum alakası yok yani.
  • Çoğu arkadaş sürekli sorup duruyor. İkinci öğretim için yurt/burs fark yaratıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cegaunist

Çoğu arkadaş sürekli sorup duruyor. İkinci öğretim için yurt/burs fark yaratıyor mu?

bu konuda detaylı bir bilgim yok sitelerinde yapılan açıklama şu şekilde.Sanırım bir arkadaşım almıştı duruma göre verirler şansnızı deneyin.

"6. İKİNCİ ÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİ BURS ALABİLİYOR MU?

Kurumumuza burs/kredi almak üzere müracaatta bulunan ikinci öğretim öğrencileri de , yapılan değerlendirme neticesinde durumlarının burs almasına uygun bulunması halinde Kurumumuzdan burs alabilirler."
  • yurt icin sormustum

• Yukarı...
  • Geçen yıl burs kazanmıştım. Devam etmesi için bir şey yapmam gerekiyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

Geçen yıl burs kazanmıştım. Devam etmesi için bir şey yapmam gerekiyor mu?

Yeniden Kayıt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

quote:

Orijinalden alıntı: karpuz luteum

Geçen yıl burs kazanmıştım. Devam etmesi için bir şey yapmam gerekiyor mu?

Yeniden Kayıt.

Ne zaman, nerden yapılıyor bu kayıt?

• kyk öğrenci kredisi veya katkı kredisi ne kadar peki?

tek seferde mi veriyorlar hepsini?
  • Beyler sonuçlar açıklandıktan sonra mı başvurcaz yeni dönemde daha var demi?

• Eylül Ayının içindeydi yanlış hatırlamıyorsam.Sitelerinden Sürekli Güncelliyorlar Görürsün zaten.https://www.kyk.gov.tr @karpuz luteum

250 TL diye biliyorum ama yanlış olabilir ondan tam emin değilim.Fakat emin olduğum konu hepsini tek seferde vermiyorlar.Ocak Ayından Başlayıp Haziran Ayına kadar veriyorlar. @Sir Maximus

Tam olarak anlamadım ne demek istediğinizi ? @zerrinteyze
  • Çok teşekkürler dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: zerrinteyze

Çok teşekkürler dostum

önemli değil :)
  • kyk burs yada kredi alırken üstüne katkı krediside alınabiliyor mu? katkı kredisi ne tam olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gezzgincii

kyk burs yada kredi alırken üstüne katkı krediside alınabiliyor mu? katkı kredisi ne tam olarak

öyle birşey yok dostum yada bilmiyorum :)
  • Neye göre veriyorlar? Başarı, maddi durum vs. Kriterleri açıklar mısınız biraz?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.