Şimdi Ara

(ACIKLANDI)*** KYK BURS SORULARINIZ BURAYA *** (2014 GÜNCEL) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.485
Cevap
42
Favori
107.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bravewarrior41

Selam arkadaslar görüyorum ki forumda kyk bursu hakkinda sorulari olan bircok arkadas var gecen sene benimde bircok sorum vardi fakat fazla cevaplayan olmadi.sizde benim gibi magdur olmayin diye sizlerin sorularini cevaplamaya calisacagim.

Oncelikle belirtmek isterim ki kocaeli universitesi 2.sinif öğrencisiyim. Gecen sene kyk bursunu kazandim.kyk burslari hakkinda gerekli bircok seyi biliyorum.

1) Kyk açılımı Kredi ve Yurtlar Kurumudur.
    2) Kyk Ve Başbakanlık Bursu Aynı(İsmi Değişmiş Olması Lazım)
    3) Kyk'nın Kredi(Geri Ödemeli), Burs(Geri Ödemesiz) ve Yurtlarından Faydalanabilirsiniz.
    4) Kyk Bazı Kişilere Öncelik Tanıyor Kayıt Olurken Zaten Seçiyorsunuz(Şehit çocukları, Gazi çocukları,Yetiştirme yurdunda barınanlar vb.)
    5) Kyk Burs Ücreti 300 TL'dir.
    6) Kyk Başvuruları Eylül Ayında Başlıyordu sanırım Ekimde Olabilir.
    7) Başvuru Yaptıktan Sonra kyk sizden belirli bir tarihte(Kayıttan 1-2 hafta sonra) Gerekli bazı belgeler istiyor başvuruya göre değişiyor (Gazi Belgesi vs)
    8) Sonuçlar Aralık Son Haftası Açıklanıyor Ve Ödemeler Ocak Ayında Başlıyor.TC nonuzun son hanesine göre tarih belirleniyor.Eğer 06 ile bitiyorsa 6 sında alırsınız vs.
    9) Ödemeler Ocak Ayından Haziran Ayına Kadar Yatırılıyor.(Haziran Ayı Dahil.) [Eylül-Ocak Tarihleri arasını kesinlikle toplu felan yatırmıyorlar öyle birşey yok)
    10) Bursu Kazandığınız zaman internette sorgulama var ordan hangi bankadan paranızı çekeceğiniz yazıyor.O Bankaya gidiyorsunuz ve size para çekmeniz için bankamatik kartı veriyorlar.Paranızı bununla çekiyorsunuz.

Aklıma geldikçe editlerim.Sorularınızı Bekliyorum.

Hocam merhaba bende bu sene bilgi universitesi yuzde elli bursla sivil hava kazandim suan sigortali bi iste calisiyorum okula baslayinca devam edicem bursa ve krediye basvursam cikar mi ayrica baska nerelerden geri odemelide olsa burs alabilirim simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: AnasonKokusu

Şu an part time olarak bi mağazada çalışıyorum. Üni açıldığında da buna devam ediyor olursam burs ya da kredi alma ihtimalim var mı?

Normalde burs kesilir felan deniliyor.Sigorta yaptırmazsan felan sorun olmazmış sanırım.

Nasıl "- mış ? "

Ben şu an mahkemeliğim Ve size olayı anlatayım

Geçen sene full time çalışıyordum asgari ücret alıyordum ve başvuru yaptığımda sigortalı çalıştığınız tespit edildiğinden dolayı burs veya kredi alamazsınız dendi
    mahkemeye verdim. ben gazi çocuğuyum vs vs sonuç devam ediyor hala kağıt geliyor falan
    bu sene de sadece 8 gün çalışıyorum ve asgari ücret altında alıyorum bu problem teşkil etmiyor asgari ücreti geçmediği sürece problem yok lakin adamlar diyor ki
    geçen sene full çalıştığın için biz geçen seneyi göz önüne alabiliriz bu seneyi almayabiliriz o yüzden sigorta çıkışını yapın !
    saçmalığa bak ..

• başvurular ne zaman başlar..
  • Beyler hali hazırda kredi alıyorum bursa çevirmek için ne yapmam gerekiyor bilen var mı bi şansımızı deneyelim bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: busra n

başvurular ne zaman başlar..

Burada 29 Temmuz'da başvuruların başlayacağı yazıyor.http://www.kyksorgulama.com/node/26

Yine dehttps://www.kyk.gov.tr/ adresinden arada kontrol edin.
  • Merhaba ben de geçen sene bir önlisans programı kazanıp okumaya başladım kykdan da kredi almıştım . Bu sene başka bir üniversite kazandım önlisansı bırakıp kazandığım lisans programına gideceğim . KYK kredim devam eder mi tekrardan başvurmam gerekiyor mu acaba
  • arkadaşlar samsun ondokuz mayısa kyk yurdu yapılıyormuş acaba yapımı bitmişmidir internet sitesinde üniversitenin yapıma devam ediliyor diyo ama bilgisi olan varmı..
  • Ben yurtdışı kredisi alıyordum bu sene yurtdışındaki üniversiteyle ilişkimi kestim ve devlet lisans kazandım. Yurtdışı kredisi mi alıcam yada alabilecek miyim ?
  • Çıkacağını zannetmiyorum dostum.Burs Yada Krediyi vakıf/Derneklerden alabilirsin tanıdık vs vasıtasıyla. @tiyatora

Eylül Ayında başlaması lazım @busra n

Her sene yenileniyor olması lazım.Yeniden Başvuru yapacaksınız.Zaten Sitelerinden duyururlar. @Bukowski1

O konu hakkında birşey diyemicem ama büyük ihtimalle yurt dışı kredisini alamazsın.Yeniden başvurman gerekir. @Prafoll
  • Link atabilir misiniz ? sitede başvuru yapacak yer bulamadım.
  • Okul değiştirince kredi kesilir mi eski okuluma 1 yıldır gitmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nacnac26

Link atabilir misiniz ? sitede başvuru yapacak yer bulamadım.

Link atamam kayitlara yakin acikliyorlar

• Arkadaşlar babam ziraat bankasından 5 bine yakın kiredi çekecek ama benim okul için değil evin tadilatı için... Burs başvurumda bunun bir etkisi olur mu?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi 1 aylık sigortalı işte girsem asgari ücretin üzerinde maaş alsam kykya ya da diğer burslara başvurabilir miyim çıkar mı ?
  • Yurt başvuruları başladığında konuya hemen yazarsanız sevinirim.

• Kolay gelsin ben İstanbulda yaşıyorum bu sene kazandım üniversiteyi aydına gidiyorum 4 +1 yıl iö olarak , bu kyk mış bursmuş hiç bir bilgim yok hepsine ayrı ayrımı başvurucam ne yapıcam ne edicem
  • bir etkisi olacağını zannetmiyorum.Burs verirler kriterlerin uygunsa. @enesatagan_bjk
    kykdan burs alamazsın(genede başvuru yap) fakat diğer dernek yada vakıflar durumuna göre verirler.Biryerden calıstıgını söylemezsen tabi :) @lacrimosa09
    Yurt başvurularıyla pek bir alakam yok fakat görürsem yazarım buraya @NASYONALIST
    Nickini okuduğumda cevap vermek istemedim ama neyse :) Eylül ayında kyk'nın internet sitesinde başvurular açılıyor.Ordan bilgilerini giriyorsun.zor birşey değil @Yenijerry
  • quote:

bir etkisi olacağını zannetmiyorum.Burs verirler kriterlerin uygunsa. @enesatagan_bjk
    kykdan burs alamazsın(genede başvuru yap) fakat diğer dernek yada vakıflar durumuna göre verirler.Biryerden calıstıgını söylemezsen tabi :) @lacrimosa09
    Yurt başvurularıyla pek bir alakam yok fakat görürsem yazarım buraya @NASYONALIST
    Nickini okuduğumda cevap vermek istemedim ama neyse :) Eylül ayında kyk'nın internet sitesinde başvurular açılıyor.Ordan bilgilerini giriyorsun.zor birşey değil @Yenijerry

Teşekkür ederim efendim.

• Cevabın için teşekkürler , evvala benim nickim çok iyi bikerem niyeki Şimdi kyk dışında burs verenlerde varmış vakıflar belediyeler felan hemde karşılıksız bunlar hakkında bilgin varmı ? Birde çok değişik türler var kredi,burs,katkı bilmemnesi vb vb farkları neler çok değişik biçimlerde bi yerlerden para alabiliyoruz ama bilmiyorum :) neyse böyle bi başlığın olması iyi bu forumu bu yüzden seviyorum takip'de burası bende araştırmadayım yazışırık artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yenijerry

Cevabın için teşekkürler , evvala benim nickim çok iyi bikerem niyeki Şimdi kyk dışında burs verenlerde varmış vakıflar belediyeler felan hemde karşılıksız bunlar hakkında bilgin varmı ? Birde çok değişik türler var kredi,burs,katkı bilmemnesi vb vb farkları neler çok değişik biçimlerde bi yerlerden para alabiliyoruz ama bilmiyorum :) neyse böyle bi başlığın olması iyi bu forumu bu yüzden seviyorum takip'de burası bende araştırmadayım yazışırık artık

Burs = Karşılıksız, Beleş
    Kredi = Karşılıklı, Geri Ödemeli, Ne kadar aldıysan alırlar geri :D

Okuduğun okulun öğrenci işlerinden başvuru yaparak okuldan yemek bursu,kıyafet bursu, para bursu vs alabilirsin duruma göre.
    Memleketin nereyse oranın derneği vardır trabzonlular derneği felan hangi ilde kazandıysan git derneğe başvur verirler büyük ihtimalle.
    Vakıflar var burs verenler fakat onlardan biraz zor alırsın.derece felan yapman lazım yada çok fakir olman lazım vs vs.netten araştırabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.